Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ISS Live Cam Γιγάντιο UFO καθώς αφήνει την Ατμόσφαιρα της Γης - 28 Νοέμβρη του 2012 (Βίντεο)


ISS Live Cam Γιγάντιο UFO καθώς αφήνει την Ατμόσφαιρα της Γης - 28 Νοέμβρη του 2012 (Βίντεο)

Ημερομηνία παρατήρησης: 18, Νοεμβρίου του 2012, τοποθεσία παρατήρησης: τροχιά της Γης, ​​στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Φαίνεται ότι ο ISS έχει επισκέψεις UFO σε εβδομαδιαία βάση, και αυτό γιατί μπορεί να είναι περίεργοι σχετικά με το πως και γιατί οι άνθρωποι ζουν στο διαστημικό χώρο και έχουν εξελιχθεί τόσο γρήγορα. Αυτό το βίνετο πιάστηκε από "Streetcap1" από το live Stream της Nasa για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Τεχνητή νοημοσύνη θα προβλέπει εγκλήματα -Βίντεο





Μέχρι τώρα οι κάμερες παρακολούθησης μπορούν μόνο να παρακολουθήσουν μια περιοχή για τυχόν εγκληματικές ενέργειες, σύντομα όμως...θα έχουν τη δυνατότητα να προβλέπουν ένα έγκλημα προτού αυτό διαπραχθεί.
Ένα νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που συνδέεται με τις κάμερεςπαρακολούθησης ώστε να προβλέπει το πότε κάποιος είναι έτοιμος να διαπράξει ένα έγκλημα, αναπτύσσεται στην Αμερική, χρηματοδοτούμενο από τον αμερικανικό στρατό.

Το λογισμικό με την ονομασία «Mind’s Eye», έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει τις ανθρώπινες δραστηριότητες μέσω ενός κλειστού συστήματος παρακολούθησης. Χρησιμοποιώντας μια σειρά περίπλοκων αλγορίθμων είναι ικανό να προβλέψει τις πιθανές επόμενες κινήσεις των ανθρώπων που παρακολουθούνται και στη συνέχεια είναι προγραμματισμένο, αν παρατηρήσει κάτι ύποπτο, να ενημερώνει της αντίστοιχες αστυνομικές αρχές.
Μάλιστα ερευνητές από το Carnegie Mellon στο Pittsburgh της Πενσυλβάνια, παρουσίασαν ένα άρθρο για το πώς μπορεί η τεχνολογία «activity forecasting» (πρόβλεψη δραστηριότητας) να λειτουργήσει ενσωματωμένη σε ένα λογισμικό.
Η έρευνα αυτή χρηματοδοτείται από το ερευνητικό εργαστήριο του αμερικανικού στρατού και έχει ως κύριο στόχο την άμεση ανίχνευση επικίνδυνων συμπεριφορών με τον ίδιο τρόπο που τις αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις τους.
Συγκεκριμένα, η νέα τεχνολογία θα είναι ικανή να αναγνωρίζει ενέργειες όπως το περπάτημα, το τρέξιμο, το κουβάλημα, το κυνηγητό και πολλές άλλες και με την κατάλληλη επεξεργασία να βγάζει συμπεράσματα για το αν αποτελούν επικίνδυνη συμπεριφορά ή όχι.
Το «Mind’s Eye» αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σε αεροδρόμια, σταθμούς τρένων και λεωφορείων, λιμάνια και στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όπου ο διαχωρισμός ύποπτων συμπεριφορών θεωρείται υψηλής σημασίας.
Η νέα τεχνολογία θυμίζει αρκετά την ταινία του Χόλιγουντ, «Minority Report», όπου οι άνθρωποι τιμωρούνταν για τα εγκλήματα τους προτού τα διαπράξουν, με βάση τις προβλέψεις ενός υπερυπολογιστή. Θυμίζει επίσης και την σειρά Person of Interest (Πρόσωπο ενδιαφέροντος)

NASA: video με τις φάσεις της Σελήνης το 2013


NASA: video με τις φάσεις της Σελήνης το 2013


Ένα εντυπωσιακό video με τις φάσεις της Σελήνης για το 2013 κυκλοφόρησε η NASA.
Στο video της Εθνική Υπηρεσίας Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA) των Ηνωμένων Πολιτειώνκάθε καρέ αντιστοιχεί σε μία ώρα, ενώ πληροφορίες δίνονται για την τροχιά, την απόσταση από τη Γη κ.ά.
econews