Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Θρίλερ στους πάγους - Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν "κάτι πολύ σοβαρό" και χάθηκαν...






Μυστήριο καλύπτει την απώλεια επικοινωνίας  μιας ομάδας Ρώσων επιστημόνων στην Ανταρκτική καθώς αυτοί προσπαθούσαν να πραγματοποιήσουν δοκιμαστική γεώτρηση στη λίμνη Βοστόκ θαμμένη κάτω από τους πάγους εδώ και τουλάχιστον 20 εκατ. χρόνια. Στην τελευταία επικοινωνία που ήταν ιδιαίτερα δυσχερής, οι επιστήμονες είχαν πει ότι "Είχαν ανακαλύψει κάτι πολύ σοβαρό"...
 
Οι επιστήμονες αντιμετώπιζαν θερμοκρασίες στους -66 βαθμούς Κελσίου, καθώς προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν τη γεώτρηση φτάνοντας στη λίμνη η επιφάνεια της οποίας βρίσκεται κάπου 3,5 χλμ. κάτω από το παχύ στρώμα του πάγου. Ο στόχος ήταν να πάρουν δείγματα νερού από τη λίμνη ηλικίας 20 εκατ. ετών έτσι ώστε να μπορέσουν να αντλήσουν χρήσιμα συμπεράσματα για τη δημιουργία ζωής στον πλανήτη μας.
Η γεώτρηση έπρεπε να ολοκληρωθεί σύντομα πριν επέλθει ο φονικός χειμώνας και οι επιστήμονες παγιδευτούν εκεί. Την αποστολή την παρακολουθούσαν και οι ΗΠΑ, οι οποίες είχαν δηλώσει ότι η ρωσική ομάδα ήταν "καλύτερα προετοιμασμένη" για την εκτέλεσή της από μία αντίστοιχη αμερικανική που ετοιμαζόταν για τον ίδιο σκοπό.
Όμως "Εδώ και έξι ημέρες όμως δεν έχουν δώσει σημεία ζωής" όπως εξηγεί ο Dr. John Priscu καθηγητής της Οικολογίας στο Πανεπιστήμιο της Μοντάνα.
Ο Αμερικανός καθηγητής δήλωσε  στο Fox News πως την τελευταία που είχε επικοινωνήσει μαζί τους, μέσω e-mail, την περασμένοι εβδομάδα, η ρωσική ομάδα του είχε ανακοινώσει ότι βρίσκονταν περί τα 13,5 μέτρα από εκεί που υπολόγιζαν πως βρισκόταν η επιφάνεια της λίμνης η οποία δεν έχει έρθει σε επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα εδώ και 20 εκατ. χρόνια! Έγινε η τελευταία επικοινωνία στην οποία οι Ρώσοι επιστήμονες είπαν ότι "Ανακαλύψαμε κάτι πολύ σοβαρό" και από τότε χάθηκαν τα ίχνη τους.
Από τότε όπως δήλωσε ο Dr. Priscu δεν έχει λάβει κανένα νέο από την ομάδα αλλά ούτε και κανείς άλλος.    
«Οι θερμοκρασίες είναι πάντα κάτω από τους -50 βαθμούς, και έχουν μόνο μια ή δύο εβδομάδες πριν παγώσουν τα πάντα» είπε ακόμη ο Dr. John Priscu.
«Είναι σαν να δουλεύεις σε ένα ξένο πλανήτη που κανείς δεν έχει πάει πριν και δεν ξέρεις ποιον και τι θα βρεις»,εξηγούσε στις 27 Ιανουαρίου ο Valery Lukin επικεφαλής του ρωσικού Ινστιτούτου εξερεύνησης Αρκτικής και Ανταρκτικής AARI (Arctic and Antarctic Research Institute) στην Αγία Πετρούπολη ο οποίος επιβλέπει το πρόγραμμα γεώτρησης «Ειλικρινά δεν ξέρουμε τι μας περιμένει εκεί κάτω. Η ομάδα δουλεύει ακατάπαυστα 24 ώρες το 24ωρο σε βάρδιες για να προλάβει την επέλαση του χειμώνα» συμπλήρωσε. 
Το θέμα περιπλέκεται ακόμη καθώς οι επιστήμονες του ρωσικού σταθμού Βοστόκ που βρίσκεται στην περιοχή πρέπει να έχουν εγκαταλείψει το σταθμό μέχρι τις 6 Φεβρουάριου.
«Είναι πολύ πρόωρο για να σκεφτόμαστε για το χειρότερο. Η ομάδα είναι προσηλωμένη στη δουλειά της όσο μπορεί να την κάνει ακόμη», δηλώνει η ερευνήτρια του Πανεπιστημίου της Κολούμπια Robin E. Bell στην βρετανική εφημερίδα DailyMail: 
«Δεν θα ανησυχούσα τόσο πολύ. Όταν κάνεις κάτι τόσο σοβαρό, το τελευταίο που σε νοιάζει είναι να σπαταλάς το χρόνο σου μιλώντας με άλλο κόσμο»  για να συμπληρώσει: «Η εξερεύνηση της λίμνης Βοστόκ είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση για τη Ρωσία και η ομάδα του κ. Lukin η καλύτερη στις γεωτρήσεις σε όλο τον κόσμο. Ποιος ξέρει τι βρήκαν και αν αυτό σχετίζεται με την εξαφάνισή τους».
Η περιοχή της λίμνης Βοστόκ θεωρείται από τα πιο αφιλόξενα μέρη του πλανήτη. Στις  21 Ιουλίου του 1983 είχε καταγραφεί η χαμηλότερη θερμοκρασία στην ιστορία -89,4 βαθμοί C.
Οι Ρώσοι επικοινωνούσαν μέχρι και πριν από λίγο καιρό με δύο άλλες ά αποστολές στην Ανταρκτική μια βρετανική και μια αμερικανική, μέσω δορυφορικών τηλεφώνων Iridium, αλλά όπως εξηγεί ο  Βρετανός μικροβιολόγος  Dr. David A. Pearce στο Fox News επικεφαλής της βρετανικής επιστημονικής αποστολής στην Ανταρκτική υπάρχουν κάποια μέρη όπου η κάλυψη δεν είναι δυνατή, αλλά σε αυτά δεν πριλαμβάνεται το σημαίο της γεώτρησης. 
«Πρέπει να έχουν φύγει μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου» λέει ο ίδιος για να διευκρινίσει «Και οι δύο αποστολές επικοινωνούσαν με τη ρωσική και αυτοί μας ενημέρωναν για την πρόοδό τους. Ύστερα από κάποιο σημείο δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί. Μπορεί να έχουν συναντήσει τεχνικές δυσκολίες. Μπορεί ακόμη και να έχουν μαζέψει τα ευρήματά τους και να κατευθύνονται πίσω. Αλλά η απουσία επικοινωνίας τις τελευταίες έξι ημέρες μετά την ανακάλυψή τους μας δημιουργεί μεγάλη ανσυχία έχει δημιουργήσει ερωτηματικά στην κοινότητα των επιστημόνων εδώ στην Ανταρκτική».

--- ΑΠΟΚΟΣΜΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΡΑΔΙΟΣΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ---

--- ΑΠΟΚΟΣΜΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΡΑΔΙΟΣΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ---
Η εκπομπή σήματος λεγόμενη ως ‘’Backwards Music’’ εξέπεμπε σε διάφορες βραχείες συχνότητες έως το 2004 με τις μεταδόσεις προφανώς να προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αγγλία. Πιθανολογείται ο ήχος να προέρχεται από κάποια σύνθετη μορφή επικοινωνίας γνωστή ως LINCOMPEX (γραμμική συμπίεσης και διαστολής) που χρησιμοποιείται ως μέθοδος επικοινωνίας τόσο από εμπορικούς όσο και από αμυντικούς φορείς. Βέβαια, μπορεί να είναι απλά πληροφορίες από πομπούς του πολεμικού Ναυτικού. Ωστόσο, πολλοί ισχυρίζονται ότι είναι κωδικοποιημένη επικοινωνία με εξωγήινο πολιτισμό που μας αποκρύπτεται! Δυστυχώς όμως, οι ήχοι παραμένουν ακόμα απόκοσμοι και αδιευκρίνιστοι!Η εκπομπή σήματος ‘’Enigma ΧΜ’’ καταγράφηκε για πρώτη φορά στα βραχέα στους 6752kHz, στις 25 Σεπτεμβρίου του 2009. Το σήμα που μας παραπέμπει σε ήχους φάλαινας, παραμένει και αυτό άγνωστο και ανεξήγητο!

Τι θα συμβεί στο επόμενο τρίμηνο;


Τι θα συμβεί στο επόμενο τρίμηνο;


Τι θα συμβεί στο επόμενο τρίμηνο;
Το θέμα λοιπόν είναι
τι θα κάνουμε εμείς στο επόμενο διάστημα...
Τι θα συμβεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο;
Υπάρχουν απαντήσεις; Υπάρχουν προτάσεις;
Ή θα κοιτάμε και θα σχολιάζουμε;

Τελευταία πολλαπλασιάζονται οι συζητήσεις για άσχετα θέματα:

Πρέπει να επιστρέψουμε στη δραχμή;
Είναι συνταγματική η εκλογή της κυβέρνησης Παπαδήμου;
Θα πετύχει το κούρεμα;
Υπάρχει ορυκτός πλούτος στην Ελλάδα;
Πρέπει να στηριχτούμε στους Ρώσους ή στους Κινέζους;
Πριν προβάλετε τις ενστάσεις σας, για το πόσο σοβαρά είναι αυτά τα θέματα και γιατί τα λέω «άσχετα», απαντήστε πρώτα στις παρακάτω ερωτήσεις:

Όσο επιβιώνει το σημερινό διεφθαρμένο και καταστροφικό σύστημα, έχει σημασία ποιο είναι το νόμισμά μας; Εμπιστεύεστε την ικανότητά του να διαχειριστεί την κρίση;

Αν το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική την εκλογή, θα άλλαζε τίποτα; Θα προτιμούσατε για Πρωθυπουργό έναν από τους 300;

Αν πετύχει το «κούρεμα», ακόμη και αν διαγραφόταν εντελώς το δημόσιο χρέος μας, θα είχε λυθεί το πρόβλημά μας;

Αν είχαμε τον μεγαλύτερο ορυκτό πλούτο του κόσμου, θα εμπιστευόσασταν κάποιον από τους σημερινούς 300 για την διαχείρισή του;

Μας πρότειναν κάτι συγκεκριμένο οι Ρώσοι ή οι Κινέζοι;

Υπάρχει περίπτωση να φτιάξουν τα πράγματα από μόνα τους;

Αν στις παραπάνω ερωτήσεις απαντήσατε (όπως ελπίζω) ΟΧΙ, φτιάξτε καφέ και συνεχίστε την ανάγνωση. Είμαστε σε καλό δρόμο. Η χώρα μας έχει ελπίδες.
Αν υπήρχε έστω και ένα ΝΑΙ, φτιάξτε δυο καφέδες:
Έναν για να χαλαρώσετε, για να καταλάβετε πού το πάω, και έναν «καφέ της παρηγοριάς» αν τα παρακάτω δεν σας προβληματίσουν.
Αν απαντήσατε ΝΑΙ στην τελευταία ερώτηση, μην χάνετε τον χρόνο σας. Ασχοληθείτε με το πού θα πάτε διακοπές το καλοκαίρι, βάλτε ένα ποτό, κάνετε κάτι άλλο τέλος πάντων.

Ξεκινάμε λοιπόν:
Στο επόμενο τρίμηνο, θα συνεχίσει να κυβερνά την χώρα η ίδια κυβέρνηση, ο Αντωνάκης θα φωνάζει για εκλογές (αλλά όχι τόσο δυνατά γιατί ξέρει ότι αν πάρει 20% απλά θα επιβεβαιώσει την διάλυση ΚΑΙ της ΝΔ), η τηλεόραση και τα blogs θα μας βομβαρδίζουν με δήθεν ειδήσεις (όπως πριν λίγες μέρες με την περικοπή του δώρου και του κατώτατου μισθού που ούτε οι εργοδότες ούτε η ΕΕ την ζήτησαν), η οικονομία θα μαραζώνει, η ανεργία θα αυξηθεί περισσότερο και πλησιάζοντας το Πάσχα θα γίνουμε καλύτεροι Χριστιανοί (αφού θέλοντας και μη θα το ρίξουμε και στη νηστεία).

Μα δεν θα γίνουν εκλογές στις 8 Απριλίου;
Εγώ λέω ότι δεν θα γίνουν. Εκτός και αν επικρατήσουν εντελώς αυτοκαταστροφικές ιδέες στα κόμματα.
Για τις 8 Απριλίου θα βρεθεί κάποια δικαιολογία (π.χ. ότι δεν τελείωσαν οι διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε.). Μετά θα υπάρξουν και άλλες δικαιολογίες (οι εξετάσεις των Λυκείων, τα μπάνια του λαού), με λίγα λόγια, Οκτώβρη και βλέπουμε.

Το θέμα λοιπόν είναι τι θα κάνουμε εμείς στο επόμενο διάστημα.

Θα παρακολουθούμε σχολιάζοντας;
Δεν υπάρχουν αιτήματα;
Δεν υπάρχουν προτάσεις;
Όχι, δεν επιτρέπεται να μείνουμε άλλο αμέτοχοι.
Δεν επιτρέπεται να αφήσουμε τον παλαιοκομματισμό να διαλύει τη χώρα, προς χάριν των βολεμένων του.

Είμαστε πλέον πιο ώριμοι.
Δεν μας αγγίζουν οι κραυγές και οι μούντζες των «αγανακτισμένων».
Καταλάβαμε ότι όσο καθόμαστε στον «καναπέ», όσο βρίζουμε γενικά και αόριστα, όσο σκύβουμε το κεφάλι με απελπισία, δεν θα λυθεί ούτε ένα πρόβλημα.
Καταλαβαίνουμε ότι αν δεν κάνουμε κάτι, η κατάρρευση θα είναι πλήρης.

Χαράζουμε μία γραμμή:
Από την μια μεριά είναι το διεφθαρμένο σύστημα και οι υποστηρικτές του, από την άλλη μεριά είμαστε όλοι εμείς. Εμείς που αγαπάμε την Ελλάδα, που νοιαζόμαστε για το μέλλον των παιδιών μας, που δεν χάσαμε την ελπίδα και την περηφάνια μας.

Μας ενώνει ένας βασικός στόχος:
Να σωθεί η Ελλάδα, να ξαναμπεί στον δρόμο προς τα εμπρός!!!

Μία Ελλάδα με νομιμότητα και εφαρμογή των νόμων για όλους. Χωρίς ατιμωρησία, χωρίς εγκληματικότητα και διαφθορά, με μία κοινωνία που θα στηρίζεται στην αξιοκρατία, με ένα κράτος αποτελεσματικό, κράτος ελέγχου και επιβολής του νόμου, με Δ.Υ. που θα είναι υποδείγματα ήθους και εργατικότητας.

Μία Ελλάδα με ανάπτυξη, στηριγμένη στις υγιείς δυνάμεις της οικονομίας και όχι στη σπατάλη και στους κρατικοδίαιτους. Με ελευθερία δημιουργίας αλλά και με σαφείς κανόνες που να τηρούνται από όλους.

Μία Ελλάδα με πραγματική Δημοκρατία, μία Ελλάδα που θέλει να συνεχίσει την πορεία της μέσα στην Ευρώπη και μέσα στις αναπτυγμένες χώρες.

Μία Ελλάδα περήφανη, με ένοπλες δυνάμεις που εμπνέουν αίσθημα ασφάλειας και διασφαλίζουν την εθνική κυριαρχία και την αξιοπρέπειά μας.

Τα παραπάνω δεν μπορεί να τα κάνει ένα σύστημα που κατέρρευσε ήδη.
Πρέπει να τα κάνουμε εμείς.
Και θα το πετύχουμε, αν ενωθούμε, μαζί σε μία ενιαία κίνηση, μαζί όλοι σε ένα εθνικό μέτωπο, ανεξάρτητα από ιδεολογικές διαφορές και μικροδιαφορές.
Ο αγώνας είναι δύσκολος, τα κατεστημένα που πρέπει να γκρεμιστούν πολλά και μόνο μία Ενωμένη Ελλάδα μπορεί να νικήσει και να σαρώσει το σάπιο σύστημά τους.
Μόνο έτσι, θα εκλέξουμε μία κυβέρνηση από έντιμους, ικανούς και ανιδιοτελείς πολίτες.

Και αν ο στόχος αυτός είναι ο απώτερος στόχος μας, υπάρχουν και δράσεις που είναι άμεσες και καθημερινές:

Θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί η χρηματοδότηση των κομμάτων, όσο δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για συσσίτια;
Θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί η αύξηση των ανέργων;
Θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί η χρηματοδότηση των ΔΕΚΟ;
Θα επιτρέψουμε να παραμένουν στη θέση τους, δημόσιοι υπάλληλοι που συνελήφθησαν να παρανομούν; Πού καταδικάστηκαν για κλοπές, καταχρήσεις και διαφθορά;
Θα επιτρέψουμε να συνεχίζεται η διαφθορά;
Θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί η διάλυση της Παιδείας, την Υγείας, της Άμυνας;
Θα επιτρέψουμε να μας κοροϊδεύουν με την παραπληροφόρηση;
Τίποτε από αυτά δεν θα επιτρέψουμε !!!

Αυτοί έχουν τα ΜΜΕ, εμείς θα χρησιμοποιήσουμε το διαδίκτυο, την αφίσα, το τηλέφωνο, τις συγκεντρώσεις με φίλους μας, την συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο.
Θα γνωριστούμε μεταξύ μας, μέσα από σελίδες και ομάδες του facebook, θα διαλέξουμε τις ιστοσελίδες και blogs που ενώνουν και λένε την αλήθεια, θα ενημερωνόμαστε μεταξύ μας, θα οργανωθούμε σε ομάδες φίλων αλλά και σε κινήσεις πολιτών, με στόχο να ενωθούμε κάποια στιγμή σε μία ενιαία κίνηση που θα έχει σαν στόχο την αντιπαράθεσή μας με το σύστημα αλλά και την νίκη στις εκλογές, όποτε γίνουν.
Θα δημιουργήσουμε τόπους συνάντησης και τρόπους επικοινωνίας.
Και δεν θα τους αφήσουμε να παίρνουν μέτρα χωρίς να μας υπολογίζουν !!!

Θα οργανώσουμε στοχευμένες δράσεις:

Για να διακοπεί η χρηματοδότηση των κομμάτων.
Για να εμποδιστούν μέτρα και ενέργειες που καταστρέφουν την οικονομία και αυξάνουν την ανεργία και τη δυστυχία.
Για να εμποδιστεί η σπατάλη του δημοσίου χρήματος για «βόλεμα ημετέρων».
Για να απολυθούν άμεσα και χωρίς αποζημίωση όλοι όσοι έκλεψαν ή καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα, όσοι είχαν μάθει στα «φακελάκια» και στα «γρηγορόσημα». Αντί να απολύονται Δ.Υ. στην τύχη (και όσοι δεν έχουν «μπάρμπα στην Κορώνη») να ξεκινήσουμε από τους επίορκους, και μετά να πάρουν σειρά όσοι είναι νομίζουν ότι το Δημόσιο είναι «για να κάθεσαι».
Για να περικοπούν οι σπατάλες των βουλευτών και των «golden boys”.
Για να προστατευθούν τα χαμηλά εισοδήματα.
Για να σταματήσει η διάλυση της Παιδείας, της Υγείας και της Εθνικής Άμυνας.
Για να σταματήσουν τα χαράτσια και οι νέοι φόροι.
Για να διωχθεί πραγματικά και αποτελεσματικά η φοροδιαφυγή.
Θα συμπαρασταθούμε με κάθε πρακτικό και αποτελεσματικό τρόπο στους συμπολίτες που υποφέρουν περισσότερο, στους ανέργους και στους χαμηλοσυνταξιούχους.
Δεν θα μείνουμε αδρανείς και αμέτοχοι.
Θα μπούμε μπροστά και θα επιβάλλουμε να μας σεβαστούν και να μας ακούσουν.

Και στο τέλος, ενωμένοι, θα διαδηλώσουμε όλοι μαζί με ένα σύνθημα:
ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ – ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!!!

ΥΓ. Το τρίμηνο πιάνει Πάσχα. Το φετινό Πάσχα, τα «πρόβατα» θα έχουν ξεσηκωθεί.
Όσοι μας θεωρούσαν πρόβατα, ας ετοιμαστούν να σουβλίσουν αυτούς που τους ακολουθούν ακόμη σαν κότες …


Πηγή: Τι θα συμβεί στο επόμενο τρίμηνο; - RAMNOUSIA 

Το περιοδικό spiegel on line κάνει εκτενή αναφορά στο ηφαίστειο της…. Σαντορίνης


Το περιοδικό spiegel on line κάνει εκτενή αναφορά στο ηφαίστειο της…. Σαντορίνης

Σε άρθρο του το περιοδικό spiegel on line αναφέρει ότι πρόσφατη έρευνα δείχνει πως, ολόκληρος ο πλανήτης μπαίνει σε μια νέα φάση ηφαιστειακής διέγερσης και ότι οι…

εκρήξεις τους μπορεί να οδηγήσουν την Γη σε μεγάλες καταστροφές !

Το επιστημονικό περιοδικό “Nature” δημοσίευσε την 1η του Φλεβάρη, μια
έκθεση της ερευνητικής ομάδας του Timothi Druitt του πανεπιστημίου Blaise Pascal του Clermont. Που αναλύει τον τρόπο που λειτουργούν τα ηφαίστεια τονίζοντας ότι……..
τους τελευταίους μήνες παρατηρείται μια επαναφόρτισης πυριτικού μάγματος στο ηφαίστειο της Σαντορίνης.

Το περιοδικό spiegel on line στην τελευταία παράγραφο του άρθρο του κάνει ειδική μνεία ξανά στο νησί της Σαντορίνης και στους μικροσεισμούς που καταγράφονται εκεί ειδικά από την αρχή του έτους.

Στην τελευταία πρόταση του κειμένου αναρωτιέται αν αναμένεται ένα μεγάλο ξέσπασμα του ηφαιστείου και αν όλα αυτά είναι ενδείξεις για κάποιο μεγάλο γεγονός στο εγγύς μέλλων.











Ώρα μηδέν - Αποφασίζονται μέτρα απίστευτης έντασης και αγριότητας


Ώρα μηδέν - Αποφασίζονται μέτρα απίστευτης έντασης και αγριότητας

Στους πολιτικούς αρχηγούς πηγαίνει το μπαλάκι των αποφάσεων για το πλέον επώδυνο πακέτο μέτρων που απαιτεί η Τρόικα, καθώς ακόμα και μετά την χτεσινή 11ωρη σύσκεψη του Ευάγγελου...
Βενιζέλου και του επιτελείου του με τους κυρίους Τόμσεν, Μορς, Μαζούχ, δεν στάθηκε δυνατόν να κλείσουν τα πιο «καυτά» θέματα του Νέου Μνημονίου.
Επί της ουσίας μιλάμε για το πακέτο των παρεμβάσεων στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, για τις επικουρικές συντάξεις, για τις απολύσεις στο Δημόσιο, για νέες περικοπές σε Υγεία, Άμυνα, ΟΤΑ, μισθολόγια, θέματα τα οποία θα συζητήσει ο υπουργός Οικονομικών σήμερα το πρωί με τους αρμόδιους υπουργούς Τάσο Γιαννίτση, Ανδρέα Λοβέρδο, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Γιώργο Κουτρουμάνη, για να ακολουθήσει μια ακόμα συνάντηση με τη Τρόικα πριν πραγματοποιηθεί στις 14:30 τηλεδιάσκεψη του Eurogroup όπου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ενημερώσει τους ομολόγους του για τις εξελίξεις.
«Είναι η ώρα της ευθύνης των πολιτικών κομμάτων και της πολιτικής ηγεσίας της χώρας» δήλωσε χαρακτηριστικά χτες ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη μαραθώνια συνάντηση με τη Τρόικα, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα του, ενώ στενοί συνεργάτες του υπουργού τόνιζαν ότι οι πολιτικοί αρχηγοί είναι αυτοί που θα αποφασίσουν, πλέον, εάν και πώς θα κλείσει το νέο πακέτο. Με δεδομένο, πάντως, ότι η συνεδρίαση του Eurogroup με αυτοπρόσωπη παρουσία των υπουργών θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη, είναι προφανές ότι οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία θα διαρκέσουν έως τότε και μέχρι τότε τα υπουργεία Οικονομικών της Ευρωζώνης θα είναι σε ανοικτή επικοινωνία.
Από τη ταμπακιέρα, πάντως, γίνεται αντιληπτό το γιατί δεν μπορεί να κλείσει η συμφωνία. Πρόκειται για μέτρα απίστευτης έντασης και αγριότητας, τα οποία ακόμα κι αν συμφωνήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί, είναι λίαν αμφίβολο εάν μπορούν να περάσουν από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων που στηρίζουν τη Κυβέρνηση. Μόλις χθες και μάλλον αιφνιδίως έγινε αντιληπτό ότι η Τρόικα όχι απλώς επαναφέρει το θέμα των απολύσεων αλλά το θέτει ακόμα και για τους εργαζόμενους στο στενό Δημόσιο! Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι στο πλαίσιο της μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000, θα πρέπει να γίνουν καταργήσεις Οργανισμών, υπηρεσιών αλλά και οργανικών θέσεων, κάτι που σημαίνει ότι θα προκύψει πλεονάζον προσωπικό που θα τεθεί σε διαδικασία αξιολόγησης με κατάληξη ακόμα και την απόλυση! Για πρώτη φορά έγινε, μάλιστα, γνωστό ότι σε αυτή τη «δεξαμενή» των εν δυνάμει απολυόμενων θα μπουν οι περίπου 160.000 ένστολοι και οι περίπου 190.000 εκπαιδευτικοί, καθώς δεν είναι δυνατόν να γίνει των 150.000 υπαλλήλων μόνο από τους υπόλοιπους 350.000 εργαζόμενους στο Δημόσιο!
Στο πεδίο των εργασιακών, η Τρόικα εμφανίζεται αμετακίνητη και ζητά κατάργηση 13ου- 14ου μισθού, μείωση κατώτατου μισθού, κατάργηση επί της ουσίας των κλαδικών συμβάσεων. Όσον αφορά, δε, στο «πακέτο» των πρόσθετων μέτρων του 2012, τα οποία αποτελούν ένα ακόμα σημείο τριβής με τη Τρόικα, πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνεται σκληρό παζάρι για το Έλλειμμα του 2011, αλλά από τις έως τώρα επαφές φαίνεται ότι η Τρόικα έχει ήδη στοχοποιήσει το τομέα της Υγείας, της Άμυνας, της Τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και το μισθολόγιο των ένστολων, των δικαστικών, των πανεπιστημιακών, των γιατρών του ΕΣΥ, των διπλωματών, όπου οι περικοπές θα είναι οδυνηρές.
Το καλό νέο είναι ότι η συμφωνία με τις τράπεζες για το «κούρεμα» θα πρέπει να θεωρείται τελειωμένη, όπως άφησε να εννοηθεί και ο Ευάγγελος Βενιζέλος και γι΄ αυτόν το λόγο η άφιξη του Τσαρλς Νταλάρα στην Αθήνα μόνο τυχαία δεν θα πρέπει να θεωρείται.
Τις ουσιαστικές αποφάσεις για όλα αυτά θα πάρουν την Κυριακή οι πολιτικοί αρχηγοί στην κρίσιμη σύσκεψη που θα έχουν υπό τον Λουκά Παπαδήμο, όπου θα τεθούν επί τάπητος τα απίστευτης σκληρότητας μέτρα που ζητούν οι Τροϊκάνοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει ότι θα ζητήσει την πλήρη συμφωνία και στήριξη των τριών κομμάτων στα μέτρα διαφορετικά θα παραιτηθεί.