Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Συνεχίζονται οι μυστηριώδεις θάνατοι των γιγαντιαίων καλαμαριών στην ακτή Καλιφόρνια!


Συνεχίζονται οι μυστηριώδεις θάνατοι των γιγαντιαίων καλαμαριών στην ακτή Καλιφόρνια!

Τα σώματα από εκατοντάδες καλαμάρια έχουν βρεθεί νεκρά στις ακτές στηνΚαλιφόρνια και οι ερευνητές δεν έχουν καμία βεβαιότητα σχετικά με τα αίτια του συμβάντος.
Φωτογραφία από τον Chris Elmenhurst. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ενώ έψαχνε για να φωτογραφήσει μια φάλαινα βρέθηκε αντιμέτωπος με μία φρικιαστική σκηνή: μια απέραντη έκταση από νεκρά καλαμάρια Humboldt ( Dosidicus gigas ) στις ακτές του Capitola.
Παρόμοια ευρήματα έχουν επαναληφθεί και σε άλλα μέρη στην κεντρική Καλιφόρνια, όπως Aptos Pacific και Grove. Τα νεκρά γιγάντια καλαμάρια στις ακτές της Καλιφόρνια ανήλθαν σε μερικές χιλιάδες.
Για την επιστημονική κοινότητα παραμείνει ακόμα ένα μυστήριο για τα αίτια θανάτου αυτών των καλαμαριών τα οποία μπορεί να φτάνουν τα πέντε πόδια σε μήκος. "Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν μερικές φορές για διάφορους λόγους, αλλά ακόμη δεν είναι πλήρως κατανοητοί, λέει ο θαλάσσιος βιολόγος John του NOAA της αμερικανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας που ασχολείται με την παρακολούθηση των ωκεανών και της ατμόσφαιρας.
Μεταξύ των βασικών παραγόντων που φαίνεται να προκαλούν τους μαζικούς θανάτους είναι η κλιματική αλλαγή, η αύξηση της θερμοκρασίας των υδάτων, των ωκεανών, και των φυκιών.
Άλλοι επιστήμονες πιστεύουν ότι η αιτία είναι πιο άμεση. Σύμφωνα με τον Henk-Jan Hoving, ένας ερευνητής στο Monterey Bay Aquarium Research Institute (MBARI), τα καλαμάρια μπορεί να έχουν ακολουθήσει τη λεία τους στο νερό και ξεβράστηκαν στις ακτές κατά την άμπωτη.
Αυτό το είδος του καλαμαριού που συνήθως βρίσκεται στα ύδατα νότια του κόλπου της Καλιφόρνιας και μέχρι την ακτή του Περού, και μερικές φορές υπάρχει ακόμα περισσότερο και προς τα βόρεια, σε περιόδους όπου το νερό είναι πιο ζεστό, δήλωσε ο Kenneth Bruland, ένας ερευνητής από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στη Σάντα Κρουζ.
Σύμφωνα με τον Bruland, η κλιματική αλλαγή και η συνακόλουθη μείωση του οξυγόνου στο νερό θα μπορούσε να είναι οι καθοριστικοί παράγοντες για αυτό το φαινόμενο
Φρανσίσκο Τσάβες: "Δεν νομίζω ότι αυτό έχει να κάνει με την υπερθέρμανση του πλανήτη ή αλλαγές στα επίπεδα του οξυγόνου", δήλωσε ο Φρανσίσκο Τσάβες, ωκεανογράφος και βιολόγος του MBARI. Επίσης, σύμφωνα με τον Hoving, έναν συνάδελφο του Τσάβες στο MBARI, οι αιτίες είναι άλλες.
Μαζική δηλητηρίαση;
Μια άλλη πιθανή αιτία είναι η μαζική δηλητηρίαση από τα φύκια. Ορισμένα είδη φυκιών, στην πραγματικότητα, απελευθερώνουν τοξίνες, όπως δομοϊκού οξέος, το οποίο μπορεί να αποδεκατίσει τις τοπικές πανίδες. Ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι όταν αυτά ανθίζουν προκαλούν την απώλεια του προσανατολισμού στο καλαμάρι και στη συνέχεια είναι υπεύθυνοι για τους θανάτους, παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να μην υπάρχει σαφής απόδειξη.
Το εργαστήριο όμως που παρακολουθεί τα επίπεδα των φυκών και των τοξινών μηνιαίως στην Σάντα Κρουζ, τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι τα επίπεδα είναι πολύ χαμηλά όπως εξηγεί ο Raphe Kudela, ένας βιολόγος από το UCSC.
Δυστυχώς, δεν υπάρχουν ξεκάθαρες επιστημονικές εξηγήσεις για αυτά τα μακάβρια ευρήματα.

Οταν ο Αρης ήταν... Γη


Οταν ο Αρης ήταν... Γη

Προσομοιώσεις αποκαλύπτουν την εικόνα του Κόκκινου Πλανήτη στο μακρινό παρελθόν
Μια από τις εικόνες που δείχνουν μια «γήινη» όψη του Αρη

Ουάσινγκτον 
Ενας αμερικανός μηχανικός λογισμικού χρησιμοποιώντας δεδομένα της NASA δημιούργησε ένα τρισδιάστατο μοντέλο του Αρη όπως αυτός ήταν πριν από εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια, όταν επικρατούσαν συνθήκες παρόμοιες με αυτές της Γης - όταν δηλαδή στον Αρη υπήρχε νερό σε υγρή μορφή αλλά και ατμοσφαιρικές συνθήκες παρόμοιες με αυτές του πλανήτη μας. Οι εικόνες που δημιουργήθηκαν αποκαλύπτουν μια εικόνα του Αρη στην οποία μοιάζει με δίδυμο αδελφάκι της Γης.

Το μοντέλο δημιούργησε ο Κέβιν Γκιλ που έσπευσε να αναφέρει ότι οι εικόνες δεν αποτελούν απόλυτα πιστή ανασύνθεση των επιστημονικών δεδομένων για τον Αρη αλλά έχει γίνει η σχετική επεξεργασία ώστε η εικόνα του πλανήτη να προσομοιάζει με εκείνη της Γης.


Αλλη μια πιθανή όψη του Αρη στο μακρινό παρελθόν

Ο αστεροειδής 2012 DA14 θα περάσει μέσα από δορυφορική ζώνη της Γης στις 15 Φεβρουαρίου 2013


Ο αστεροειδής 2012 DA14 θα περάσει μέσα από δορυφορική ζώνη της Γης στις 15 Φεβρουαρίου 2013

Η NASA μας λέει ότι ο αστεροειδής 2012 DA14 θα περάσει κοντά μας και σε απόσταση περίπου όσο 3,5 ακτίνες της Γης στις 15 Φεβρουαρίου του 2013. Θα περάσει δηλαδή μέσα στο δαχτυλίδι των γεωσύγχρονων δορυφορικών, που βρίσκεται περίπου 35.800 χιλιόμετρα (21.748 μίλια) πάνω από τον ισημερινό. Η ενέργεια κρούσης του αναφέρεται ως 2,41 μεγατόνους ΤΝΤ. NASA μας λέει επίσης ότι η Γη δεν κινδυνεύει από αυτόν τον αστεροειδή.
Κατά την πλησιέστερη προσέγγιση του, ο αστεροειδής θα μπορούσε να είναι 14.000 μιλία πάνω από τη Γη. Ο μικρός αστεροειδής εκτιμάται ότι θα είναι περίπου 60 μέτρα (περίπου 200 πόδια) ολόκληρος και δεν είναι πιθανό να συγκρουστεί με κάποιον από τους δορυφόρους μας. Ωστόσο, όταν πετά κάτω από την επιρροή του πεδίου βαρύτητας της Γης, θα μπορούσε να προκληθεί αλλαγή στην τροχιά του αστεροειδή και να έρθει πιο κοντά στη Γη.
Σε περίπτωση σύγκρουσης, οι επιστήμονες έχουν υπολογίσει ότι η ενέργεια που απελευθερώνεται θα ισοδυναμούσε με την καταστροφική δύναμη μίας θερμο-πυρηνική βόμβας ή όπως 2000 πυρηνικά όπλα, ή μια σύγκρουση παρόμοια με εκείνη της Tunguska που το 1908 γκρέμισε τα δέντρα σε μια συνολική έκταση 2.150 τετραγωνικά χιλιόμετρα (830 τετραγωνικά μίλια) στη Σιβηρία. Αυτό είναι σχεδόν το μέγεθος του Λουξεμβούργου.
Σε απάντηση προς την απειλή, οι επιστήμονες έχουν καταλήξει σε μερικές έξυπνες μεθόδους για να αποτρέψουν μια πιθανή καταστροφή.
Ας ελπίσουμε ότι ο 2012 DA14 θα περάσει και τίποτα σοβαρό θα συμβεί.
Βίντεο από Μαρ. 2012
Βίντεο από Ιανουάριο 2013

Κλιμακώνει τις απειλές κατά της Ελλάδας για την ΑΟΖ η Τουρκία! Δεύτερη "απειλή" μέσα σε λίγες ώρες


Κλιμακώνει τις απειλές κατά της Ελλάδας για την ΑΟΖ η Τουρκία! Δεύτερη "απειλή" μέσα σε λίγες ώρες

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ 

Ο Υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ επισκέπτεται την Αλγερία και την Λιβύη όπου ηδη η Τρίπολη προκαλεί προβλήματα με το θέμα της ΑΟΖ. Ο τούρκος υπουργός μίλησε για «αμφισβητούμενες περιοχές» στο Αιγαίο και ουσιαστικά ζήτησε από τη χώρα μας να μην κηρύξει ΑΟΖ.
"Δεν νομίζω ότι η....
γειτονική χώρα, που ασχολείται με τόσες οικονομικές δυσκολίες, θα εγκαινιάσει νέα πεδία αντιδικίας αφού δεν το κάνει η Τουρκία, που έχει μια αναπτυσσόμενη οικονομία, δεν πιστεύω ότι θα το κάνει η Ελλάδα η οποία αντιμετωπίζει οικονομική κρίση. Εμείς δεν σχεδιάζουμε να προβούμε σε εργασίες στις αμφισβητούμενες περιοχές του Αιγαίου. Έχουμε προβεί σε θετικά βήματα για τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών και σχεδιάζουμε να το συνεχίσουμε αυτό" κατέληξε ο τούρκος Υπουργός.

Ο Τανέρ Γιλντιζ στη Λιβύη δήλωσε πως η Τουρκία θα αυξήσει την ποσότητα πετρελαίου που αγοράζει από την Τρίπολη και από τα επτά εκατομμύρια βαρέλια το έτος θα φτάσει στα δέκα εκατομμύρια ενώ τουρκικές εταιρείες θα συμμετάσχουν στα έργα κατασκευής υποδομών ηλεκτρικής ενέργειας ύψους 2.5 δις δολαρίων. Η Άγκυρα ζήτησε από την Λιβύη και κοιτάσματα για έρευνα και εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Αυτές οι οικονομικές σχέσεις φαίνεται πως προκαλούν προβλήματα στην χώρα μας με τη Λιβυή να παίζει το παιχνίδι της Άγκυρας στο θέμα της ΑΟΖ.


http://www.onalert.gr/
Ξυπνήστε ρε ! ____ Το Πρώτο Ελεύθερο Δημοκρατικό Μπλογκ της Χώρας: Κλιμακώνει τις απειλές κατά της Ελλάδας για την ΑΟΖ η Τουρκία! Δεύτερη "απειλή" μέσα σε λίγες ώρες ΠΗΓΗ

Project Seal «Τεχνητά Τσουνάμι»

seal Project Seal «Τεχνητά Τσουνάμι»
Μυστικά πειράματα διεξήγαγαν ΗΠΑ και Νέα Ζηλανδία κατά τη διάρκεια του Β΄ΠΠ όπου με τη χρήση εκρηκτικών τα οποία τοποθετούσαν υποθαλάσσια μπορούσαν να δημιουργήσουν κύματα ύψους 10 μέτρων ικανά να εξαφανίσουν μια ολόκληρη παραλιακή πόλη.
Τα πειράματα αυτά είχαν πραγματοποιηθεί ανοικτά της Νέας Καληδονίας και του Ώκλαντ. Η άκρως απόρρητη αυτή επιχείρηση είχε λάβει τον κωδικό “project seal” και δοκιμαζόταν ως πιθανή εναλλακτική λύση απέναντι στην ατομική βόμβα.
Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 3.700 δοκιμαστικές εκρήξεις πρώτα στη Νέα Καληδονία και στη συνέχεια στην χερσόνησο Whangaparaoa κοντά στο Ώκλαντ.
Η διεξαγωγή αυτή των μυστικών πειραμάτων ήρθε στο φως ύστερα από έρευνες ενός Νεοζηλανδού ερευνητή και συγγραφέα του Ray Waru ο οποίος εξέτασε χιλιάδες κρατικά αρχεία της εποχής.
«Υποθετικά εάν η ατομική βόμβα δεν απέδιδε αυτά που οραματίζονταν οι Αμερικανοί είναι πολύ πιθανό το επόμενο όπλο που θα χρησιμοποιούσαν απέναντι στην Ιαπωνία να ήταν αυτό» εξηγεί ο Waru
«Είναι πραγματικά εκπληκτικό πως μπόρεσαν κάποιοι να εφεύρουν την ιδέα ενός όπλου μαζικής καταστροφής βασισμένου επάνω στο φαινόμενο του τσουνάμι, αλλά και ακόμη ότι η Νέα Ζηλανδία είχε συνεισφέρει στην ανάπτυξή του μέχρι του βαθμού που αυτό θα μπορούσε να ήταν επιτυχές», είπε ακόμη ο Νεοζηλανδός ερευνητής.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιούλιο του 1944 ύστερα από την παρατηρητικότητα ενός αμερικανού αξιωματικού του Ναυτικού του E A Gibson όταν διαπίστωσε πως εκρήξεις για την εκκαθάριση κοραλλιογενών υφάλων σε νησίδες του Ειρηνικού δημιουργούσε κύματα τσουνάμι.
Ο Waru αναφέρει ότι οι πρώτες δοκιμές ήταν θετικές αλλά το πρόγραμμα στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε αν και η Νέα Ζηλανδία το συνέχισε από μόνη της μέχρι και το 1950. Από τις δοκιμές διαπιστώθηκε ότι μια έκρηξη από μόνη της δεν θα ήταν αρκετή και ότι για να υπήρχε αποτέλεσμα θα έπρεπε να χρησιμοποιούνταν τουλάχιστον 2 εκατ. χλγρ. εκρηκτικών τοποθετημένα σε μια ευθεία από την ακτή και σε απόσταση 8 χιλιομέτρων περίπου.
Σχεδόν 40 πιο μετά από τις κοινές δοκιμές η Νέα Ζηλανδία υποβαθμίστηκε από τις ΗΠΑ από «σύμμαχο» σε «φίλο» καθώς η κυβέρνηση της χώρας τη δεκαετία του ΄80 είχε απαγορεύσει τα πυρηνοκίνητα σκάφη των ΗΠΑ να εισέρχονται στα Nεοζηλανδικά εθνικά ύδατα.
Όλα τα παραπάνω αναφέρονται στο βιβλίο του Νεοζηλανδού συγγραφέα με τίτλο «Μυστικά και θησαυροί» όπου εκτός της βόμβας τσουνάμι παρατίθενται και άλλα μυστικά τα οποία έγιναν γνωστά από την έρευνα του στα εθνικά αρχεία της χώρας όπως εμφανίσεις UFO, περιγραφές από επαφές με αγνώστους που φορούσαν μάσκες των Φαραώ, καθώς και δείγματα από γραφή εξωγήινων πολιτισμών.
Πηγή: defencenet.gr

Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΟΤΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ~ ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ - ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ M.I.B ΒΙΝΤΕΟ


Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΟΤΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ~ ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ - ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ M.I.B ΒΙΝΤΕΟ


Ο Πρωθυπουργός Μεντβέντεφ αποκαλύπτει τα μυστικά με τους εξωγήινους στο ρωσικό ντοκιμαντέρ MIB.
Τα "εκτός αέρα" σχόλια του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ ότι στούς ρώσους πρόεδρους έχει δοθεί ένα μυστικό αρχείο για εξωγήινους που ζουν ανάμεσά μας, δημιούργησε ένα μεγάλο ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης. Οι περισσότερες εκθέσεις των ειδήσεων ισχυρίστηκαν ότι ο Μεντβέντεφ απλώς αστειευόταν. Η προφανής αναφορά του στην ταινία "Men In Black"ως πηγή πληροφοριών σχετικά με μια απόλυτα-μυστική υπηρεσία που παρακολουθεί τους εξωγήινους στη Γη, ότι στην πραγματικότητα αστειευόταν.
Το σκεπτικό είναι ότι κανένας πολιτικός ηγέτης δεν θα παρέπεμπε τους δημοσιογράφους σε μια κωμωδία για να διευκρινίσει την πολιτική του έθνους του. Τώρα όμως έχει προκύψει ότι ο Μεντβέντεφ δεν αναφερόταν στην κωμωδία "Men in Black", αλλά σε ενα πρόσφατο ρωσικό τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ με τον τίτλο "Men in Black" που αποκαλύπτει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με μια εκτεταμένη συγκάλυψη της εξωγήινης ζωής που επισκέπτονται τη Γη.
Μετά την ολοκλήρωση μιας ζωντανής συνέντευξης με πέντε δημοσιογράφους στην τηλεόραση στις 7 Δεκεμβρίου 2012, ο πρωθυπουργός Μεντβέντεφ συνέχισε να ανταποκρίνεται στους δημοσιογράφους και έκανε κάποια εκτός αέρα σχόλια χωρίς να συνειδητοποιήσει ότι το μικρόφωνο ήταν ακόμα ανοιχτό. Στη συνέχεια ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο αν «ο πρόεδρος δίνει μυστικά αρχεία για τους εξωγήινους, μόλις λαμβάνει το χαρτοφύλακα που απαιτείται για να ενεργοποιήσει το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας,»
ο Μεντβέντεφ απάντησε
Μαζί με τον χαρτοφύλακα με τους πυρηνικούς κώδικες, στον Πρόεδρο της χώρας δίνεται ένας ειδικός φάκελος «άκρως απόρρητος». Αυτός ο φάκελος στο σύνολό του περιέχει πληροφορίες σχετικά με τους εξωγήινους που επισκέφτηκαν τον πλανήτη μας ... Μαζί με αυτό, δίνεται μια έκθεση από την απόλυτα μυστική ειδική υπηρεσία που ασκεί τον έλεγχο των εξωγήινων στο έδαφος της χώρας μας ... Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα αυτό μπορείτε να πάρετε από μια γνωστή ταινία που ονομάζεται Men In Black ... εγώ δεν θα σας πω πόσοι από αυτούς είναι ανάμεσά μας, διότι μπορεί να προκαλέσω πανικό.
Τι καλύτερος τρόπος για ένδειξη στις μάζες ότι οι εξωγήινοι ζουν ανάμεσα μας;
παρακολουθήστε το ντοκιμαντέρ το οποίο μεταφράστηκε πρόσφατα στα Αγγλικά.