Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Ποια είναι η μεγαλύτερη θερμοκρασία που έχει σημειωθεί ποτέ στην Αλάσκα;


Ποια είναι η μεγαλύτερη θερμοκρασία που έχει σημειωθεί ποτέ στην Αλάσκα;

Ποια είναι η μεγαλύτερη θερμοκρασία που έχει σημειωθεί ποτέ στην Αλάσκα;

Τροπικές θερμοκρασίες κοντά στους πάγους.
Η απάντηση που σοκάρει για το μέρος με τις πολικές θερμοκρασίες είναι 37,8 βαθμοί Κελσίου που σημειώθηκαν το 1915.

Και αν αυτό από μόνο του σας φαίνεται παράξενο που να ακούσετε ότι και στη τροπική Χαβάη η μεγαλύτερη θερμοκρασία που έχει σημειωθεί ποτέ είναι ακριβώς η ίδια και μάλιστα οι κάτοικοι έχουν να τη νιώσουν στο πετσί τους από το 1937.

Τα πολικά μέρη γίνονται τροπικά και τα τροπικά εύκρατα και έτσι είμαστε σίγουροι εδώ και χρόνια ότι το 2012 ως έννοια και όχι ως χρονολογία είναι κοντά. Για όσες λοιπόν πάνε διακοπές Χαβάη, ένα έχουμε να πούμε: «Ζακέτα μην ξεχάσετε και πουντιάσετε».

Πορτοκαλί βροχή στην Αλάσκα


Πορτοκαλί βροχή στην Αλάσκα


Πορτοκαλί «βροχή» στην ΑλάσκαΠορτοκαλί βροχή έπεσε σε μια κοινότητα Εσκιμώων στην Αλάσκα, αφήνοντας... του κατοίκους της Kivalina έκπληκτους, καθώς δεν είχαν δει ποτέ ξανά στη ζωή τους τέτοιο θέαμα.
Η περίεργη κολλώδης ουσία, που κάλυψε το λιμάνι και τις δεξαμενές συλλογής βρόχινου νερού των κατοίκων, έπεσε από τον ουρανό.
Η ουσία φωσφορίζει όπως ένα «πορτοκαλί φως από νέον», λένε οι κάτοικοι.
Η πορτοκαλί «βροχή» έπεσε τη νύχτα της Πέμπτης. Την Παρασκευή το πορτοκαλί στρώμα άρχισε να παρασύρεται προς τη θάλασσα. Αυτό που άφηνε πίσω ήταν μια περίεργη πορτοκαλί, επίσης, σκόνη.
Δείγματα της μυστηριώδους ουσίας εστάλησαν στο πανεπιστήμιο της Αλάσκα για ανάλυση. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για οργανική ή ανόργανη ύλη, ούτε αν είναι επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία.
Πάντως, η εξήγηση που δίνουν οι λάτρεις των UFO είναι ότι πρόκειται για κάποια άγνωστη, εξωγήινη ουσία.


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Πορτοκαλί βροχή στην Αλάσκα http://24wro.blogspot.com/2011/08/blog-post_7723.html#ixzz1UTEL5CHl

Εκτοξεύθηκε η «Ήρα» για να φτάσει στον Δία...


Εκτοξεύθηκε η «Ήρα» για να φτάσει στον Δία...



Δύο δεκαετίες μετά την ιστορική αποστολή Galileo, η NASA ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα στην εξερεύνηση του μεγαλύτερου, αρχαιότερου και πιο επικίνδυνου πλανήτη. Η αποστολή Juno προγραμματίζεται να εκτοξευτεί την Πέμπτη για να ερευνήσει μεταξύ άλλων αν ο Δίας κρύβει στην καρδιά του ένα κολοσσιαίο διαμάντι.

Το ρομποτικό σκάφος θα φτάσει στο σύστημα του Δία το 2016 και θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη κοντά στις θανάσιμες ζώνες ακτινοβολίας του πλανήτη. Αν και τα ηλεκτρονικά του συστήματα προστατεύονται από ένα κέλυφος τιτανίου, πιθανότατα δεν θα αντέξουν πάνω από 12 μήνες την ισχυρή ακτινοβολία.

Τρία είναι τα βασικά ερωτήματα που καλείται να απαντήσει το Juno:

Πώς δημιουργείται το μαγνητικό πεδίο του Δία, που είναι και η μεγαλύτερη δομή του Ηλιακού Συστήματος;

Πόσο νερό περιέχει ο πλανήτης; Η ποσότητα νερού σχετίζεται άμεσα με την εξέλιξη όχι μόνο του Δία αλλά και των υπόλοιπων πλανητών.

Ο πλανήτης αποτελείται άραγε εξολοκλήρου από αέρια, ή μήπως κρύβει έναν στερεό πυρήνα; Ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι η ακραία πίεση και θερμοκρασία θα μπορούσαν να έχουν δημιουργήσει στην καρδιά του πλανήτη ένα γιγάντιο, ατόφιο διαμάντι.

Το σκάφος, που παίρνει το όνομα της Γιούνο( Juno ), μιας ρωμαϊκής θεότητας που αντιστοιχεί στην Ήρα, αναπτύχθηκε από την εταιρεία Lockheed Martin και θα κοστίσει περίπου 1,1 δισ. δολάρια.

Στη γειτονιά του γίγαντα
Μια μαγική φωτογραφία του Δία κατά το 2004, μπροστά από τον οποίο περνάνε τα μεγαλύτερα φεγγάρια του

Ο Δίας πιστεύεται ότι ήταν το πρώτο σώμα που σχηματίστηκε στο Ηλιακό Σύστημα μετά τον Ήλιο. Συγκέντρωσε μεγάλο μέρος από τα υλικά που περίσσεψαν από τη γέννηση του άστρου -κυρίως υδρογόνο και ήλιο- και πήρε γιγάντιες διαστάσεις: έχει διπλάσια μάζα από ό,τι όλοι οι υπόλοιποι πλανήτες στη Γη.

Δεδομένου ότι κανένα αέριο δεν μπορεί να δραπετεύσει από το πανίσχυρο βαρυτικό του πεδίο, ο Δίας ουσιαστικά περιέχει μέχρι και σήμερα δείγματα από τους δομικούς λίθους που σχημάτισαν το Ηλιακό Σύστημα.

Ένα από τα όργανα του Juno, το οποίο εκπέμπει μικροκύματα και μετρά την ανάκλασή τους, θα εξετάσει πόσο νερό έχει σχηματιστεί στον πλανήτη από την ένωση του αρχαίου υδρογόνου με οξυγόνο.

Η περιεκτικότητα σε νερό έχει άμεση σχέση με το πού σχηματίστηκε ο πλανήτης: ορισμένοι πιστεύουν ότι βρισκόταν ανέκαθεν στη σημερινή του θέση (πέντε φορές μακρύτερα από τον Ήλιο από ό,τι η Γη), ενώ άλλοι εκτιμούν ότι σχηματίστηκε στις παρυφές του Ηλιακού Συστήματος και αργότερα μετακινήθηκε προς το εσωτερικό του.

Τα όργανα του σκάφους θα μελετήσουν επίσης το μυστηριώδες μαγνητικό πεδίο του πλανήτη, στο οποίο οφείλονται και οι ζώνες ακτινοβολίας που θα απειλήσουν το ίδιο το Juno.



«Θα βουτήξουμε ακριβώς κάτω από τις ζώνες ακτινοβολίας που είναι η πιο επικίνδυνη περιοχή του Ηλιακού Συστήματος πέρα από τον ίδιο τον Ήλιο» σχολίασε ο Σκοτ Μπόλτον, επιστημονικός υπεύθυνος της αποστολής στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Southwest στο Τέξας.

Τροφοδοτούμενο από το αμυδρό ηλιακό φως που φτάνει στον Δία, το Juno θα τεθεί τελικά σε πολική τροχιά και θα περνά μόλις 5.000 χλμ από τα σύννεφα που καλύπτουν τους πόλους του πλανήτη.

Θα μπορεί έτσι να στέλνει εικόνες ακόμα πιο εντυπωσιακές και από τις φωτογραφίες του Galileo, το οποίο εκτοξεύτηκε το 1989 καταστράφηκε το 2003 με ελεγχόμενη βουτιά μέσα στον ίδιο τον Δία.

Νωρίτερα, το Galileo είχε απελευθερώσει μια μικρή διερευνητική συσκευή που εισήλθε στα εξώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και μετέδιδε δεδομένα για 58 λεπτά, πριν διαλυθεί τελικά από την ακραία πίεση και θερμοκρασία.
http://oeaf.blogspot.com/2011/08/blog-post_06.html ΠΗΓΗ

Οι Μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες της δ. Θράκης εκτός από σημαία... έβγαλαν και εθνικό ύμνο! ΒΙΝΤΕΟ


Οι Μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες της δ. Θράκης εκτός από σημαία... έβγαλαν και εθνικό ύμνο! ΒΙΝΤΕΟ

Έλληνες, την ώρα που εμείς τρωγόμαστε, βριζόμαστε, αφοριζόμαστε μεταξύ μας...και είμαστε έτοιμοι να αναβιώσουμε τον δεύτερο εμφύλιο πόλεμο και ζούμε σε φανατικούς, πολιτικούς και...θρησκευτικούς ομιχλώδεις κόσμους, την ώρα αυτή, κάποιοι με αστραπιαίους ρυθμούς, πριονίζουν και κομματιάζουν, με την βοήθεια των γνωστών και αγνώστων ανθελλήνων, την πατρίδα μας.

-Μετά την πράσινη σημαία που κατασκεύασαν, σε παραλλαγή της τουρκικής, με την ημισέληνο και τρία αστέρια και την κυκλοφορούν ανενόχλητοι σε ιστοσελίδες και διάφορα φόρα, χωρίς κανέναν απολύτως ενδοιασμό, προσπαθώντας να δημιουργήσουν ανθελληνικό κλίμα και αγνοώντας πλήρως και επιδεικτικά την χώρα στην οποία ανήκουν, την Ελλάδα, ως Έλληνες πολίτες, οι αξιαγάπητοι κατά (Δείτε το βίντεο) ...
 μερικών, φιλότουρκοι της δυτικής Θράκης, έκαναν από ότι φαίνετε γνωστό σε όλους, την ύπαρξη και εθνικού ύμνου.

-Διαβάστε τα παρακάτω και κατόπιν εάν έχετε το σθένος, πέστε στα παιδιά σας ποια πατρίδα τελικά θα τους αφήσετε.

Οι περισσότεροι από τους ¨Τούρκους φίλους¨ που μας έρχονται στην Ελλάδα, με τους οποίους χαριεντίζονται νομάρχες δήμαρχοι ''κτλ''...,στην Τουρκία συχνά παρευρίσκονται σε εκδηλώσεις υπό την σκιά της σημαίας της ανεξάρτητης Δ. Θράκης.

Να λοιπόν ο εθνικός της ύμνος που γράφτηκε από τον Σουλειμάν Ασκερί:

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ....
Ω γνήσιο τέκνο των Τούρκων της Δυτικής Θράκης τι ευτυχία σε σένα Εσύ με το αίμα σου έδωσες ζωή στον πόλεμο της ανεξαρτησίας. Ο τρανός σου ηρωισμός χαράχτηκε σε κάθε μεριά του σύμπαντος. Προσοχή στέκονται τα έθνη ενώπιον της εθνικής σου σημαίας. Τα χώματα που πατάς είναι γεμάτα από τους δοξασμένους σου ήρωες.

Οι εχθροί δεν μπορούν να ενοχλήσουν την μεγαλόπρεπη ψυχή των ηρώων σου. Τι μεγαλοπρεπής τιμή προς την σημαία σωτηρίας με την οποία τυλίχτηκαν οι δοξασμένοι ήρωες, να θάβεσαι στο χώμα των προγόνων. Στην πατρίδα σου πνέει άνεμος ελευθερίας και ανεξαρτησίας Οι γενναίοι αγωνιστές ανατρέπουν αυτήν την βρώμικη σκλαβιά. Δεν υπάρχει ποτέ επιστροφή από αυτόν τον δοξασμένο πόλεμο ανεξαρτησίας !

Μπροστά μας ακόμα και ατσάλινοι στρατοί να βγούνε δεν μας τρομάζουν! Εμείς για την εθνική ανεξαρτησία, διαβήκαμε τον Έβρο και τον Νέστο Φτάσαμε στον στόχο μας νικώντας, συντρίβοντας όλους τους εισβολείς Ανοίξαμε στα Βαλκάνια περίοδο μιας δοξασμένης δημοκρατίας Εμείς για πρώτη φορά ανάψαμε την δάδα της ελευθερίας. Αυτή η σημαία θα κυματίζει, αυτή η δημοκρατία θα ζήσει. Οι εχθροί απέναντι μας, πανικόβλητοι θα φύγουν !

Είμαστε εγγόνια ενός έθνους που χιλιάδες χρόνια ζει ελεύθερο, εκείνο δημιούργησε τις στέπες, είμαστε λιοντάρια, γεράκια των ουρανών. Πάντα οι έφοδοι των αγωνιστών θυμίζουν φουρτούνες. Στον πόλεμο οι εχθροί λιποθυμούνε από τον τρόμο του μεγαλείου μας. Η Δημοκρατία της Δυτικής Θράκη θα ζήσει, θα ζήσει ! Τα έθνη θα τα χάσουν μπροστά στην πρόοδο μας !

Ω γλυκιά Δυτική Θράκη !. Να λοιπόν σώθηκες από την σκλαβιά. Ω εχθροί!. Μη νομίζετε πως το έθνος αυτό κουράστηκε από τους πολέμους Οσονούπω θα κυματίσει στη χώρα η μεγαλοπρεπής σημαία της Δημοκρατίας, Όλοι αυτοί οι Δυτικοθρακιώτες μέχρι τον αιώνα τον άπαντα θα ζήσουν ελεύθεροι!

Διαβάσατε λοιπόν, φορολογούμενοι Έλληνες πολίτες, που πάνε και σε ποιους τα χρήματα σας για να τα κάνουν αύριο μαχαίρια, τα οποία θα καρφώσουν στις πλάτες σας και στις πλάτες των παιδιών σας, με το που τους δοθεί το πράσινο φως, από αυτούς που τους στηρίζουν.

Υπήρχε και δεύτερη Σελήνη την οποία «καταβρόχθησε» η πρώτη


Υπήρχε και δεύτερη Σελήνη την οποία «καταβρόχθησε» η πρώτη













Μια νέα και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θεωρία για τη διαστημική μας γειτονιά ανέπτυξαν ερευνητές στην Ελβετία. Όπως υποστηρίζουν, κάποτε η Γη διέθετε όχι έναν αλλά δύο δορυφόρους – τη Σελήνη και έναν μικρότερο.
Κάποια στιγμή η «μικρή» Σελήνη προσέκρουσε στη μεγαλύτερη «αδελφή» της δημιουργώντας τον φυσικό μας δορυφόρο όπως τον γνωρίζουμε σήμερα.
  • Σιγά και «μαλακά»
Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βέρνης αναφέρουν ότι αυτός ο μικρότερος δορυφόρος έπεσε επάνω στη Σελήνη σιγά και «μαλακά» και έτσι δεν προκάλεσε κάποιο κατακλυσμιαίο κοσμικό γεγονός, όπως για παράδειγμα τη μεταβολή της τροχιάς της. Εκτιμούν για την ακρίβεια ότι ο μικρός δορυφόρος συγκρούστηκε με τη Σελήνη με χαμηλή ταχύτητα (2,4 χλμ/δευτερόλεπτο). Το πιθανότερο είναι ότι η πρόσκρουση είχε ως αποτέλεσμα να μεταβληθεί η σύνθεση του φλοιού της Σελήνης.
  • Η εξήγηση της «διχοτόμησης»
Η νέα θεωρία έρχεται να δώσει απάντηση σε ένα ζήτημα που απασχολεί εδώ και χρόνια την επιστημονική κοινότητα. Η ορατή πλευρά της Σελήνης είναι επίπεδη και γεμάτη κρατήρες ενώ η αθέατη διαθέτει ορεινούς όγκους ορισμένοι εκ των οποίων έχουν ύψος τριών χιλιομέτρων. Κατά καιρούς είχαν αναπτυχθεί διάφορες θεωρίες που όλες έκαναν λόγο για σύνθετες γεωλογικές διεργασίες οι οποίες «διχοτόμησαν» γεωλογικά την Σελήνη. Η νέα θεωρία του δεύτερου δορυφόρου της Γης που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature» δίνει νέα τροπή στην υπόθεση.

Η Τεχνολογία των ΝΑΖΙ


Η Τεχνολογία των ΝΑΖΙ

Διάφορες πηγές αντικατασκοπίας αλλά και επιφανείς στρατιωτικοί αναφέρουν ότι οι ΝΑΖΙ κατείχαν τεχνολογία ufo. Λέγεται ότι οι Γερμανοί προσπάθησαν να αναπτύξουν αυτήν την τεχνολογία, αντιγράφοντας έναν ιπτάμενο δίσκο που έπεσε κοντά στην πόλη του Freiburg, το 1936.



Βάση της τεχνολογίας αυτής, ομάδες Γερμανών επιστημόνων κατασκεύασαν από το έτος 1939 ως το έτος 1943, τρία πρωτότυπα ανθρώπινα ufo, με κωδικό όνομα Haunebu. Το Haunebu 1 του 1939 είχε διάμετρο 25 μέτρα, το Haunebu 2 του 1942 είχε διάμετρο 26-36 μέτρα και το Haunebu 3 του 1943 είχε διάμετρο 71 μέτρα.




Το 1945 κατασκευάζεται από τους Ναζί ένα ακόμα ανθρώπινο ufo, το Vril-8, και κάπου εκεί σταματάνε όλες οι παρόμοιες αναφορές, για τέτοια τεχνολογικά πειράματα.Τα ιπτάμενα μαγνητικά παλμικά αεροσκάφη, όπως τα λέγανε οι Ναζί, Haunebu & Vril δεν εμφανίστηκαν ποτέ στον πόλεμο και κανείς δεν αναφέρει ότι τα είδε επίσημα, παρά μόνο σε φωτογραφίες και σε έγγραφα του Γερμανικού στρατού που διέρρευσαν μετά το τέλος του παγκόσμιου πολέμου. Επίσης ποτέ δεν βρέθηκε κάποιο πρωτότυπο ή κάποια ανταλλακτικά αυτών.
Επίσης ποτέ δεν μάθαμε επίσημα αν υπήρχε πραγματικά αυτή η τεχνολογία, και αν την πήραν Αμερικάνοι ή Ρώσοι, ή την μοιράστηκαν, μετά το τέλος του πολέμου. Το μόνο παράξενο ιπτάμενο όχημα που βρέθηκε από τους συμμάχους, στις αποθήκες των Ναζί, ήταν ένα αεροσκάφος που έμοιαζε με το πρωτότυπο Gotha P.60A του 1946, που αποδείχθηκε πολύ προχωρημένο για την εποχή του.