Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Καθημερινότητα τα ακραία καιρικά φαινόμενα Συναγερμός για την κλιματική αλλαγή


Καθημερινότητα τα ακραία καιρικά φαινόμενα Συναγερμός για την κλιματική αλλαγή


Ο καιρός τρελάθηκε και όλα δείχνουν πως πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέο δεδομένα που φέρνει μαζί της η κλιματική αλλαγή. Οι απότομες αλλαγές στη θερμοκρασία, οι καύσωνες και οι σφοδρές καταιγίδες πρέπει πλέον να θεωρούνται φυσιολογικά φαινόμενα. Στις ΗΠΑ, τουλάχιστον 1000 ανεμοστρόβιλοι έπληξαν τελευταία διάφορες περιοχές με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 500 άτομα. Το 2010 το κύμα καύσωνα στη Ρωσία είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνουν 1500 άνθρωποι. Στην Αυστραλία και στο Πακιστάν 2000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ατελείωτες εκτάσεις χάθηκαν κάτω από τα νερά. Στην Ινδία, η ξηρασία που κράτησε περισσότερο από ένα μήνα είχε ως αποτέλεσμα την ερήμωση τεράστιων εκτάσεων. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» στην Ευρώπη, στις αρχές Απριλίου η ισπανική πόλη Οριχουέλα «έβραζε» στους 39 βαθμούς, στη Γαλλία το θερμόμετρο έδειξε 33 βαθμούς και στην Ελβετία 32. Ο καιρός δεν είναι πια αυτός που γνωρίζαμε τα τελευταία 12.000 χρόνια και αυτό απαιτεί την αφύπνισή μας. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.http://www.newsbeast.gr/
http://kinitronews.blogspot.com/2011/06/blog-post_7605.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+KinitroNews+%28kinitro++news%29
ΠΗΓΗ

Έλληνας κατασκεύασε τον ταχύτερο υπολογιστή του κόσμου


Έλληνας κατασκεύασε τον ταχύτερο υπολογιστή του κόσμου


Ερευνητές της εταιρείας πληροφορικής ΙΒΜ, με επικεφαλής τον Έλληνα φυσικοχημικό Φαίδωνα Αβούρη... δημιούργησαν το πρώτο κύκλωμα υψηλής ταχύτητας από γραφένιο, στο οποίο όλα τα στοιχεία είναι ολοκληρωμένα σε ένα τσιπάκι.

Πρόκειται για παγκόσμια πρωτιά και ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς ηλεκτρονικών υπολογιστών βασισμένων στο γραφένιο και όχι στοπυρίτιο όπως μέχρι σήμερα, με δυνητικές εφαρμογές από τις ασύρματεςεπικοινωνίες μέχρι τους ενισχυτές.

Τα τελευταία χρόνια είχε υπάρξει πρόοδος στη δημιουργία συσκευώνβασισμένων στο πολύ λεπτό γραφένιο, που θεωρείται το «υλικό του μέλλοντος», ενώείχαν κατασκευαστεί μεμονωμένα τρανζίστορ από γραφένιο.

Όμως δεν είχε καταστείδυνατό να ενοποιηθούν (ολοκληρωθούν) τα τρανζίστορ από γραφένιο με άλλαηλεκτρονικά συστατικά μέσα σε ένα ενιαίο και μοναδικό "τσιπ", αυτό ακριβώς πουκατάφεραν οι ερευνητές της ΙΒΜ.

Η δυσκολία έγκειτο κυρίως στο ότι το γραφένιο δεν κολλάει πολύ καλά στα μέταλλα και τα οξείδια, τα οποία χρησιμοποιούνται στηβιομηχανία παραγωγής ημιαγωγών.

Ο Φαίδων Αβούρης, που έκανε τηνεπιστημονική δημοσίευση στο περιοδικόScience, καθοδήγησε μια ομάδα ερευνητών του Κέντρου Ερευνών Γουότσον της ΙΒΜ στη ΝέαΥόρκη, ώστε να ξεπεράσουν για πρώτη φορά τις τεχνικές δυσκολίες, ενοποιώντας σεένα ολοκληρωμένο κύκλωμα ένα τρανζίστορ γραφενίου και ένα ζεύγος πηνίωνεπαγωγικής αντίστασης πάνω σε μια πλακέτα από καρβίδιο του πυριτίου.

Είναισημαντικό ότι η όλη διαδικασία κατασκευής είναι συμβατή με τις υφιστάμενες συμβατικές μεθόδους παραγωγής ημιαγωγών, πράγμα που διευκολύνει την πρακτική εφαρμογή της νέας τεχνολογίας.

Τα νέα ολοκληρωμένα κυκλώματα από γραφένιο λειτουργούν σε ραδιοσυχνότητεςμέχρι 10 GHz και είναι κατ' εξοχήν κατάλληλα για συστήματα ασύρματωνεπικοινωνιών.

Η ομάδα του Αβούρη (Nanometer Scale Science and Technology), στην οποία περιλαμβάνεται ο επίσης ελληνικής καταγωγής ερευνητής ΧρήστοςΔημητρακόπουλος, ήδη εργάζεται για να τελειοποιήσει το νέο ολοκληρωμένο κύκλωμααπό γραφένιο, ενώ σχεδιάζει την ανάπτυξη ακόμα πιο πολύπλοκων κυκλωμάτων γιαπιο εξελιγμένες συσκευές.

Μεταξύ άλλων, οι ερευνητές πιστεύουν ότι είναιδυνατόν, στο μέλλον, να συνδυάσουν γραφένιο και πυρίτιο και να δημιουργήσουν "υβριδικά" κυκλώματα με νέες λειτουργικές δυνατότητες.

Το γραφένιο ανακαλύφθηκε στη δεκαετία του ΄70 και βαθμιαία οι επιστήμονες,μέσα από διαδοχικές ανακαλύψεις, έχουν καταφέρει να παρασκευάζουν "φιλμ" αυτούτου υλικού με πάχος μόλις ένα άτομο. Το φιλμ συνίσταται σε μια εξαγωνικήδιάταξη μορίων άνθρακα και έχει ποικίλα πλεονεκτήματα, όπως ότι είναι εύκαμπτο,διαφανές και φθηνό.

Προς το παρόν πάντως, το γραφένιο δεν φαίνεται ικανό να αντικαταστήσει τασημερινά τρανζίστορ CMOS, που αποτελούν τη βάση όλων των μικροεπεξεργαστών καιτων μνημών των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των καταναλωτικών ηλεκτρονικώνσυσκευών.

Το γραφένιο δεν έχει τις ίδιες φυσικές ιδιότητες με τα υλικά τωνπαραδοσιακών ημιαγωγών και δεν μπορεί -ακόμα τουλάχιστον- να πετύχει τα ίδιαπράγματα με ένα συμβατικό τρανζίστορ.

Όμως η βιομηχανία ημιαγωγών -στην Ευρώπηκαι την Ασία ακόμη περισσότερο από ό,τι τις ΗΠΑ- το θεωρεί πολλά υποσχόμενο καιεπενδύει σε αυτό, καθώς, όπως δήλωσε ο Αβούρης, η ενσωμάτωση των συγκριτικάφθηνότερων κυκλωμάτων γραφένιου μπορεί στο μέλλον να μειώσει τις τιμές πολλώνηλεκτρονικών συσκευών.

Ο Φαίδων Αβούρης γεννήθηκε το 1945 στην Ελλάδα και αποφοίτησε από τοΑριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ πήρε το διδακτορικό του στηνΦυσικοχημεία από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν το 1974. Έκανε τηνμεταδιδακτορική του έρευνα στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια-Λος Ατζελες (UCLA)και μετά εργάστηκε ως ερευνητής στα Εργαστήρια Bell της AT&T.

Το 1978μεταπήδησε στην ΙΒΜ, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα ως κορυφαίος ερευνητής,επικεφαλής του τομέα νανοεπιστήμης και νανοτεχνολογίας, όπου θεωρείταιπρωτοπόρος σε διεθνές επίπεδο. Έχει επίσης διατελέσει καθηγητής σταπανεπιστήμια Κολούμπια και Ιλινόις.

Η θεωρητική (βασική) και πειραματική (εφαρμοσμένη) έρευνά του εστιάζεται στιςηλεκτρικές, οπτικές και οπτοηλεκτρονικές ιδιότητες των νανοσωλήνων άνθρακα καιτου γραφένιου, έχοντας δημοσιεύσει περισσότερες από 360 επιστημονικές εργασίεςπάνω σε αυτά τα θέματα. Το 1998, η ομάδα του στην ΙΒΜ παρουσίασε το πρώτο στονκόσμο μοριακό τρανζίστορ βασισμένο σε νανοσωλήνες άνθρακα, το οποίο βελτίωσεπεραιτέρω τα επόμενα χρόνια.

Ο Αβούρης έχει ανοίξει το δρόμο για μιαενοποιημένη ηλεκτρονική και οπτοηλεκτρονική τεχνολογία με βάση τα υλικά απόάνθρακα. Είναι μέλος πολλών επιφανών επιστημονικών και ακαδημαϊκών ενώσεων καιέχει βραβευτεί κατ' επανάληψη για το έργο του.


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Έλληνας κατασκεύασε τον ταχύτερο υπολογιστή του κόσμου http://24wro.blogspot.com/2011/06/blog-post_51.html#ixzz1P4ipP8fy

Ξυλοκοπήθηκε Ιταλός ευρωβουλευτής από την ασφάλεια της Λέσχης Bilderberg


Ξυλοκοπήθηκε Ιταλός ευρωβουλευτής από την ασφάλεια της Λέσχης Bilderberg


Infowars
 / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Ο Ιταλός πολιτικός, μέλος της Λίγκας του Βορρά, και μέλος της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Mario Borghezio, ξυλοκοπήθηκε και συνελήφθη από άνδρες της ασφάλειας της Λέσχης Bilderberg, χθες, επειδή προσπάθησε να εισέλθει στη συνεδρίαση και να διαμαρτυρηθεί για την μυστικοπαθή της ατζέντα που προωθεί την παγκοσμιοποίηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιταλός πολιτικός συνοδεύονταν από άλλα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η είδηση της κακοποίησης του Borghezio δεν αναφέρθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό θα ήταν ανάλογο με τον ξυλοδαρμό ενός μέλους του Κογκρέσου που δεν θα μεταδίδονταν από τα μέσα ενημέρωσης.
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν χθες το βράδυ ότι ο Borghezio προσπάθησε να εισέλθει στη συνάντηση της Bilderberg που βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη στο ξενοδοχείο Sourvette στο St Moritz και η αντιμετώπιση που είχε από την ασφάλεια το στοίχισε ματωμένη μύτη. Ο Ιταλός πολιτικός είπε στο JulieNews ότι προτίθεται να καταθέσει μήνυση εναντίον της ασφάλειας της Bilderberg.
"Δέχτηκα βοήθεια από την ελβετική αστυνομία, αλλά η αντιμετώπιση που είχα απότ την ασφάλεια της σύσκεψης ήταν βάναυση», είπε.
Ο Borghezio είπε ότι διαφωνεί με της Λέσχη Bilderberg επειδή παίρνει σημαντικές αποφάσεις χωρίς κανένα λαϊκό έλεγχο. "Είναι σαφές ότι η Λέσχη Bildergberg είναι μια μυστική εταιρία», πρόσθεσε.
Η είδηση όπως μεταδόθηκε ζωντανά στην εκπομπή του Alex Jones από τον 29χρονο Ελβετό πολιτικό, Lukas Reimann, βουλετή του κόμματος SRV (28,9% στις εκλογές του 2007)
Σχ. ΚΟ: Στις 11 Νοεμβρίου του 2009, ο Borghezio είχε το θάρρος και μίλησε δημόσια για την επιρροή όλων αυτών των υπερεθνικών οργανισμών, όπως η Λέσχη Bilderberg και η Τριμερής Επιτροπή (Trilateral Commission). “Είναι δυνατόν να μην έχει κανείς παρατηρήσει ότι ΟΛΟΙ και οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι της ΕΕ (Jan Peter Balkenende, David Miliband και Herman Van Rompuy), έχουν συχνά παραβρεθεί σε συναντήσεις της Λέσχης Bilderberg ή της Τριμερούς Επιτροπής; ” ρώτησε ο Borghezio. «Πιστεύω ότι πρέπει να εφαρμόσουμε τις αρχές της διαφάνειας, που τόσο συχνά αναφέρονται εδώ στα θεσμικά μας όργανα. Πρέπει να καθοριστεί με σαφήνεια κατά πόσον αυτοί είναι οι υποψήφιοι των πολιτικών δυνάμεων των χωρών τους, ή αν πρόκειται απλά για τους υποψηφίους των μυστικών αυτών ομάδων που συνεδριάζουν κεκλεισμένων των θυρών για να αποφασίσουν για διάφορα θέματα πάνω από τα κεφάλια των ανθρώπων».
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Ο εφιάλτης στη Φουκουσίμα,μόλις τώρα αρχίζει!


Ο εφιάλτης στη Φουκουσίμα,μόλις τώρα αρχίζει!



Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Φουκουσίμα! Όπως επισημαίνει το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου “μπορεί να νομίζουμε οτι, επειδή δεν ασχολούνται πλέον τα μέσα ενημέρωσης με τη Φουκουσίμα, η πυρηνική κρίση έχει τελειώσει, τα νέα όμως που φτάνουν είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά. 

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Αυστραλιανού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι ιαπωνικές αρχές παραδέχονται οτι η κρίση στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα μπορεί να είναι κάτι πολύ χειρότερο από την τήξη της καρδιάς του αντιδραστήρα. Συγκεκριμένα σε επίσημο έγγραφο, που αποστέλλεται σε Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών, η Ιαπωνία αναφέρει οτι το πυρηνικό καύσιμο στους 3 αντιδραστήρες πιθανότατα έχει διαπεράσει τις δεξαμενές πίεσης και έχει διαρρεύσει στο έδαφος κάτω από τα κτίρια που στεγάζουν τούς αντιδραστήρες. Μιά τέτοια εξέλιξη είναι η χειρότερη κατάληξη ενός πυρηνικού ατυχήματος, καθώς δημιουργούνται τελείως ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Όπως μετέδωσαν τα διεθνή πρακτορεία, δεκάδες χιλιάδες Ιάπωνες βγήκαν σήμερα στους δρόμους απαιτώντας από την ιαπωνική κυβέρνηση το κλείσιμο όλων των πυρηνικών σταθμών.

Το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου κάτω και από το φως των νέων εξελίξεων τονίζει για άλλη μιά φορά την ανάγκη να αφυπνιστούν οι Κυβερνήσεις και να απαιτήσουν τη ματαίωση όλων των νέων πυρηνικών προγραμμάτων, όπως αποφάσισαν ήδη η Γερμανία και η Ελβετία. Η μεγαλύτερη αυτή τη στιγμή απειλή στην περιοχή είναι το φιλόδοξο πυρηνικό πρόγραμμα της Τουρκίας. Ασφαλώς η Τουρκία με την απόφασή της αυτή αναλαμβάνει τεράστιες και ιστορικές ευθύνες, όμως εξ ίσου μεγάλες ευθύνες αναλαμβάνουν και όσοι δεν κάνουν τίποτα για να αποτρέψουν αυτή την εξέλιξη”.
http://www.triklopodia.com/2011/06/o-efialtis-sti-foukousimamolis-tora.html))
ΠΗΓΗ((