Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ανοιχτή επιστολή προς τον κ. Πάνο Καμμένο


Ανοιχτή επιστολή προς τον κ. Πάνο Καμμένο


Κύριε Καμμένε,

σήμερα πιστεύω να σας λύθηκαν πολλές απορίες.

Σήμερα πρέπει επιτέλους να καταλάβατε τον λόγο για τον οποίο όλες τις αποκαλύψεις πού έχετε κάνει μέχρι σήμερα το κόμμα σας δεν τις έκανε ποτέ σημαία για να ρίξει την κυβέρνηση.

Σήμερα πρέπει επιτέλους να καταλάβατε γιατί ενώ η ΝΔ είχε τόσες πολλές ευκαιρίες να ρίξει την κυβέρνηση (Τ3-Τ10, δηλώσεις Στρος Κανν, έγγραφα από την αμερικάνικη πρεσβεία σχετικά με την προδοτική στάση του ΓΑΠ, και τόσες άλλες) τον άφηνε να διαλύει ανενόχλητος την χώρα.

Ο λόγος είναι γιατί το κόμμα σας πιστεύει στην ίδια μνημονιακή πολιτική με αυτήν της κυβερνήσεως, στην ίδια πολιτική υποτελείας, ξεπουλήματος, ευρωλαγνείας, ενδοτισμού και ραγιαδισμού.

Σήμερα κι ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει ουσιαστικά πέσει αφού μία μεγάλη μερίδα των βουλευτών του δήλωσε ότι δεν πρόκειται να του δώσει ψήφο εμπιστοσύνης έρχεται ο Σαμαράς και του δίνει χείρα βοηθείας!!!

Αντί να το αφήσει να διαλυθεί και να πάμε άμεσα σε εκλογές ζητάει κυβέρνηση μεταβατική η οποία θα ψηφίσει την δανειακή σύμβαση της 26ης οκτωβρίου!!!

Ναι της συμβάσεως για την οποία όλη η Ελλάδα βγήκε στους δρόμους την 28η Οκτωβρίου και αποκαθήλωσε την κυβέρνηση όπως και την μαριονέτα αυτής πού είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ζητάει μεταβατική κυβέρνηση για να περάσει η σύμβαση πού ήθελε να φέρει ο ΓΑΠ αλλά δεν τολμούσε να την περάσει από την κοινοβουλευτική του ομάδα!!!

Μα ήταν τόσο φανερό όλο αυτόν τον καιρό ότι ο Σαμαράς ήταν υπέρ του μνημονίου, του μεσοπροθέσμου και γενικά όλης της κυβερνητικής πολιτικής. Τόσο στο μεσοπρόθεσμο όσο και στην τελευταία δανειακή σύμβαση όταν ετέθη ζήτημα 180 βουλευτών το αρνήθηκε! Η υποκρισία και ο αναίσχυντος εμπαιγμός σε όλο τους το μεγαλείο!

Κύριε Καμμένε παραιτηθείτε τώρα από το κόμμα σας, πείτε τα πράγματα έξω από τα δόντια όπως κάνετε πάντα και καλέστε μαζί σας όσους πιστεύουν στην εθνική μας κυριαρχία και δεν θέλουν να πουλήσουν την χώρα τους. Κάντε ένα κίνημα πού θα ενώσει όλους τους Έλληνες και θα μας ξαναδώσει την χαμένη περηφάνεια μας. Πού θα θέσει επιτακτικά το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων, πού θα ζητήσει έλεγχο του χρέους, πού θα φέρει στην δικαιοσύνη ΟΛΟΥΣ όσους μας έφεραν ως εδώ, πού θα δώσει έμφαση στην Παιδεία, στην γλώσσα και την Ιστορία μας ώστε οι Έλληνες να μάθουν επιτέλους την Ιστορία τους ώστε να σταματήσουν να επαναλαμβάνουν διαρκώς τα ίδια λάθη!

Και ο Κορρέα στον Ισημερινό έτσι ξεκίνησε. Παραιτήθηκε και ηγήθηκε του αγώνα για την απελευθέρωση του λαού του από τα δεσμά του ΔΝΤ και από την πλήρη λεηλασία και υποδούλωση της χώρας του. Να είστε σίγουρος ότι η ανταπόκριση πού θα βρείτε θα είναι τεράστια.

Ή τώρα ή ποτέ.

Σε διαφορετική περίπτωση όπως έχετε εξάλλου δηλώσει στο παρελθόν, το Γουδί θα είναι πολύ μικρό για να σας χωρέσει όλους.

Γιώργος Μ.

Τα Φώτα της Πόλης του Μεγάλου Αδελφού στους δρόμους των ΗΠΑ

Τα Φώτα της Πόλης του Μεγάλου Αδελφού στους δρόμους των ΗΠΑ


High-tech σύστημα που περιλαμβάνει ηχεία, κάμερες παρακολούθησης, ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης
Του Paul Joseph Watson (Prison Planet.com) / μετΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Τα νέα φώτα στους δρόμους που περιλαμβάνουν εφαρμογές «Εσωτερικής Ασφάλειας», όπως συστήματα ηχείων, αισθητήρες κίνησης και κάμερες παρακολούθησης είναι έτοιμα για χρήση με τη βοήθεια χρηματοδότησης από το κράτος.
Δείτε το βίντεο:
Το σύστημα Intellistreets αποτελείται από μια ασύρματη ψηφιακή υποδομή που επιτρέπει στα φώτα του δρόμου να ελέγχονται εξ αποστάσεως μέσω μιας πανταχού παρούσας Wi-Fi σύνδεσης και ενός μικροσκοπικού υπολογιστή που στεγάζεται μέσα σε κάθε φως του δρόμου, επιτρέποντας "ασφάλεια, ενεργειακή διαχείριση, συλλογή δεδομένων και ψηφιακά media", σύμφωνα με την ιστοσελίδα ‘Illuminating Concepts.
Σύμφωνα με το βίντεο της εταιρείας στο You Tube, οι κύριες δυνατότητες των συσκευών περιλαμβάνουν "εξοικονόμηση ενέργειας, εσωτερική ασφάλεια, δημόσια ασφάλεια, έλεγχο της κυκλοφορίας, διαφήμιση, παρακολούθηση με κάμερες."
Με όρους εφαρμογών της εσωτερικής ασφάλειας (DHS), κάθε ένα από τα φώτα περιέχει ένα σύστημα ηχείων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μετάδοση σημάτων έκτακτης ανάγκης, καθώς και μια οθόνη που μεταδίδει "βαθμούς ασφάλειας" (προφανώς ένα παρόμοιο σύστημα με το τόσο επικριμένο σύστημα συναγερμού τρόμου της DHS με χρωματική κωδικοποίηση), με σκοπό να δείχνει τις οδηγίες μέσω της LED βίντεο οθόνης του.
Τα φώτα περιλαμβάνουν επίσης αισθητήρες εγγύτητας που μπορούν να καταγράψουν τόσο τους πεζούς όσο και την οδική κυκλοφορία. Η βίντεο οθόνη και το σύστημα ηχείων θα χρησιμοποιηθούν επίσης για τη μετάδοση Minority Report-style διαφημίσεων, καθώς και μηνυμάτων Amber Alerts και άλλων "αστικών ανακοινώσεων".
Με τη βοήθεια των χρημάτων επιχορήγησης από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η εταιρεία ετοιμάζεται να ξεκινήσει την πρώτη εγκατάσταση του συστήματος στην πόλη του Farmington Hills στο Michigan.
Η χρήση των φώτων δρόμου, ως εργαλεία παρακολούθησης είναι ήδη μια πρακτική σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Το 2007, διέρρευσαν έγγραφα από το Υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου που αποκάλυψαν ότι οι βρετανικές αρχές εργάζονται πάνω στην πρόταση να ταιριάξουν φανοστάτες με κάμερες CCTV που θα σαρώνουν με X-ray ακτίνες τους περαστικούς και θα τους «γδύνουν» προκειμένου να παγιδεύσουν «ύποπτους για τρομοκρατία».
Η ολλανδική αστυνομία ανακοίνωσε επίσης πέρυσι ότι αναπτύσσει ένα κινητό σαρωτή που θα «βλέπει μέσα από τα ρούχα των ανθρώπων και θα ψάχνει για κρυμμένα όπλα".

Οι λεγόμενες «ομιλούσες κάμερες παρακολούθησης», που χρησιμοποιούν ένα σύστημα ηχείων παρόμοιο με το μοντέλο Intellistreets χρησιμοποιούνται ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε πόλεις όπως το Μίντλεσμπρο για να δίνουν οδηγίες και να επιπλήττουν ανθρώπους που ρίχνουν απορρίμματα και για άλλα ήσσονος σημασίας αδικήματα.Σύμφωνα με αναφορές, μια από τις πιο κοινές φράσεις που χρησιμοποιούν για να κάνουν τους ανθρώπους να ντραπούν και να υπακούσουν στις οδηγίες είναι να μεταδίδουν το μήνυμα, «Σας παρακολουθούμε».
Η μετατροπή των φώτων του δρόμου σε εργαλεία επιτήρησης για σκοπούς Εσωτερικής Ασφάλειας θα χρησιμεύσει μόνο για να αυξήσει τις ανησυχίες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες οδηγούνται γρήγορα σε ένα υψηλής τεχνολογίας αστυνομικό κράτος, με TSA πράκτορες που έχουν την εξουσία να ελέγχουν το πλέγμα ελέγχου, και πιο πρόσφατα με την ανακοίνωση ότι με σαρωτές TSA θα επανδρωθούν τα σημεία ελέγχου στις εθνικές οδούς, μια περαιτέρω ένδειξη ότι τα μέτρα ασφαλείας που ξεκίνησαν στα αεροδρόμια επεκτείνονται ραγδαία και στους δρόμους.
Η ικανότητα της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τα φώτα του δρόμου για να μεταδίδει «ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης» βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση και με τις συνεχιζόμενες προσπάθειες να καλύψουν ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές για τον ίδιο σκοπό, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης Εκτακτης Ανάγκης της FEMA.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επιθυμεί να εφαρμόσει ένα κεντρικό σύστημα ελέγχου όλων των επικοινωνιών, με την πρόσφατη ανακοίνωση ότι όλα τα νέα κινητά τηλέφωνα θα πρέπει να συμμορφωθούν με το πρόγραμμα PLAN (Personal Localized Alerting Network), το οποίο θα μεταδίδει ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης άμεσα στα κινητά τηλέφωνα των Αμερικάνων, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό chip ενσωματωμένο στο δέκτη. Το σύστημα θα τεθεί σε λειτουργία έως το τέλος του έτους στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, ενώ η υπόλοιπη χώρα προβλέπεται να ακολουθήσει το 2012.
Η έννοια της χρησιμοποίησης των φώτων δρόμου ως εργαλεία επικοινωνίας για την εκπομπή "ειδοποιήσεων" απευθείας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι επίσης σύμφωνη με το πρόγραμμα Εσωτερικής Ασφάλειας για την εγκατάσταση των Οργουελιανών «telescreens» που παίζουν μηνύματα από την υπουργό Τζάνετ Ναπολιτάνο και άλλους αξιωματούχους του DHS στα Wal-Mart Stores σε όλη την χώρα.
Το γεγονός ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση χρηματοδοτεί την εφαρμογή του «Intellistreets» δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι τα επεκτεινόμενα δίκτυα των καμερών παρακολούθησης πληρώνονται επίσης από επιχορηγήσεις του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας.

Πληθαίνουν οι ενδείξεις για ακραία καιρικά φαινόμενα λέει μια έρευνα του ΟΗΕ

Πληθαίνουν οι ενδείξεις για ακραία καιρικά φαινόμενα λέει μια έρευνα του ΟΗΕ

det_floods
Περισσότερες πλημμύρες, τακτικότερα κύματα καύσωνα, πιο συχνές περίοδοι ξηρασίας και μεγαλύτερο κόστος για την αντιμετώπισή τους.
Αυτό το μέλλον σκιαγραφούν κορυφαίοι κλιματικοί επιστήμονες για έναν κόσμο που έχει ήδη εμφανίσει σημάδια κόπωσης, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων των τελευταίων ετών.

Διεθνή μαζικά μέσα ενημέρωσης εξασφάλισαν το προσχέδιο μίας επιστημονικής έκθεσης, η οποία ετοιμαζόταν επί τρία χρόνια, κατά παραγγελία της Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC).

floods1 Η έκθεση θα εξεταστεί σε συνάντηση στην Καμπάλα, την πρωτεύουσα της Ουγκάντας, για να δοθεί στη συνέχεια στη δημοσιότητα. Το επιστημονικό επιτελείο, που εργάστηκε, προσπαθώντας να εντοπίσει επαναλαμβανόμενες δομές, ανάμεσα σε εκατοντάδες πρόσφατες έρευνες, αποτελείτο από επιστήμονες από τον ΟΗΕ και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας.
Δύο είναι τα συμπεράσματα τα οποία προκαλούν αίσθηση.
  • Οι πιθανότητες να έχουν επιδεινωθεί τα κλιματικά ακραία φαινόμενα, λόγω των αερίων του θερμοκηπίου που οφείλονται στις δραστηριότητες του ανθρώπου, είναι τουλάχιστον δύο στις τρεις.
  • Επίσης, τα ακραία φαινόμενα, που έχει προκαλέσει η υπερθέρμανση του πλανήτη, θα γίνουν στο μέλλον τόσο δριμεία που ορισμένες περιοχές θα καταστούν «όλο και πιο περιθωριακές στο να ζει ο άνθρωπος σε αυτές».
Είναι η πρώτη φορά που ο διεθνής οργανισμός ασχολείται συνολικά και όχι τμηματικά με τα ακραία κλιματικά φαινόμενα. Επιπλέον, οι επιστήμονες εστιάζουν την προσοχή τους στις καταρρακτώδεις βροχές και όχι στις βαριές χιονοπτώσεις.
ΨΑΘΟΠΥΡΓΟΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ Τα κύρια συμπεράσματα για τις μελλοντικές τάσεις, στα οποία καταλήγει η Ειδική Έκθεση για τη Διαχείριση των Κινδύνων από Ακραία Φαινόμενα και Καταστροφές με στόχο την Προώθηση της Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή, περιλαμβάνουν την «πιθανότητα» (ποσοστό βεβαιότητας 66-100%) πιο συχνών περιόδων ξηρασίας στην περιοχή της Μεσογείου, την Κεντρική Ευρώπη, τη Βόρειο Αμερική, τη βορειοανατολική Βραζιλία και τη νότια Αφρική. Περιλαμβάνουν ακόμη:
- Τη «σχεδόν απόλυτη βεβαιότητα» (ποσοστό 99-100%) ότι η συχνότητα και η ένταση των ημερών με ιστορικά υψηλές θερμοκρασίες θα αυξηθεί κατά τη διάρκεια του 21ου αιώνα, σε πλανητική κλίμακα.
- Τη «μεγάλη πιθανότητα» (ποσοστό 90-100%) ότι η διάρκεια, η συχνότητα και η ένταση των περιόδων με υψηλές θερμοκρασίες, συμπεριλαμβανομένων των κυμάτων καύσωνα, θα συνεχίσει να αυξάνεται στις περισσότερες χερσαίες περιοχές του πλανήτη.
- Την «πιθανότητα» (ποσοστό 66-100%) αύξησης των μέγιστων θερμοκρασιών έως και 3 βαθμούς Κελσίου μέχρι το 2050 και κατά 5 βαθμούς Κελσίου μέχρι τα τέλη του αιώνα, σε σχέση με τις τελευταίες χρονιές του προηγούμενου.
- Την «πιθανότητα» (ποσοστό 66-100%) αύξησης των ισχυρών βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων, ιδιαίτερα στους τροπικούς και στα μεγάλα υψόμετρα.
- Τη «μεγάλη πιθανότητα» (ποσοστό 90-100%) ότι η άνοδος της στάθμης και η αύξηση της θερμοκρασίας στην επιφάνεια των ωκεανών θα ενισχύσουν την καταστροφική ισχύ των κυκλώνων. Τέλος, ότι η τήξη των παγετώνων και του αενάως παγωμένου εδάφους, καθώς και οι ισχυρότερες βροχοπτώσεις, θα προκαλέσουν περισσότερες καθιζήσεις του εδάφους.
Ο Chris Field, ο οποίος συμπροεδρεύει στην Ομάδα Εργασίας 2 της IPCC, υπογράμμισε ότι η έκθεση θα συντελέσει στη διαμόρφωση των πολιτικών επιλογών.
«Όταν ολοκληρωθεί η έκθεση και εγκριθεί από τις κυβερνήσεις των χωρών του πλανήτη, θα προσφέρει στέρεα θεμέλια για έξυπνες πολιτικές σχετικά με τη διαχείριση των κινδύνων που προκύπτουν από τα ακραία κλιματικά φαινόμενα και τις καταστροφές που σχετίζονται με την αλλαγή του κλίματος», τόνισε, σε μήνυμά του Chris Field.
http://periergaa.blogspot.com/2011/11/blog-post_5013.html ΠΗΓΗ

ΠΕΣΤΑ ΒΑΣΩ: "Είστε εκτός τόπου και χρόνου κύριε Πρόεδρε" - Κεραυνοί Βάσως κατά Γιώργου!


ΠΕΣΤΑ ΒΑΣΩ: "Είστε εκτός τόπου και χρόνου κύριε Πρόεδρε" - Κεραυνοί Βάσως κατά Γιώργου!


Σαν κεραυνός έπεσε η τοποθέτηση της Βάσως Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ . 


"Είστε εκτός τόπου και χρόνου κ. Πρόεδρε" είπε η κ. Παπανδρέου στον Πρωθυπουργό. 

"Έχετε πλήρη άγνοια της κατάστασης και της κοινωνίας. Είστε σε διαφορετικό μύκος κύματος. Βάζετε σε... 
κίνδυνο και την χώρα. 


Λυπάμαι  για τη παράταξη. Λυπάμαι για τη χώρα" είπε και καταχειροκροτήθηκε.
http://enaigeira.blogspot.com/2011/11/blog-post_4532.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FCIAE+%28%CE%95%CE%9D+%CE%91%CE%99%CE%93%CE%95%CE%99%CE%A1%CE%91%29 ΠΗΓΗ

Reuters: Ένα βήμα πριν την πλήρη κατάρρευση η ελληνική κυβέρνηση


Reuters: Ένα βήμα πριν την πλήρη κατάρρευση η ελληνική κυβέρνηση

Ένα βήμα πριν την πλήρη κατάρρευση βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση σήμερα, με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κάποιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ζητάνε την συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης που θα εγκρίνει την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, αναφέρει σε δημοσίευμα του το Reuters.
Η απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού για τη διενέργεια δημοψηφίσματος προκάλεσε κυκεώνα αντιδράσεων, καθώς πιθανό "όχι" θα απειλούσε την χρηματοδότηση της χώρας και θα υπονόμευε το συνολικό ευρωπαϊκό σχέδιο για την επίλυση της κρίσης.
O πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράςπρωτοστατεί στις εκκλήσεις για την απομάκρυνση του Γιώργου Παπανδρέου, ζητώντας τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, για την έγκριση του νέου πακέτου διάσωσης, το οποίο όπως αναφέρει το Reuters επέκρινε μέχρι σήμερα ως ανεπαρκές.
Το Reuters παρουσιάζει την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου για δημοψήφισμα σε αντιδιαστολή με την μέχρι τώρα πορεία του στην πολιτική, η οποία βασίστηκε στο προφίλ του ήρεμου, συνετού και διακριτικού πολιτικού.
Υπογραμμίζει μάλιστα ότι το προφίλ αυτό ήταν εντελώς αντίθετο με την εικόνα του πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου, “ο οποίος προκαλούσε τους δυτικούς του εταίρους με τους πολιτικούς παλικαρισμούς του και τα χρηστά ήθη με την άστατη ερωτική του ζωή”, αλλά και με την καθιερωμένη "matcho" εικόνα των Ελλήνων πολιτικών.

3/11 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ.Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,κ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ κ.Φ.ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟ


3/11 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ.Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,κ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ κ.Φ.ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟ

Eva Kaili
Αγαπητέ Πρόεδρε,


σε συνέχεια της επιστολής που σας κατέθεσα στις 1.11.2011, και παραμένοντας συνεπής στις πεποιθήσεις μου, θέτω υπόψην σας τα εξής.

Καταγράφω την αγωνία μου για την εμμονή διεξαγωγής δημοψηφίσματος, που βάζει σε επικίνδυνες περιπέτειες την Ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας. Στις κρίσιμες αυτές στιγμές, το ψευτοδίλημμα που τίθεται σε δημοψήφισμα αποτελεί μια ακόμη διχαστική διαδικασία για την Ελληνική κοινωνία.

Εως τώρα ψήφιζα, εκφράζοντας πάντα με ειλικρινεια και σεβασμό τις ενστάσεις μου στα πλαίσια των εσωκομματικων διαδικασιών, με γνώμονα την αποφυγή της χρεοκοπίας. Ακριβώς γι΄ αυτό πιστεύω οτι δεν μπορούμε να μεταθέσουμε τις ευθύνες της δικής μας ακολουθούμενης πολιτικής στους Έλληνες, τώρα, και μετά τις θυσίες των τελευταίων 2 ετών.

Προτάσσοντας λοιπόν, το Εθνικό συμφέρον από το κομματικό ή το προσωπικό, όλοι καλούμαστε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, πράγμα το οποίο ελπίζω πως με αυτόν τον τρόπο πράττω, στο μερίδιο που μου αναλογεί.

Σας καλώ την ύστατη στιγμή να μην οδηγήσετε τη χώρα σε αυτόν τον δρόμο και να διασφαλίσετε την Συμφωνία της 26ης Οκτώβρη, ανακαλώντας την απόφαση σας για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Με την παρούσα σας γνωρίζω ότι δεν παραιτούμαι από εκλεγμένη εκπρόσωπος των συμπολιτών και της γενιάς μου, όμως στην ψηφοφορία της Παρασκευής δεν θα παρέχω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σας.

Με εκτίμηση,
Εύα Καϊλή

Ώρα μηδέν - Καταιγιστικές οι πολιτικές εξελίξεις - Ε. Παναρίτη: Δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης


Ώρα μηδέν - Καταιγιστικές οι πολιτικές εξελίξεις - Ε. Παναρίτη: Δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης


Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης μετά το χθεσινό τελεσίγραφο Μέρκελ – Σαρκοζί στις Κάννες. Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα επικρατεί αναβρασμός και από το πρωί οι διαφοροποιήσεις βουλευτών του κόμματος σε ό,τι αφορά το δημοψήφισμα διαδέχονται η μία την άλλη.

10.15 "Δεν είμαι διατεθειμένη να συνταχθώ με κανένα τρόπο σε οποιαδήποτε μορφή αμφισβήτησης της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μου. Δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην πορεία καταστροφής της χώρας" τόνισε μιλώντας στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Έλενα Παναρίτη.


10.00 «Τα ψέμματα τελείωσαν. Είναι ώρες ευθύνης για όλους και για την κυβέρνηση και για την αντιπολίτευση», δήλωσε η Βάσω Παπανδρέου και επανέλαβε την πρόταση της για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, με στόχο τη διασφάλιση της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου και έπειτα την προκήρυξη εκλογών.



9.40 Να αποσύρει εντός των επόμενων ωρών την πρότασή του για δημοψήφισμα καλεί τον πρωθυπουργό ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης.

Αναλυτικά η δήλωση του Μίμη Ανδρουλάκη:
«Ας έρθουν όλοι στα συγκαλά τους τις επόμενες ώρες

Στο παρά πέντε, πριν το χαμό, ας έρθουν στα συγκαλά τους οι πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής, ας παραμερίσουν τον τυχοδιωκτικό εγωισμό και ας κάνουν όλοι ένα μικρό βήμα πίσω για ένα τουλάχιστον ελάχιστο σταθεροποιητικό πλαίσιο εθνικής συνεννόησης είτε πάνε σε εκλογές σε συμφωνημένο χρόνο είτε και σε δημοψήφισμα μόνο εφόσον υπάρξει υποχρεωτικά ευρύτερη συναίνεση στη διατύπωση του ερωτήματος, κάτι που δεν το βλέπω. Θεωρώ αυτονόητο ότι απόψε ο Πρωθυπουργός ρητά και κατηγορηματικά θα αποσυνδέσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από μια αυτόματη υφαρπαγή εν λευκώ εξουσιοδότησης σε μια αστόχαστη πρωτοβουλία που μπορεί να ξεφύγει και να αποδεσμεύσει τυφλές καταστροφικές δυνάμεις όπως συνέβη με όλες μέχρι σήμερα τις ιστορικές χρεωκοπίες της Ελλάδας. Θεωρώ ότι κανείς δεν έχει τη νομιμοποίηση να βάλει σε αμφισβήτηση τη συμμετοχή της Ελλάδας στο Ευρώ ή πολύ περισσότερο να εμφιλοχωρείται, σε μια δημοψηφισματική διαδικασία έστω σαν υποψία, ένα καισαρικού τύπου διχαστικό δίλημμα “ή εγώ ή η δραχμή”. Το θεωρώ άλλωστε παντελώς ασύμβατο με την ιστορία και την προσωπικότητα του Πρωθυπουργού.

Καμιά φορά όμως αξιόλογοι άνθρωποι τραβούν τα μαλλιά τους για να τα καταφέρουν να ξεκολλήσουν από το βάλτο. Αυτό έκανε και ο Γιώργος Παπανδρέου στο άγχος του για μια δημοκρατική νομιμοποίηση των προσπαθειών του να διασώσει τη χώρα εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου σε απελπιστικές συνθήκες. Ό,τι κι αν γίνει πρέπει να μπει άμεσα “ζώνη ασφαλείας” στη χώρα μέσω μιας στοιχειώδους τουλάχιστον δημοκρατικής συνεννόησης. Ας σεβαστούν τουλάχιστον οι πρωταγωνιστές ένα έσχατο κανόνα - όριο του πολιτικού ανταγωνισμού: τη μη καταστροφή της χώρας. Διαφορετικά το σύμπλεγμα Ύβρις - Νέμεσις της ελληνικής τραγωδίας θα κτυπήσει αμείλικτα τους πάντες και διαδοχικά στη σειρά. Ας πάρουν όλοι μια ανάσα και ας αντιδράσουν με καθαρό “κρύο” κεφάλι. Θεωρώ αυτονόητο ότι ο Πρωθυπουργός πρέπει να διευκολύνει τις ομαλές πολιτικές εξελίξεις και να αποσύρει εντός των επόμενων ωρών την πρότασή του για δημοψήφισμα τουλάχιστον αυτή τη χρονική περίοδο».

9.10 Έκτακτη σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ζητά Κ. Σκανδαλίδης. «Μετά τη χθεσινή δραματική εξέλιξη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. πρέπει να συγκληθεί εντός της ημέρας και πάντως πριν την αυριανή ψηφοφορία για να καθορίσουμε συλλογικά τις εξελίξεις. Αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης.

«Εννοείται ότι στερείται οποιουδήποτε νοήματος δημοψήφισμα με το ερώτημα παραμονής ή όχι της χώρας στην ευρωζώνη, η Ευρωπαϊκή Πορεία της χώρας είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

9.00 Την ταχύτατη κύρωση της πρόσφατης συμφωνίας της συνόδου κορυφής από τη Βουλή ζητά με δήλωση του, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Αναλυτικά η δήλωση του Μ. Χρυσοχοΐδη:

«Η χώρα περνάει κρίσιμες στιγμές. Η ενότητα είναι επιβεβλημένη.Αυτή τη στιγμή προέχει η ταχύτατη κύρωση από τη Βουλή της πρόσφατης συμφωνίας της συνόδου κορυφής που βγάζει την Ελλάδα από το αδιέξοδο. Επιστροφή στη δραχμή και στο παρελθόν δεν επιτρέπεται ούτε μπορεί να υπάρξει. Όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας».
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=102852&catID=11 ΠΗΓΗ

KΑΙ Η ΠΑΝΑΡΙΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


KΑΙ Η ΠΑΝΑΡΙΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


ΧΑΝΕΙ ΤΗ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣ


Πέφτει η κυβέρνηση και εάν δεν υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας, μετά την ανεξαρτητοποίηση της Έυας Καιλή και τη δήλωση πριν από λίγο της Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ε. Παναρίτη ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρέου. Είναι προφανές ότι η... κυβέρνηση ζει τις τελευταίες στιγμές της καθώς πληθαίνουν οι φωνές απομάκρυνσης του Παπανδρέου και από την πρωθυπουργία της χώρας και ενδεχομένως από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

“Ελλάδα: Η ισχυρότερη χώρα στον κόσμο"


“Ελλάδα: Η ισχυρότερη χώρα στον κόσμο"

CNBC: “Ελλάδα: Η ισχυρότερη χώρα στον κόσμο – Διαθέτει αρχαία και ευγενή παράδοση











Μία διαφορετική άποψη σχετικά με τη δύναμη της Ελλάδας και τη “φρίκη” που θα ακολουθήσει στην Ε.Ε., σε περίπτωση που η χώρα απορρίψει τη δανειακή σύμβαση, εκφράζουν αρχισυντάκτες οικονομικών ΜΜΕ. Μετά τον καταιγισμό των αρνητικών δημοσιευμάτων που αφορούν στη χώρα μας, που ακολούθησαν την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ο John Carney, αρχισυντάκτης του πρακτορείου CNBC.com και υπεύθυνος του οικονομικού ρεπορτάζ, επιχειρεί να παρουσιάσει την εικόνα μιας “‘αλλης Ελλάδας”, αυτής που τους τελευταίους μήνες… εσκεμμένα αποσιωπούν τα μέσα ενημέρωσης.
Ο John Carney μιλά για μία Ελλάδα που στο παρελθόν έχει πολλές φορές αντισταθεί σε επαχθή μέτρα και η “παθητική αποδοχή των συνθηκών λιτότητας που η ευρωπαϊκή ελίτ επέβαλε στον ελληνικό λαό, ως προϋπόθεση για τη διάσωση και τη μη έξοδο της χώρας από το ευρώ, ήταν πρωτόγνωρη”, σημειώνει χαρακτηριστικά ο αναλυτής της Wall Street.
“Η Ελλάδα διαθέτει μια αρχαία και ευγενή παράδοση πολλών ετών και αναμφίβολα, σε περίπτωση που βλάψουν το ελληνικό κράτος, είναι σίγουρο ότι και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά έθνη θα έχουν ακόμα περισσότερα να χάσουν”, επισημαίνει ο John Carney.
Έτσι οι παρατηρήσεις της αρχισυντάκτριας του Moneyweek.com,  Merryn Somerset Webb σε προσωπικό της blog (Merryn’s blog) βρίσκουν τον ίδιο περισσότερο σύμφωνο, καθώς παραδέχεται και η ίδια με τη σειρά της ότι η “Ελλάδα είναι η πιο ισχυρή χώρα”.
Στο άρθρο της, με τον ομώνυμο τίτλο, η Merryn Somerset Webb περιγράφει ότι: “Η Ελλάδα έχει όλη την εξουσία. Η συζήτηση γύρω από τα bail – outs αποτελεί πολύ περισσότερο μία συζήτηση σχετικά με το τί η Γερμανία μπορεί να δώσει, παρά με το τί μπορεί να αποδεχτεί η Ελλάδα.
Και η Γερμανία αποτελεί ισχυρή οικονομική δύναμη, αλλά η Ελλάδα έχει αποδείξει στις αγορές, ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι”.
Αιτιολογεί ότι η άρνηση αποδοχής των νέων όρων δανεισμού από την ελληνική Βουλή ή αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δεν τους πολυαρέσει η δανειακή σύμβαση και επιθυμήσουν την έξοδό τους από το ευρώ, τότε θα επέλθει το τέλος του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος για όλα τα κράτη – μέλη της ευρωζώνης. “Το παιχνίδι του ευρώ θα τελειώσει για όλους”, αναφέρει συγκεκριμένα στο προσωπικό της blog, η Merryn Somerset Webb.
“Το κραχ στην γερμανική οικονομία, λόγω των ελλιπών εξαγωγών, θα είναι αναπόφευκτο”, συμπληρώνει.
Παρέλαση φρίκης…
Στο τέλος του άρθρου, η συντάκτρια επιχειρεί την αφύπνιση των ευρωπαϊκών κρατών, υπογραμμίζοντας ότι “είναι ώρα για όλους μας να είμαστε περισσότερο ευγενικοί με την Ελλάδα και τους Έλληνες”.
Πρόσφατα, υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης της Άνγκελα Μέρκελ διαπίστωσε, με εκνευρισμό ότι: “Άλλες χώρες πραγματοποιούν μακροχρόνιες θυσίες, εξαιτίας της κακοδιαχείρισης των δημοσιονομικών τους μεγεθών. Αν η φτωχή ηγεσία στην Ελλάδα, δεν καταφέρει να αποφύγει μία τραπεζική κρίση, θα πρέπει να κάνει ακόμα μερικές θυσίες, τις οποίες θα υποστεί ο απλός πολίτης”.
Ορατό είναι και το ενδεχόμενο η ευρωζώνη να εισέλθει σε “παρέλαση φρίκης, σε περίπτωση που η ίδια η Ελλάδα, αποκυρήξει το χρέος της”, συμφωνούν οι οικονομικοί συντάκτες, προσθέτοντας ότι “και οι πόρτες των πιστωτικών αγορών θα είναι μόνιμα κλειστές για το σύνολο της ευρωζώνης”.
Άλλη μια οπτική για τη δυναμική της χώρας που βλέπουν οι οικονομικοί συντάκτες είναι ότι οι περισσότερες εταιρίες είναι επιφυλακτικές ως προς τη χορήγηση επενδυτικών κεφαλαίων στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, ωστόσο, στο μέλλον, οι επενδύσεις σε μία χώρα που θα διαθέτει καθαρό ισολογισμό και το ενδεχόμενο επικείμενης χρεοκοπίας θα είναι μηδαμινό, ίσως αποτελέσει χρυσή ευκαιρία για τη χώρα”.
Το κείμενο της Merryn Somerset Webb, καταλήγει με το συμπέρασμα: “Η εκδίκηση, μετά από όλα αυτά, δεν αποτέλεσε ποτέ οικονομική στρατηγική”.

ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ....Η ΕΥΑ....


Εμμένει στην ανεξαρτητοποίησή της η Καϊλή



Εμμένει στην ανεξαρτητοποίησή της η Καϊλή









Αν προχωρήσει θα μείνει με 151 βουλευτές το ΠΑΣΟΚ

Από ώρα σε ώρα αναμένεται να προχωρήσει σε ανεξαρτητοποίηση η Εύα Καϊλή κάνοντας πράξη τα όσα είχε εκφράσει η ίδια με επιστολή της πριν δύο ημέρες. Αν η Καϊλή ανεξαρτητοποιηθεί, το ΠΑΣΟΚ θα μείνει με 151 βουλευτές.

Ακολουθεί η επιστολή που είχε στείλει στον πρόεδρο της Βουλής την Τρίτη:

Αγαπητέ Πρόεδρε,


στην συνεδρίαση της Κ.Ο. χθες, δεν μας δόθηκε ο λόγος, ετσι καταθέτω την παρακάτω επιστολή, για να εκφράσω την δική μου άποψη.
Η διακυβέρνηση μας χαρακτηρίστηκε από Ιστορικά διλήμματα, με κρισιμότερο εκείνο της προσφυγής μας στο ΔΝΤ.
Εφόσον δεν ζητήθηκε τότε η συμμετοχή όλων των Ελλήνων πολιτών, και καθώς το ΠΑΣΟΚ ενσαρκώνει την Ευρωπαϊκή Προοπτική της χώρας, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να θέσουμε σε αμφισβήτηση αυτή την προοπτική μέσω δημοψηφίσματος ή οποιασδήποτε άλλης διαδικασίας, μετά τις τιτάνιες προσπάθειες σας τα τελευταία δυο χρόνια.
Το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος ουσιαστικά ακυρώνει την συμφωνία της 26ης Οκτώβρη και μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία.
Εδώ που έχουνε φτάσει τα πράγματα, είναι απαραίτητο να ληφθεί πρωτοβουλία από εσάς, για μια νέα κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας και Συνεργασίας, με Πρωθυπουργό πρόσωπο κοινής αποδοχής, για την διασφάλιση αυτής της Συμφωνίας.
Θεωρώ αυτονόητο αγαπητέ Πρόεδρε, ότι τα σχέδια περί Δημοψηφίσματος θα εγκαταλειφθούν άμεσα και ρητά, και θα προταχθεί το Εθνικό Συμφέρον της Ελλάδας.
Η συνείδηση μου δεν μου επιτρέπει σε καμία περίπτωση να προτάξω το κομματικό ή το προσωπικό μου συμφέρον, από το Εθνικό.
Ουτως ή άλλως και σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για το Εθνος, καλούμαστε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, πράγμα το οποίο θα πράξω.

Με εκτίμηση
Εύα Καϊλή