Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Ψεκάστε, ψεκάστε κάτι θα… πέσει


Ψεκάστε, ψεκάστε κάτι θα… πέσει


Άλντους Χάξλεϋ: “Τα μεγάλα μυστικά κρύβονται πάντα σε κοινή θέα”
OMEGA 2Τετάρτη 18 Μαΐου, ναυτική βάση των ΗΠΑ στο Point Mugu στην Santa Monica της Καλιφόρνια. Κατά την απογείωση του αεροπλάνου Boeing 707 της Omega Airlines – συνεργάζεται και επισήμως με τον στρατό - από τη ναυτική βάση συμβαίνει ένα τρομερό ατύχημα.
Ο πιλότος χάνει τον έλεγχο, το αεροπλάνο γλιστράει εκτός του αεροδιαδρόμου και συντρίβεται. Ένα ακόμη αεροπορικό ατύχημα; Όχι ακριβώς!
Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι τραβηγμένες την επόμενη ημέρα του ατυχήματος,  Πέμπτη 19 Μαΐου, και απεικονίζουν το αεροπλάνο σε μία λίμνη που θυμίζει λιωμένο αλουμίνιο. Προσέξτε δεν κάηκε στα φτερά όπου είναι οι κινητήρες αλλά στην άτρακτο.
Δείτε επίσης και το βίντεο στο elora.gr
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση στο αεροπλάνο επέβαιναν τρία άτομα που «τραυματίστηκαν ελαφρά», αλλά κανένας δεν ξέρει ποιοι ήταν και κανένας δεν τους έχει δει να μιλάνε για το ατύχημα. Επίσης λένε ότι ήταν ένα μεταφορικό (cargo) αεροπλάνο που μετέφερε «καύσιμα αεροπλάνων». 
Αν όμως μετέφερε πράγματι απλώς καύσιμα γιατί η «λίμνη» γύρω από το αεροπλάνο δεν πήρε φωτιά; Και αν ήταν όντως καύσιμα αεροπλάνου γιατί αυτή η ασημένια κηλίδα; 
Όταν αποκλείσεις όλες τις πιθανές λύσεις μένει μόνο μια, η απίθανη: Το αεροπλάνο συμμετείχε – είτε απευθείας είτε προμηθεύοντας στον αέρα τα ασημένια ψεκαστικά αεροπλάνα που βλέπουμε συχνά πυκνά και στον ελληνικό ουρανό - σε αεροψεκασμούς!
Τα μεταλλικά στοιχεία των «χημικών ουρών» (chemtrails), άλλωστε, δεν είναι παρά ενώσεις Αλουμινίου και Βαρίου. Όπως δηλαδή αυτή η ασημένια κηλίδα γύρω από το διαλυμένο αεροσκάφος της Omega Airlines.
Προσέξτε επίσης το “Ω” στην ουρά του. Θεωρείται το σύμβολο της καταστροφής… 
Ο Δρ. Νίκος Κατσαρός αποκαλύπτει
ΕΝΑΣ διακεκριμένος ειδικός επιστήμονας, ο Δρ. Νίκος Κατσαρός, συνεργάτης στο «Δημόκριτο» τέσσερις φορές πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Χημικών, π. Γραμματέας Ερευνας και Τεχνολογίας και π. Πρόεδρος του ΕΦΕΤ μιλώντας στον συνεργάτη μας Κώστα Παπαπαναγιώτου για το αεροπλάνο με ψεκαστικά που κατέπεσε στις ΗΠΑ (πρωτοσέλιδο θέμα της «Ε.Ω.» την περασμένη Παρασκευήhttp://www.elora.gr/portal/images/stories/pdfs/daily/2011/05/1307.pdf) τόνισε τα ακόλουθα:
OMEGA 1
«Η «Ελεύθερη Ωρα» συνεχίζει τις πολύ σημαντικές, τις κυριολεκτικά συγκλονιστικές αποκαλύψεις της για τους χημικούς αεροψεκασμούς που γίνονται από αγνώστων στοιχείων και μυστηριώδους προέλευσης αεροπλάνα. Χημικούς αεροψεκασμούς που ανησυχούν όχι μόνο τους Ελληνες αλλά και άλλους λαούς που τους υφίστανται.
Και είναι πολύ αποκαλυπτική η πρόσφατη συντριβή αεροσκάφους σε αμερικανική ναυτική βάση των ΗΠΑ, στο Point Mugu της Santa Monica, που αναμφισβήτητα μετέφερε χημικά για αεροψεκασμούς, τα οποία είναι άγνωστης σύνθεσης και πιστεύεται ότι στοχεύουν τους ανθρώπους των περιοχών που ψεκάζονται, με σκοπό να επηρεάσουν το νευρικό τους σύστημα, την ψυχολογία τους και γενικά την υγεία τους.
Το ότι δίπλα στο καταστραφέν αεροσκάφος, που κατά την  απογείωσή του γλίστρησε εκτός του αεροδιαδρόμου και πήρε φωτιά, σχηματίστηκε μια «λίμνη» που έμοιαζε ασημένια και δεν κάηκε (άρα δεν περιείχε καύσιμα του φλεγόμενου αεροπλάνου), επιβεβαιώνει, ότι αυτό μετέφερε χημικά για αεροψεκασμούς, όπως ήδη ισχυρίζονται πολλοί ειδικοί.
Αλλά ποιοι κρύβονται πίσω από τους χημικούς αεροψεκασμούς που γίνονται τόσο συχνά και στην χώρα μας; Ασφαλώς κάποιοι αδίστακτοι εγκληματίες που πρέπει να στιγματισθούν. Και αυτό ακριβώς κάνει η θαρραλέα και μαχητική εφημερίδα σας, που φωτίζει το σκοτάδι της άγνοιας των πολλών, αποκαλύπτοντας την επικίνδυνη εναέρια δράση όσων έχουν σαν στόχο τους τον ελληνικό λαό και όχι μόνο…
Βεβαίως, το αεροσκάφος που συνετρίβη ήταν αμερικανικό, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία που να θεμελιώνουν απόλυτα ότι πίσω από τους χημικούς αεροψεκασμούς κρύβονται οι Αμερικανοί. Θα αναφέρω, όμως, ότι οι ΗΠΑ έχουν συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό τους για την κλιματική αλλαγή 14,7 δισεκατομμύρια δολάρια και δεν αποκλείεται ένα ποσό από αυτά να διατίθεται για τους συγκεκριμένους αεροψεκασμούς με αεροπλάνα τους.
Και θέλω με την ευκαιρία αυτή να τονίσω, ότι καθήκον όλων μας είναι να αντιδράσουμε, ενημερώνοντας τους πάντες για την απειλή των χημικών αεροψεκασμών από αεροπλάνα άγνωστης ταυτότητας και προέλευσης και να ζητήσουμε από την ελληνική κυβέρνηση και τους διεθνείς οργανισμούς, πρωταρχικά δε από την Ευρωπαϊκή Ενωση και ερευνήσουν το όλο θέμα, αποκαλύπτοντας υπεύθυνα ποιοι είναι αυτοί που μας ψεκάζουν με χημικά και γιατί».

Σημαντικές ποσότητες νερού στη Σελήνη



Μαθετε περισσοτερα

UFO & Ψέκασμα (και βίντεο)


UFO & Ψέκασμα (και βίντεο)

Δεν είναι Συνωμοσιολογία !!! Και φυσικά δεν είναι. Οι φωτογραφίες που παραθέτω είναι μερικές από τις εκατοντάδες που υπάρχουν και δείχνουν την πραγματικότητα πέραν κάθε αμφιβολίας. Πολλά ψεκαστικά αεροπλάνα είναι ολογράμματα.

Αν τα παρατηρήσει κανείς προσεκτικά θα δει ότι τρεμοπαίζουν η εξαφανίζονται τα φτερά, η άτρακτος και μερικές φορές χάνεται το σχήμα του αεροπλάνου και φαίνεται μια γυαλιστερή δεξαμενή ! Και πολλές φορές ενώ δεν φαίνονται αεροπλάνα πλημυρίζει πολύ γρήγορα ο ουρανός χημικά σύννεφα. Αυτό γίνεται γιατί τα UFO πετούν σε λειτουργία αορατότητας.

Η φωτογραφία με το F15 και το UFO είναι του Ed Walters τραβηγμένη στις 13 Ιανουάριου του 1994, στην Pensacola των ΗΠΑ. Παρακάτω διαβάστε απόσπασμα από παλαιότερο άρθρο μου στην www.miastala.com

Μας το λένε επισήμως. ..και Ναι δεν ντρέπονται!
Διαβάστε τις επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις των ΗΠΑ και της Αγγλίας. Σε μορφή PDF 128 σελίδων, όσοι ξέρετε Αγγλικά.
Αφού μας ψεκάζουν εδώ στην Δύση συστηματικά επί 11 χρόνια, βασιζόμενοι στην διατροφή του Δυτικού ανθρώπου με τροφές αίματος, κρέατα κάθε είδους και γαλακτοκομικά τώρα βγαίνουν και......
01
Αφού σπαταλήθηκαν τόνοι “μελάνης” από τα C.P.D. και τα MK/ultra/kids και τα κάθε είδους ΜΜΚ (Μέσα Μαζικής Κατευθύνσεως) που προσπάθησαν να μας πείσουν “άλλων ρήμασι πειθόμενοι” ότι είναι “εξατμίσεις αεροπλάνων” Τώρα το παραδέχονται επίσημα οι κυβερνήσεις !!!

Τι και αν γράψαμε άρθρα όπως τα κλασσικά πλέον δικά μου “Μετεωρολογικός Πόλεμος 1 & 2” συστηματικά οι καλοθελητές “επιστημονικά τεκμηριωμένοι” λακέδες μας κορόιδευαν. Γιατί όπως ξέρετε, είναι ο καλύτερος τρόπος να θάψουν κάθε τι σημαντικό, άλλωστε αυτή την εντολή έχουν, και επιπλέον έχουν και σύστημα.

Οι γεμάτοι τοξίνες λόγω της διατροφής τους καλοπροαίρετοι συνάνθρωποι μας και λόγω της ιδεοληψίας τους, σπεύδανε να μας στείλουν στην πυρά.
Παλιότερα κάνανε κομμάτια την Υπατία : “Φαντάζομαι την έκφραση της Υπατείας όταν της έλεγαν πως “… υπάρχει κάποιος θεός που φροντίζει τους ανθρώπους, και τους αγαπάει, αλλά τους καίει στην κόλαση αν δεν τον προσκυνούν και δεν τον υπακούν τυφλά..”

“Ναι σίγουρα η Υπατία, θα έβαλε τα γέλια, μόνο που οι τύποι της αγάπης, που πίστευαν αυτές τις ανοησίες την… έγδαραν ζωντανή με κοχύλια, την περιέφεραν ζωντανή ακόμη στους δρόμους τις Αλεξάνδρειας, διαμέλισαν το σώμα της και πέταξαν τα κομμάτια της σε όλη την πόλη…”Η Αξία Ενός Ανθρώπου” (από άρθρο της www.miastala.com).
32
Ποτέ δεν διερωτούνταν τι είναι αυτές οι γραμμές στον ουρανό, η αυτά τα σαν ξασμένο μπαμπάκι σύννεφα. Ούτε γιατί σε μια η δύο ημέρες αρρώσταιναν από “ίωση” ! Τι να πει κανείς αφού ακολουθούν την παράδοση όπου τους συμφέρει (δηλαδή τα κοψίδια). Με την διαφορά ότι οι αρχαίοι και οι παππούδες μας κυνηγούσαν δεν πηγαίνανε στο σουπερμάρκετ να πάρουν έτοιμο το προϊόν, γεμάτο ορμόνες, στρυχνίνη κλπ.

Τα νοσοκομεία πλέον είναι γεμάτα 30άρηδες, 40άρηδες, 50άρηδες με σοβαρές παθήσεις 70άρηδων-80άρηδων, λόγω της (και καλά «με μέτρο») κατανάλωσης ζωικών προϊόντων, και μετά ο κόσμος φοβάται να γίνει χορτοφάγος για να μη πάθει κάτι… Και το ψέκασμα τους αποτελειώνει με το Παθογενές Μυκόπλασμα σε μορφή κρυσταλλικού βιολογικού όπλου και πολλά άλλα καλούδια.
Κατέβασε Το PDF της Αμερικανικής κυβερνήσεως
Κατέβασε Το PDF της Αγγλικής κυβερνήσεως
Γιατί όλα αυτά ?
Μα για την Τρομακτική ”Βιώσιμη Ανάπτυξη”
45
H παρακάτω εντολή είναι η πεμπτουσία της Agenda 21!
Ελαττώστε τον πληθυσμό 85%, μια Ατζέντα για την οποία ποτέ δεν μιλάνε τα ΜΜΕ (United Nations; Global Biodiversity Assessment Report, page 673). Αυτή η πολιτική ευχαρίστησε πολλούς που υποστηρίζουν το πρόβλημα του «υπερπληθυσμού». Με την συναίνεση λοιπόν των αρχηγών, το «δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στην ζωή» πρέπει να απορριφθεί για να επιτευχθούν οι στόχοι της παγκοσμιοποίησης.
Άντε και καλά κρασιά !

 http://miastala.blogspot.com/2011/05/ufo.html

ΠΗΓΗ((http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/06/ufo.html))

Η ΦΘΟΡΙΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ


Η ΦΘΟΡΙΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ


"ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ, ΙΣΟΝ ΜΕ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ", ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ.Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΚΟΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ - ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΤΡΟΠΟ - ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΘΟΡΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ...
 (ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ ... ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΟΛ-ΙΟΥΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ...).


Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΔΩ



 














Είναι κάτι που έχει αποσιωπηθεί τόσα χρόνια ή έχει συγκαλυφθεί με το πρόσχημα της κάθαρσης του νερού. Πρόκειται για την φθωρίωση του νερού...Ρίχνουν τόνους Φθορίου μέσα στις κεντρικές δεξαμενές, και αυτό απλώνεται σε όλους τους αγωγούς που περνάνε απο τις πόλεις. Όταν αναφέρονται σε αυτό λένε ότι ρίχνουν μικροποσότητες για να καθαριστεί το νερό απο τους βλεβερούς μικροοργανισμούς..Κι όμως αναλύσεις απο επιστήμονες δείχνουν ότι τα επίπεδα φθορίωσης είναι αρκετά υψηλά..Αυτό που δεν έχουν αναφέρει οι εμπνευστές της ιδέας αυτής είναι τα προβλήματα που προκαλεί το φθόριο στην ανθρώπινη υγεία..! Καταστρέφει τα δόντια, προκαλεί χρόνιες ζημιές στον εγκέφαλο και στην καρδιά όπως και στα οστά..Στόχος (?) Μείωση πληθυσμού, και τεράστια έσοδα για τις φαρμακοβιομηχανίες!!

Μας κορόιδεψαν τα λαμογια της ανυπαρξίας


ΦΑΠ και τεκμήρια σε ημιυπαίθριους, κλειστά γκαράζ, πιλοτές

Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και στους ημιυπαίθριους χώρους, τα κλειστά γκαράζ, τις πιλοτές και τις αποθήκες που «τακτοποιήθηκαν» επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών, ενώ τα επιπλέον τετραγωνικά θα πρέπει να γραφούν στη φορολογική δήλωση του 2012 για να υπολογιστούν στα νέα τεκμήρια.
Με εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών κ. Δημ. Κουσελά καθορίζεται για πρώτη φορά η φορολογική μεταχείριση των κλειστών ημιυπαίθριων χώρων, των γκαράζ, των αποθηκών κτλ. τόσο όσον αφορά στα τεκμήρια δαπανών διαβίωσης όσο και στο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ), το φόρο μεταβίβασης, τις γονικές παροχές, τις κληρονομιές κτλ.
Οι χώροι που τακτοποιούνται πρέπει για πρώτη φορά να συμπεριληφθούν στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος που υποβάλλεται το οικονομικό έτος 2012. Στη δήλωση αυτή θα περιληφθούν οι χώροι που έχουν τακτοποιηθεί μέσα στο 2010, καθώς και όσοι έχουν τακτοποιηθεί μέσα στο 2011. Με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίζει η εφορία τα πραγματικά τετραγωνικά του ακινήτου για να υπολογίσει τα νέα τεκμήρια διαβίωσης. Είναι προφανές ότι όσοι «τακτοποιήσουν» κλειστούς ημιυπαίθριους χώρους, κλειστά γκαράζ, πιλοτές κτλ. θα προκύψει γι΄ αυτούς υψηλότερο ποσό τεκμηρίου και άρα μπορεί να κληθούν να πληρώσουν πρόσθετους φόρους. 
Διευκρινίζεται ότι οι χώροι που τακτοποιούνται μέσα στο έτος 2011, ανεξάρτητα από την ημερομηνία τακτοποίησής τους, πρέπει να δηλωθούν διορθωμένοι για όλη τη χρήση του 2011, στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012 και έτσι θα συνεχίζουν να δηλώνονται και τα επόμενα οικονομικά έτη. Ομοίως, οι χώροι που τακτοποιούνται μέσα στο έτος 2012, ανεξάρτητα από την ημερομηνία τακτοποίησής τους, πρέπει να περιληφθούν διορθωμένοι για όλη τη χρήση 2012, στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος οικον. έτους 2012 και των επομένων οικον. ετών.
Σε περίπτωση, που παρά την υποχρέωση δήλωσής τους, διαπιστωθεί ότι οι τακτοποιημένοι χώροι δεν δηλώνονται ή δηλώνονται ανακριβώς στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που υποβάλλονται μετά την τακτοποίησή τους, επιβάλλονται οι νόμιμες κυρώσεις.
Σημειώνεται ότι δεν επιβάλλεται αναδρομικά φόρος εισοδήματος, προσαύξηση ή πρόστιμο, για τους χώρους που τακτοποιήθηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 3843/2010, αν διαπιστωθεί ότι δεν δηλώθηκαν ή ότι δηλώθηκαν ανακριβώς κατά τα προγενέστερα της τακτοποίησής τους οικον. έτη.
Επίσης, φόρος εισοδήματος που έχει καταβληθεί για τους χώρους αυτούς κατά τα προηγούμενα της τακτοποίησής τους οικον. έτη (οικον. έτη 2011 και προγενέστερα), δεν συμψηφίζεται ούτε επιστρέφεται στο φορολογούμενο.

Φορολογία Ακίνητης Περιουσίας και δήλωση Ε9 
Αναφορικά με το φόρο ακίνητης περιουσίας (Φ.Α.Π.) και την υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) των χώρων που έχουν τακτοποιηθεί εφαρμόζονται τα εξής:
Ως προς το φόρο ακίνητης περιουσίας και για την υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων, oι τακτοποιούμενοι χώροι, ήτοι οι ημιυπαίθριοι χώροι και οι χώροι στο υπόγειο, ισόγειο ή σε άλλη στάθμη του κτιρίου, οι οποίοι βρίσκονται μέσα στον εγκεκριμένο κτιριακό όγκο βάσει της οικοδομικής του άδειας, η οποία εκδόθηκε ή αναθεωρήθηκε έως 2.7.2009 και έχουν μετατραπεί σε χώρους κύριας χρήσης, συνεχίζουν να λαμβάνονται φορολογικά υπόψη, όπως πριν την τακτοποίησή τους.

Επομένως:
Οι τακτοποιούμενοι ημιυπαίθριοι, που είτε είχαν ήδη περιληφθεί στη δήλωση στοιχείων ακινήτων ως βοηθητικοί χώροι είτε είχε παραληφθεί η αναγραφή τους, δεν απαιτείται (λόγο της τακτοποίησής τους) να αναγραφούν ως κύριοι χώροι στη δήλωση στοιχείων ακινήτων έτους 2011 και, όσον αφορά τον Φ.Α.Π., θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο, όπως ακριβώς πριν την τακτοποίησή τους.
Ωστόσο, στις περιπτώσεις που υπάρχει υποχρέωση αναγραφής στη δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) ακινήτου που περιλαμβάνει τακτοποιούμενο ημιυπαίθριο χώρο, για άλλη αιτία (π.χ. αγορά, μεταβολή του είδους εμπράγματου δικαιώματος, μεταβολή των ποσοστών ιδιοκτησίας, διαχωρισμού επικαρπίας – ψιλής κυριότητας κ.λπ.), τότε κατά την αναγραφή του ακινήτου συμπεριλαμβάνονται στους κύριους χώρους του ακινήτου και τα τετραγωνικά μέτρα του ημιυπαίθριου χώρου.
Δηλαδή, σε περίπτωση μεταβίβασης για οποιαδήποτε αιτία, του ακινήτου που περιλαμβάνει τακτοποιούμενο ημιυπαίθριο χώρο, η απεικόνιση των ημιυπαίθριων χώρων στους κύριους χώρους θα περιληφθεί στη δήλωση του καινούργιου ιδιοκτήτη, ενώ σε περίπτωση διαχωρισμού επικαρπίας - ψιλής κυριότητας, θα περιληφθεί στη δήλωση τόσο του επικαρπωτή όσο και του ψιλού κυρίου.

Οι υπόλοιποι τακτοποιούμενοι χώροι (πλην ημιυπαιθρίων), λόγω μετατροπής τους σε χώρους κύριας χρήσης, οι οποίοι είχαν ήδη αναγραφεί στο Ε9 θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο, όπως ακριβώς πριν την τακτοποίησή τους.
Όμως, τακτοποιούμενοι χώροι που έχουν μετατραπεί σε χώρους κύριας χρήσης, οι οποίοι ουδέποτε είχαν αναγραφεί στη δήλωση στοιχείων ακινήτων, αναγράφονται υποχρεωτικά στη δήλωση στοιχείων ακινήτων του οικείου έτους, μετά την τακτοποίησή τους.
Στις περιπτώσεις που υπάρχει υποχρέωση αναγραφής στη δήλωση στοιχείων ακινήτων του χώρου που τακτοποιήθηκε λόγω μετατροπής του σε χώρο κύριας χρήσης, για άλλη αιτία (π.χ. αγορά, μεταβολή του είδους εμπράγματου δικαιώματος, μεταβολή των ποσοστών ιδιοκτησίας, διαχωρισμού επικαρπίας-ψιλής κυριότητας κ.λπ.), τότε ο εν λόγω χώρος θα αναγραφεί στην πραγματική του κατάσταση.
Για την εφαρμογή των διατάξεων της Φορολογίας Ακίνητης Περιουσίας και της Δήλωσης Στοιχείων Ακινήτων, ως χρόνος τακτοποίησης θεωρείται η τοποθέτηση από την πολεοδομία της σφραγίδας για τη βεβαίωση της πληρότητας του φακέλου στο αντίγραφο της υποβληθείσας αίτησης τακτοποίησης.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1 :Φορολογούμενος δεν είχε δηλώσει καθόλου ή είχε δηλώσει στους βοηθητικούς χώρους ημιυπαίθριο χώρο 15 τ.μ. που βρίσκεται σε δηλωθέν διαμέρισμα κυρίων χώρων 100 τ.μ.
Ο ημιυπαίθριος αυτός χώρος τακτοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2010.
Περίπτωση α: Μετά την τακτοποίηση, και εάν δεν έχει ακολουθήσει κάποια άλλη μεταβιβαστική πράξη, δεν απαιτείται να γίνει μεταβολή στη δήλωση στοιχείων ακινήτων έτους 2011 και επομένων ετών, εφόσον δεν υπάρξει μεταβολή.
Περίπτωση β: Το Φεβρουάριο του 2011 ο φορολογούμενος μεταβίβασε την ψιλή κυριότητα στην κόρη του με γονική παροχή.
Το 2012 και οι δυο υπόχρεοι, τόσο η κόρη –ψιλός κύριος όσο και ο πατέρας- επικαρπωτής, οφείλουν να υποβάλουν δήλωση στοιχείων ακινήτων συμπεριλαμβάνοντας τον ημιυπαίθριο χώρο στους κύριους χώρους (ο μεν πατέρας δηλώνοντας μεταβολή η δε κόρη το νέο ακίνητο).
Περίπτωση γ: Το Φεβρουάριο του 2011 το διαμέρισμα πωλήθηκε.
Ο μεν αγοραστής θα δηλώσει το διαμέρισμα και τον ημιυπαίθριο χώρο στους κύριους χώρους, ο δε πωλητής θα διαγράψει το ακίνητο αναγράφοντάς το όπως το είχε δηλώσει αρχικά.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2 :
Φορολογούμενος στη δήλωση στοιχείων ακινήτων προηγούμενων ετών συμπεριέλαβε στους κύριους χώρους διαμερίσματός του κλειστό ημιυπαίθριο. Στη συνέχεια τακτοποίησε τον εν λόγω ημιυπαίθριο.
Ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να τροποποιήσει το Ε9, αφαιρώντας τον ημιυπαίθριο, διότι έχει ήδη απεικονίσει την πραγματική κατάσταση του ακινήτου του.
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα και με την περ. α της παρ. 5 του ν. 3897/2010, τυχόν ήδη καταβληθέντες φόροι δεν αναζητούνται.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 3 :
Φορολογούμενος τακτοποίησε το έτος 2010 υπόγειο χώρο, που σύμφωνα με την οικοδομική άδεια ήταν αποθήκη ή χώρος στάθμευσης, σε κατοικία.
Περίπτωση α: Στη δήλωση στοιχείων ακινήτων είχε δηλωθεί ως αποθήκη ή χώρος στάθμευσης, σύμφωνα με την οικοδομική άδεια.
Σε αυτή την περίπτωση, μετά την τακτοποίηση, δεν απαιτείται τροποποίηση της δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2011 και επομένων ετών, εφόσον δεν υπάρξει μεταβολή.
Περίπτωση β: Στη δήλωση στοιχείων ακινήτων δεν είχε δηλωθεί καθόλου ο εν λόγω χώρος.
Σε αυτή την περίπτωση υποβάλλεται δήλωση στοιχείων ακινήτων έτους 2011, στο οποίο θα εμφανίζεται το ακίνητο ως κατοικία.
Περίπτωση γ: Μετά την τακτοποίηση ο ιδιοκτήτης προβαίνει σε πώληση του εν λόγω ακινήτου μέσα στο έτος 2010.
Σε αυτή την περίπτωση ο μεν αγοραστής θα αποτυπώσει το ακίνητο στη δήλωση στοιχείων ακινήτων ως κατοικία, ο δε πωλητής δε θα κάνει κάποια ενέργεια πλην της τυχόν διαγραφής του ακινήτου, εφόσον το είχε συμπεριλάβει σε δήλωση στοιχείων ακινήτων προηγούμενων ετών.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 4: 
Φορολογούμενος τακτοποιεί το 2010 ολόκληρο το ισόγειο κτιρίου (pilotis) τον οποίο είχε μετατρέψει σε κατοικία το 2009.
Περίπτωση α: Αν ο χώρος αυτός δεν είχε αναγραφεί στη δήλωση στοιχείων ακινήτων έτους 2010, o υπόχρεος θα πρέπει να υποβάλει δήλωση στοιχείων ακινήτων 2011 προκειμένου να τον δηλώσει στην πραγματική του κατάσταση.
Περίπτωση β: Αν ο χώρος αυτός είχε αναγραφεί στη δήλωση στοιχείων ακινήτων 2010 ως αποθήκη ή ως θέση στάθμευσης, μετά την τακτοποίηση δεν απαιτείται να δηλωθεί στη δήλωση στοιχείων ακινήτων ως κατοικία.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 5 :Μεταβιβάζεται ακίνητο στο ισόγειο κτιρίου, το οποίο σύμφωνα με την οικοδομική άδεια ήταν αρχικά αποθήκη και ο πωλητής πριν τη μεταβίβαση το είχε τακτοποιήσει ως κατοικία. Ο αγοραστής του εν λόγω ακινήτου, ανεξάρτητα από το πώς αναγράφεται το ακίνητο στο συμβόλαιο, το χρησιμοποίησε ως επαγγελματική στέγη.
Σύμφωνα με τις οδηγίες της υπηρεσίας μας, το συγκεκριμένο ακίνητο πρέπει να δηλωθεί από τον αγοραστή ως επαγγελματική στέγη.

Φορολογία μεταβίβασης ακινήτων Ακίνητα που μεταβιβάζονται με επαχθή αιτία (αγορά) ή γονική παροχή ή κληρονομιά και ήδη κατά το χρόνο της μεταβίβασης έχουν υπαχθεί στην πολεοδομική ρύθμιση του ν. 3843/2010, υπάγονται σε φόρο μεταβίβασης ακινήτων ανάλογα με τη χρήση τους. Η απαλλαγή α΄ κατοικίας χορηγείται και για την επιφάνεια των χώρων αυτών εφόσον κατά το χρόνο της αγοράς έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ρύθμισής τους σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3843/2010.
Ο φόρος μεταβίβασης, ο οποίος κατεβλήθη για την αξία των χώρων που είχαν ήδη ρυθμισθεί την ημέρα της αγοράς (σύνταξης μεταβιβαστικού συμβολαίου) για ακίνητα που είχαν υπαχθεί στις διατάξεις της απαλλαγής α΄ κατοικίας, μπορεί να επιστραφεί εντός τριετίας από την ημερομηνία καταβολής του, μετά από υποβολή σχετικής αίτησης από τον υπόχρεο.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: O A, άγαμος, δικαιούχος απαλλαγής φόρου για αγορά α’ κατοικίας (με αφορολόγητο όριο 200.000 €) αγόρασε την 10-5-11 ένα διαμέρισμα αξίας 180.000 € και επιφάνειας 90 τ.μ. στην οποία περιλαμβάνονταν «κλειστός» ημιυπαίθριος χώρος επιφανείας 10 τ.μ., ο οποίος είχε ήδη ρυθμισθεί με τις διατάξεις του ν. 3843/10 κατά το χρόνο της αγοράς.
Κατά την αγορά αυτή δεν χορηγήθηκε απαλλαγή για την αξία που αναλογούσε στον ημιυπαίθριο χώρο και καταβλήθηκε φόρος ποσού 2.000 € (2.000 € αξία ανά τ.μ. Χ 10 τ.μ. =20.000 € Χ 10%=2.000 €).
Ο Α δύναται με αίτησή του προς την αρμόδια Δ.Ο.Υ. να ζητήσει την επιστροφή του καταβληθέντος φόρου εντός προθεσμίας 3 ετών από την καταβολή του.