Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Η άγνωστη κωνοειδής κατασκευή των Χανίων, γνωστή και ως πυραμίδα των Χανίων. ΒΙΝΤΕΟ


Η άγνωστη κωνοειδής κατασκευή των Χανίων, γνωστή και ως πυραμίδα των Χανίων. ΒΙΝΤΕΟ

Η "πυραμίδα" των Χανίων (στην πραγματικότητα είναι κώνος) είναι ένας λαξευμένος βράχος και είναι ένα μνημείο μοναδικό στο είδος του μιας και δεν υπάρχει καμία αναφορά για παρόμοιο κτίσμα-κατασκεύασμα.

Επίσημες μελέτες, έρευνες ή ανασκαφές δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής - ακόμη και το ίδιο το μνημείο είναι άγνωστο στον κόσμο, και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την χρήση που είχε στην αρχαιότητα ή την ηλικία του. Βρίσκεται σε υψόμετρο 290 μέτρων από την επιφάνεια της θαλάσσης στα Νότια του νομού Χανίων. Μέσα στον κώνο έχει λαξευτεί ένα δωμάτιο με διαστάσεις 2,20μ. x 2,10μ. και ύψος 1,40μ περίπου, στο οποίο μπαίνει κανείς από την είσοδο που είναι στα Δυτικά (στις 253° περίπου) διαστάσεων 1,2μ x 0,7μ. Η περιφέρεια του (Δείτε τα βίντεο)...
 κώνου είναι περίπου 16 μέτρα και το ύψος του από την κορυφή μέχρι το δάπεδο του θαλάμου είναι περίπου 4,6 μέτρα. Η περιφέρεια της βάσης του είναι περίπου 29 μέτρα. (Αποκλειστική δημοσίευση της "Άγνωστης Ελληνικής Ιστορίας" 28/12/1997 και 2/3/1999). 
Π

Το κορίτσι που πάγωσε τον χρόνο!


Το κορίτσι που πάγωσε τον χρόνο!


 Μεγάλη εντύπωση προκαλεί στην παγκόσμια κοινή γνώμη το κορίτσι "που πάγωσε τον χρόνο"! Πρόκειται για την Brooke Greenberg, που αν και είναι 16 χρονών έχει την πνευματική ηλικία ενός νηπίου και τη σωματική ανάπτυξη ενός βρέφους (στην φωτογραφία αριστερά η Brooke και δεξιά η αδελφή της)!
 Η 16χρονη έχει βάρος σχεδόν 10 κιλά και ύψος περίπου 60 εκατοστά. Τρέφεται με σωληνάκι γιατί ο οισοφάγος της είναι πολύ μικρός. Δεν μιλάει, αλλά επικοινωνεί βγάζοντας ήχους μωρού, γελάει και αναγνωρίζει τα αγαπημένα της πρόσωπα.
 Το επιστημονικό περιοδικό «Mechanisms of Ageing and Development», αναφέρει ότι τα οστά της Brooke έχουν ηλικία 10 χρόνων, έχει ακόμα τα πρώτα της δόντια, ενώ ο εγκέφαλός της αναπτύσσεται την τελευταία δεκαετία με πολύ αργούς ρυθμούς.
 Ανεξήγητη κατάσταση
 Από αυτές τις ενδείξεις φαίνεται ότι το σώμα της 16χρονης δεν αναπτύσσεται συνολικά, αλλά σαν ξεχωριστά κομμάτια που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Παρόλα αυτά το κορίτσι δεν υποφέρει από κάποιο γενετικό σύνδρομο, ή κάποια χρωμοσωματική ανωμαλία.
 Η οικογένειά της, της προσφέρει στοργή και φροντίδα κι ελπίζουν πως από την ιστορία της Brooke μπορεί να προκύψει κάποια μεγάλη επιστημονική ανακάλυψη που να δίνει λύσεις σε προβλήματα της ζωής και της γήρανσης.
 Ο καθηγητής Richard Walker της Ιατρικής Σχολής της Φλόριντα μετά από μελέτη του DNA της λέει: "πιστεύουμε ότι η κατάσταση της Βrooke μας δίνει μια μοναδική ευκαιρία να καταλάβουμε τη διαδικασία της γήρανσης. Πρέπει να έχει μια αλλοίωση στα γονίδια που σχετίζονται με τη γήρανση και την ανάπτυξη και γι’αυτό φαίνεται να έχει παγώσει στο χρόνο. Αν μπορούσαμε να συγκρίνουμε το γονιδίωμά της με ένα κανονικό, θα βρίσκαμε τα γονίδια αυτά και θα βλέπαμε ακριβώς πώς λειτουργούν και πώς να τα ελέγξουμε.
 Υποθέτουμε ότι υποφέρει από βλάβη στο γονίδιο ή τα γονίδια που επηρεάζουν τον τρόπο που το σώμα αναπτύσσεται και μεγαλώνει. Αν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το DNA της για να βρούμε αυτό το μεταλλαγμένο γονίδιο θα το δοκιμάζαμε σε πειραματόζωα και θα βλέπαμε πώς επηρεάζει τη διαδικασία της γήρανσης. Αυτό μάλλον θα μας έδινε την απάντηση στο ερώτημα γιατί είμαστε θνητοί".
 Τα πρώτα μυστήρια χρόνια της ζωής της
 Τα πέντε πρώτα χρόνια της ζωής της η Brooke Greenberg, είχε πολλά προβλήματα υγείας που κανείς δεν περίμενε να τα ξεπεράσει. Είχε επτά διάτρητα έλκη στομάχου, ξεπέρασε εγκεφαλικό κι έ��εσε σε λήθαργο 14 ημερών που όπως είπαν οι γιατροί προκλήθηκε από όγκο στον εγκέφαλο. Μετά όμως η Brooke ξύπνησε κανονικά κι ήταν πάλι υγιής χωρίς καμία εξήγηση. Ο παιδίατρος Δρ Lawrence Pakula, αναφέρει ότι η πηγή αυτής της αιφνίδιας ασθένειας παραμένει μυστήριο.
 Οι γιατροί που την παρακολουθούν δεν μπορούν να εξηγήσουν τόσο την αιτία των ξαφνικών ασθενειών, όσο και την διαδικασία των περίεργων ιάσεων. Είναι άγνωστος ο χρόνος που μπορεί να ζήσει. Οι επιστήμονες πάντως δεν σταματούν να ψάχνουν και να μελετούν αυτήν την ανεξήγητη κατάσταση.
 Δείτε μία ανάλογη περίπτωση: 17χρονη σε σώμα δίχρονης!
Δείτε το βίντεο με την Brooke

Δυστυχώς επτωχεύσαμεν-Άτυπη παύση πληρωμών από το Δημόσιο,εξαφάνιση μετρητών τους επόμενους μήνες


Δυστυχώς επτωχεύσαμεν-Άτυπη παύση πληρωμών από το Δημόσιο,εξαφάνιση μετρητών τους επόμενους μήνες

Θα εξαφανισθούν τα μετρητά τους επόμενους μήνες. Η "εσωτερική υποτίμηση" μετατρέπεται σε "εσωτερική πτώχευση".

Η εξαφάνιση των μετρητών θα είναι το μεγαλύτερο δράμα που θα ζήσουμε τους επόμενους μήνες. Η διαδικασία εξαφάνισης των μετρητών είναι η εξέλιξη που αρχίζει τώρα, καθώς η "εσωτερική υποτίμηση" που ζήτησαν οι εταίροι μετατρέπεται σε "εσωτερική πτώχευση" δηλαδή η χώρα δεν θα πληρώνει τις υποχρεώσεις της στο εσωτερικό, για να μπορέσει να πληρώσει τις υποχρεώσεις της στους ξένους δανειστές. 


Υπάρχουν τρείς αιτίες για τις οποίες τα μετρητά θα εξαφανισθούν απο την αγορά και έτσι θα φτάσουμε στον απόλυτο πάτο της ύφεσης μέσα στους επόμενους μήνες. 0ι αιτίες είναι : 
Πρώτον το δημοσίο δεν έχει ούτε ένα ευρώ για να πληρώσει τους προμηθευτές του και αν γίνει κανένα "αστείο" με την πέμπτη δόση του δανείου των 110 δισ ευρώ, δεν θα έχει ούτε για να πληρώσει τους μισθούς. Θα συνεχίσει φυσικά να πληρώνει τους ξένους πιστωτές (τόκους και χρεωλύσια) αλλά δεν θα πληρώνει τις εγχώριες υποχρεώσεις του. Ήδη ψηφίστηκε νόμος που δίνει το δικαίωμα στο δημόσιο να πληρώνει με ομόλογα - οπότε καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει.

Ο δεύτερος λόγος είναι οτι η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα ζήτησε απο τις ελληνικές τράπεζες να της παραδώσουν εντός του Απριλίου πρόγραμμα αποπληρωμής των δανείων 95 δισ ευρώ που έχουν πάρει μέσω εγγυήσεων και ομολόγων. Οι τράπεζες θα πρέπει κάθε μήνα να επιστρέφουν τα συμφωνημένα ποσά στην ΕΚΤ και αυτό φυσικά θα περιορίσει τη ρευστότητα τους ασφυκτικά. Με λίγα λόγια οι τράπεζες δεν θα δώσουν φέτος καθόλου δάνεια και μάλιστα θα περιορίσουν τα δάνεια που ήδη έχουν χορηγήσει. Όποιο δάνειο λήγει δεν θα ανανεώνεται.
Τρίτον, η αγορά λειτουργεί μόνο με επιταγές και μάλιστα μεταχρονολογημένες μεγάλης διάρκειας. Οι επιχειρήσεις έχουν δυσκολία εξεύρεσης μετρητών για να πληρώσουν τους μισθούς και τις άλλες..
υποχρεώσεις τους. Συνεπώς θα αρχίσουν να καθυστερούν τις πληρωμές των υπαλλήλων τους και των προμηθευτών τους. Η διακράτηση μετρητών θα γίνει το "εθνικό σπορ" για όλες τις επιχειρήσεις αλλά και τους καταναλωτές, οι οποίοι θα διακόψουν εντελώς την κατανάλωση εκτός των πολύ αναγκαίων προιόντων και υπηρεσιών.

Εξαιτίας της εξαφάνισης των μετρητών θα μπούμε σε μια "φούσκα χρέους" όπου ο ένας θα χρωστάει στον άλλον και θα ξεσπάσει νέο κύμα διαδοχικών πτωχεύσεων.
Οι αποφάσεις των ευρωπαίων ηγετών τον Μάρτιο, δεν μπορούν να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση ακόμη και αν είναι ευνοικές για την ελληνική υπόθεση. Και αυτό διότι η ρευστότητα δεν απελευθερώνεται άμεσα, αλλά σταδιακά στα επόμενα χρόνια. Παράλληλα, τα χρήματα με τα οποία τροφοδοτείται η ρευστότητα είναι και πάλι δανεικά, συνεπώς κάθε ένεση ρευστότητας σήμερα δημιουργεί νεός χρέος.

Τα μόνα μετρητά που θα μπούν στην ελληνική οικονομία φέτος θα είναι τα τουριστικά έσοδα και τα έσοδα απο τις εξαγωγές. Αυτά ασφαλώς θα περιορίσουν την ασφυξία, αλλά επαρκούν; Αμφίβολο. Η έλλειψη μετρητών θα είναι η θρυαλίδα για την κοινωνική έκρηξη διότι οδηγεί αυτόματα απο την φτώχεια στην πείνα μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Και τότε θα αρχίσουν οι πολιτικές εξελίξεις.

Προοπτική… δολοφόνων


Προοπτική… δολοφόνων



  • Του Θανάση Νικολαΐδη
ΤΟ έγκλημα (με τη διαβάθμισή του), οι δράστες, τα θύματα. Και η κοινωνία. Και οι… κυβερνήσεις. Ξεκινάμε απ’ τον κλεφταράκο της γειτονιάς. Θα κλέψει με την άνεσή του (και ίσως για τη δόση του), θα κάνει στη φυλακή τις… διακοπές του και ξανά προς τη δόξα. Κι αν η Πολιτεία τού επιβάλει την εργασία κατά τη διάρκεια της ποινής του, είναι «απάνθρωπη», «οπισθοδρομική» και ολίγον… φασιστική. Μη κουραστεί δουλεύοντας στη φυλακή. Για να τον τρέφουμε τζάμπα γι αυτόν, δαπανηρά για ‘μας. Μη πληγωθεί το «παλικάρι» κι ας γρονθοκόπησε τη γριούλα για να της αρπάξει το πορτοφόλι…
ΚΙ ύστερα; Περίμενέ τον «αναβαθμισμένο» και πιο… επιστήμονα απ’ τη σύντομη εκπαίδευσή του στη φυλακή, όπου (προ)μελέτησε την επόμενη ληστεία. Δεν δούλεψε για να αποδώσει τα κλεμμένα. Δεν τον στάμπαρε η κοινωνία (στο όνομα των προσωπικών δεδομένων) για να τον αναγνωρίσει ο κόσμος και να του κόψει τη φόρα για την επόμενη «προσπάθεια». Δεν θα επισημάνει τον παιδεραστή έξω απ’ το σχολείο, μιας και δεν «έκοψε» τη φάτσα του με το «μοζαΐκ» απάνω της.
ΞΕΘΑΡΕΜΜΕΝΟΣ απ’ την ατιμωρησία και ενθαρρυμένος απ’ τους τριγύρω που κλέβουν με τον τρόπο τους (απ’ τον βενζινά με το «μηχανάκι» και τον φακελάκια του ΕΣΥ, της πολεοδομίας και της εφορίας, μέχρι τον μιζαδόρο πολιτικό), διεύρυνε τη δράση του, προσάρμοσε και τον οπλισμό του. Επεξέτεινε τον «κύκλο εργασιών» του, ζωσμένος πλέον στ’ άρματα. Τέλος το καρβέλι στη μασχάλη και με τους Ιαβέρηδες να τον κυνηγούν. Μιλάει, τώρα, η σπείρα και το καλάσνικοφ.
ΤΑ υπόλοιπα τα ξέρουμε, τα βλέπουμε, τα ζούμε. Με το… μαύρο δάκρυ των πολιτικών που κάνουν ό,τι μπορούν για την προσωπική τους ασφάλεια και για τη φύλαξη «προσωπικοτήτων». Χωροφύλακες ξοπίσω τους, φρουρά για «φίρμες» της καθημερινότητας ακόμα και για τα μπουζούκια και τα άμοιρα παιδιά του ΔΙΑΣ ξεμοναχιασμένα. Αντί να δουν πολλούς οι δολοφόνοι και να το βάλουν στα πόδια, είδαν τους δυο, τους τρεις τους τέσσερις, όπλισαν και πυροβόλησαν.
Ο,ΤΙ κι αν πούμε θα’ ναι λόγος κενός, προσωρινός και μόνο οι μάνες τους κλαίνε στ’ αλήθεια. Η Πολιτεία θα «ξεχρεώσει» με δυο στεφάνια, η Κυβέρνηση με μια σύνταξη και εμείς θα τα ξεχάσουμε. Με το κοινοβούλιο να μη στέργει στα ισόβια (και να τα εννοεί) και στην θανατική καταδίκη (για ειδεχθή εγκλήματα) που είναι παρελθόν. Γι αυτό και πήξαμε στο έγκλημα και με τον επίδοξο δολοφόνο να ενθαρρύνεται απ’ την προοπτική της ατιμωρησίας του.
ΠΗΓΗ((http://kostasxan.blogspot.com/2011/03/blog-post_2326.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/vhzE+(%CE%91%CF%82+%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5+%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82!))