Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Συναγερμός στο διάστημα... από άγνωστο αντικείμενο


Συναγερμός στο διάστημα...

από άγνωστο αντικείμενο

Λίγο μετά, η ίδια πηγή ανέφερε ότι ο κίνδυνος είχε περάσει, αλλά σημείωσε ότι ένα συντρίμμι άγνωστης ταυτότητας πέρασε πολύ κοντά από τον διαστημικό σταθμό.
Το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού αναγκάστηκε να βρει καταφύγιο για λίγο σήμερα μέσα στο διαστημικό σκάφος διαφυγής, για μια.... εκκένωση έκτακτης ανάγκης, καθώς ένα διαστημικό συντρίμμι απείλησε τον ISS, και πέρασε σε απόσταση μόλις 250 μέτρων από αυτόν, ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο Interfax.
"Διαστημικά συντρίμμια εντοπίστηκαν πολύ αργά ώστε ο σταθμός να μπορέσει να κάνει έναν ελιγμό αποφυγής. Τα έξι μέλη του πληρώματος έλαβαν την εντολή να λάβουν θέσεις στο διαστημικό σκάφος Σογιούζ", δήλωσε μια πηγή της Ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας την οποία επικαλέστηκε το Interfax.
"Το πλήρωμα πληροφορήθηκε ότι το διαστημικό συντρίμμι πέρασε δίπλα από τον σταθμό και ότι μπορεί να εγκαταλείψει το Σογιούζ", είπε, προσθέτοντας ότι το συντρίμμι είχε περάσει μόλις 250 μέτρα από τον ISS.
Καμία επιβεβαίωση του συμβάντος δεν κατέστη δυνατόν να επιτευχθεί άμεσα. Μια εκπρόσωπος από το ρωσικό κέντρο ελέγχου διαστημικών πτήσεων (TSOUP) δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν μπορεί "ούτε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες αυτές".
Εκτός από τους εγκαταλελειμμένους δορυφόρους και μερικά άλλα μεγάλα αντικείμενα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι περίπου 300.000 συντρίμμια από 1 έως 10 εκατοστά, και δισεκατομμύρια μικρότερων αντικειμένων, βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη γη.
Περίπου 18.000 από αυτά τα αντικείμενα, πολύ επικίνδυνα για τα διαστημικά λεωφορεία και τον ISS, καθώς κινούνται με ταχύτητα δεκάδων χιλιάδων χιλιομέτρων την ώρα, παρακολουθούνται από τα ραντάρ των ΗΠΑ και καταγράφονται.
ΠΗΓΗ((http://e-rodios.blogspot.com/2011/06/blog-post_5931.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+E-rodios+%28e-rodios%29))

Το παρακάτω βίντεο τα λέει όλα συγκεντρωμένα σε 9 λεπτά....


Το παρακάτω βίντεο τα λέει όλα συγκεντρωμένα σε 9 λεπτά....


Αφιερωμένο στους Έλληνες ψηφοφόρους.
Δείτε το βίντεο,πάρτε μια βαθιά ανάσα και επιστρέψτε στην καθημερινότητά σας.
Και μην ξεχάσετε να ευχαριστήσετε και να φιλήσετε τις ποδίτσες αυτών που σας διόρισαν και δεν σας άφησαν να λοιμοκτονήσετε ως όφειλαν.


ΠΗΓΗ((http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/06/9_28.html))

Και μετά τα χημικά... συναυλία στο Σύνταγμα.


Και μετά τα χημικά... συναυλία στο Σύνταγμα.

«Εσκασαν» με τα χημικά, αντιπαρατέθηκαν με τους κουκουλοφόρους, καθάρισαν την πλατεία και τώρα ετοιμάζονται για... συναυλία. Οι «αγανακτισμένοι» της πλατείας Συντάγματος αφού επί ώρες βρίσκονταν μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και κουκουλοφόρων, από την ώρα - λίγο μετά τις 17.00 - που τα επεισόδια έληξαν, πήραν σκούπες, μπουκαλάκια νερό και καθάρισαν τον χώρο για την προγραμματισμένη για το απόγευμα της Τρίτης, συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη.

Νωρίτερα και εν μέσω «μαχών» μεταξύ ΜΑΤ και κουκουλοφόρων, ανάγκασαν τις αστυνομικές δυνάμεις να οπισθοχωρήσουν, όταν λίγο πριν τις 18.00 ομάδες συγκεντρωμένων στην πλατεία, ανέβηκαν τα σκαλιά και κατευθυνόμενες προς τους άνδρες των ΜΑΤ επί της λεωφόρου Αμαλίας, με χειροκροτήματα, συνθήματα αλλά και ειρηνική διάθεση, τους εξανάγκασαν σε οπισθοχώρηση. Παράλληλα, οι...
 συγκεντρωμένοι κουκουλοφόροι απομονώθηκαν σε αυτό το σημείο και σταμάτησαν τη δράση τους.

Συλλήψεις και προσαγωγές
Νωρίτερα, μία ηλικιωμένη κυρία που βρέθηκε στο Σύνταγμα άρχισε να καθυβρίζει τους αστυνομικούς των ΜΑΤ. Πέταξε μάλιστα εναντίον τους και το μπουκάλι με νερό που κρατούσε, διαμαρτυρόμενη για τα χημικά που έριχναν. Λίγα λεπτά αργότερα, όταν έγινε μία «έφοδος» των ΜΑΤ προς το σημείο όπου καθόταν μαζί με άλλους συγκεντρωμένους, επιχείρησαν να τη... συλλάβουν. Τελικά προσήχθη και αυτή... Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο ήταν και όταν μία ομάδα «αγανακτισμένων» περικύκλωσε και ουσιαστικά «συνέλαβε» έναν κουκουλοφόρο που εφορμούσε από το κέντρο της πλατείας.

Με την... πέτρα στο χέρι ο νεαρός κουκουλοφόρος άκουγε τις έντονες παρατηρήσεις των «αγανακτισμένων» για το γεγονός ότι χρησιμοποιούσε τη δική τους συγκέντρωση για να προκαλέσει επεισόδια. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την Ελληνική Αστυνομία, μέχρι τις 19:00 το απόγευμα είχε προχωρήσει σε πέντε συλλήψεις και συνολικά 17 προσαγωγές για τα επεισόδια στο Σύνταγμα.

Πολλά χημικά
 Νωρίτερα, απίστευτη χρήση χημικών έκαναν οι αστυνομικές δυνάμεις στο Σύνταγμα, σε σημείο να χαρακτηριστεί ως και αλόγιστη. Η ατμόσφαιρα εξακολουθεί να είναι αποπνικτική, καθώς για αρκετή ώρα ήταν συνεχείς οι ρίψεις χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα δακρυγόνα έχουν κάνει την ατμόσφαιρα αφόρητη και εντός του σταθμού του Μετρό στην πλατεία Συντάγματος, ενώ επίσης, μία διμοιρία των ΜΑΤ... έκρινε σκόπιμο να ρίξει χημικά και εναντίον ομάδας δημοσιογράφων που καλύπτουν τα γεγονότα μπροστά στα λουλουδάδικα της Βουλής, την ώρα που κάμερες, φωτογράφοι και ρεπόρτερ κάλυπταν την προσαγωγή ενός ατόμου.

 Στην απίστευτη χρήση χημικών επικεντρώνει τις ανταποκρίσεις του μεγάλο μέρος του διεθνούς Τύπου. Από τα μεγάφωνα της πλατείας Συντάγματος, οι «αγανακτισμένοι» καλούσαν τους διαδηλωτές να παραμείνουν, τους κουκουλοφόρους να απομακρυνθούν και τις αστυνομικές δυνάμεις να αποχωρήσουν.

Τραυματίες και λιποθυμίες
 Εν τω μεταξύ, εννέα πολίτες, όπως επιβεβαιώνεται από το ΕΚΑΒ, χρειάστηκαν την παροχή α' βοηθειών λόγω των εκτεταμένων επεισοδίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκαν λιποθυμικά επεισόδια - κυρίως λόγω των χημικών που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικές δυνάμεις - και δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Πεντε από τους τραυματισμένους πολίτες, έφεραν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ ενώ δύο ακόμη έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ο ένας από τους φέρει εγκαύματα.

Παράλληλα, άλλοι διαδηλωτές ή «αγανακτισμένοι» που είχαν δεχτεί πέτρες, δεν δέχτηκαν να μεταφερθούν στο νοσοκομείο και ζήτησαν τις α' βοήθειες από τα πρόχειρα ιατρεία της πλατείας Συντάγματος. Για 21 τραυματίες αστυνομικούς κάνουν λόγο κύκλοι της ΕΛΑΣ. Ολοι έχουν μεταφερθεί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΚΑΒ, δεν επιβεβαιώνεται η φήμη για τραυματία διαδηλωτή από μαχαίρι στην οδό Οθωνος.

 Νωρίς τα επεισόδια
Η σπίθα των επεισοδίων άναψε όταν νεαροί του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι οποίοι είχαν φτάσει στο Σύνταγμα ακολουθώντας την πορεία της ΓΣΕΕ, παρέμειναν στη λεωφόρο Αμαλίας, στο ύψος της Οθωνος, όπου λίγο μετά τις 2 μ.μ. άρχισαν να αντιπαρατίθενται με τις δυνάμεις της Χρυσής Αυγής που όλο αυτό τον καιρό κρατούν το ίδιο τμήμα της πλατείας. Με την εμφάνιση των ΜΑΤ που επιχείρησαν να αποτρέψουν τη σύγκρουση των δύο ομάδων ξεκίνησαν και τα επεισόδια αφού οι νεαροί απάντησαν με πέτρες και ξύλα και η αστυνομία με δακρυγόνα.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε λίγα λεπτά αργότερα προς την πλευρά της οδού Φιλελλήνων όπου η αστυνομία είχε απωθήσει τους αντιεξουσιαστές. Σε εκείνο το σημείο έπεσε και η πρώτη μολότοφ. Μετά το κυνηγητό τα επεισόδια γρήγορα επεκτάθηκαν από την άλλη πλευρά της κάτω πλατείας στο ύψος της οδού Καραγεώργη Σερβίας όπου μία από τις μολότοφ έσκασε στην πλαϊνή είσοδο του βιβλιοπωλείου Public ενώ η αστυνομία απαντούσε με βροχή δακρυγόνων.

Παρόλ΄ αυτά οι έφοδοι των νεαρών συνεχίστηκαν και οι συγκρούσεις επεκτάθηκαν και στη Σταδίου όπου αντιεξουσιαστές εκτόξευαν πέτρες κατά των αστυνομικών και εκείνοι χημικά. Εκείνη την ώρα, γύρω στις 2.30 μ.μ., μια νέα μολότοφ έβαλε φωτιά στις τέντες του καφέ του βιβλιοπωλείου, στο πεζοδρομίου της κάτω πλευράς της πλατείας με αποτέλεσμα η περιοχή να «πνιγεί» από μαύρους καπνούς, οι οποίοι σε συνδυασμό με τα χημικά, έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα.

Οι εκκλήσεις των οργανωτών ήταν συνεχείς για να παραμείνουν οι αγανακτισμένοι στην πλατεία - κάποιος μάλιστα, όταν τα πνεύματα ηρέμησαν, άρχισε να παίζει κρητική λύρα. Ενταση δημιουργήθηκε ξανά λίγο πριν από τις 3 μ.μ. στην πάνω πλευρά της πλατείας όταν η διμοιρία που βρισκόταν στην Κριεζώτου άρχισε να πλησιάζει προς το Σύνταγμα για να κρατήσει εκεί τους συγκεντρωμένους.