Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Aνοικτή επιστολή φαντάρων της 71ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας


Aνοικτή επιστολή φαντάρων της 71ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΠΛΗΘΟΥΣ
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ, ΓΕΣ, ΥΠΕΘΑ.

Η εκπαίδευση προκεχωρημένων φυλακίων της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, στο Κιλκίς, καλά κρατεί. Ο κόκκινος μπερές (λες και τον ονειρευτήκαμε ποτέ) απαιτεί θυσίες, τρέξιμο και ιδρώτα. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό στα πλαίσια αυτής της εκπαίδευσης καλούμαστε να παίξουμε το ρόλο των διαδηλωτών σε μία προσομοίωση Καταστολής Πλήθους. Για αυτό μας διέταξαν να μείνουμε αξύριστοι. Η δημοσιότητα και οι καταγγελίες έφεραν τις πρώτες αντιδράσεις. Στην πρωινή αναφορά ο υπεύθυνος για τα σχολεία λοχαγός γνωστοποίησε στους συναδέλφους-φαντάρους την ύπαρξη της καταγγελίας περνώντας στην επίθεση, μιλώντας για ανακρίβειες και ψέματα. Μίλησε για δειλία καλώντας τους φαντάρους να εκφράζονται μόνο στην αναφορά. Σε λίγα δευτερόλεπτα βέβαια αναίρεσε τον εαυτό του χρησιμοποιώντας απειλές για φυλακές και στρατοδικεία.

Εμείς πιστεύουμε ότι και όλη η κοινωνία: Δειλία είναι να κρύβεσαι πίσω από τα γαλόνια και την ιεραρχία, να αποκόβεις τη ζωή των στρατοπέδων από την κοινωνία απαγορεύοντας τη δημοσίευση των αυθαιρεσιών που ακόμη και οι δικαστικές αποφάσεις έχουν επιτρέψει σε κάθε ένστολο.
Και είναι πράξη αντίστασης, δικαίωμα και υποχρέωση μας, να ενημερώνουμε τον ελληνικό λαό για σενάρια αστυνομικοποίησης του στρατού.

Στη συνέχεια τόνισε ότι είναι καλυμμένος και ότι δε φοβάται τίποτα. Όσο πιο πολύ το τόνιζε φυσικά, τόσο φαινόταν ότι βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Αποδεικνύεται ότι ένα μόνο γράμμα ήταν αρκετό να προκαλέσει ζήτημα και να αμφισβητήσει τη συμμετοχή μας σε αυτή την παρωδία, που εκτός των άλλων προσβάλει την αξιοπρέπειά μας. Αν θέλουμε να διαδηλώσουμε, ξέρουμε πού, πότε και γιατί. Δε θα είναι ποτέ για πρόβα σε ένα νέο εξελιγμένο είδος καταστολής. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που διαλύει και ιδιωτικοποιεί την υγεία-παιδεία, που καταργεί τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, που μας αφήνει άνεργους, σύντομα θα μας βρει όλους απέναντι της.

Τα καλύτερα βέβαια ήρθαν στην ίδια αναφορά με την ομιλία του διοικητή. Κατά τα λεγόμενά του, η Ελλάδα ανήκει στην ΕΕ, ο ελληνικός στρατός είναι κομμάτι του Ευρωστρατού και από την άνοιξη είναι υποχρεωμένος να έχει δύο διμοιρίες Καταστολής Πλήθους!

Οι διμοιρίες αυτές δεν είναι για το εσωτερικό της χώρας αλλά προορίζονται για «ειρηνευτικές αποστολές», όπου πολλές φορές χρειάζεται επέμβαση ανάμεσα σε δύο «αντιμαχόμενες πλευρές», πχ Κοσσυφοπέδιο.

Πλήρης ομολογία όλου του σχεδίου!

Πού είναι λοιπόν, οι ανακρίβειες και τα ψέματα για τα οποία μας κατηγορούν;

Αντίθετα οι αξιωματικοί και ο διοικητής στην 71Η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, το ΓΕΣ και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παραπλανούν το λαό μας και χρησιμοποιούν προπαγανδιστικά ψεύδη:

* ποιους αντιμαχόμενους χωρίζει σήμερα στο Αφγανιστάν το ΝΑΤΟ;

* από πότε το νατοϊκό προτεκτοράτο του Κοσσόβου, όπου και οι Αλβανοί και οι Σέρβοι εχθρεύονται πλέον το ΝΑΤΟ αποτελεί «ειρηνευτική αποστολή»;

* ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ δεν υπερασπίζουν τα συμφέροντα των εφοπλιστών στην Σομαλία;

Αρνούμαστε τον όρο «ειρηνευτική αποστολή» καθώς στεκόμαστε στο πλευρό του λαού μας που αρνήθηκε τους «ανθρωπιστικούς βομβαρδισμούς» του ΝΑΤΟ ενάντια στο Γιουγκοσλαβικό λαό, με στόχο το διαμελισμό της χώρας και την επιβολή της επικυριαρχίας ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε.

Έμμεσα ή άμεσα ΝΑΤΟ και Ευρωστρατός προκαλούν πολέμους και εμφύλιους σπαραγμούς διαμορφώνοντας σε μία σειρά από χώρες νέους πολιτικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς συσχετισμούς για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα. Οι κυβερνήσεις των χωρών της Ε.Ε., η κυβέρνηση Μπους και το ΝΑΤΟ εξόπλισαν, καθοδήγησαν, ενθάρρυναν τον UCK που σήμερα κατηγορούν για λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικών, γυναικών και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας;

ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ αποτελούν Δυνάμεις Κατοχής με το μανδύα της «ειρηνευτικής αποστολής», εξασφαλίζουν σταθερότητα στους νέους συσχετισμούς και στα νέα συμφέροντα. Ας τελειώνουν με τα παραμύθια.

Σε Κόσσοβο, Αφγανιστάν, Σομαλία και αλλού η Ελλάδα δεν εξάγει Ειρήνη αλλά Κατοχή. Είναι αυτός ο απροκάλυπτα ταξικός προορισμός αυτών των αποστολών που επιβάλλει μια νέα μορφή, πιο αστυνομικοποιημένη. Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λισαβόνας, Παγκόσμιος Χωροφύλακας ορίστηκε το ΝΑΤΟ της Νέας Τάξης Πραγμάτων, με δικαίωμα επέμβασης στο εσωτερικό χωρών με σκοπό την συντριβή των κοινωνικών εξεγέρσεων που θα προκαλέσει η οικονομική κρίση.

Γιατί ο αντίπαλος δεν είναι μόνο ο απέναντι στρατός ή οι «τρομοκράτες» αλλά όποια κοινωνική δύναμη απειλεί το status quo που έχει διαμορφωθεί. Απέναντι σε διαδηλωτές δεν χρειάζονται μόνο πολυβόλα και λουτρά αίματος, που μπορεί να προκαλέσουν την κοινή γνώμη. Αρχικά χρειάζονται τα χημικά, οι πλαστικές σφαίρες και τα γκλομπ σε ένα επίπεδο πιο πάνω από τη συνηθισμένη αστυνομία. Αν η ένταση των κοινωνικών εκρήξεων το απαιτήσει θα έρθει και η ώρα των τεθωρακισμένων.

Τα νέα πολεμικά δόγματα σε ΝΑΤΟ και Ευρωστρατό είναι αυτά που μας κάνουν να ανησυχούμε. Εχθρός τελικά είναι ό,τι απειλεί το αστικό πολιτικό σύστημα και τους νόμους της αγοράς. Μια σειρά από κυβερνητικά στελέχη, ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανάγουν σε «εθνική απειλή» μια σειρά από ζητήματα όπως οι μετανάστες, οι απεργίες διαρκείας, οι μεγάλες διαδηλώσεις.

Γιατί να είμαστε σίγουροι ότι προορίζεται μόνο για το εξωτερικό η εκπαίδευση στην καταστολή πλήθους του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-Βαλκανικής Ταξιαρχίας και του ελληνικού στρατού; (όχι ότι αυτό θα μας ανακούφιζε). Δεν πρέπει να μαθαίνουμε από την παγκόσμια εμπειρία, όπου τα έμπειρα ιμπεριαλιστικά στρατεύματα των ΗΠΑ-Ισπανίας-Γαλλίας-Βρετανίας-Ιταλίας, όταν επιστρέφουν στη χώρα τους, αναλαμβάνουν ρόλο καταστολής του εσωτερικού εχθρού και εμπέδωσης κλίματος Ασφάλειας στο αστικό καθεστώς εξουσίας;

Είναι φανερό ότι οι πάνω προετοιμάζονται βάζοντας έστω έμμεσα, έστω ως εκφοβισμό το στρατό στο «κόλπο» της καταστολής. Πήγαν να το δοκιμάσουν το Δεκέμβρη του 2008, αλλά και στη μεγάλη Πανεργατική Απεργία στις 5 Μαΐου του 2010.

Βλέποντας όμως και τα τελευταία παραδείγματα από τις χώρες της Αφρικής γίνεται φανερό ότι όταν θέλει ο λαός. 

Δεν σε σώζει ούτε και ο στρατός..

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
πηγη((http://kontiloforos.blogspot.com/2011/02/71.html))

Ένα ισχυρό χαστούκι στα σχέδια της νέας τάξης! Χιλιάδες Έλληνες στην συγκέντρωση κατά της κάρτας του πολίτη!


Ένα ισχυρό χαστούκι στα σχέδια της νέας τάξης! Χιλιάδες Έλληνες στην συγκέντρωση κατά της κάρτας του πολίτη!

«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ» βροντοφώναξαν χιλιάδες Έλληνεςπου κρατώντας ελληνικές σημαίες, κατέκλυσαν σήμερα την πλατεία Συντάγματος!!
Διαδηλώνοντας ειρηνικά,ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να παραλάβουν την νέα “προηγμένης τεχνολογίας” κάρτα. Μια κάρτα που, με το πρόσχημα της “διευκόλυνσης του πολίτη”, θέλουν θα αντικαταστήσει ταυτότητα, διαβατήριο, άδεια οδήγησης, βιβλιάριο υγείας ... Με πρόσχημα την...
δική μας διευκόλυνση προσπαθούν να μας επιβάλουν τηνκάρτα-εφιάλτη που θα καταγράφει τις καθημερινές μαςαγορές, συναλλαγές, συνήθειες, και θα ελέγχει τις κινήσεις μας.
Οι ανεξάρτητες, ακομμάτιστες, ελληνικές φωνές των bloggers δεν θα μπορούσαν να λείπουν από μια τέτοια συγκέντρωση. Σε αντίθεση με τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ που σκοπίμως αποσιώπησαν το γεγονόςταblogs διαφήμισαν την συγκέντρωση, οργανώθηκαν και έδωσαν το παρόν!
Ήμασταν εκεί, μαζί με πολλά μέλη των Ακομμάτιστων Ελλήνων  Ιστολόγων, γνωριστήκαμε  με φίλους bloggers από Αθήνα και επαρχία, και ήλθαμε σε επαφή με τους ΈλληνεςYouTubers που ανέλαβαν μαζί με το Ορθόδοξο Παρατηρητήριο την οργάνωση της συγκέντρωσης. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές!
Σήμερα χιλιάδες Έλληνες, αποδείξαμε ότι είμαστε ενωμένοι, είμαστε σεεγρήγορση, θέλουμε και μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδια κάποιων για έλεγχο και ηλεκτρονικό φακέλωμα!
“Κάρτα του πολίτη”;;;
Ευχαριστούμε αλλά ΔΕΝ θα πάρουμε...

Αρχαιολογικές ανακαλύψεις μέσω... δορυφόρου


Αρχαιολογικές ανακαλύψεις μέσω... δορυφόρου


Καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας, ισχυρίζεται πως ανακάλυψε αρχαιολογικές τοποθεσίες στη Σαουδική Αραβία μέσω...Google Earth !
Αν και δεν έχει επισκεφθεί ποτέ τη χώρα, ο αρχαιολόγος – καθηγητής Ντέιβιντ Κένεντι, ανακοίνωσε ότι μέσω του δορυφόρου του Google Earth, ανακάλυψε πάνω από 2000 αρχαιολογικές τοποθεσίες στη Σαουδική Αραβία.
 Ο δρ. Κένεντι δήλωσε στο περιοδικό New Scientist ότι πιστοποίησε τις τοποθεσίες των ανακαλύψεων του , ζητώντας την βοήθεια ενός φίλου του που δουλεύει στην αραβική χώρα. 
Το καθεστώς στη Σαουδική Αραβία είναι εχθρικό προς τις θετικές επιστήμες, καθώς οι σκληροπυρηνικοί κληρικοί στο βασίλειο φοβούνται την ανακάλυψη πολιτισμών και θρησκειών που υπήρχαν στην περιοχή πριν την εμφάνιση του Ισλάμ. Έτσι, η ανακάλυψη και η πρόσβαση σε αρχαιολογικές τοποθεσίες είναι αυστηρά απαγορευμένη. 

Μέσω δορυφορικών υπηρεσιών και αεροφωτογραφιών, έχουν ανακαλυφθεί στο παρελθόν Ρωμαϊκές τοποθεσίες στην Βρετανία, οι γραμμές Νάσζα στο Περού και ερείπια των Μάγιας στην Μπελίσε της Κεντρικής Αμερικής.

ΝΕΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ


Λονδίνο: Ένα μεσαιωνικό βιβλίο προσευχών, μέσα στο οποίο είχαν ανακαλυφθεί «κρυμμένα» έργα του Αρχιμήδη και του Αθηναίου πολιτικού Υπερίδη, αποκαλύπτεται τώρα ότι περιέχει ακόμα ένα αρχαίο κείμενο, το οποίο αφορά το έργο του Αριστοτέλη.
Οι ερευνητές διάβασαν το κείμενο χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνικές απεικόνισης και δηλώνουν ότι έμειναν «άφωνοι» από την ανακάλυψη.
Το προσευχητάρι του 13ου αιώνα αποδίδεται στον Ιωάννη Μύρωνα, μοναχό στα Ιεροσόλυμα. Αντί να χρησιμοποιήσει νέα περγαμηνή, ο μοναχός «ανακύκλωσε» παλαιότερες παλίμψηστες περγαμηνές ξύνοντας το αρχαίο κείμενο και κόβοντας τα κομμάτια δέρματος στη μέση.
Το βιβλίο είναι πλέον γνωστό ως το Παλίμψηστο του Αρχιμήδη, καθώς το 1906 μελετητές ανακάλυψαν κρυμμένα κάτω από τις προσευχές άγνωστα μέχρι τότε έργα του μεγάλου Έλληνα μαθηματικού.
Έρευνες που ξεκίνησαν το 2002 επέτρεψαν την αποκρυπτογράφηση του κειμένου και, προς μεγάλη έκπληξη των ερευνητών, αποκάλυψαν και ένα ακόμα κρυμμένο κείμενο, το μοναδικό σωζόμενο χειρόγραφο του Αθηναίου πολιτικού Υπερίδη, που έζησε τον 4ο π.Χ. αιώνα.
Διεθνής ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον Ουίλιαμ Νόελ, επιμελητή χειρογράφων στο αμερικανικό Walters Art Museum, ανακάλυψε τώρα ένα τρίτο κείμενο, ερμηνευτικές σημειώσεις που αφορούν την πραγματεία Κατηγορίαι του Αριστοτέλη και χρονολογούνται στον 3ο ή 2ο π.Χ. αιώνα.
«Χρησιμοποιήσαμε μια τεχνική που ονομάζεται πολυφασματική απεικόνιση» εξηγεί στο BBC ο Ρότζερ Ίστον, καθηγητής Επιστήμης Απεικόνισης στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Ρόσεστερ στις ΗΠΑ. Η μέθοδος περιλαμβάνει τη φωτογράφηση της παλίμψηστης περγαμηνής σε διάφορα μήκη κύματος.
«Αν και δεν μπορώ να διαβάσω αρχαία ελληνικά, και μόνο το γεγονός ότι έβλεπα τις λέξεις με έκανε να ανατριχιάσω», σχολιάζει ο Δρ Ίστον.
Οι Κ

ατηγορίαι του Αριστοτέλη αποτέλεσαν το θεμέλιο πάνω στο οποίο αναπτύχθηκε η μελέτη της Λογικής στο Δυτικό κόσμο, επισημαίνουν οι επιστήμονες.
«’Έχω μείνει άφωνος από το περιεχόμενο αυτού του βιβλίου», δηλώνει ο Ουίλιαμ Νόελ.
Οι ερευνητές σκοπεύουν να δημοσιεύσουν σύντομα το πλήρες κείμενο των ερμηνευτικών σημειώσεων, ενώ ο Δρ. Νόελ και ο συνεργάτης του Ρέβιελ Νετζ του Πανεπιστημίου Στάνφορντ πρόκειται να εκδώσουν βιβλίο για το Παλίμψηστο.
Η ανακάλυψη παρουσιάζεται την Πέμπτη στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Φιλοσοφικής Εταιρείας.