Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Γιγαντιαία αντικείμενα πλησιάζουν την Γη νέα στοιχεία


Γιγαντιαία αντικείμενα πλησιάζουν την Γη νέα στοιχεία

Στις 6 Δεκεμβρίου του 2011 είχα δημοσιεύσει το άρθρο "Γιγαντιαία αντικείμενα πλησιάζουν την Γη (νέα στοιχεία και φωτογραφίες σοκ)" και στις 29 Μαΐου του 2012 είχα δημοσιεύσει ακόμα ένα άρθρο με πολλές σχετικές παραπομπές.
Σήμερα και ενώ πλησιάζουμε σε περίεργες ημερομηνίες αναζητήσαμε νέα στοιχεία και δείτε στην συνέχεια τι ανακαλύψαμε ....!
Η νέα φωτογραφία του θέματος μας αδιαμφισβήτητα δείχνει ....κάποιο αντικείμενο ίδιο με τα προηγούμενα μόνο που πια δεν είναι στις συντεταγμένες που σας είχαμε δώσει τότε αλλά πολύ πιο κοντά στην Γη και μπορείτε εύκολα να δείτε και μόνοι σας αν επισκεφθείτε τοhttp://www.sky-map.org/ και στην θέση που σας ζητάει τις συντεταγμένες για να παρατηρήσετε ότι θέλετε αντιγράψτε αυτές20h26m46.63s, +45°04′12.4″. 
Στην θέση 19h34m45.13s, +11°05′25.0″ μπορούμε να διακρίνουμε αυτό στην δευτερη φωτογραφία.

Ανάμεσα στον πλανήτη Άρη και τον Ερμή ακόμα δύο παρόμοια στίγματα από αυτά που είχαμε δει και παλιότερα και μπορείτε να τα δείτε και εσείς στις συντεταγμένες 16h28m16.48s, -23°40′09.3″.
Τα συμπεράσματα δικά σας εμείς απλά καταγράφουμε ότι βλέπουμε και σας παραθέτουμε τα στοιχεία μας ...

Αδέλφια ενωθείτε.. η Ελλάδα είμαστε εμείς… η πατρίδα αιμορραγεί …Πανελλήνια συγκίνηση!!

H πρώτη ακτινογραφία αρειανού εδάφους από το Curiosity

H πρώτη ακτινογραφία αρειανού εδάφους από το Curiosity
To γράφημα που δείχνει τα αποτελέσματα της πρώτης ανάλυσης με ακτίνες Χ του εδάφους του Άρη, από την πειραματική συσκευή Χημείας και Ορυκτολογίας (Chemin) που διαθέτει το διαστημικό ρόβερ Curiosity.
Δείγμα εδάφους συλλέχθηκε από τον κρατήρα Gale στις 15 Οκτωβρίου με τον ειδικό βραχίονα που διαθέτει το Curiosity και αναλύθηκε με περίθλαση ακτίνων Χ. Με τη μέθοδο αυτή προσδιορίστηκε για πρώτη φορά ποσοτικά η σύσταση του αρειανού εδάφους και διαπιστώθηκε ότι είναι παρόμοιο με τα ηφαιστεικά εδάφη στη Χαβάη!
Το εν λόγω εύρημα, που επιβεβαιώνει τις έως τώρα θεωρίες των επιστημόνων, αυξάνει την πιθανότητα κάποτε ο «κόκκινος πλανήτης» να είχε φιλοξενήσει μικροβιακή ζωή. Η σύσταση του εδάφους ενός πλανήτη θεωρείται ότι αντανακλά τις διαδικασίες που έλαβαν χώρα πάνω από την επιφάνεια του εδάφους, όπως το κλίμα του.
Η αρχική ορυκτολογική ανάλυση δείχνει ότι το έδαφος του Άρη μοιάζει με τα γήινα ηφαιστειακά υλικά και αποτελείται κυρίως από άστριο, ολιβίνη και πυρόξενους. Περίπου το μισό έδαφος που αναλύθηκε, αποτελείται από μη κρυσταλλικά υλικά, όπως ηφαιστειακή ύαλο. Η παρατηρούμενη διάβρωση του αρειανού εδάφους μπορεί να έχει διάφορες αιτιολογίες, όπως αλληλεπίδραση με νερό και οξυγόνο, ανεμοθύελλες ή πτώση αστεροειδών.
Curiosity
Η συσκευή Chemin που διαθέτει το Curiosity προσδιορίζει, χρησιμοποιώντας φασματοσκοπία ακτίνων Χ, τις περιεκτικότητες των ορυκτών του αρειανού εδάφους
Αν και η φασματοσκοπία ακτίνων-Χ υπάρχει ως τεχνολογία εδώ και περίπου ένα αιώνα, η μεγάλη δυσκολία, που απαίτησε πολλά χρόνια ερευνών από τους μηχανικούς της NASA, ήταν η συρρίκνωσή της από ένα μηχάνημα μεγέθους ψυγείου σε ένα όχι μεγαλύτερο από κουτί παπουτσιών, έτσι ώστε το σχετικό επιστημονικό όργανο (CheMin) να χωράει πάνω στο ρόβερ.
Το επόμενο σημαντικό βήμα θα είναι η ανάλυση δειγμάτων εδάφους του Άρη από ένα άλλο όργανο, το SAM, που θα αναζητήσει την παρουσία οργανικών μορίων, που περιέχουν άνθρακα, ώστε να αντληθούν περισσότερα στοιχεία για την πιθανότητα ύπαρξης ζωής κάποτε στον γειτονικό πλανήτη.
Το «Curiosity», κινούμενο με ταχύτητα έως 4 εκατοστών το δευτερόλεπτο, έχει διανύσει περίπου απόσταση 480 μέτρων μέχρι σήμερα.
ΠΗΓΗ
H πρώτη ακτινογραφία αρειανού εδάφους από το Curiosity ~ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΗΓΗ