Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Τράγκας: Έτσι μου έκοψε την εκπομπή ο ΣΚΑΙ

Τράγκας: Έτσι μου έκοψε την εκπομπή ο ΣΚΑΙ


Τράγκας: Έτσι μου έκοψε την εκπομπή ο ΣΚΑΙ
Τράγκας: Έτσι μου έκοψε την εκπομπή ο ΣΚΑΙ
Ο Γιώργος Τράγκας μίλησε στην εκπομπή του, στον Real Fm, για τον τρόπο με τον οποίο ο ΣΚΑΙ έκοψε την τηλεοπτική του εκπομπή.
 

Η Αμερικάνικη Γερουσία ενέκρινε το σχέδιο δράσης κατά της Συρίας

Η Αμερικάνικη Γερουσία ενέκρινε το σχέδιο δράσης κατά της Συρίας

Οι ηγέτες της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, ανέφεραν ότι κατέληξαν σε σχέδιο συμφωνίας, το οποίο παρέχει την άδεια στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, να κάνει χρήση στρατιωτικής ισχύος κατά της Συρίας.
Μεταξύ άλλων διατάξεων, το σχέδιο που συμφωνήθηκε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, και το οποίο ήρθε στην κατοχή του πρακτορείου Ρόιτερς, θέτει όριο 60 ημερών για στρατιωτική δράση στη Συρία, με δυνατότητα χρονικής επιμήκυνσης μόνο για 30 ημέρες και αυτό υπό προϋποθέσεις.
Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης μια διάταξη που απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος της Συρίας. Το σχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί από την επιτροπή την Τετάρτη. Εάν εγκριθεί από την επιτροπή, θα πρέπει να αποσταλεί στην Γερουσία για ψηφοφορία στις 9 Σεπτεμβρίου.
«Μάχη» Κέρι για στήριξη της εισήγησης Ομπάμα
Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι ενημέρωσε την επιτροπή για την πρόθεση του αμερικανού προέδρου να υπάρξει περιορισμένη στρατιωτική επέμβαση και όχι πλήρης πολεμική εμπλοκή με χερσαίες δυνάμεις.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δεν επιδιώκει ο αμερικανικός στρατός να εμπλακεί στον πόλεμο στη Συρία αλλά να του δοθεί η έγκριση να περιορίσει την ικανότητα του συριακού καθεστώτος να χρησιμοποιεί χημικά όπλα, δήλωσε σχετικά ο Τζον Κέρι.
"Ο πρόεδρος Ομπάμα δεν ζητάει από την Αμερική να πάει σε πόλεμο. Ζητάει την άδεια να περιορίσει την ικανότητα του (Σύρου προέδρου) Μπασάρ αλ Άσαντ να χρησιμοποιεί χημικά όπλα", είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.
Αναφερόμενος στην αποστολή χερσαίων στρατευμάτων, ο Κέρι διαβεβαίωσε την επιτροπή ότι ο Ομπάμα δεν έχει καμία πρόθεση να στείλει στρατιώτες στη Συρία. "Ας το κλείσουμε αυτό το θέμα τώρα. Δεν θα σταλούν χερσαίες δυνάμεις για να μετάσχουν σε μάχες", είπε απαντώντας σε ερώτηση που του έθεσε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Μπομπ Κόρκερ.
Λίγα λεπτά νωρίτερα ωστόσο, είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμεί η πρόταση που θα κατατεθεί στο Κογκρέσο να είναι συνταγμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκλείει την πιθανότητα αποστολής χερσαίων δυνάμεων. "Δεν θέλω να αποκλείσω μια επιλογή που μπορεί να έχει στη διάθεσή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ" δήλωσε, επαναλαμβάνοντας όμως ότι ο Ομπάμα "δεν έχει την πρόθεση" να αναπτύξει στρατεύματα στο συριακό έδαφος.
Ο Κέρι τόνισε ότι η ανάληψη στρατιωτικής δράσης θα έχει ως στόχο "να προστατευθούν οι αξίες και η εθνική ασφάλεια" των ΗΠΑ και ότι σε διαφορετική περίπτωση, η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να έχει το ρόλο του "θεατή σε μια σφαγή".
"Δεν είναι η ώρα τώρα να απομονωθούμε. Δεν είναι η στιγμή για να είμαστε θεατές μιας σφαγής", τόνισε. "Ούτε η χώρα μας, ούτε η συνείδησή μας, μπορούν να μας επιτρέψουν να πληρώσουμε το τίμημα της σιωπής", συνέχισε.
Στην ομιλία του ο Κέρι έστειλε και ένα μήνυμα στο Ιράν, έναν από τους κυριότερους συμμάχους του συριακού καθεστώτος. "Το Ιράν ελπίζει ότι θα κοιτάζετε από την άλλη πλευρά. Η απραξία μας θα του έδινε σίγουρα τη δυνατότητα, στην καλύτερη περίπτωση, να πλανηθεί όσον αφορά τις προθέσεις μας, αν όχι να τις θέσει σε δοκιμασία", προειδοποίησε.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ εξήγησε ότι οι στόχοι μιας στρατιωτικής επέμβασης θα ήταν να "περιοριστεί η δυνατότητα" του συριακού καθεστώτος να διαπράξει και άλλες επιθέσεις με χημικά. "Πιστεύουμε ότι μπορούμε να επιτύχουμε (αυτό το στόχο) μέσω μιας περιορισμένης στρατιωτικής επιχείρησης όσον αφορά τη διάρκεια και την έκτασή της", τόνισε.
Ο Χέιγκελ είπε επίσης, αναφερόμενος με τη σειρά του στο Ιράν, ότι "η άρνηση να αναληφθεί δράση θα υπονόμευε την αξιοπιστία των ΗΠΑ στις άλλες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει όσον αφορά την ασφάλεια—συμπεριλαμβανομένης και της δέσμευσης του προέδρου να αποτρέψει την απόκτηση πυρηνικών όπλων από το Ιράν".
"Ο λόγος των Ηνωμένων Πολιτειών πρέπει να σημαίνει κάτι", πρόσθεσε. Ένας μοναχικός διαδηλωτής, ντυμένος στα ροζ, επιχείρησε να διαμαρτυρηθεί έξω από το Κογκρέσο φωνάζοντας στον Κέρι ότι ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν και ο πάπας Φραγκίσκος "λένε όχι στον πόλεμο" και ότι "οι Αμερικανοί δεν τον θέλουν" αλλά απομακρύνθηκε γρήγορα από τους άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας.
«Ο Άσαντ πρέπει να λογοδοτήσει»
Την πεποίθηση ότι το Κογκρέσο θα ψηφίσει υπέρ της αμερικανικής στρατιωτικής δράσης στην Συρία εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ενώ σημείωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ένα ευρύτερο σχέδιο για να βοηθήσουν τους Σύρους αντάρτες να νικήσουν τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Κατά την διάρκεια συνάντησής του με ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου στον Λευκό Οίκο, ο Ομπάμα ζήτησε επίσης μια άμεση ψηφοφορία και επανέλαβε ότι το σχέδιο των ΗΠΑ θα είναι περιορισμένο σε έκταση και δεν θα επαναληφθούν οι μακροχρόνιοι αμερικανικοί πόλεμοι στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.
«Αυτό που οραματιζόμαστε είναι κάτι περιορισμένο. Είναι κάτι αρμόζον. Θα υποβαθμίσει τις ικανότητες του Άσαντ», σημείωσε ο Ομπάμα και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Συρίας «πρέπει να λογοδοτήσει» για την επίθεση με χημικά όπλα που οι δυτικές δυνάμεις κατηγορούν ότι διέπραξαν οι τακτικές δυνάμεις του συριακού καθεστώτος.

Έρχονται τα χάπια νέας γενιάς που θα επικοινωνούν με τους γιατρούς

Έρχονται τα χάπια νέας γενιάς που θα επικοινωνούν με τους γιατρούς

Τα χάπια νέας γενιάς, θα στέλνουν μήνυμα ή email σε γιατρούς και συγγενείς ειδοποιώντας πότε ο ασθενής έλαβε το φάρμακό του
Μια νέα γενιά «έξυπνων» χαπιών τα οποία θα καταγράφουν τη δόση των φαρμάκων που λαμβάνουν οι ασθενείς ή θα ειδοποιούν γιατρούς και συγγενείς σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, βρίσκεται σε φάση δοκιμής από φαρμακευτικές εταιρείες.
Το κάθε χάπι, όπως εξηγούν οι ειδικοί, θα είναι εξοπλισμένο με έναν μικροσκοπικό αισθητήρα ο οποίος θα στέλνει σήμα σε ένα επίθεμα που θα βρίσκεται κολλημένο στο σώμα του ασθενούς.
Μόλις ο αισθητήρας εισέρχεται στο στομάχι και περικλείεται από τα οξέα του στομάχου θα ειδοποιεί το επίθεμα ότι το χάπι έφτασε στον «προορισμό» του. Με τη σειρά του, το επίθεμα θα στέλνει sms ή email στα ενδιαφερόμενα άτομα, γύρω από την επιτυχή λήψη του φαρμάκου από τον ασθενή.
«Βρίσκομαι στον οργανισμό, όβερ!»
Με μέγεθος ενός κόκκου άμμου, ο αισθητήρας βρίσκεται ενσωματωμένος στο χάπι και σε συνδυασμό με χαλκό και μαγνήσιο, δημιουργεί ένα κύκλωμα το οποίο «ενεργοποιείται» μόλις αυτό βουτήξει στα οξέα του στομάχου στέλνοντας σήμα.
Στην παρούσα φάση, αρκετές εταιρείες εργάζονται πυρετωδώς επάνω στα «έξυπνα» χάπια.
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής Proteus Digital Health, Αντριου Τόμσον, έσπευσε να δηλώσει γύρω από τα χάπια που αναπτύσσει η εταιρεία του:
«Οταν ο ασθενής καταπιεί ένα ψηφιακό μας χάπι, τότε εκείνο θα λέει “Γειά σου, είμαι εδώ, είμαι της τάδε εταιρείας, το τάδε χάπι, π.χ. 1,2 μιλιγκράμ, από το εργοστάσιο 76, τον αριθμό παρτίδας 12 και είμαι το χάπι νούμερο 2».
Σωτήρια βοήθεια για ηλικιωμένους
Τα «επικοινωνιακά» χάπια, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα μπορούσαν να προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, τα οποία πρέπει να λαμβάνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας μια σειρά από χάπια και ενδεχομένως να τα ξεχνούν ή να τα μπερδεύουν.
Ερευνητές από το Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στη Βρετανία, οι οποίοι συμμετέχουν σε πιλοτικές δοκιμές των εν λόγω φαρμάκων, ισχυρίζονται ότι τα χάπια αυτά δεν απειλούν τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών.
«Τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας κάποιες φορές πρέπει να πάρουν έξι, επτά ή ακόμα και οκτώ χάπια την ημέρα» αναφέρει ο καθηγητής Λάϊονελ Ταρασένκο. «Όταν όμως κάποιος δεν λάβει το χάπι του, τότε αυτό μπορεί να είναι πολύ σοβαρό. Αν είχαμε έναν γονιό με προβλήματα υγείας, που δεν έπαιρνε τα χάπια του, θα θέλαμε να το γνωρίζουμε» υπογραμμίζει.
Στόχος των ειδικών, είναι να ξεκινήσουν κλινική δοκιμή «έξυπνων» χαπιών μέσα στο επόμενο έτος σε βρετανούς ασθενείς που πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια.
Κατοχικά Νέα