Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Τρία χρόνια έχει να πατήσει το πόδι του σε βενζινάδικο και 16 χρόνια να του έρθει ο λογαριασμός της ΔΕΗ και φυσικά ούτε τώρα του ήρθε το… χαράτσι!


Τρία χρόνια έχει να πατήσει το πόδι του σε βενζινάδικο και 16 χρόνια να του έρθει ο λογαριασμός της ΔΕΗ και φυσικά ούτε τώρα του ήρθε το… χαράτσι!Πρόκειται για τον 50χρονο «πολυμήχανο» ερασιτέχνη ερευνητή Μιχάλη Καλογεράκη, ένθερμο οπαδό της πράσινης ενέργειας, ο οποίος έχει εγκαταστήσει στο σπίτι του στις Γούρνες Ηρακλείου τη δική του «ΔΕΗ», το δικό του παρασκευαστήριο καυσίμου, αλλά και τους δικούς του αυτοσχέδιους… αντιδραστήρες, όπου προχωρεί σε διάσπαση υδρογόνου και οξυγόνου.
Ο Μιχάλης Καλογεράκης, ηλεκτρολόγος-ηλεκτρονικός στο επάγγελμα, έχει καταφέρει επί χρόνια να έχει πλήρη ενεργειακή αυτονομία στο σπίτι του με τη χρήση αιολικής και ηλιακής ενέργειας. Παράλληλα, στην αποθήκη του σπιτιού του παράγει το οικολογικό καύσιμο από ζαχαροκάλαμο και σάπια φρούτα, το οποίο, σε συνδυασμό με μια μικρή μετατροπή στον κινητήρα της μηχανής του, του έχει δώσει μέχρι σήμερα πάνω από 25.000 δωρεάν χιλιόμετρα. 
«Έχω μετατρέψει την αναλογία καυσίμου – αέρα. Η βενζίνη θέλει περισσότερο οξυγόνο για να αναφλεγεί, ενώ το αλκοόλ πολύ λιγότερο», δηλώνει στο «Έθνος» ο ερασιτέχνης ερευνητής προσθέτοντας ότι η πατέντα του βασίζεται στην επεξεργασία του οινοπνεύματος από τα σάπια φρούτα και τη ζάχαρη και στη μετατροπή που έχει κάνει ο ίδιος στον κινητήρα της μοτοσικλέτας του. Το τελικό μείγμα, λέει, είναι σαν μια πολύ δυνατή ρακή, 75 βαθμών, και αν κάποιος το αραιώσει μπορεί να το πιει χωρίς κανένα πρόβλημα.
Η παραγωγή, όπως αναφέρει, γίνεται «από χαλασμένα φρούτα που έχουν ζάχαρη ή και από ζαχαροκάλαμα τα οποία χρησιμοποιώ. Λιώνουμε τα προϊόντα και βάζουμε λίγη μαγιά μαγειρικής και νερό. Μέσα σε λίγα 24ωρα έχουμε έτοιμο καύσιμο για απόσταξη αλλά χρειάζεται να ρίξουμε ακόμα και μαγειρική σόδα, η οποία διαλύει τα οξέα που είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο, επικίνδυνα όμως για τα μέταλλα. Στη συνέχεια ακολουθεί η απόσταξη, η οποία γίνεται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Δεν καίμε δηλαδή καύσιμο, αλλά απλώς χρησιμοποιούμε το περίσσευμα από τα φωτοβολταϊκά».
Πειράματα 
Καθημερινά, το σύστημα του 50χρονου μπορεί να παράγει πάνω από 10 λίτρα καυσίμου, ενώ έγινε γνωστό ότι τα ίδια καύσιμα μπορεί, πέρα από το μηχανάκι, να χρησιμοποιηθούν και για τα αυτοκίνητα αρκεί να γίνει η σχετική μετατροπή του κινητήρα τους. «Εχω κάνει πείραμα τροποποιώντας κινητήρα εσωτερικής καύσης, το οποίο πέτυχε, αλλά δεν έχω τα χρήματα να το χρησιμοποιήσω σε αυτοκίνητο», τονίζει.
Ο κ. Καλογεράκης έχει εγκαταστήσει και λειτουργεί στην αποθήκη του σπιτιού του τους δικούς του αυτοσχέδιους αντιδραστήρες, μέσω των οποίων το νερό παράγει ρεύμα και θέρμανση.
«Όταν έχεις ήλιο, νερό, αέρα, έχεις τα πάντα. Η χώρα μας έχει απλόχερα από τον Θεό όλα αυτά τα πλεονεκτήματα και θα πρέπει οι πολιτικοί μας σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, που βρίσκεται η χώρα μας, να δώσουν κίνητρα και κατευθύνσεις για την πράσινη ενέργεια ώστε να πάμε μπροστά», σημειώνει και προειδοποιεί ότι «πολύ σύντομα θα έρθει η ώρα που το νερό θα αντικαταστήσει τα κλασικά υγρά και ορυκτά καύσιμα που καταστρέφουν τον πλανήτη».
Εξηγεί, μάλιστα, πώς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. «Ξεκινάμε με την κατασκευή ενός πολύ αποδοτικού αντιδραστήρα από ανοξείδωτο χάλυβα που θα διασπάσει το νερό στα συστατικά του. Όταν λέμε ”αποδοτικό” σημαίνει ότι αποδίδει με μία κιλοβατώρα 200 λίτρα αερίου καυσίμου. Το υδρογόνο και το οξυγόνο αποθηκεύονται σε μια δεξαμενή.
Από τη δεξαμενή μέσω διαφόρων συστημάτων ασφαλείας μπορεί να καταλήξει σε ένα καυστήρα για θέρμανση, σε μια κουζίνα ή σε ένα αυτοκίνητο. Η ενέργεια που χρειάζεται ο αντιδραστήρας για να διασπάσει το νερό δίδεται από φωτοβολταϊκά ή ανεμογεννήτρια.
Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουμε την απόλυτη σταθεροποίηση των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας». Ο Μ. Καλογεράκης κινεί το μηχανάκι του με καύσιμο που παράγει από ζάχαρη, ζαχαροκάλαμο και σάπια φρούτα

Πέθανε ο Ελληνοαμερικανός καθηγητής Νικόλαος Σταύρου, που μας αποκάλυψε την πραγματικότητα της κατοχής που περνάμε! Βιντεο.Το περίεργο είναι πώς...


Πέθανε ο Ελληνοαμερικανός καθηγητής Νικόλαος Σταύρου, που μας αποκάλυψε την πραγματικότητα της κατοχής που περνάμε! Βιντεο.Το περίεργο είναι πώς...












Ο Ελληνοαμερικανός καθηγητής πολιτικών επιστημών Νικόλαος Σταύρου, απεβίωσε μετά από καρδιακό πρόβλημα (;) , στα 76 του χρόνια...
Αφύπνιση συνείδησης: Το περίεργο είναι πώς μετά από μια μεγάλη αποκάλυψη, αυτός που την έκανε πεθαίνει!
Δείτε το βίντεο της αποκάλυψης που.... μας έκανε και βάλτε το μυαλό σας να σκεφτεί...
Ο ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ HOWARD ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ...

NASA ανιχνευτές μπορούν να βρουν τα απομεινάρια του χαμένου αδελφού του φεγγαριού (VIDEO)


NASA ανιχνευτές μπορούν να βρουν τα απομεινάρια του χαμένου αδελφού του φεγγαριού (VIDEO)

Έχει πάνω από σαράντα χρόνια από τότε που ο άνθρωπος έχει πάει στη Σελήνη και τώρα φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερη γοητεία γι' αυτό. Αυτή η γοητεία γίνεται κοινή χρήση από τους Αμερικανούς, Ρώσους, Κινέζους και  Ινδούς. Τι προκαλεί αυτό το ξαφνικό ενδιαφέρον και γιατί αυτές οι χώρες  συγκεντρώνουν την  τεχνολογία τους, και τους οικονομικούς  πόρους τους? Φαίνεται ότι οι χώρες αυτές θέλουν να διεκδικήσουν το φεγγάρι ως δικό τους. Δεν έχει και πολύ νόημα, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τον ιδιότυπο αγώνα δρόμου του διαστήματος.
Δύο πανομοιότυπα διαστημικές αποστολές της NASA αναμένεται να φθάσουν στο φεγγάρι αυτό το Σαββατοκύριακο για να μάθουμε γι' αυτό ως σύντροφος της Γης και το πώς σχηματίστηκε.

Ανάμεσα στα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα επιστημόνων θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε  αν το φεγγάρι μας κατέχει ή κατέστρεψε το σώμα ενός χαμένου αμφιθαλή αδελφού.
Αποδεικτικά στοιχεία για τη συντριβή, εάν πράγματι και τι συνέβη, θα πρέπει να έχουν θαφτεί μέσα στο φεγγάρι, με τη μορφή απομεινάρι ραδιενεργών υλικών, όπως το ουράνιο και το θόριο, το οποίο θα πρέπει επίσης να έχει θερμανθεί και σμπαραλιάστει.

Δύο πανομοιότυπες διαστημικές αποστολές της NASA αναμένεται να φθάσουν στο φεγγάρι αυτό το Σαββατοκύριακο για να μάθουμε γι' αυτό ως σύντροφος της Γης και το πώς σχηματίστηκε.

Ανάμεσα στα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα επιστημόνων θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε  αν το φεγγάρι μας κατέχει ή κατέστρεψε το σώμα ενός χαμένου αμφιθαλή αδελφού.

Αποδεικτικά στοιχεία για τη συντριβή, εάν πράγματι και τι συνέβη, θα πρέπει να έχουν θαφτεί μέσα στο φεγγάρι, με τη μορφή απομεινάρι ραδιενεργών υλικών, όπως το ουράνιο και το θόριο, το οποίο θα πρέπει επίσης να έχει θερμανθεί και σμπαραλιάστει.

Σύμφωνα με μια πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη, οι επιστήμονες υποπτεύονται ότι υπήρχε ένα δεύτερο φεγγάρι σε τροχιά με τη Γη στην ίδια τροχιά και περίπου με την ίδια ταχύτητα όπως το φεγγάρι μας. Αυτό τελικά ανεβαίνει σε συνοδό του, αλλά αντί να προκαλέσει κρατήρα, το δεύτερο φεγγάρι κόλλησε και έκανε ένα βουνό. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι σήμερα οι σεληνιακές ορεινές περιοχές που βρίσκονται στην πλευρά της σελήνης που είναι μόνιμα μακριά από τη Γη.

"Μία πρόβλεψη του μοντέλου αυτού είναι ότι όλη η εξωτερική επιφάνεια του φεγγαριού ήταν κάποτε λιωμένο, και άρχισε να κρυώνει - στην πραγματικότητα ψύχεται από έξω προς τα μέσα - έτσι ώστε να μείνει ένα λιωμένο κανάλι στη βάση του φλοιού της Σελήνης ", δήλωσε ο  Zuber, πλανητικός επιστήμονας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης."

Προσομοιώσεις δείχνουν ότι όταν το δεύτερο φεγγάρι χτύπησε φεγγάρι μας, το λιωμένο υλικό που ωθήθηκε γύρω στην εγγύς πλευρά του, ίχνη των οποίων θα πρέπει να παραμένουν μέχρι και σήμερα.



Πετώντας σε σχηματισμό 34 μιλίων πάνω από την επιφάνεια του σεληνιακού τοπίου, τα δύο διαστημικά σκάφη Δισκοπότηρο θα χαρτογραφήσουν τη βαρύτητα του φεγγαριού σε κλάσματα του ενός micron.

Οι επιστήμονες  μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ακριβείς μετρήσεις του μοντέλου για το εσωτερικό του φεγγαριού, που αποτελεί βασικό κομμάτι των δεδομένων που λείπουν, παρά τις πάνω από 100 προηγούμενες αποστολές στο φεγγάρι, όπως εκδρομές που γίνονται από τη NASA και τους αστροναύτες κατά τη διάρκεια των έξι Απόλλων προσσελήνωση μεταξύ 1969 και 1972.

"Πιστεύουμε ότι το φεγγάρι σχηματίστηκε από την επίδραση ενός πλανήτη μέγεθος του Άρη αλλά καταλαβαίνουμε λίγο πολύ για το πώς αυτός ο σχηματισμός συνέβη και πώς κρύωσε μετά τη βίαιη εκδήλωση ", δήλωσε ο Zuber.

"Ένα βασικό πράγμα που δεν ξέρουμε για το φεγγάρι - είναι ότι μετά από όλες αυτές τις αποστολές που έχουν πάει στο φεγγάρι - ότι ο λόγος για την εγγύς πλευρά του φεγγαριού είναι διαφορετικός από την αθέατη πλευρά του.

Το Δισκοπότηρο-Α αναμένεται να ξεκινήσει 40 - λεπτό ελιγμό φρεναρίσματος στον εαυτό του για να τεθεί σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι στις 16:21 το Σάββατο και το Δισκοπότηρο-B φτάνει 25 ώρες αργότερα την Πρωτοχρονιά.

Και τα δύο διαστημόπλοια είναι απαραίτητα για να ολοκληρωθεί η αποστολή χαρτογράφησης, η οποία έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει 82 ημέρες.


Θα χρειαστούν δύο μήνες για τα διαστημικά σκάφη για να μετακινούνται από την αρχική σεληνιακή τους τροχιά σε θέση για να ξεκινήσουν τη χαρτογράφηση. Αν η μπαταρία από τους ανιχνευτές επιβιώσουν για την επόμενη σεληνιακή έκλειψη , οι επιστήμονες θέλουν να τα μετακινήσουν ακόμα πιο κοντά στο φεγγάρι για μια αποστολή παρακολούθησης με την οποία θα προσφέρουν ακόμα πιο ακριβείς μετρήσεις.

Παγκόσμια Διατροφική Συνωμοσία: Σχέδιο Monsanto - Νόμος S510 (Βίντεο)


Παγκόσμια Διατροφική Συνωμοσία: Σχέδιο Monsanto - Νόμος S510 (Βίντεο)


Πρόκειται για μία Παγκόσμια Διατροφική Συνωμοσία που έχει βαθειά τις ρίζες της μέσα στην ιστορία δημιουργώντας -με πρόσχημα την καλύτερη υγεία και τη μείωση του κόστους γεωργικής παραγωγής- ένα αποκύημα οικονομικών συμφερόντων με απώτερο σκοπό τον αποδεκατισμό του παγκόσμιου πληθυσμού.
Η πολυεθνική εταιρία γεωργικής βιοτεχνολογίας Mosanto με έδρα στο Creve Coeur στο Missouri της Αμερικής είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός του ζιζανιοκτόνου "glyphosate" γνωστό κι ως "Roundup" και ο μεγαλύτερος παραγωγός γενετικά τροποποιημένων σπόρων στον κόσμο. Η συγκεκριμένη εταιρία παρέχει στο 90% του παγκόσμιου χάρτη την τεχνολογία των γενετικά τροποποιημένων σπόρων προς σπορά δηλαδή των μεταλλαγμένων μετέπειτα τροφών που καταλήγουν στο τραπέζι μας.
Μέχρι το 1999 η περί ου ο λόγος εταιρία χρησιμοποιούσε την ονομαζόμενη "Τεχνολογία Εξολοθρευτής" (δηλαδή φυτά που τροποποιούνται γενετικά για να παράγουν στείρους σπόρους) όπου και... υποσχέθηκε δημόσια να μην την ξαναχρησιμοποιήσει για εμπορικούς σκοπούς. Μετά από αυτό όμως η Mosanto προώθησε ένα νέο ισχυρισμό όπου τώρα πλέον υποστηρίζει πως μπορεί να αναπτύξει με σκοπό να χρησιμοποιήσει τους ονομαζόμενους "αυτοκαταστροφικούς σπόρους".
Τώρα όποιος συνεχίζει να λέει... "ε, και τι μας ενδιαφέρει εμάς αυτό;" ίσως με τα παρακάτω βίντεο καταλάβει έστω και λίγα πράγματα για τον ρόλο της Mosanto στον Παγκόσμιο Διατροφικό Χάρτη με τον οποίο θα ξανα-ασχοληθούμε σίγουρα στο μέλλον...