Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Ανταρκτική: αποκόλληση τεράστιου παγόβουνου κατέγραψε o δορυφόρος TerraSAR-X

Ανταρκτική: αποκόλληση τεράστιου παγόβουνου κατέγραψε o δορυφόρος TerraSAR-X

Ένα γιγάντιο παγόβουνο αποκολλήθηκε από τον παγετώνα Pine Island Glacier (PIG) στην Ανταρκτική.
Το παγόβουνο έχει μήκος 720 τετραγωνικά χιλιόμετρα και καλύπτει μεγάλη έκταση, οκτώ φορές το μέγεθος του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη.
Οι επιστήμονες περίμεναν τον τεμαχισμό του παγετώνα, που είναι ο μεγαλύτερος και με τον ταχύτερο ρυθμό τήξης στην Ανταρκτική, από το 2011, όταν παρατήρησαν για πρώτη φορά μια ρωγμή στην επιφάνειά του.
Την αποκόλληση του παγόβουνου κατέγραψε τη Δευτέρα ο γερμανικός δορυφόρος TerraSAR-X, χάρη στο υπερσύγχρονο ραντάρ που διαθέτει, το οποίο ανιχνεύει αλλαγές στην επιφάνεια των πάγων παρά το γεγονός ότι η Ανταρκτική αυτή την περίοδο είναι βυθισμένη στο σκοτάδι.
Ο δορυφόρος TerraSAR-X αποστέλλει στοιχεία στους Γερμανούς επιστήμονες κάθε τρία χρόνια βοηθώντας τους να μελετήσουν το φαινόμενο της αποκόλλησης των παγόβουνων και να αναπτύξουν υπολογιστικά μοντέλα για τις αλλαγές που θα συντελεστούν μελλοντικά στην Ανταρκτική.
Όπως προαναφέρθηκε ο Pine Island Glacier είναι ο παγετώνας με τον ταχύτερο ρυθμό συρρίκνωσης στον πλανήτη.
Χάνει περισσότερο πάγο από οποιονδήποτε άλλο παγετώνα και συμβάλλει στην άνοδο της στάθμης των θαλασσών περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο παγετώνα.
Αυτός είναι και ο λόγος αποτελεί τόσο συχνά αντικείμενο έρευνας.
Όταν η εναέρια αποστολή της NASA φωτογράφισε το 2011 την ρωγμή κατά μήκος του παγετώνα πολλοί εξέφρασαν την άποψη ότι η γέννηση του νέου παγόβουνου δεν θα αργούσε, ωστόσο πέρασαν δυο χρόνια μέχρι τον τεμαχισμό.
Αυτό που δεν εξέπληξε τους επιστήμονες ωστόσο είναι ότι η αποκόλληση συντελέστηκε στην καρδιά του χειμώνα, που ο ωκεανός είναι καλυμμένος με θαλάσσιους πάγους, γιατί είναι γνωστό ότι οι λεπτές αυτές στρώσεις συνταράζονται από ισχυρές εσωτερικές πιέσεις στην κρηπίδα πάγου.

ΑΝΘΡΩΠΕ,ΚΑΛΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕΣ !!! ( VIDEO )

ΑΝΘΡΩΠΕ,ΚΑΛΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕΣ !!! ( VIDEO )

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ........

Πολλές φωτεινές σφαίρες γύρω από το Luxor Sky Beam την ισχυρότερη ακτίνα του φωτός του κόσμου - Βίντεο

Πολλές φωτεινές σφαίρες γύρω από το Luxor Sky Beam την ισχυρότερη ακτίνα του φωτός του κόσμου - Βίντεο

Υπάρχουν πολλές καταγραφές από τις σφαίρες που πετούν και παρασύρονται μέσα και γύρω από το φως στην κορυφή του ξενοδοχείου Λούξορ (Hotel Luxor and Casino) στο Λας Βέγκας της Νεβάδα.
Πιστεύω ότι υπάρχει ένα σύνολο με 13 ή 14 διαφορετικά βίντεο. Από όλα αυτά που έχω δει αυτό είναι το καλύτερο μακράν.
Δεν πιστεύω ότι αυτά που θα δείτε στις ακτίνες του φωτός είναι "σφάλματα" ή τα πτηνά, αλλά σίγουρα κάτι διαφορετικό σαν κάποιο είδος από επιπλέοντα συντρίμμια.
Το Luxor Beam
Το Luxor Sky Beam είναι η ισχυρότερη ακτίνα του φωτός στον κόσμο. Σχεδιασμένο με χρήση υπολογιστή, καμπύλα κάτοπτρα για να συγκεντρώνει το φως από 39 λάμπες xenon και να τις εστιάζει σε μία έντονη στενή δέσμη.
Μηχανικοί λένε ότι ένα πρόσωπο θα μπορούσε να διαβάσει μια εφημερίδα από το Beam Sky Λούξορ, από δέκα μίλια μακριά. Σε μια ξάστερη νύχτα, η δέσμη Sky είναι ορατή έως και 275 μίλια (443 χιλιόμετρα) μακριά από αεροσκάφη, όπως και πάνω από το Λος Άντζελες.
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και αποφασίστε τι μπορεί να ήταν όλα αυτά που πετούν και παρασύρονται γύρω και κοντά από το έντονο φως…

Απίστευτο βίντεο μέσα απο μασωνική στοά(Δείτε το πριν κατέβει)!!!

Απίστευτο βίντεο μέσα απο μασωνική στοά(Δείτε το πριν κατέβει)!!!


 
Δεν ξέρουμε τι ακριβώς δείχνει το βίντεο, πάντως έχουμε μείνει με το στόμα ανοιχτό!! Γίνονται τέτοια πράγματα;




από τον χρήστη του youtube lhmniosify
greeknation