Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Η εμφύτευση του τσιπ 666 προωθείται στα σχολικά βιβλία


Διαφημίζεται στην Ελλάδα ως κάτι πολύ καλό το τσιπάκι RFID 666 των αντίχριστων σιωνιστών στο χέρι σε σχολικό βιβλίο Αγγλικών της Α΄ Γυμνασίου. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ "Μετα το σχολείο την Πέμπτη, εφαγα δύο ώρες στον γιατρό, περιμένοντας να μου εμφυτεύσει το καινούργιο μου μικροτσίπ. Αυτή η διαδικασία (μια γρήγορη ένεση στον αντίχειρα μου) πήρε μόνο λίγα δευτερόλεπτα και δεν πόνεσε σχεδόν καθόλου. Το μικροτσίπ μοιάζει με ενα μικρόσκοπικό σωλήνα και είναι πολλά αυτα που μπορεί να κάνει. Εκτός απο το οτι μπορεί να ξεκλειδώνει το σπίτι και το ποδήλατο μου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους αναγνώστες κλειδιών για να ανοίξει πόρτες και να εχω πρόσβαση σε πράγματα του σχολείου και επιπλέον εμπεριέχει όλους τους κωδικούς του υπολογιστή μου. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το μικροτσίπ και σαν πιστωτική καρτα για να αγοράσω πράγματα, οσο η Μαμα και ο Μπαμπάς καταθέτουν στην τσέπη μου χρηματα κάθε εβδομάδα". ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ UNICEF ΚΑΙ ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΣΕ 150 ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ http://www.minedu.gov.gr/publications... . Είναι το 21 σε αριθμό βιβλίο με τίτλο Journeys B1.
Δείτε και περιεχόμενα της ενότητας 4 του βιβλίουhttp://digitalschool.minedu.gov.gr/mo...
Δείτε και την σελίδα του βιβλίου που φαίνεται στο βίντεοhttp://wradrasis.blogspot.gr/2013/02/... .
ΠΗΓΗ: http://youtu.be/zXQJ8wdmNo8

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ "ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ" ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666...
Αποκάλυψη του Ιωάννου κεφ. ιγ', στίχοι 15-18: "καὶ ἐδόθη αὐτῷ πνεῦμα δοῦναι τῇ εἰκόνι τοῦ θηρίου, ἵνα καὶ λαλήσῃ ἡ εἰκὼν τοῦ θηρίου καὶ ποιήσῃ, ὅσοι ἐὰν μὴ προσκυνήσωσι τῇ εἰκόνι τοῦ θηρίου, ἵνα ἀποκτανθῶσι. 16 καὶ ποιεῖ πάντας τοὺς μικροὺς καὶ τοὺς μεγάλους, καὶ τοὺς πλουσίους καὶ τοὺς πτωχούς, καὶ τοὺς ἐλευθέρους καὶ τοὺς δούλους, ἵνα δώσουσιν αὐτοῖς χάραγμα ἐπὶ τῆς χειρὸς αὐτῶν τῆς δεξιᾶς ἢ ἐπὶ τῶν μετώπων αὐτῶν, 17 καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ. 18 Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου· ἀριθμὸς γὰρ ἀνθρώπου ἐστί· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ χξς΄". ΔΕΙΤΕ στην Καινή Διαθήκη, προτείνω μετά συντόμου ερμηνείας υπό Π. Ν. Τρεμπέλα, Έκδοση: Αδελφότης Θεολόγων "ο Σωτήρ", όπου εξηγείται ότι είναι το χξς΄ = 666.

ΑΣ ΜΗΝ ΠΡΟΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΕΣΟΥΜΕ Ο ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666 ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ...


Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ (ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ - ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666) ΚΑΙ ΟΙ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ της προσωπικής ζωής όλων των πολιτώνhttp://www.freevolition.gr/666.htm (συμπληρωμένο)
▶ Η εμφύτευση του τσιπ 666 προωθείται στα σχολικά βιβλία - YouTube ΠΗΓΗ



Πρώην Βρετανός πρέσβης: Οι «αποδείξεις» των ΗΠΑ, κατασκεύασμα της Μοσάντ!

Πρώην Βρετανός πρέσβης: Οι «αποδείξεις» των ΗΠΑ, κατασκεύασμα της Μοσάντ!


Πρώην Βρετανός πρέσβης: Οι «αποδείξεις» των ΗΠΑ, κατασκεύασμα της Μοσάντ!

Η διεθνής κοινή γνώμη έχει στην συντριπτική της πλειοψηφία αντιληφθεί το άδικο και παράνομο της εκδηλωθείσης προθέσεως των ΗΠΑ να επιτεθούν στη Συρία και στο Καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ, παρακάμπτοντας τον ΟΗΕ. Σε εκείνους οι οποίοι κατηγορούν την κυβέρνηση των ΗΠΑ αλλά και τα κράτη που σύρονται πίσω από την παράνομη αυτή απόφαση, βρίσκεται και ο πρώην πρέσβης της Βρετανίας,Craig Murray, ο οποίος κατέθεσε την άποψή του επί του ζητήματος στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Σύμφωνα με τον Βρετανό διπλωμάτη, σημαντικό ρόλο στις δυτικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, διαδραματίζει η Κύπρος και συγκεκριμένα το όρος Τρόοδος, όπου και βρίσκεται εγκατεστημένη μονάδα ακροάσεων των αγγλικών μυστικών υπηρεσιών. Γράφει ο κύριος Murray: «Η τοποθεσία  Τρόοδος, η οποία είναι η ψηλότερη οροσειρά της Κύπρου με κορυφές που φτάνουν σε υψόμετρο τα 1951 μέτρα, όπου βρίσκεται η θέση ακρόασης για την GCHQ στο ομώνυμο όρος της Κύπρου, αποτελεί αναμφισβήτητα το πιο αξιόλογο περιουσιακό στοιχείο για το Ηνωμένο Βασίλειο που συνεισφέρει σημαντικά στη συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών ΗΠΑ/Βρετανίας. Οι διαχειριστές των υπηρεσιών υποκλοπής, των GCHQ στη Βρετανία και της NSA στις ΗΠΑ, διαμοιράζονται από κοινού τις πληροφορίες».
Η σημασία της μονάδος αυτής στο Τρόοδος, είναι ανεκτίμητη για τις υπηρεσίες Βρετανών και Αμερικανών. Έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί κάθε δορυφορική και μικροκυματική επικοινωνία σε όλη τη Μέση Ανατολή - μεταξύ αυτών και το σύνολο σχεδόν της σταθερής τηλεφωνικής επικοινωνίας-, σε μια περιοχή που εκτείνεται από την Ανατολική Λιβύη και την Αίγυπτο και φτάνει μέχρι τον Καύκασο. Ο πρώην πρέσβης εξομολογείται: «θα πρέπει να δηλώσω ότι  γνωρίζω εκ των έσω την κατάσταση και είμαι ενήμερος για τις ενέργειες και τις δυνατότητές του, καθώς ήμουν επικεφαλής του τμήματος FCO στην Κύπρο στις αρχές του 1990. Αυτό είναι γεγονός και όχι εικασίες»Κάθε πληροφορία λοιπόν η οποία αφορά την Μέση Ανατολή, περνά και φιλτράρεται στις βρετανικές εγκαταστάσεις στο όρος Τρόοδος.

Αυτό το γεγονός, καθιστά τον Βρετανό πρώην πρέσβη κάθετα αντίθετο στις τελευταίες δηλώσεις του αμερικανού αντιπροέδρου Τζον Κέρι, ο οποίος ισχυρίστηκε πως υπάρχουν «αδιάσειστα στοιχεία για τη χρήση των χημικών από την πλευρά Άσαντ», στοιχεία τα οποία υποκλάπηκαν από συνομιλίες μεταξύ Σύριων αξιωματούχων του Καθεστώτος. Ο κύριος Murray εξηγεί:
 «Συνεπώς, είναι πολύ περίεργο, το λιγότερο που μπορούμε να πούμε, ότι ο Τζον Κέρι ισχυρίζεται ότι έχει πρόσβαση στις παρακολουθήσεις των επικοινωνιών των συριακών στρατιωτικών και των αξιωματούχων που οργάνωσαν την επίθεση με τα χημικά όπλα, αφού αυτές οι παρακολουθήσεις δεν ήταν διαθέσιμες στη βρετανική μεικτή επιτροπή των μυστικών υπηρεσιών»! Ως εκ τούτου, ο έμπειρος βρετανός, δίνει τη δική του εξήγηση στις διατυπωθείσες αμερικανικές θέσεις: «Σε ένα επίπεδο η εξήγηση είναι απλή. Οι υποκλοπές προμηθεύτηκαν στις ΗΠΑ από τη Μοσάντ, σύμφωνα με τη δική μου πηγή στην κοινότητα πληροφοριών στην Ουάσιγκτον. Οι υποκλοπές παρήχθησαν από ένα τρίτο μέρος που δεν τις διένειμε ταυτόχρονα στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ». Οπότε συμπερασματικά καταλήγει: «Το αίνιγμα του Τροόδους είναι απλό: το Τρόοδος δεν έλαβε πληροφορίες, γιατί δεν υπήρχαν! Τις συνέθεσε η Μοσάντ. Οι «αποδείξεις» του Τζον Κέρι είναι σαθρά κόλπα»!
Την σαθρότητα των αμερικανικών επιχειρημάτων προκειμένου να πειστεί πρωτίστως η αμερικανική κοινή γνώμη και κατόπιν η διεθνής κοινότητα, αποδεικνύει και η εντεινόμενη στις ΗΠΑ αμφισβήτηση των επιλογών του Μπαράκ Ομπάμα και της κυβέρνησής του. Μάλιστα στρατιωτικοί των ΗΠΑ, εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στην προοπτική επιθέσεως κατά της Συρίας, διότι καθώς λένε «δεν υπηρετούμε τα συμφέροντα των ΗΠΑ, πολεμώντας στο πλευρό της Αλ Κάιντα»! Οι μόνοι παράγοντες οι οποίοι προτρέπουν λυσσωδώς την αμερικανική ηγεσία να προχωρήσει σε επίθεση κατά του Άσαντ, είναι οι σιωνιστές, οι οποίοι διακρίνουν στην ισχυρή Συρία μια συνεχιζόμενη απειλή για το κράτος του Ισραήλ και τα σιωνιστικά συμφέροντα. Με απλά λόγια, ο «περιούσιος» λαός είναι ακόμη μια φορά έτοιμος και πρόθυμος με τις ραδιουργίες του, να αιματοκυλίσει την ανθρωπότητα.

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ (update)

update 3/9/2013 17:52 Το συγκεκριμένο θέμα ίσως και να είναι απάτη μιας και στην disneyland στις Η.Π.Α. Το δέντρο στην Ινδία σύμφωνα με την ίδια πηγή σήμερα είναι αυτό.
http-inlinethumb55.webshots.com-21238-2332192500104237032S600x600Q85

Επιπλέον πληροφορίες θα υπάρξουν σύντομα εάν υπάρξουν.

Στην περιοχή Palakkad -Kerala στην Ινδία υπάρχει ένα δέντρο που αποτελεί μυστήριο… Για πολλούς κάποιους καλλιτέχνης το έχει σκαλίσει από πάνω έως κάτω… Για άλλους αυτό το δέντρο υπάρχει εκεί από την αρχή της δημιουργίας του κόσμου, για μερικούς είναι απλά μια τουριστική ατραξιόν και τέλος για λίγους είναι το δέντρο της ζωής…
att264599

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ηλικία του δέντρου είναι αρκετά μεγάλη…
att264601

Και ότι πάνω του υπάρχουν σκαλισμένα ζώα που έχουν εξαφανιστεί χιλιάδες χρόνια πριν…
att2646101

Αλλά και περιέργες φιγούρες….
att2646131
1a-x-c-life-tree-carving
Αλήθεια ή ψέμματα, ας πιστέψει ο κάθενας ότι θέλει…
ΕΟΕ

Πρεμιέρα Για Τα Λεγόμενα «Ληγμένα» Στα Σούπερ Μάρκετ

Πρεμιέρα Για Τα Λεγόμενα «Ληγμένα» Στα Σούπερ Μάρκετ


Μπορεί το υπουργείο Ανάπτυξης να έχει πει ότι από σήμερα σε ειδικά διαμορφωμένα ράφια των σούπερ μάρκετ θα υπάρχουν τα λεγόμενα «ληγμένα» προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές, όμως, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Αντιθέτως μάλιστα… Η εικόνα που μπορεί να αντικρίσει κανείς, όπως άλλωστε συνέβη και μέσα από το σούπερ μάρκετ όχι μόνον ράφια δεν έχουν τοποθετηθεί αλλά ούτε και το προσωπικό έχει ενημερωθεί από τους ανωτέρους για το πότε και πώς θα πωλούνται τα προϊόντα με ημερομηνία που πλησιάζει στη λήξη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πάντως, τουλάχιστον μία αλυσίδα είχε βάλει σήμερα σε φθηνότερες τιμές, περίπου κατά 30%, τα προϊόντα προς λήξη. Στο συγκεκριμένο κατάστημα πάντως δεν υπήρχαν προϊόντα που έχουν λήξει. «Το κάνουμε εδώ και έναν χρόνο αυτό. Δεν είναι καινούργιο φαινόμενο να βάζουμε έκπτωση σε προϊόντα που πλησιάζουν στη λήξη», λέει ο υπεύθυνος της συγκεκριμένης αλυσίδας.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος εξηγεί ότι δεν υπάρχουν άλλα ράφια αλλά οι καταναλωτές μπορούν να διακρίνουν τα συγκεκριμένα προϊόντα εύκολα δεδομένου ότι επάνω στις συσκευασίες τους υπάρχουν αυτοκόλλητα που αναγράφουν την έκπτωση.


Η εικόνα που αντικρίσαμε σε άλλα σούπερ μάρκετ ήταν η συνηθισμένη. Καμία έκπτωση δεν γινόταν σε προϊόντα που τείνουν να λήξουν και φυσικά ούτε υπήρχαν ειδικά διαμορφωμένα ράφια. Μάλιστα, το προσωπικό δεν είχε για την ώρα ενημερωθεί για το πότε αλλά και κατά πόσο φθηνότερα θα πωλούνται τα εν λόγω προϊόντα.

Αυτό σημαίνει ότι ένα προϊόν που πλησιάζει προς λήξη, στην πρώτη αλυσίδα μπορεί ο καταναλωτής να το βρει κατά 30% φθηνότερα σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Στο μεταξύ πάντως ο υπουργός Ανάπτυξης που μίλησε σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 εμφανίστηκε ιδιαίτερα χαρούμενος για το νέο μέτρο και τόνισε ότι δεν πρόκειται για ληγμένα και ούτε θα διακυβευόταν η υγεία των πολιτών, όπως είπε.
ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ

Μια γυναίκα πήγε στην κόλαση μετά από μια αυτοκτονία.


▶ Μια γυναίκα πήγε στην κόλαση μετά από μια αυτοκτονία. - YouTube ΠΗΓΗ

Το μυστικό του τάφου και τα «σφραγισμένα» τείχη της Αμφίπολης

Το μυστικό του τάφου και τα «σφραγισμένα» τείχη της Αμφίπολης

Φύλακες και περιπολικά της Αστυνομίας αποκλείουν την πρόσβαση. Πίσω από την κόκκινη κορδέλα, που απαγορεύει στο κοινό να πλησιάσει, προβάλλει ο λόφος -λουσμένος στον καυτό ήλιο- που κρατάει στα σπλάχνα του το καλά κρυμμένο μυστικό του τάφου της Αμφίπολης. 
Άραγε, κάτω από τους τόνους χώματος που εναπόθεσε το πέρασμα των αιώνων, ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου; 

Η σκέψη προκαλεί δέος, παγκόσμιο ενδιαφέρον και πυρετό στα χέρια που κρατούν την αρχαιολογική σκαπάνη. 

Τα βήματα πάνω στο χώμα μοιάζουν με κρυφτό στους ακόμη ανέγγιχτους διαδρόμους της Ιστορίας. 

Τουλάχιστον μέχρι να ακουστεί η φωνή του πρώτου φύλακα της ΚΗ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων:«Κρατηθείτε μακριά. Απαγορεύεται να είστε εδώ!» 

Η αποστολή της «Κυριακάτικης Δημοκρατίας» έφτασε στη θρυλική Αμφίπολη, στα ίχνη της διάσημης πλέον ανασκαφής στη θέση Καστά. 

Από τα πρώτα λεπτά που ο επισκέπτης αντικρίζει τον μυθικό λέοντα της Αμφίπολης, νιώθει ότι περνά σε μια άλλη εποχή, τον κατακλύζει ένα περίεργο συναίσθημα μετάβασης στα ανεξάντλητα απόκρυφα της αρχαίας Ελλάδας, που ακόμη βρίσκονται θαμμένα και περιμένουν το φως. 

Με «άκρως εμπιστευτική» απόφαση του Αντώνη Σαμαρά πριν από περίπου μία εβδομάδα η ανασκαφή στο σημείο Καστά της Αμφίπολης, για την οποία το τελευταίο διάστημα οργιάζουν οι φήμεςπερί ύπαρξης εκεί του τάφου του μεγάλου Μακεδονα στρατηλάτη που κατέκτησε τον κόσμο, έκλεισε. 

Μάλιστα, όπως αναφέρει η «κυριακάτικη δημοκρατία» αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός ετοιμάζει και επίσκεψη τις προσεχείς εβδομάδες στον χώρο. 

Ολη την τελευταία εβδομάδα, οι αρχαιολόγοι και η προϊσταμένη της ΚΗ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων της περιοχής Αικατερίνη Περιστέρη τηρούν σιγήν ιχθύος, μετά τον μεγάλο θόρυβο που έχει ξεσπάσει. 

«Είναι τουλάχιστον απίθανο και στερείται κάθε επιστημονικής σοβαρότητας να υποστηρίζουμε πως το εύρημα της Αμφίπολης “κρύβει” τον τάφο του Αλεξάνδρου. Για τον απλούστατο λόγο ότι στον έναν χρόνο που διαρκεί η ανασκαφή δεν έχουμε φτάσει ακόμα τον τάφο. Προς το παρόν είμαστε μπροστά σ” έναν λαμπρό ταφικό περίβολο, μοναδικό στον ελληνικό χώρο» αναφέρει η κυρία Περιστέρη, η οποία έχει ζητήσει να σταματήσει η «φασαρία» γύρω από το μνημείο. 

«Μέχρι να καταλήξουμε τι ακριβώς υπάρχει μέσα, ενδεχομένως θα περάσουν πολλά χρόνια, καθώς η ανασκαφή βρίσκεται σε αρχικό στάδιο. Θα πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία και υπομονή»αναφέρει στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία» η έμπειρη αρχαιολόγος. 


Δρακόντεια μέτρα 

Ο χώρος της ανασκαφής στο ύψωμα Καστά, που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το χωριό Μεσολακκιά Σερρών, φρουρείται πια μέρα και νύχτα από ειδικό προσωπικό της ΚΗ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων. 

«Εχουμε εντολή να καταγράφουμε όλες τις κινήσεις οχημάτων και, σε περίπτωση που κάποιος πλησιάζει στην ανασκαφή, να ειδοποιούμε την Αστυνομία» λέει κάποιος φύλακας. 
Σε μικρή απόσταση από το σημείο αστυνομική δύναμη βρίσκεται συνεχώς σε επιφυλακή και εγρήγορση. 

«Σκέπασαν όλη την ανασκαφή με ειδικό κάλυμμα και δεν πλησιάζει κανείς. Φυλάνε τον χώρο 24 ώρες το 24ωρο με ιδιαίτερη προσοχή» αναφέρει κάτοικος της Μεσολακκιάς. 

Μοναδικό στο είδος του 

Μέχρι στιγμής οι έρευνες αποκάλυψαν έναν κυκλικό χτιστό περίβολο, που χρονολογείται με τα έως τώρα δεδομένα στο τέλος του 4ου αι. π.Χ. (περί το 325-300 π.Χ). 

Ο εντυπωσιακός -μοναδικός για τα ελληνικά δεδομένα περίβολος- είναι κατασκευασμένος με βάσεις, ορθοστάτες, ανωδομή και επιστέψεις από λευκό μάρμαρο Θάσου και έχει συνολικό ύψος 3 μ., σιάμετρο 1,60 μ. και υπολογιζόμενη περιφέρεια μήκους περίπου 500 μ., από τα οποία έχουν ανασκαφεί σήμερα τα 405 μ. 

Το μνημείο καταστράφηκε στα μεταγενέστερα χρόνια, με αποτέλεσμα αρκετά μαρμάρινα αρχιτεκτονικά μέλη να μη βρίσκονται στη θέση τους. 

Η έρευνα της ΚΗ΄ ΕΠΚΑ εντόπισε αρχιτεκτονικά μέλη του μνημείου εγκατεσπαρμένα στην περιοχή του χώρου του Λέοντα της Αμφίπολης, πολλά από τα οποία είχαν ήδη επαναχρησιμοποιηθεί για την κατασκευή της βάσης του και, επομένως, ο εντυπωσιακός περίβολος φαίνεται να συνδέεται με τον Λέοντα της Αμφίπολης που, όπως εκτιμάται, ήταν τοποθετημένος στην κορυφή του χωμάτινου τύμβου. 

Η ανασκαφή χρηματοδοτήθηκε τον τελευταίο χρόνο με ποσό 180.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και το υπουργείο Πολιτισμού. 

Με νέα έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 40.000 ευρώ θα συνεχιστούν οι ανασκαφές, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή. 

Οι επικεφαλής του υπουργείου υποσχέθηκαν οικονομική ενίσχυση έτσι ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο. 

Ως το τέλος του χρόνου οι ανασκαφείς αναμένεται να ολοκληρώσουν την ανασκαφή του ταφικού περιβόλου και να προχωρήσουν στο άνοιγμα του περιεχομένου του. 

Τα… σενάρια 

Μέχρι στιγμής σενάρια για το ταφικό μνημείο δίνουν και παίρνουν. 

Πολλοί λένε ότι ανήκει στον ίδιο τον Μεγαλέξανδρο, άλλοι ότι είναι ο τάφος της Ρωξάνης και του γιου της Αλέξανδρου Δ΄, ενώ έχει επίσης κυκλοφορήσει ότι είναι ταφικό μνημείο μεγάλου πληθυσμού Αθηναίων πολιτών, οι οποίοι έπεσαν νεκροί στη μάχη του Δραβήσκου το 465 π.Χ. Αντιδρώντας, το υπουργείο Πολιτισμού σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει παρακινδυνευμένα τα όποια συμπεράσματα πριν ολοκληρωθεί το έργο της ανασκαφής. 

«Οι έρευνες φέρνουν στο φως ιδιαίτερα σημαντικό κυκλικό περίβολο, που χρονολογείται με τα έως τώρα δεδομένα στο τέλος του 4ου αι. π.Χ. Πρόκειται για εξαιρετικά αξιόλογο χτιστό περίβολο που ορίζει χωμάτινο τύμβο και είναι κατασκευασμένος με βάσεις, ορθοστάτες, ανωδομή και επιστέψεις από λευκό μάρμαρο Θάσου. Το εύρημα της Αμφίπολης είναι οπωσδήποτε ιδιαίτερα σημαντικό, όμως, πριν προχωρήσει η ανασκαφική έρευνα, οποιαδήποτε ερμηνεία και πολύ περισσότερο οποιαδήποτε ταύτιση με ιστορικά πρόσωπα στερείται επιστημονικής τεκμηρίωσης και είναι παρακινδυνευμένη». 

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται τους τελευταίους μήνες οι κάτοικοι της Αμφίπολης και της Μεσολακκιάς, οι οποίοι είδαν στο ύψωμα του Καστά να εμφανίζεται σιγά σιγά ο τεράστιος τύμβος. 

«Σίγουρα βρίσκεται κάτι σπουδαίο στο σημείο, δεν έχει ξαναβρεθεί τόσο μεγάλο μνημείο τέτοιου είδους. Τα μέτρα φύλαξης είναι πρωτοφανή, έχουν βρεθεί ακόμη πολλά εκθέματα στην περιοχή μας, αλλά ποτέ δεν σημειώθηκε τέτοια κινητοποίηση» αναφέρει ο Χρήστος Γιαννίδης, κάτοικος της Αμφίπολης. 

Πάντως οι περισσότεροι κάτοικοι τηρούν στάση αναμονής αναφορικά με το μυστικό που μπορεί να κρύβει ο περιβόητος τάφος. 

«Ακούγονται και γράφονται πολλά, αλλά πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι. Γνωρίζουμε όλα τα σενάρια και περιμένουμε με αγωνία. Πάντως η φημολογία και μόνο έχει εκτινάξει τον τουρισμό στην περιοχή. Παρότι η Αμφίπολη παρουσιάζει τεράστιο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, δεν τύγχανε καμίας προβολής, με συνέπεια τα ιδιαίτερα σημαντικά εκθέματα να μένουν σχετικά άγνωστα»τονίζει ο Γιώργος Κυπριανίδης, επίσης κάτοικος Αμφίπολης. 

Η ιστορία της Αμφίπολης χάνεται στους προϊστορικούς χρόνους και διανύει χιλιάδες χρόνια ως το σήμερα. 

Δεκάδες εκθέματα στο τοπικό μουσείο φανερώνουν την εμφάνιση των πρώτων κατοίκων από το 1050 π.Χ. 

Κατά τη διάρκεια των αρχαϊκών χρόνων (700-500 π.Χ.) σημειώνεται η εγκατάσταση των θρακικών φύλων. 

Την ακμή της οφείλει στους Αθηναίους, οι οποίοι αμέσως μετά τη μάχη του Μαραθώνα (490 π.Χ.) άρχισαν να ενδιαφέρονται γι” αυτήν, πραγματοποιώντας το 466 π.Χ. την πρώτη αποτυχημένη εκστρατεία για την κατάληψή της. 

Είκοσι εννέα χρόνια αργότερα ο Αγνων, κατ” εντολή του Περικλή, έφτασε στην Ηιόνα, το επίνειο, και έχτισε στη θέση Εννέα Οδοί την Αμφίπολη. 

Το 424 π.Χ. ο Λακεδαιμόνιος στρατηγός Βρασίδας κατέκτησε την Αμφίπολη, η οποία θεωρείτο στρατηγικής σημασίας για τα ορυχεία χρυσού και ασημιού στο Παγγαίο. 

Το 422 π.Χ. ο Κλέων, με τον αέρα της νίκης που είχε πετύχει στην Πύλο, κατάφερε να πείσει τους Αθηναίους και με 30 πλοία, 1.200 πεζούς και 300 ιππείς αποβιβάστηκε στη Χαλκιδική και αμέσως κατευθύνθηκε προς την Ηιόνα. 

Η σύγκρουση των δύο στρατών δεν θα αργήσει και οι Αθηναίοι του Κλέωνα θα νικηθούν και θα τραπούν σε φυγή, ενώ ο ίδιος θα δεχτεί θανάσιμο χτύπημα Μυρκίνιου πελταστή. 

Ταυτόχρονα όμως τραυματίζεται βαριά και πεθαίνει και ο στρατηγός των Σπαρτιατών Βρασίδας, που θάβεται με μεγαλοπρέπεια και εξαιρετικές τιμές στην αγορά της Αμφίπολης. 

Κάτω από τον χώρο όπου βρίσκεται σήμερα το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αμφίπολης ανακαλύφθηκε και η οστεοθήκη του, με ένα χρυσό στεφάνι. 

Το 358 π.Χ. η Αμφίπολη κατελήφθη από τον Φίλιππο, για να καταστεί η ναυτική βάση των προπαρασκευών της ασιατικής εκστρατείας, που τελικά θα πραγματοποιήσει ο Μέγας Αλέξανδρος. 

Τα ευρήματα που έχουν βγει στο φως χαρακτηρίζονται εξαιρετικής σημασίας, μεταξύ των οποίων αγγεία, ειδώλια, γλυπτά, έργα μικροτεχνίας και εκατοντάδες άλλα αντικείμενα. 

Μάλιστα, κοντά στο Γυμνάσιο που βρέθηκε στην περιοχή ανακαλύφθηκε η στήλη του Εφηβαρχικού Νόμου, που δίνει πληροφορίες για τους κανόνες εκπαίδευσης των εφήβων. 

Οι ανασκαφές στη θέση Καστά της Αμφίπολης ξεκίνησαν το 1965 από τον αείμνηστο Δημήτρη Λαζαρίδη και διήρκεσαν έως το θάνατό του το 1985. 

Εκτοτε πήραν και πάλι μπροστά μόλις τον Ιούλιο του 2009. 

Η ανακάλυψη του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου μοιάζει ιστορία βγαλμένη από κάποια ταινία του Ιντιάνα Τζόουνς. 

Οι αμέτρητοι μύθοι, τα σενάρια, οι πιθανές τοποθεσίες και ένας μυστηριώδης κρίκος μύθων και γεγονότων έχουν κάνει στο πέρασμα των αιώνων την ανακάλυψη του τάφου του εμμονή για πολλούς αρχαιολόγους και ιστοριοδίφες. 

Ο Μέγας Αλέξανδρος γεννήθηκε το 356 π.Χ στην Πέλλα και πέθανε στις 10 Ιουνίου του 323 π.Χ στη Βαβυλώνα. 

Ο Μακεδόνας στρατηλάτης φέρεται να είχε ζητήσει να ταφεί στο μαντείο του Αμμωνα. 

Μετά τον θάνατό του στη Βαβυλώνα, μια μεγάλη συνοδεία ξεκίνησε το ταξίδι για τον τόπο ταφής. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες της εποχής, ο Πτολεμαίος κάπου κατά τη διάρκεια της πορείας έκλεψε τη σορό και τη μετέφερε στην Αλεξάνδρεια, όπου τοποθετήθηκε σε ένα μαυσωλείο που ονομαζόταν Σώμα ή Σήμα. 

Στο πέρασμα των αιώνων πολλά σημαντικά ιστορικά πρόσωπα φέρεται να τίμησαν τη σορό του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μεταξύ των οποίων και ο Ιούλιος Καίσαρας, ενώ οι ιστορικοί της εποχής είχαν καταγράψει και τη χρησιμοποίηση χρυσαφιού από τον τάφο του, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο κατά της Ρώμης. 

Γενικά έχουν καταγραφεί πολλές αναφορές ιστορικών που τοποθετούσαν τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, οι οποίες ωστόσο σταματούν απότομα στα τέλη του 4ου μ.Χ. αιώνα. 

Τότε σημειώθηκαν τα εκτεταμένα επεισόδια στην Αλεξάνδρεια, κατά την οποία ισοπεδώθηκαν το Σεράπειον, το Μουσείον και η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, ενώ η τύχη του μαυσωλείου έκτοτε αγνοείται. 

Από τότε ξεκίνησε και το ανηλεές κυνήγι του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα πέρατα της Γης. 

Από τη Βενετία και την έρημο Σίβα της Αιγύπτου, ως το Ουζμπεκιστάν και πολλά ακόμη απίθανα μέρη, ο μύθος και το μυστήριο που ασκεί ο μεγαλύτερος αυτοκράτορας όλων των εποχών φαίνεται ότι είναι ακαταμάχητα. 

Πολλά διεθνή δίκτυα φιλοξένησαν δημοσιεύματα αναφορικά με την ανασκαφή στην Αμφίπολη, μεταξύ των οποίων και το Associated Press. 

Στο συγκεκριμένο κείμενο γίνεται λόγος για το «ενδεχόμενο να πρόκειται για την τελευταία κατοικία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθώς και της γυναίκας του Ρωξάνης και του νεαρού διαδόχου τους. Οι Ελληνικές ιστοσελίδες είναι ενθουσιώδεις από το γεγονός ότι μπορεί να βρέθηκε ο τάφος του βασιλιά πολεμιστή Μεγάλου Αλεξάνδρου του 4ου αιώνα π.Χ., τον οποίον ψάχνουν για αρκετά χρόνια και θεωρούνταν ότι βρίσκεται στην Αίγυπτο» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Η Ρωξάνη ήταν η πρώτη σύζυγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 

Γεννήθηκε περί το 341 π.Χ. στη Βακτρία (σημερινό Αφγανιστάν). 

Παντρεύτηκε τον Μέγα Αλέξανδρο το 327 π.Χ., σε ηλικία 14 ετών, μετά την κατάκτηση του φρουρίου του πατέρα της από τον μεγάλο στρατηλάτη. 

Ο γάμος είχε πολιτική σκοπιμότητα, με στόχο τον εξευμενισμό των Βακτρικών Σατραπειών. 

Η Ρωξάνη τον συνόδευσε στην εκστρατεία του στην Ινδία και γέννησε τον γιο τους Αλέξανδρο Δ΄ μετά τον θάνατο του Αλεξάνδρου στη Βαβυλώνα το 323 π.Χ. Δώδεκα χρόνια μετά, η Ρωξάνη και ο γιος της έπεσαν θύματα άγριας δολοφονίας, έπειτα από εντολή του βασιλιά Κάσσανδρου. 

Η αιτία των δολοφονιών ήταν για να σφετεριστεί τον θρόνο του βασιλείου, μια και ο 12χρονος Αλέξανδρος Δ΄ ήταν ο μόνος διάδοχος της τεράστιας αυτοκρατορίας. 

Ολοι οι επιστήμονες που έχουν μελετήσει τον Λέοντα της Αμφίπολης συμφωνούν ότι πρόκειται για επιτάφιο μνημείο. 

Από κει και πέρα, οι απόψεις των ειδικών διχάζονται. 

Υπάρχει η άποψη ότι στήθηκε από τον Αγνωνα, φίλο του Περικλή, για να τιμηθούν οι χιλιάδες Αθηναίοι νεκροί της μάχης του Δραβήσκου. 

Μια άλλη άποψη λέει ότι το μνημείο χτίστηκε προς τιμήν του ναυάρχου του Μεγάλου Αλεξάνδρου Νεάρχου, ενώ άλλοι επιστήμονες πιστεύουν ότι το λιοντάρι χτίστηκε προς τιμήν του Λαομέδοντα, επίσης ναυάρχου του Μ. Αλεξάνδρου. 

Αυτή την άποψη φαίνεται να ενστερνίζεται και το υπουργείο Πολιτισμού. 

Μια άποψη που έχει διατυπωθεί επίσης και που διαφέρει ριζικά από όλες τις υπόλοιπες είναι αυτή που λέει ότι ο Λέοντας ορθώθηκε απλώς για να συμβολίζει τη δόξα και το μεγαλείο της Αμφίπολης, είχε δηλαδή αντίστοιχο ρόλο με αυτόν των λιονταριών στο νησί της Δήλου. 

Ακόμα και για την καταστροφή του μνημείου δεν υπάρχει μία άποψη. 

Από τη μια υπάρχουν αυτοί που ισχυρίζονται ότι το λιοντάρι κατέστρεψαν οι Ρωμαίοι, από την άλλη υπάρχουν αυτοί που ισχυρίζονται ότι το λιοντάρι καταστράφηκε από τους Βουλγάρους κατά τη διάρκεια των επιδρομών του Ιωαννίτση. 
Εφημερίδα Δημοκρατία tro-ma-ktiko

hellas-now.com