Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

UFO: ΕΞΩΓΗΙΝΑ ΣΚΑΦΗ ή ΧΡΟΝΟΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ και ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ; Μέρος 2ο

UFO: ΕΞΩΓΗΙΝΑ ΣΚΑΦΗ ή ΧΡΟΝΟΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ και ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ; Μέρος 2ο

 

Η «ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΟΖ»
Οι ερευνητές των UFO παρατήρησαν ότι, σε πάρα πολλές περιπτώσεις, οι μάρτυρες της «στενής επαφής» με UFO ανέφεραν ότι για κάποια ώρα πριν από το γεγονός, όπως και κατά τη διάρκειά του, ένιωθαν μια παράξενη αίσθηση απομόνωσης και απομάκρυνσης από την «πραγματικότητα», ένα παράξενο συναίσθημα σαν «η πραγματικότητα να είχε αλλάξει, σαν να βρίσκονταν σε έναν άλλο, πιο μαγικό κόσμο».
Η μελετητής των UFO Jenny Randles ονόμασε το φαινόμενο «παράγοντα Οζ», κάνοντας μια αναφορά στη «μαγική χώρα του Οζ», των βιβλίων του Φρανκ Μπάουμ και της πασίγνωστης ομώνυμης ταινίας.
Αρχικά η αναφορά αντιμετωπίστηκε ως αναμενόμενη, αφού ακούγεται λογικό η «επαφή» με κάτι τελείως άγνωστο να προκαλεί πρωτόγνωρα συναισθήματα. Αργότερα όμως η επίμονη αναφορά των «επαφικών» και των μαρτύρων UFO στο συγκεκριμένο συναίσθημα, το οποίο ένιωθαν σαν να τους «εκπεμπόταν» από κάποιο εξωτερικό κέντρο, άρχισε να προβληματίζει τους μελετητές.
Αρχικά, οι περισσότεροι ερευνητές υπέθεσαν ότι οι UFOναύτες επηρέαζαν με κάποια τεχνική ή τεχνολογία την αντίληψη των ανθρώπων, πιθανώς με σκοπό να ξυπνήσουν κάποια ανώτερη αντίληψη ή συναισθήματα. Όμως αργότερα, η αντιφατική και πολλές φορές ύποπτη δράση των «ξένων», που δεν δίσταζαν να παίξουν παράξενα παιχνίδια με τους ανθρώπους που επέλεγαν να έρθουν σε επαφή, έκανε τους ερευνητές να αλλάξουν γνώμη. Το παράξενο συναίσθημα ίσως δεν το προκαλούσαν ηθελημένα οι «ξένοι», αλλά ίσως οφειλόταν πράγματι στην αντίληψη της ύπαρξης ενός άλλου «κόσμου», από τον οποίο εκείνοι έρχονταν…
Ο δρ. Μιντ Λέιν (Meade Layne), ένας πρωτοπόρος της παραψυχολογίας στις αρχές του 20ού αιώνα, είχε προβλέψει από τη δεκαετία του 1930 την εμφάνιση των UFO, πολύ πριν οι πιλότοι του Β’ Π. Π. μιλήσουν για πρώτη φορά για τα «Foo Fighters», τις φωτεινές σφαίρες που έβλεπαν να πετούν δίπλα στα αεροπλάνα τους.
Ο Λέιν εξηγούσε ότι τα σκάφη που θα εμφανιστούν στον κόσμο μας, θα ήταν τα σκάφη των «εξωγήινων», με τους οποίους αυτός και οι συνεργάτες του επικοινωνούσαν ήδη μέσω μέντιουμ και «channeling» (δηλαδή επικοινωνία μέσω μέντιουμ που βρίσκονταν σε ύπνωση)!
Το 1947, πολύ πριν το θέμα των εξωγήινων αρχίσει να συζητιέται από το ευρύ κοινό, ο δρ. Λέιν δημοσίευσε στο περιοδικό του μια άλλη, πιο παράξενη αποκάλυψη:
Δήλωσε ότι αυτός και η ομάδα του ανακάλυψαν ότι οι επιβάτες των UFO δεν ήταν τελικά εξωγήινοι, αλλά έρχονταν στον κόσμο μας από μια άλλη διάσταση, από ένα άλλο χωρο-χρονικό συνεχές!
Τους ονόμαζε «Etherians», «Αιθέριους». Ο δρ. Λέιν περιέγραφε επίσης την ικανότητα των Αιθέριων και των σκαφών τους να αποϋλοποιούνται («de-mat») και να υλοποιούνται («mat»), πολύ πριν κάποιος παρατηρήσει αυτό το χαρακτηριστικό των UFO. Πώς ο δρ. Λέιν τα γνώριζε όλα αυτά, πριν γίνουν οι πρώτες αναφορές για αυτή την απίστευτη ικανότητα των εξωγήινων και των σκαφών τους;

ΝΕΡΑΪΔΕΣ
Ο διάσημος δρ. Χάινεκ (Allen Hynek), εντεταλμένος πράκτορας και ερευνητής της Αμερικανικής Αεροπορίας (USAF), μελέτησε κάποτε την περίπτωση ενός γεωργού στη Μινεσότα, του Μρ. Σίμοντον, ο οποίος δέχτηκε την επίσκεψη ενός ιπτάμενου δίσκου και των επιβατών του.
Οι επισκέπτες, που έμοιαζαν «ανατολίτες» σύμφωνα με τον γεωργό, του ζήτησαν να τους γεμίσει ένα κανάτι με νερό(!) και ως αντάλλαγμα του έδωσαν… τηγανίτες. Ο δρ. Χάινεκ ανέλυσε αυτές τις τηγανίτες, στις οποίες παρατήρησε ότι δεν υπήρχε ούτε ίχνος αλατιού.
Όταν ο Γάλλος επιστήμονας δρ. Ζακ Βαλλέ μελέτησε κι αυτός το περιστατικό, δεν μπόρεσε να μην παρατηρήσει ότι οι τηγανίτες και το ψωμί χωρίς ίχνος αλατιού, είναι ένα από τα φαγητά που ζητούσαν σχεδόν πάντα ως προσφορά οι… Νεράιδες.
Υπάρχει λοιπόν σχέση ανάμεσα στις Νεράιδες και τα UFO;
Στις 21 Αυγούστου 1955, στο Κεντάκυ των Η.Π.Α., τα μέλη της οικογένειας Σάττον και το ζεύγος Τέιλορ δέχτηκαν μια κανονική πολιορκία από μικρόσωμα λαμπερά ανθρωπάκια ενώ βρίσκονταν στο αγρόκτημά τους και απάντησαν με πυροβολισμούς. Τα ανθρωπάκια αυτά δεν έμοιαζαν με τους γνωστούς «γκρίζους», αλλά περισσότερο με… Τρολ. Είχαν τεράστια, πεταχτά αυτιά, μακριά κοκαλιάρικα πόδια και χέρια που έφταναν μέχρι το έδαφος. Το πιο απίστευτο ήταν ότι κάθε φορά που κάποιος τα πυροβολούσε, τινάζονταν θεαματικά προς τα πίσω και έβγαζαν παράξενους ήχους, λες και ήταν κινούμενα σχέδια!
Το περιστατικό, αν και ακούγεται πολύ απίστευτο για να είναι αληθινό, θεωρείται επιβεβαιωμένο, γιατί οι μάρτυρες ήταν έντεκα, οι αρχές διαπίστωσαν ότι ήταν πράγματι πολύ ταραγμένοι και φάνηκαν όντως να έχουν πάρει μέρος σε μια «μάχη». Κάτι πραγματικό συνέβη εκείνη τη νύχτα…

ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ
Ο δρ. Ζακ Βαλλέ παραθέτει ένα άλλο παράξενο περιστατικό, που συνέβη τον Δεκέμβριο του 1979 στην περιοχή Purple Justice στο Poitou της Γαλλίας:
Τρεις νεαροί που ξενυχτούσαν μιλώντας, καθισμένοι σε μια έρημη και ανοιχτή περιοχή, είδαν φωτεινές σφαίρες να πετούν στον ουρανό.
Την ώρα που εξελισσόταν το φαινόμενο, ο ένας νεαρός αποφάσισε να φύγει, ενώ οι άλλοι συνέχισαν να κοιτούν με ενδιαφέρον το φαινόμενο.
Ο νεαρός Frans Autenne μπήκε στο αυτοκίνητο, αλλά μόλις προσπάθησε να το βάλει μπρος, τρεις από τις φωτεινές σφαίρες κατέβηκαν από τον ουρανό και βρέθηκαν γύρω από το αυτοκίνητό του.
Μόλις τα φώτα εξαφανίστηκαν, οι δύο άλλοι νεαροί διαπίστωσαν ότι ο φίλος τους είχε εξαφανιστεί, χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος!
Κάλεσαν την αστυνομία, η οποία άρχισε να ψάχνει για τον Frans, αλλά δεν μπόρεσε να τον βρει πουθενά.
Φυσικά, δημιουργήθηκαν άμεσα οι υποψίες ότι οι δύο νεαροί είχαν δολοφονήσει τον Frans και σκαρφίστηκαν αυτήν την ιστορία για να γλιτώσουν τη δίωξη.
Κανείς, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν πίστεψε την ιστορία των φωτεινών σφαιρών.
Το θέμα πήρε μεγάλη έκταση στα Μ.Μ.Ε., και τις επόμενες μέρες όλη σχεδόν η Γαλλία μιλούσε για τον εξαφανισμένο νεαρό.
Όμως, μια βδομάδα μετά, ακριβώς, ο νεαρός εμφανίστηκε. Επέστρεψε στο σπίτι του, σαν να μη συνέβαινε τίποτα!
Όταν οι γονείς και οι γνωστοί έπεσαν πάνω του για να μάθουν τι έγινε, αυτός έμεινε έκπληκτος, γιατί δεν καταλάβαινε το ξαφνικό ενδιαφέρον τους!
Πίστευε ότι δεν είχε λείψει καθόλου και ότι το προηγούμενο βράδυ ήταν με τους φίλους του – κάτι που για τους υπόλοιπους όμως είχε συμβεί μια εβδομάδα πριν! Για αυτόν δεν είχαν περάσει παρά μερικές ώρες!
Αν και κάποιοι δημοσιογράφοι είπαν αργότερα ότι το γεγονός ήταν φάρσα, καμιά εξήγηση δεν δόθηκε ποτέ για το τι συνέβη στον νεαρό Frans και πού ήταν τη βδομάδα που έλειπε. Πραγματικά δεν γνώριζε τίποτε, όπως διαπίστωσαν αργότερα οι ανακριτές του…

MOTH-MAN, Ο «ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ»
Ο ερευνητής Τζον Κιλ (John Keel), ο οποίος αρχικά αρνούνταν το φαινόμενο των UFO και το θεωρούσε κάποιο είδος μαζικής παράνοιας, αναμείχθηκε κάποτε σε μια πολύ παράξενη ιστορία, όταν ερευνούσε τις εμφανίσεις του παράξενου φτερωτού πλάσματος με λαμπερά κόκκινα μάτια που έμεινε στην Ιστορία ως «mothman».
(Σχετικά με τις εμπειρίες του Κιλ γυρίστηκε και μια πολύ καλή ταινία, το Mothman Prophesies, με πρωταγωνιστή τον Ρίτσαρντ Γκιρ.)
Ήταν το 1968, την ίδια εποχή που παρατηρήθηκε για πρώτη φορά το φαινόμενο των ακρωτηριασμών ζώων, στην ίδια μάλιστα περιοχή όπου γίνονταν οι εμφανίσεις του Mothman, στη Δυτική Βιρτζίνια των Η.Π.Α.
Την ίδια εποχή, στην ίδια περιοχή, καταγράφηκαν πάνω από 100 εμφανίσεις UFO και τρία τουλάχιστον περιστατικά στα οποία διάφοροι επέμεναν ότι είχαν απαχθεί και εξεταστεί από εξωγήινους. Επίσης, είχε ξεσπάσει επιδημία περιστατικών «poltergeist» (ανήσυχων πνευμάτων), τα οποία θεωρούνται «ψυχικά φαινόμενα ακούσιας τηλεκίνησης». Ο mothman αναφέρθηκε από τουλάχιστον 70 άτομα και δεκάδες άλλα ανέφεραν ότι δέχτηκαν επισκέψεις «ανθρώπων με τα μαύρα» (Men In Black), που τους απειλούσαν να μην αποκαλύψουν τα παράξενα γεγονότα που ζούσαν.
Η παραδοξότητα όμως κορυφώθηκε όταν στη Δυτική Βιρτζίνια, στην πόλη που ήταν το επίκεντρο των παράξενων φαινομένων, μια γέφυρα κατέρρευσε, σκοτώνοντας 100 άτομα. Οι απαχθέντες γνώριζαν για αυτήν την επερχόμενη καταστροφή, αφού οι «ξένοι» που τους είχαν απαγάγει, τους είχαν ενημερώσει ότι τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα, το μεσημέρι δηλαδή της 24ης Δεκεμβρίου, θα γινόταν ένα σημαντικό περιστατικό. Δεν τους είχαν πει όμως πού ακριβώς θα γινόταν αυτή η καταστροφή, οπότε εκείνοι, όπως και ο Κιλ που είχε μιλήσει μαζί τους, δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την καταστροφή.
Ο Κιλ από τότε άρχισε να πιστεύει ότι τα UFO, αλλά και όλα τα παράξενα φαινόμενα όπως τα poltergeist και οι εμφανίσεις παράξενων πλασμάτων, οφείλονται στην ύπαρξη σκοτεινών υπερφυσικών πλασμάτων (που ο ίδιος ονόμαζε «ultra-terrestrials», δηλαδή «υπερ-γήινους»), που ελέγχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια τον πλανήτη μας και παίζουν με εμάς ένα παράξενο και φονικό παιχνίδι, όπως εμείς παίζουμε μερικές φορές με μια μυρμηγκοφωλιά πριν την εξολοθρεύσουμε με εντομοκτόνα.
Ο Κιλ πιστεύει από τότε ότι οι ultra-terrestrials είναι οι σκοτεινοί θεοί του παρελθόντος, οι οποίοι επιλέγουν μερικούς ανθρώπους για να παίξουν μαζί τους, καταστρέφοντας πολλές φορές τελείως τις ζωές τους, με τον ίδιο πάνω-κάτω τρόπο που οι αρχαίοι Έλληνες θεοί κατέστρεφαν τη ζωή των τραγικών ηρώων, όπως ο Ορέστης ή ο Οιδίποδας.
Όταν ο Κιλ άρχισε να σχηματίζει αυτήν την ερμηνεία, τα φαινόμενα άρχισαν να στρέφονται εναντίον του.
Γράφει: «Φωτεινά εναέρια αντικείμενα με ακολουθούσαν παντού σαν πιστά σκυλιά. Τα αντικείμενα φαίνονταν να γνωρίζουν πού πήγαινα και πού είχα βρεθεί. Έμπαινα σε ένα τυχαίο μοτέλ και ανακάλυπτα ότι κάποιος είχε κάνει ήδη κράτηση στο δικό μου όνομα και ότι είχε αφήσει μία σειρά χωρίς νόημα τηλεφωνικών μηνυμάτων για μένα. Με τυράννησαν απίθανες συμπτώσεις και κάποιοι από τους στενότερους φίλους μου στη Νέα Υόρκη… άρχισαν να αναφέρουν δικές τους παράξενες εμπειρίες. Poltergeist εμφανίζονταν στο διαμέρισμά τους και τους ακολουθούσαν άσχημες μυρωδιές… Πολλές φορές ξύπνησα καταμεσής της νύχτας, ανήμπορος να σαλέψω, με μία πελώρια σκοτεινή οπτασία να στέκεται από πάνω μου…»

Ο αινιγματικός mothman που στοίχειωσε την κωμόπολη Point Pleasant στη Δυτική Βιρτζίνια. Το ατσάλινο άγαλμά του στήθηκε προς τιμήν του ερευνητή John Keel. Ο Keel πιστεύει ότι ο mothman είναι μια ενσάρκωση των υπερφυσικών και βλοσυρών «ultra-terrestrials»

Tο κοινό που έχουν οι προηγούμενες ιστορίες, είναι ότι όλες τους μιλούν για κάτι πολύ πιο παράξενο από εξωγήινους, χρονοταξιδιώτες και άγνωστα ατμοσφαιρικά φαινόμενα. Μιλούν για τελείως παράλογα και ανεξήγητα περιστατικά, για πλάσματα και φωτεινές σφαίρες που έρχονται στον κόσμο μας από άλλες διαστάσεις για να επικοινωνήσουν ή να παίξουν μαζί μας. Και όπως όλοι ξέρουμε από τη μυθολογία, αλλά και από τα παραμύθια που ακούγαμε μικροί, αυτά τα παράξενα πράγματα είναι εδώ, μαζί μας, από τότε που υπάρχει η ανθρωπότητα…
Ο ερευνητής Michael Talbot, γράφει στο βιβλίο του The Holographic Universe: «Κάποιες επαφές με UFO είναι σουρεαλιστικές ή ονειρικές σε χαρακτήρα. Στη σχετική φιλολογία μπορεί να βρει κανείς περιπτώσεις στις οποίες τα πλάσματα των UFO τραγουδούν παράλογα τραγούδια ή πετούν παράξενα αντικείμενα (όπως πατάτες) στους μάρτυρες. Περιπτώσεις που αρχίζουν ως κανονικές απαγωγές σε διαστημόπλοια καταλήγουν ως παραισθητικά ταξίδια σε μια αλληλουχία πραγματικοτήτων που θυμίζουν Δάντη ή σε περιπτώσεις στις οποίες οι ανθρωποειδείς εξωγήινοι αλλάζουν μορφή και γίνονται πουλιά, τεράστια έντομα και άλλα φαντασμαγορικά όντα».
Ίσως τα UFO να είναι τα ξωτικά του παρελθόντος, τα οποία επιστρέφουν μεταμορφωμένα, ντυμένα με τα κοστούμια της μοντέρνας εποχής, καβάλα πλέον όχι σε άλογα, αλλά σε υπερφυσικά ιπτάμενα οχήματα. Αυτό είναι και το κεντρικό συμπέρασμα των μελετών του μεγάλου ερευνητή Ζακ Βαλλέ.

ΔΑΙΜΟΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΟ
Ο δρ. Βαλλέ θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους μελετητές των UFO, γιατί κατέγραψε και ανέλυσε με αυστηρή επιστημονική ακρίβεια αμέτρητα περιστατικά UFO. Ο δρ. Βαλλέ δεν περιόρισε όμως τη σκέψη του στο καθαρά επιστημονικό μέρος, αλλά μέσα από τα βιβλία και τις μελέτες του, έγινε ο κύριος εκφραστής και θεμελιωτής μιας άλλης θεωρίας για τα UFO, την οποία σήμερα ονομάζουμε «Παραφυσική Υπόθεση» (Paranormal Hypothesis).
Ο δρ. Βαλλέ μελέτησε μεγάλο μέρος της «αποκρυφιστικής παράδοσης» του Δυτικού Κόσμου, την αντιπαρέβαλε με τις παραδοσιακές ιστορίες για εμφανίσεις παράξενων πλασμάτων και οντοτήτων που υπάρχουν από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, και συνέκρινε τις παρατηρήσεις του με τα χαρακτηριστικά του φαινομένου των UFO. Έτσι έφτασε στο συμπέρασμα ότι τα UFO ήταν εντυπωσιακά παρόμοια με τους θρύλους των Ξωτικών και των Νεραϊδών, που συνεχίζονταν να εμφανίζονται στην εποχή μας, αλλά με άλλο πλέον όνομα. Επίσης παρατήρησε ότι σε όλες σχεδόν τις «στενές επαφές» υπήρχαν στοιχεία που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «υπερφυσικά» και συνδέουν το φαινόμενο των UFO με τα λεγόμενα «παραψυχολογικά» φαινόμενα και, κατά συνέπεια, με τα θρησκευτικά.
Ίσως πράγματι τα UFO να είναι μια μοντέρνα μορφή των «δαιμόνων». Στο Κοράνι, π.χ., τα περίφημα Τζιν περιγράφονται σαν να έχουν όλα σχεδόν τα χαρακτηριστικά των UFO και των UFOναυτών: Μπορούν να γίνουν αόρατα. Έχουν την ικανότητα να υλοποιούνται και να εξαφανίζονται. Έχουν την τάση να παραπλανούν τους ανθρώπους και να τους παραπληροφορούν με όλων των ειδών τα ψέματα. Απαγάγουν ανθρώπους. Αγαπούν τη σεξουαλική επαφή με τους ανθρώπους. Επίσης, ο ισλαμικός μύθος των Τζιν λέει πως, όταν ταξιδεύουν το βράδυ στον ουρανό, παίρνουν σχεδόν πάντα τη μορφή σφαιρών από φωτιά! (Οι ομοιότητες είναι τόσες πολλές, που είμαστε υποχρεωμένοι να σκεφτούμε ότι ίσως με τη λέξη «Τζιν», οι Άραβες του παρελθόντος αναφέρονταν στα UFO!)
Ο δρ. Βαλλέ γράφει: «Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας την ικανότητά τους να μεταμορφώνονται. Στις Η.Π.Α. εμφανίζονται σαν τα τέρατα της επιστημονικής φαντασίας. Στη Νότια Αμερική είναι αιμοδιψή και πανέτοιμα να επιτεθούν. Στη Γαλλία συμπεριφέρονται σαν λογικοί, “καρτεσιανοί”, φιλειρηνικοί τουρίστες…»
Σε άλλο σημείο, παραθέτει μια σημείωση του Παράκελσου σχετικά με τους «γνωμούς», στοιχειακά πλάσματα της Γης της αποκρυφιστικής παράδοσης, υπογραμμίζοντας τις ομοιότητες με τους «γκρίζους» και τη συμπεριφορά τους: «Εμφανίζονται κατά βούληση κοντοί ή ψηλοί, όμορφοι ή άσχημοι… Σκέψου δύο φορές προτού αρχίσεις δοσοληψίες μαζί τους. Όταν συνδεθείς μαζί τους πρέπει να κάνεις αυτό που σου λένε. Όταν εξοργίζονται επιβάλλουν σοβαρές ποινές. Μερικές φορές σκοτώνουν. Υπάρχουν αποδείξεις γι’ αυτό».

Το σύστημα κατηγοριοποίησης των επαφών με UFO του δρ. Ζακ Βαλλέ, που συσχετίζει τις εμφανίσεις με «ανωμαλίες».


Ο Τζον Κιλ αναφέρει ότι στις επιτόπιες έρευνές του σε περιστατικά στενών επαφών, αντιμετώπισε πολλές φορές το φαινόμενο της «δαιμονοληψίας»: «Πολλές φορές βρέθηκα τη νύχτα σε χωράφια μαζί μ’ επαφικούς, οι οποίοι ξαφνικά μιλούσαν με βαριά φωνή, λέγοντας ότι έρχονται απ’ το διάστημα. Ανεξάρτητα από το πόσο πονηρές και περίπλοκες ερωτήσεις τούς έκανα, αυτοί έδιναν πάντα μία γρήγορη και λογική απάντηση. Φαινόταν να γνωρίζουν τα πάντα για οτιδήποτε, όπως ακριβώς και οι δαίμονες σε περιπτώσεις δαιμονοληψίας και γνώριζαν και τις παραμικρότερες λεπτομέρειες της ζωής μου!»
Ο Χ. Φ. Λάβκραφτ, στη Μυθολογία Κθούλου, περιγράφει τους εξωγήινούς θεούς του ως πλάσματα τελείως ξένα για τον άνθρωπο, χωρίς κανένα κοινό σημείο αναφοράς, που το μόνο που μπορούν να προκαλέσουν στον άνθρωπο είναι παράνοια και τρέλα…
Ο Δρ. Βαλλέ υποστηρίζει τρεις βασικές ερμηνείες για τα UFO: Η πρώτη είναι ότι πρόκειται για εικόνες που προβάλλονται στον νου των παρατηρητών από ένα τελείως άγνωστο παραψυχολογικό φαινόμενο. Η δεύτερη ότι είναι κομμάτια ενός «συστήματος ελέγχου», μέσω του οποίου μια ανώτερη νοημοσύνη (π.χ. το γήινο οικοσύστημα, το οποίο ίσως έχει μια νοημοσύνη που δεν αντιλαμβανόμαστε) ελέγχει και επηρεάζει τη συμπεριφορά μας. Αυτό το «σύστημα ελέγχου» παραπέμπει σ’ αυτό που ονομάζουμε «Matrix». Η τρίτη είναι ότι τα προβάλλουν στον νου μας οντότητες που έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν τον χώρο και τον χρόνο, π.χ. χρονοταξιδιώτες.
Η στενή σχέση παραφυσικού και UFO είναι παραδεκτή ακόμη και από τις πιο επίσημες πηγές. Μια ειδική έκδοση της Βιβλιοθήκης του Αμερικανικού Κογκρέσου που έγινε για λογαριασμό της Αμερικανικής Στρατιωτικής Αεροπορίας, USAF, με τίτλοUFOs and Related Subjects: An Annotated Bibliography, αναφέρει στον πρόλογό της: «Ένα μεγάλο μέρος των δημοσιεύσεων σχετικά με UFO συνδέονται στενά με τον μυστικισμό και το μεταφυσικό. Παρουσιάζουν θέματα όπως η νοητική τηλεπάθεια, η αυτόματη γραφή και αόρατες οντότητες, όπως και φαινόμενα σαν τα poltergeist (φαντάσματα), εκδηλώσεις και καταληψίες. Πολλές αναφορές σχετικά με τα UFO που δημοσιεύονται είναι εντυπωσιακά όμοιες με δαιμονοληψίες και ψυχικά φαινόμενα».


ΑΠΟΚΡΥΦΟ & UFO

Αυτή είναι η φιγούρα του «Λαμ» μιας οντότητας με την οποία ο «μάγος» Άλιστερ Κρόουλυ ήρθε σε πνευματική επικοινωνία πριν το 1918. Οι ομοιότητες με τους «γκρίζους» είναι προφανής και γεννά πολλά ερωτήματα…

Είναι φυσικά αρκετά δύσκολο να αποδεχτούμε την υπερφυσική ερμηνεία, η οποία στην ουσία δεν προσφέρει απάντηση για τα UFO, αλλά μεταθέτει το πρόβλημα σε άλλες «σφαίρες ύπαρξης». Ο δρ. Βαλλέ έχει δεχτεί έντονη κριτική για αυτό, γιατί, όπως λένε οι επικριτές του, αρνείται να δεχτεί τη «χειροπιαστή» ύπαρξη των UFO και στην ουσία «θολώνει κι αυτός τα νερά», ενώ υπάρχουν χιλιάδες περιστατικά που δείχνουν ότι τα UFO είναι κάτι που θα μπορούσαμε να το εξηγήσουμε με πολύ πιο απλές προσεγγίσεις από τη δική του.
Μήπως λοιπόν τα UFO είναι κάτι τόσο αδιευκρίνιστο, που ο καθένας από εμάς τα βλέπει σύμφωνα με τις προκαταλήψεις του; (Οι θρησκόληπτοι βλέπουν δαίμονες και αγγέλους, οι επιστήμονες διαστημόπλοια και ενεργειακές συγκεντρώσεις, οι άνθρωποι του ’60 αυτοκίνητα της εποχής, οι φοβισμένοι τέρατα και απαγωγείς, οι οραματιστές αιθερικές οντότητες και φωτισμένους διδασκάλους.) Αν τα UFO είναι τελικά υπερφυσικά ή προέρχονται από άλλες πραγματικότητες, κάθε προσπάθεια κατανόησής τους είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Πώς περιμένουμε εξάλλου να κατανοήσουμε κάτι πραγματικά «ξένο»;


Ίσως πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν υπάρχει καμιά ικανοποιητική ερμηνεία των UFO. Γιατί πιθανότατα τα UFO δεν είναι κομμάτια του κόσμου μας, αλλά έρχονται από «αλλού». Και για το λύσιμο του μυστηρίου τους απαιτείται μια διανοητική επανάσταση, η οποία ίσως να ταράξει συθέμελα τις σημερινές μας αντιλήψεις για τον κόσμο, αλλά θα μας αποκαλύψει ταυτόχρονα και πολλά άλλα μυστικά, όπως της Παραψυχολογίας και του Αποκρυφισμού, αλλά και της πραγματικής φύσης του Κόσμου μας

UFO: ΕΞΩΓΗΙΝΑ ΣΚΑΦΗ ή ΧΡΟΝΟΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ και ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ; Μέρος 1ο

UFO: ΕΞΩΓΗΙΝΑ ΣΚΑΦΗ ή ΧΡΟΝΟΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ και ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ; Μέρος 1ο



Οι περισσότεροι γνωρίζουμε μόνο δύο ερμηνείες για τα UFO: πως είτε είναι κάποιο φυσικό φαινόμενο, είτε εξωγήινα σκάφη.Όμως αυτές οι ερμηνείες δεν είναι οι μοναδικές. Καμία από τις δύο, εξάλλου, δεν μπορεί να απαντήσει σε πάρα πολλά και σημαντικά ερωτήματα σχετικά με το φαινόμενο των UFO. 
Στο άρθρο που ακολουθεί, θα προσπαθήσω να αναλύσω δύο άλλες πιθανές ερμηνείες του φαινομένου: Την πιθανότητα τα UFO να είναι «χρονοταξιδιώτες» και ττην περίπτωση τα UFO να είναι κάποιο είδος παραφυσικού φαινομένου.
Πριν όμως προχωρήσουμε σ’ αυτές τις «παράξενες» ερμηνείες, είμαστε αναγκασμένοι να ξεκινήσουμε αυτήν τη μελέτη κάνοντας κριτική στις πιο γνωστές απόψεις, για να εντοπίσουμε λεπτομέρειες που θα μας χρειαστούν παρακάτω…
(Το ακόλουθο άρθρο έχει δημοσιευτεί στο Strange 91)

ΕΙΣΤΕ ΤΡΕΛΟΙ!
Η πιο προσβλητική εξήγηση για τα UFO, την οποία την ακούμε αρκετά συχνά, είναι ότι οι άνθρωποι που τα βλέπουν είναι ψυχικά διαταραγμένοι. Τη λένε συνήθως άνθρωποι που δεν έχουν ασχοληθεί καθόλου με το φαινόμενο και το απορρίπτουν εξαρχής.
Δεν έχουν όμως υπόψη τους ότι οι πραγματικοί ερευνητές και των δύο στρατοπέδων, υπέρ ή κατά του φαινομένου, έχουν επανειλημμένα παραδεχτεί ότι οι περισσότερες θεάσεις και μαρτυρίες για UFO είναι πραγματικές, και προέρχονται από φυσιολογικούς, συνήθως έξυπνους και παρατηρητικούς ανθρώπους, που είναι έντονα προβληματισμένοι από αυτό που είδαν.
Αν δεν υπήρχαν αυτές οι αδιαμφισβήτητες μαρτυρίες, δεν θα είχαν γίνει εξάλλου τόσα επίσημα ερευνητικά προγράμματα για το φαινόμενο.



Προσέξτε όμως εδώ: Υπάρχουν άνθρωποι που ενώ αποδέχονταν την ύπαρξη των UFO και των εξωγήινων, όταν είδαν τελικά ένα UFO και έζησαν κάποια παράξενη εμπειρία που συνόδευε τη θέαση, έμειναν προβληματισμένοι, ακριβώς γιατί αυτό που είδαν δεν εξηγούνταν με κανέναν λογικό τρόπο, ούτε καν με το εξωγήινο σενάριο!
Έχω συναντήσει ανθρώπους που πριν να γίνουν και οι ίδιοι «μάρτυρες», δήλωναν θετικοί απέναντι στην πιθανότητα ύπαρξης των UFO, όταν όμως τελικά είδαν ένα, έμειναν γεμάτοι ερωτηματικά, δηλώνοντας ότι αυτό που είδαν ξέφευγε από κάθε ερμηνεία που μπορούσαν να δώσουν, είτε φυσική, είτε «εξωγήινη»!
Οι μάρτυρες σαν αυτούς είναι πάντα οι πιο αξιόπιστοι και δίνουν τις πιο ενδιαφέρουσες πληροφορίες, αφού, ακριβώς επειδή αμφιβάλλουν για αυτό που είδαν, δεν παγιδεύονται στις προκαταλήψεις τους και θυμούνται όλα τα γεγονότα που παρακολούθησαν, χωρίς να παγιδεύονται από την «επιλεκτική» μνήμη!
Αυτοί λοιπόν οι μάρτυρες, που η λογική τους είναι πάνω από κάθε αμφιβολία, αναφέρουν πολλές φορές, όπως θα δούμε παρακάτω, γεγονότα και καταστάσεις που δεν ταιριάζουν με τα γνωστά σενάρια, ούτε των φυσικών φαινομένων, ούτε της «εξωγήινης επίσκεψης».
Για να κλείνουμε με αυτό το θέμα, αν και διάφοροι προσπαθούν να υποστηρίξουν το αντίθετο, το φαινόμενο είναι υπαρκτό και δεν πρόκειται για κανενός είδους παραίσθηση. Πολλές καθαρά επιστημονικές μελέτες, όπως μια πρόσφατη έκθεση του βρετανικού Υπουργείου Αμύνης (MOD), αν και προσπαθούν να υποβιβάσουν τα UFO ως κάποιο άγνωστο φυσικό φαινόμενο, παραδέχονται παρόλα αυτά ότι το φαινόμενο είναι πραγματικό…

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
Έτσι φτάνουμε στη «φυσική» ερμηνεία για τα UFO που λέει ότι πρόκειται για «άγνωστα φαινόμενα της ατμόσφαιρας». (Αυτή είναι και η ερμηνεία της βρετανικής έκθεσης του MOD που ανέφερα προηγουμένως, την οποία θεωρώ ύποπτη και αναχρονιστική, για τους λόγους που θα διαβάσετε αμέσως παρακάτω.)
Μια σοβαρή ερμηνεία για τα UFO ήταν ότι διάφορες πυκνώσεις/αραιώσεις της ατμόσφαιρας σε μεγάλο υψόμετρο, οι οποίες οφείλονται σε διαφορές θερμοκρασίας, φτιάχνουν ένα είδος ρευστού «μεγεθυντικού φακού» που προκαλεί τη συγκέντρωση ή τη διάθλαση του φωτός των άστρων ή του Ήλιου ή της Σελήνης. Το αποτέλεσμα είναι τα αστρικά σώματα να φαίνονται στο έδαφος μεγαλύτερα ή μικρότερα ή να «κινούνται» απότομα από τη θέση τους.
Μπορεί αυτή να είναι η εξήγηση για τα «παράξενα φώτα» που κινούνται αστραπιαία στην ατμόσφαιρα;

Φωτογραφία ενός παράξενου ηλεκτρικού φαινομένου που φωτογραφήθηκε στη διάρκεια μιας καταιγίδας. Αυτοί οι «σφαιρικοί κεραυνοί» διαρκούν για ελάχιστα δέκατα του δευτερολέπτου.

Για να δώσει απάντηση στο προηγούμενο ερώτημα, ο F. G. Menkello, επιστήμονας αξιωματούχος της Αμερικανικής Αεροπορίας, δημιούργησε ένα φυσικό μοντέλο για να περιγράψει πώς με τη διάθλαση του φωτός μέσα από στρώματα αέρα διαφορετικής θερμοκρασίας στην ατμόσφαιρα, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν οπτικά φαινόμενα που να μοιάζουν με UFO.
Όμως κατέληξε ότι για να δημιουργηθούν φαινόμενα σαν τα UFO απαιτούνται διακυμάνσεις θερμοκρασίας αρκετών χιλιάδων βαθμών Κελσίου! 
Αυτές οι διακυμάνσεις, φυσικά, δεν συναντιούνται ποτέ στην ατμόσφαιρα της Γης! 
Αυτή η εξήγηση αδυνατεί επίσης να εξηγήσει γιατί έχουν καταγραφεί UFO με τόσες χιλιάδες διαφορετικές μορφές (δίσκοι, τρίγωνα, ρόμβοι, μεταλλικά αντικείμενα) και πώς εξηγείται ότι πολλές φορές πετούν τόσο χαμηλά στο έδαφος ώστε να τα παρατηρούν από κοντά οι θεατές τους! Επίσης, πώς γίνεται κάποιοι να μιλούν για προσγείωση τέτοιων αντικειμένων, για σβήσιμο των αυτοκινήτων τους καθώς εκείνα πλησιάζουν, κλπ; Πώς μια διάθλαση του φωτός προκαλεί το σβήσιμο των κινητήρων στο έδαφος; Η φυσική ερμηνεία δεν μπορεί να εξηγήσει ένα μεγάλο ποσοστό των θεάσεων, γιατί δεν υπάρχει φυσικό μοντέλο που να εξηγεί όλα τα φαινόμενα που έχουν καταγραφεί…


ΜΕΤΕΩΡΙΤΕΣ/ΣΦΑΙΡΙΚΟΙ ΚΕΡΑΥΝΟΙ

Κάποιες φορές μετεωρίτες μπαίνουν στην ατμόσφαιρα και εκρήγνυνται, προκαλώντας χρωματιστά φώτα που μοιάζουν με πυροτεχνήματα. Τέτοια περιστατικά καταγράφονται καθημερινά, αλλά σπάνια τα ονομάζει κάποιος UFO, κι ας τα βλέπουν συνήθως χιλιάδες άνθρωποι. Σχεδόν πάντοτε, όταν μιλάμε για θέαση UFO, το φαινόμενο που έχει καταγραφεί είναι πολύ πιο περίπλοκο και παράξενο από μια πτώση μετεωρίτη, όσο εντυπωσιακή κι αν είναι αυτή, όπως μπορεί εύκολα να διαπιστώσει οποιοσδήποτε μελετήσει τη σχετική βιβλιογραφία.
Η άλλη δημοφιλής «φυσική εξήγηση» που δίνεται τον τελευταίο καιρό, είναι αυτή των «σφαιρικών κεραυνών». Σύμφωνα με αυτήν, τα UFO είναι ένα παράξενο φαινόμενο του ηλεκτρισμού της ατμόσφαιρας, ο οποίος υποτίθεται ότι σχηματίζει φωτεινές μπάλες που χορεύουν τρελά στον ουρανό. Αυτές οι συγκεντρώσεις ενέργειας ίσως (τονίζω το ίσως, γιατί δεν έχει γίνει ποτέ επιβεβαίωση αυτής της θεωρίας) θα μπορούσαν να παράγουν φαινόμενα όπως το σβήσιμο των μηχανών των αυτοκινήτων, λόγω της ενεργειακής φύσης τους.

Ένας «σφαιρικός κεραυνός» που δημιουργήθηκε μέσα σε ειδικό κλίβανο μικροκυμάτων για μερικά δευτερόλεπτα…

Έχει όμως αποδειχτεί ότι οι σφαιρικοί κεραυνοί παράγονται μόνο στην περίπτωση μιας ηλεκτρικής καταιγίδας, όταν δηλαδή έχουμε κεραυνούς και αστραπές, και σχεδόν ποτέ άλλοτε. Αυτοί οι κεραυνοί διαρκούν για πολύ μικρά χρονικά διαστήματα, της τάξης των μερικών δευτερολέπτων στην καλύτερη περίπτωση. Αντίθετα, πολλά UFO που έμοιαζαν με σφαιρικούς κεραυνούς –αλλά δεν ήταν– εμφανίστηκαν σε τελείως φυσιολογικές συνθήκες, σε τελείως αίθριο καιρό, ήταν φανερά για πολλές δεκάδες λεπτά, κατέβηκαν πολύ κοντά στο έδαφος, πέταξαν κοντά σε ανθρώπους, διάνυσαν τεράστιες αποστάσεις, μετέφεραν σε κάποιες περιπτώσεις ολόκληρα αντικείμενα. Σε καμιά περίπτωση ένας «φυσικός» σφαιρικός κεραυνός δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο!
Επίσης, αν και λέγεται ότι σφαιρικοί κεραυνοί έχουν παραχθεί μέσα σε εργαστήριο, αυτό δεν είναι ακριβώς σωστό. Μέσα σε ειδικούς θαλάμους παραγωγής μικροκυμάτων έχουν παραχθεί μικρές λάμψεις, αλλά αυτές διαρκούν μονάχα εκατοστά του δευτερολέπτου και μετά χάνονται. Δεν έχουν ποτέ παραχθεί ούτε καταγραφεί σφαιρικοί κεραυνοί που να μοιάζουν με UFO και μπορούν να κινηθούν στο φυσικό περιβάλλον! Αν μπορέσουμε να παραγάγουμε σφαιρικούς κεραυνούς σε φυσικό περιβάλλον και διαπιστώσουμε τότε ότι έχουν κάποιο χαρακτηριστικό που ταιριάζει με τις θεάσεις UFO, μόνο τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε για την πιθανή σχέση UFO και σφαιρικών κεραυνών.
Παρόλα αυτά, η ανάγκη κάποιων ανθρώπων να υποστηρίξουν ότι «βρήκαν την απάντηση για το μυστήριο», τους κάνει να λένε μέχρι και ψέματα.
Έτσι, υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι «όλα τα UFO που έχουν παρατηρηθεί και παραμένουν ανεξήγητα, καταγράφηκαν σε συνθήκες καταιγίδας, άρα ήταν σφαιρικοί κεραυνοί», όπως γράφτηκε σε ένα επιστημονικό περιοδικό. Αυτό είναι ψέμα.
Σε μια π.χ. επιστημονική μελέτη μιας «επιδημίας» θεάσεων UFO που έγινε στην Αυστραλία το 1975, η μόνη μετεωρολογική κατάσταση στη διάρκεια της οποίας δεν έγινε καμιά θέαση, ήταν στη διάρκεια των καταιγίδων!
Μια άλλη απίστευτη εξήγηση που δίνεται κατά καιρούς είναι ότι «όλα τα UFO είναι θεάσεις του πλανήτη Αφροδίτη». Ο πλανήτης αυτός φαίνεται κάποιες φορές πράγματι σαν ένα λαμπερό άστρο που εντυπωσιάζει, σε καμιά περίπτωση όμως δεν μοιάζει με ιπτάμενος δίσκος! Ίσως να υπάρχουν πράγματι κάποια περιστατικά στα οποία κάποιος να υπέθεσε ότι «εκείνο το λαμπερό άστρο στον ουρανό είναι ύποπτο», με τίποτα όμως δεν μπορούμε να εξηγήσουμε περιστατικά όπως π.χ. την εμφάνιση των πολλαπλών UFO που στάθηκαν για μισή ώρα πάνω από το Φοίνιξ της Αριζόνα το 1997. Επίσης, η Αφροδίτη δεν γίνεται να κατεβεί χαμηλά στον ορίζοντα – και πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να σβήσει μηχανήματα ή να δημιουργήσει έστω και ψευδαισθήσεις «απαγωγών»…

UFO43 Στις 13 Μαρτίου του 1997, χιλιάδες άνθρωποι είδαν μια ομάδα UFO να σταθμεύουν πάνω από την πόλη Φοίνιξ της Αριζόνα. Ποιος ήταν ο σκοπός αυτής της «επίδειξης»;
Είναι αλήθεια ότι ένα μεγάλο ποσοστό θεάσεων UFO είναι πράγματι παρεξηγήσεις φυσικών φαινομένων. Όμως, από τις πρώτες μέρες που ξεκίνησε η μελέτη των UFO όλες σχεδόν οι φυσικές εξηγήσεις έχουν αποδειχτεί επανειλημμένα ανεπαρκείς για να εξηγήσουν τις πραγματικά «ενδιαφέρουσες» θεάσεις. Αλλά κάποιοι συνεχίζουν μέχρι σήμερα να αναμασούν τέτοιου τύπου «θεωρίες», όπως στην πρόσφατη έκθεση του βρετανικού Υπουργείου Αμύνης (MOD) που υποστηρίζει ότι τα περισσότερα UFO είναι ατμοσφαιρικά φαινόμενα.
Αυτήν την έκθεση τη θεωρώ πλήρως αποπροσανατολιστική και πιστεύω ότι είναι κάποιου είδους πείραμα του MOD που εξερευνά τους τρόπους διαμόρφωσης της άποψης του πλήθους σχετικά με τα UFO.
Για αυτό και συμπίπτει χρονικά με την αποκάλυψη της απάτης του βίντεο της «αυτοψίας του εξωγήινου» και τη σύλληψη του «χάκερ της NASA» Gary McKinnon (Καλοκαίρι-Φθινόπωρο 2006).
Ίσως δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι και τα τρία αυτά γεγονότα (της έκθεσης, του βίντεο και του χάκερ) συνέβησαν σε περίοδο μόνο έξι μηνών και είχαν επίκεντρο το ίδιο μέρος, την Αγγλία.

ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΓΗΙΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ


Αυτή είναι μια άλλη δημοφιλής ερμηνεία που προσπαθεί να εξηγήσει με συμβατικό τρόπο το θέμα των UFO.
Όλοι οι ερευνητές δέχονται ότι πολλές θεάσεις UFO πρέπει να είναι θεάσεις άκρως απόρρητων πειραματικών αεροσκαφών.
Επίσης, με αυτόν τον τρόπο εξηγείται το παράξενο γεγονός ότι τα UFO φαίνεται να εξελίσσονται στη σχεδίασή τους ανάλογα με την εποχή που γίνεται η θέασή τους.
Όμως, και για αυτήν τη θεωρία υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα:
  • Γιατί από το 1947 μέχρι σήμερα, τόσα χρόνια που γίνονται θεάσεις, δεν έχει αποκαλυφθεί η τεχνολογία των “παλιών” έστω UFO;
  • Πώς η τεχνολογία τους διατηρήθηκε τόσα χρόνια κρυφή και δεν μπόρεσε κανείς να τη φέρει στο φως;
  • Γιατί όλα τα στρατιωτικά προγράμματα που προσπάθησαν να δημιουργήσουν ιπτάμενους δίσκους τελικά απέτυχαν (π.χ. το γερμανικό Shriever disk ή το αγγλικό AVROcar);
  • Πώς και δεν βρέθηκαν κάποια αποδεικτικά στοιχεία που να αποδεικνύουν πέρα από κάθε αμφιβολία ότι τα UFO, έστω της δεκαετίας του 1950, ήταν ανθρώπινη τεχνολογία;
Κάποιες άλλες ερωτήσεις είναι πολύ πιο δύσκολο να απαντηθούν:
  • Πώς καταφέρνουν τα UFO, αν είναι ανθρώπινη τεχνολογία, να αποϋλοποιούνται και να εξαφανίζονται – ή έστω να γίνονται αόρατα, όπως αναφέρουν πολλές μαρτυρίες;
  • Πώς καταφέρνουν και πετούν στις περισσότερες περιπτώσεις με εξωφρενικές ταχύτητες και στρίβουν ακαριαία σαν να αψηφούν τη δύναμη της αδράνειας;
  • Γιατί δεν χρησιμοποιήθηκαν σε τόσους πολέμους που έχουν συμβεί τα τελευταία 50 χρόνια;
  • Τι νόημα έχουν οι «στενές επαφές» και οι «απαγωγές», αν τα UFO είναι ανθρώπινα;
  • Γιατί η Αμερικανική Αεροπορία άφησε να εξαπλωθεί η φήμη ότι τα UFO είναι εξωγήινα, αφού αντί να απομακρύνει έτσι το ενδιαφέρον από τα προγράμματά της, το έστρεψε μ’ αυτόν τον τρόπο εντονότερα πάνω της;
Η ερμηνεία των απόρρητων αεροσκαφών είναι ενδιαφέρουσα, αλλά και εξαιρετικά αδύναμη.
Δεν μπορεί να εξηγήσει σχεδόν κανένα από τα πιο παράξενα και πολυσυζητημένα χαρακτηριστικά των UFO.
Σίγουρα κάποιες από τις θεάσεις UFO ήταν θεάσεις τέτοιων αεροσκαφών, αλλά και πάλι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι, αφού αποδεικτικά στοιχεία δεν υπάρχουν ούτε για αυτήν τη θεωρία…

ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Έτσι φτάνουμε στην «Εξωγήινη Ερμηνεία» (Extraterrestrial Hypothesis) σύμφωνα με την οποία τα UFO είναι εξωγήινα.
Αυτή η ερμηνεία υποστηρίχθηκε έντονα, και μοιάζει πιθανή, αλλά μέχρι σήμερα δεν βρέθηκαν αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία που να τη στηρίζουν.
Υποστηρίζει πως τα UFO είναι σκάφη που μεταφέρουν νοήμονα πλάσματα από άλλους πλανήτες – ή ότι τα ίδια τα UFO είναι εξωγήινα πλάσματα!
Ποια είναι όμως εκείνα τα στοιχεία που μας δείχνουν ότι τα UFO είναι πράγματι εξωγήινα;
Κάνοντας χιούμορ, ρωτώ:
Πού γράφουν πάνω τους τα UFO, ότι προέρχονται από άλλους πλανήτες («Made in Outer Space»);
Η απάντηση που θα δώσουν οι πιο «πιστοί» είναι ότι «οι ίδιοι οι επιβάτες των UFO μάς το έχουν αποκαλύψει».
Πράγματι, υπάρχουν πολλές μαρτυρίες στις οποίες οι «επιβάτες» των UFO αυτοπαρουσιάζονται ως επισκέπτες από άλλους κόσμους, όμως
  1. αυτήν την πληροφορία την έχουμε ακούσει από μεμονωμένα άτομα, τα οποία αν θέλουμε πιστεύουμε, και ποτέ από τους ίδιους τους εξωγήινους και
  2. δεν υπάρχει καμιά συνοχή στις μαρτυρίες:
  • Οι UFOναύτες σε κάποιες στενές επαφές είπαν ότι προέρχονται από την Αφροδίτη.
  • Άλλοι αναφέρθηκαν σε μακρινούς γαλαξίες, όπως π.χ. της Ανδρομέδας, από τους οποίους όμως θα χρειάζονταν εκατομμύρια χρόνια για να φτάσουν εδώ, ακόμη κι αν ταξιδεύουν με την ταχύτητα του φωτός, το απόλυτο «όριο ταχύτητας» αν δεχτούμε τις επιστημονικές θεωρίες.
Αν όλοι οι UFOναύτες λένε αλήθεια και πράγματι έρχονται ο καθένας και από κάπου αλλού, τότε είμαστε υποχρεωμένοι να δεχτούμε ότι ο πλανήτης μας είναι «κέντρο διερχομένων εξωγήινων πολιτισμών». Τότε, όμως, γιατί κανένας από αυτούς τους πολιτισμούς δεν παρουσιάστηκε επίσημα σε μας; Γιατί επιλέγουν όλοι να κρατήσουν κρυφή την ύπαρξή τους και να αποκαλυφθούν μόνο σε μεμονωμένα άτομα; Πώς είναι δυνατόν όλοι αυτοί οι διαφορετικοί πολιτισμοί, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε πόλεμο αναμεταξύ τους (όπως λένε οι ίδιοι), να έχουν συνεννοηθεί;
Ο δρ. Ζακ Βαλλέ έχει παραθέσει στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Scientific Exploration πέντε βασικούς λόγους γιατί τα UFO δεν είναι σε καμιά περίπτωση «εξωγήινα μηχανήματα»:
  1. Οι ανεξήγητες στενές επαφές είναι πολύ περισσότερες από ό,τι θα απαιτούνταν για να μελετήσει ένας εξωγήινος πολιτισμός τη Γη.
  2. Το ανθρωποειδές σώμα των υποτιθέμενων εξωγήινων αποκλείεται να έχει αναπτυχθεί σε έναν άλλον πλανήτη και δεν είναι βιολογικά προσαρμοσμένο για διαπλανητικό ταξίδι.
  3. Η αναφερόμενη συμπεριφορά σε χιλιάδες αναφορές απαγωγών έρχεται σε αντίθεση με την υπόθεση των γενετικών ή επιστημονικών πειραματισμών σε ανθρώπους από μια εξελιγμένη φυλή.
  4. Η παρουσία του φαινομένου σε όλη τη διάρκεια της καταγεγραμμένης ιστορίας υποδεικνύει ότι τα UFO δεν είναι σύγχρονο φαινόμενο.
  5. Η φανερή ικανότητα των UFO να επηρεάζουν τον χώρο και τον χρόνο, υποδεικνύει δραστικά διαφορετικές και πολύ πιο πλούσιες εναλλακτικές πιθανότητες.

UFO που φωτογραφήθηκαν από τη δεκαετία του 1950 μέχρι τη δεκαετία του 1980. Τα σχέδιά τους εξελίσσονται ανάλογα με τη δεκαετία και ακολουθούν τη «μόδα» της εποχής
Ένα άλλο πρόβλημα της «εξωγήινης ερμηνείας» είναι ότι τα εξωγήινα σκάφη «εξελίσσονται» ανάλογα με την εποχή στην οποία γίνονται οι θεάσεις τους. Π.χ. τη δεκαετία του 1950, τα UFO που καταγράφονταν ήταν μεταλλικά, γυαλιστερά και γεμάτα καμπύλες, ακριβώς όπως τα αυτοκίνητα (Chevrolet) ή τα juke-box εκείνης της εποχής. Τη δεκαετία του 1970 έγιναν πιο αυστηρά και ευθύγραμμα. Σήμερα είναι πιο ασαφή και «cybernetic», όπως απαιτεί η εποχή μας. Πώς εξηγείται αυτή η συμφωνία στη «μόδα»;

Επίσης, γιατί διέσχισαν τα άστρα και ήρθαν στη Γη; Αν θέλουν να αντλήσουν πρώτες ύλες από τον πλανήτη μας, θα μπορούσαν να το κάνουν από τεράστιους πλανήτες, όπως ο Δίας και ο Κρόνος, που στην ουσία είναι χημικά εργοστάσια και περιέχουν ό,τι περιέχει η Γη, σε πολλαπλάσιες μάλιστα ποσότητες!
Για να απαντήσουμε τα ερωτήματα της εξωγήινης ερμηνείας, αναγκαστικά πρέπει να δεχτούμε και τις συνωμοσιολογικές εκφάνσεις της, που μιλούν για κυβερνητική συγκάλυψη, για παράξενες συμφωνίες ανάμεσα στις κυβερνήσεις και στους εξωγήινους, και για πολύ δυσάρεστα σενάρια που σχετίζονται με τον έλεγχο και τη χρήση του ανθρώπινου πληθυσμού ως πειραματόζωα.

Αυτά τα σενάρια έχουν εσωτερική συνοχή αν τα μελετήσει κανείς ολοκληρωμένα (αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε με τον Παντελή Γιαννουλάκη στο βιβλίο μας Η Αλήθεια για τα UFO). Όμως και εκεί το ξεκαθαρίσαμε ότι πρόκειται για μια «νεομυθολογία» και όχι για μια αδιαμφισβήτητη ερμηνεία του ανεξήγητου φαινομένου. Το «εξωγήινο σενάριο», λόγω της τεράστιας απήχησης που είχε στο κοινό, έχει δεχτεί τόση κριτική που, ως ιστορία τουλάχιστον, στέκει πλέον πολύ καλύτερα από όλες τις άλλες ερμηνείες.
Αλλά, και πάλι, πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι δεν υπάρχουν αδιάσειστες αποδείξεις – και για να το συζητήσουμε, πρέπει να δεχτούμε αξιωματικά κάποια γεγονότα ως αληθινά…
Δυστυχώς, όμως, η εξωγήινη ερμηνεία έχει γίνει ένα είδος δόγματος και κάποιοι θέλουν οπωσδήποτε να την επιβεβαιώνουν, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο πολλές φορές να αποσιωπούν στοιχεία των θεάσεων UFO, που είναι πολύ παράξενα για να είναι απλώς …εξωγήινα.


Έτσι, αποσιωπούνται π.χ. γεγονότα στα οποία οι UFOναύτες ψεύδονται ασύστολα ή προσπαθούν να παραπλανήσουν και να κοροϊδέψουν τον επαφικό.
Άλλες φορές αποσιωπείται η ονειρική και αδιευκρίνιστη φύση των επαφών ή το γεγονός ότι οι «εξωγήινοι» δρουν ακριβώς όπως οι δαίμονες και τα ξωτικά των θρησκειών και των παραδόσεων.
Χρειάστηκαν ερευνητές και συγγραφείς όπως ο δρ. Zακ Βαλλέ και ο Τζον Κιλ για να έρθουν στο φως οι παράξενες εκφάνσεις του μυστήριου των UFO, και να φανεί έτσι η ανεπάρκεια της εξωγήινης ερμηνείας…

ΧΡΟΝΟΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

Αφού λοιπόν τα UFO δεν είναι παραισθήσεις, δεν είναι φυσικά φαινόμενα και μάλλον δεν έρχονται από άλλους πλανήτες, μήπως είναι επισκέπτες από το μέλλον;
Αυτή η ερμηνεία σίγουρα ακούγεται πιο απίθανη και παράξενη από ό,τι η εξωγήινη, αλλά για κάποιους μελετητές και πολλούς επιστήμονες, είναι πολύ πιο πιθανή.
Οι θεωρίες της Φυσικής δεν απορρίπτουν εξάλλου το ταξίδι στον χρόνο – και το ταξίδι αυτό, αν και ακούγεται πολύ πιο απίστευτο από το ταξίδια ανάμεσα στα αστικά συστήματα, είναι πολύ πιο «οικονομικό» από το διαστρικό, τουλάχιστον σε χρόνο ταξιδιού και καύσιμα, αφού δεν χρειάζεται να διασχιστούν οι τεράστιες διαστρικές αποστάσεις.
Απαιτείται βέβαια τεχνολογία πολύ ανώτερη από τη δική μας για να γίνει πραγματικότητα.
Μια τεχνολογία όμως που η φυσική πιστεύει ότι είναι εφικτή και ίσως κάποτε θα γίνει πραγματικότητα!…
Αν τα UFO είναι σκάφη χρονοταξιδιωτών, είναι τότε συνδυασμός χρονομηχανής και αεροσκάφους.
Αν πράγματι μπορούν να «κάμψουν τον χρόνο», εξηγούνται έτσι τα παράξενα χαρακτηριστικά της πτήσης τους:
Αν το χρονοσκάφος βρίσκεται σε διαφορετική «χρονική ροή» σε σχέση με εμάς, τότε η αδράνειά του (η δύναμη που δεν επιτρέπει στα σώματα να αλλάζουν ακαριαία κατάσταση κίνησης) είναι διαφορετική από τη δική μας.
Από τη δική μας πλευρά, λοιπόν, ο παρατηρητής βλέπει το UFO να επιταχύνει απότομα, να αλλάζει άμεσα πορεία, ενώ στην πραγματικότητα το UFO στο δικό του αδρανειακό σύστημα κινείται κανονικά, χωρίς να καταπατά κανέναν φυσικό νόμο.
Επίσης, η μετακίνηση του σκάφους σε άλλα χρονικά πλαίσια, εξηγεί ίσως τις απότομες εμφανίσεις και εξαφανίσεις των UFO, που ξαφνικά φαίνονται να χάνονται.
Αν τα UFO είναι χρονοταξιδιώτες, εξηγείται επίσης και η «εξέλιξη» της σχεδίασης των UFO.
Αν κάποτε ανακαλυφθεί τεχνολογία μετακίνησης στον χρόνο, αυτό σημαίνει ότι όλες οι επόμενες γενιές της ανθρωπότητας, θα μπορούν να κατασκευάζουν τις δικές τους χρονομηχανές/UFO και να ταξιδεύουν σε κάθε στιγμή του παρελθόντος.
Οι μάρτυρες που θα βλέπουν τα σκάφη των χρονοταξιδιωτών, εξαιτίας της «επιλεκτικής» αντίληψης και μνήμης θα αντιλαμβάνονται και θα περιγράφουν περισσότερα τα UFO που μοιάζουν με τις δικές τους απόψεις για το «εξελιγμένο».

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

Πρέπει βέβαια να πούμε ότι το χρονικό ταξίδι σε μια «μοναδική χρονική ροή», δημιουργεί χρονικά παράδοξα, όπως το περίφημο παράδοξο του γιου που επιστρέφει στο παρελθόν και σκοτώνει τη μητέρα του πριν τον γεννήσει.
Μέχρι πριν μερικές δεκαετίες πιστεύαμε ότι αυτά τα παράδοξα «απαγορεύουν» το ταξίδι στον χρόνο, αφού έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη λογική και την αιτιοκρατία.
Όμως η μοντέρνα Φυσική πιστεύει πλέον ότι η «χρονική ροή» δεν είναι μια, αλλά πολλές, και ότι παράδοξα όπως το προηγούμενο απλώς… επιτρέπονται!
Ο χρονοταξιδιώτης μπορεί να γυρίσει πίσω και να σκοτώσει τη μητέρα του.
Με την πράξη του αυτή όμως δεν αλλάζει η «χρονική ροή» από την οποία προήλθε ο ίδιος, αλλά έχει δημιουργήσει ένα καινούριο, «παράλληλο» σύμπαν, στο οποίο η μητέρα του έχει πεθάνει και αυτός δεν γεννιέται ποτέ.
Αυτό το σύμπαν εξελίσσεται κανονικά, παράλληλα με το άλλο σύμπαν από το οποίο προήρθε ο χρονοταξιδιώτης.
Σ’ αυτήν την περίπτωση όμως, ο «ήρωάς» μας δεν ταξιδεύει πλέον στον χρόνο, αλλά ανάμεσα σε παράλληλα σύμπαντα!
Αν και αυτό το σενάριο ακούγεται πολύ τρελό, είναι απολύτως συμβατό με μια από τις πιο πολυσυζητημένες θεωρίες της σύγχρονης Φυσικής, την οποία αποδέχονται πολλοί επιστήμονες σήμερα.
Αυτή είναι η θεωρία των Παράλληλων Συμπάντων, σύμφωνα με την οποία πολλαπλά και σχεδόν πανομοιότυπα σύμπαντα με εναλλακτικές ιστορικές ακολουθίες, διακλαδίζονται με περίπλοκο τρόπο και παράγουν το Υπερσύμπαν ή Πολυσύμπαν (Multiverse).
Στο Υπερσύμπαν υπάρχουν σύμπαντα στα οποία η ανθρωπότητα δεν υπήρξε ποτέ στον πλανήτη Γη, σύμπαντα στα οποία οι άνθρωποι εξελίχθηκαν τελείως διαφορετικά, (π.χ. με έξι χέρια και χωρίς πόδια) και σύμπαντα που είναι παρόμοια με το δικό μας, με πολύ μικρές αλλαγές (π.χ. ένα σύμπαν πανομοιότυπο με το δικό μας, στο οποίο η μόνη διαφορά είναι ότι δεν υπάρχει π.χ. ο Καβακόπουλος).
Η θεωρία των Παράλληλων Συμπάντων, όσο απίστευτη και αν ακούγεται, είναι η επικρατέστερη σήμερα ανάμεσα στις θεωρίες της Φυσικής που εξηγούν τη δομή του κόσμου μας.
Με τα Παράλληλα Σύμπαντα σχεδόν τίποτε δεν απαγορεύεται.
Ένας χρονοταξιδιώτης μπορεί να γυρίσει στο παρελθόν, να πάθει ατύχημα και να χαλάσει η χρονομηχανή του, να τον συλλάβουν οι άνθρωποι του παρελθόντος, να τον ανακρίνουν και να μάθουν τα μυστικά του, να κατασκευάσουν και αυτοί χρονομηχανές και να αρχίσουν να κατακτούν άλλες χρονικές περιόδους.
Παρόλα αυτά, δεν θα έχει ανατραπεί η «φυσική ισορροπία» και δεν θα έχει συμβεί κανένα «παράδοξο», αφού όλες οι πιθανές καταστάσεις είναι αποδεκτές σ’ αυτό το κοσμολογικό μοντέλο (και υπάρχουν σ’ αυτό όχι μόνο «εναλλακτικά μέλλοντα», αλλά και «εναλλακτικά παρελθόντα»)!
Αν λοιπόν οι UFOναύτες είναι χρονοταξιδιώτες, είναι πιο λογικό να υποθέσουμε ότι προέρχονται από άλλα, παράλληλα σύμπαντα, και όχι αναγκαστικά από το δικό μας σύμπαν. Αν ισχύει αυτή η παραδοχή, θα έχει μερικά ενδιαφέροντα επακόλουθα:
Οι UFOναύτες θα γνωρίζουν ότι καμιά πράξη τους δεν θα αλλάξει την Ιστορία του «μέλλοντος» από το οποίο ξεκίνησαν, άρα θα δίνουν το δικαίωμα στον εαυτό τους να κάνουν παρεμβάσεις, απαγωγές και πειράματα με τους κατοίκους των εποχών που θα επισκέπτονται, πράγμα που συμφωνεί με τις μαρτυρίες που έχουμε για τη δράση των UFO.
Θα γνωρίζουν όμως επίσης ότι κάθε αλλαγή του παρελθόντος που επιχειρούν, τους μεταφέρει σε άλλο «παρακλάδι» του «υπερσυμπαντικού» (meta-versal) Χρόνου, ολοένα και πιο μακριά, κάνοντας το ταξίδι της επιστροφής περισσότερο πολύπλοκο.
Οι χρονοταξιδιώτες θα είναι ευκολότερο να επιστρέψουν στον κόσμο τους όσο λιγότερο ξεφύγουν από το δικό τους παρακλάδι, για αυτό θα είναι προσεκτικοί σε ό,τι κάνουν.
Κυρίως, θα αποφεύγουν την επαφή με τους ανθρώπους της εποχής που επισκέπτονται, γιατί κάθε πληροφορία που θα δίνουν με την παρουσία τους, θα επηρεάζει με αμέτρητους τρόπους τη «χρονική ροή».
Έτσι, αν και θα παίζουν σχεδόν ελεύθερα διάφορα παιχνίδια με τους κάτοικους των χρονικών περιόδων που θα επισκέπτονται, θα αποφεύγουν να κάνουν μεγάλες επεμβάσεις (όπως π.χ. να παρουσιάζονται επίσημα ως ταξιδιώτες από το μέλλον).
Θα έχουν κάθε λόγο να σβήνουν με υπνωτικές υποβολές τη μνήμη των ανθρώπων που συναντάνε, να λένε ψέματα, και κυρίως να προσπαθούν να βγάλουν τρελούς όλους εκείνους που μιλούν για αυτούς.
Επίσης, καθώς θα γνωρίζουν την ιστορία και τις πεποιθήσεις κάθε ιστορικής περιόδου, οι UFOναύτες θα εμφανίζονται πολλές φορές ως Θεοί, ως άγιοι, ως άγγελοι, εξηγώντας έτσι τις εμφανίσεις όλων αυτών στη διάρκεια της κανονικής Ιστορίας.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

Ίσως κάποιοι χρονοταξιδιώτες να παίζουν πράγματι παιχνίδια επηρεασμού του Χρόνου, απλώς και μόνο για να δούνε πώς θα εξελιχθεί το μέλλον μετά από τις παρεμβάσεις τους – και έτσι εξηγούνται διάφορα παράξενα περιστατικά που έχουν επηρεάσει την Ιστορία.
(Όλα αυτά θυμίζουν και την περίπτωση του διάσημου «χρονοταξιδιώτη» John Titor, που προκάλεσε αμέτρητες συζητήσεις όταν «αποκαλύφθηκε» σε μια συζήτηση στο Internet το 2001.)
Φανταστείτε π.χ. έναν χρονοταξιδιώτη που προέρχεται από ένα παρακλάδι του Χρόνου στο οποίο ο Χριστιανισμός δεν έχει γίνει ποτέ επίσημη θρησκεία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
Εμφανίζεται στο παρελθόν, στο 312 μ.Χ., τη μέρα που ο στρατός του Κωνσταντίνου βρίσκεται στον Τίβερη, απέναντι στα στρατεύματα του Μαξέντιου.
Ο χρονοταξιδιώτης συμπαθεί τον Χριστιανισμό, τον οποίο βλέπει ως μια ανθρωπιστική θρησκεία, η οποία όμως στον κόσμο του ποτέ δεν ξεπέρασε τις μερικές εκατοντάδες χιλιάδες πιστούς.
Αποφασίζει λοιπόν να κάνει ένα πείραμα.
Με το υπερσύγχρονο σκάφος του, προβάλλει σε ένα σύννεφο στον ουρανό την εικόνα ενός σταυρού, για να το δούνε οι στρατιώτες από κάτω.
Γνωρίζει έτσι ότι θα κάνει κάποιους Ρωμαίους να επηρεαστούν και να πιστέψουν ίσως στον Χριστιανισμό.
Οι δύο πλευρές βλέπουν το παράξενο φαινόμενο, αλλά μόνον ο Κωνσταντίνος, που η μητέρα του συμπαθεί τον Χριστιανισμό, έχει την ιδέα να το χρησιμοποιήσει για να εμψυχώσει τους στρατιώτες του.
(Σύμφωνα με τον ιστορικό Ευσέβιο, το φαινόμενο ήταν πραγματικό και το είδαν και οι αξιωματικοί του Κωνσταντίνου.)
Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Ο χρονοταξιδιώτης δεν έχει στη συνέχεια παρά να ακολουθήσει τη νέα χρονική ροή, για να φτάσει στην εποχή μας και να παρατηρήσει τι έγινε, σκαρώνοντας ίσως εδώ και μια νέα φάρσα…
(Είναι σημαντικό να έχουμε υπόψη μας ότι ο χρονοταξιδιώτης των Παράλληλων Συμπάντων, αν και έρχεται από ένα «μέλλον», δεν γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί κάθε κατάσταση, γιατί κάθε μικρο-επιλογή του τον μετακινεί σε μια άλλη χρονική ροή. Στον κόσμο των Παράλληλων Συμπάντων δεν υπάρχουν προφητείες, αλλά μόνο εκτιμήσεις για το τι είναι πιο πιθανό να συμβεί σε ένα συγκεκριμένο παρακλάδι του Χρόνου…)

Εξωγήινοι επισκέπτες, εξωδιαστασιακά πλάσματα ή χρονοταξιδιώτες από ένα μακρινό μέλλον, όταν οι άνθρωποι θα έχουν μεταλλαχθεί σε κάτι πολύ διαφορετικό;

Έχει τονιστεί πολλές φορές (ακόμη και από ερευνητές που δεν υιοθετούν την εξήγηση των χρονοταξιδιωτών) ότι οι «ξένοι» μοιάζουν πολύ με την εικόνα που οι βιολόγοι προβλέπουν ότι θα έχουν οι άνθρωποι μετά από πολλές δεκάδες χιλιάδες χρόνια, και αυτό ταιριάζει επίσης με την ερμηνεία των χρονοταξιδιωτών.
Οι ξένοι είναι μικρότεροι, με μεγαλύτερα κεφάλια και ατροφικά άκρα (αφού δεν θα χρειάζεται να κάνουν χειρονακτικές εργασίες).
Επίσης, έτσι εξηγείται πώς οι «ξένοι» μπορούν και αναπνέουν τον ίδιο αέρα με εμάς και κινούνται σχετικά άνετα στη βαρύτητά μας, κάτι που δεν θα περίμενε κανείς από εξωγήινους κατοίκους άλλων πλανητών…
Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες στις οποίες ο UFOναύτης, ο οποίος μοιάζει με φυσιολογικό (αλλά κάπως «παράξενο») άνθρωπο, συναντά έναν άνθρωπο και τον ρωτά κάποιες τελείως παράδοξες ερωτήσεις, που δείχνουν ότι έρχεται από μια πραγματικότητα που μοιάζει, αλλά δεν είναι όμοια με τη δική μας.
Π.χ., το ακόλουθο περιστατικό, που κατέγραψε και ερεύνησε ο επιστήμονας και ερευνητής Ζακ Βαλλέ:
Ένας γεωργός στο Βέλγιο, είδε ένα UFO να προσγειώνεται στο χωράφι του.
Καθώς πλησίαζε διστακτικά το σκάφος, εμφανίστηκε ένας κοντός «ξένος» και, μιλώντας Γαλλικά, τον ρώτησε τι ώρα είναι.
Ο γεωργός τού είπε την ώρα, όμως ο «ξένος» φάνηκε να εξαγριώνεται. Απάντησε θυμωμένος στον γεωργό ότι κάνει λάθος, έβγαλε ένα ραβδί, τον σημάδεψε και τον παρέλυσε.
Όταν ο χωρικός συνήλθε, διαπίστωσε ότι το σκάφος είχε εξαφανιστεί, αφήνοντας πίσω του έναν κύκλο από κατεστραμμένο χορτάρι!
Τυπική ίσως συμπεριφορά, για έναν χρονοταξιδιώτη που έχασε τον… χρόνο του!

Το πρόβλημα με την ερμηνεία των χρονοταξιδιωτών, είναι ότι το ταξίδι στον χρόνο εξακολουθεί να είναι «επιστημονική φαντασία» και δεν ξέρουμε αν είναι πραγματικά εφικτό.
Επίσης, δεν εξηγεί γιατί σε κάποιες στενές επαφές εμφανίζονται «ξένοι» που είναι τελείως διαφορετικοί από τον άνθρωπο, π.χ. ερπετόμορφοι ή εντομοειδείς.
Άραγε, μας επισκέπτονται και χρονοταξιδιώτες από εποχές πριν και μετά τον άνθρωπο, όταν άλλα πλάσματα κυβερνούσαν τον κόσμο μας;
Αν πραγματικά τα UFO είναι χρονοταξιδιώτες, ίσως κάνουν ένα παράδοξο πείραμα επηρεασμού ή αποπροσανατολισμού της σημερινής ανθρωπότητας, ίσως για να καλύψουν τα ίχνη τους, είτε για να αλλάξουν ηθελημένα τη ροή της Ιστορίας.
Ίσως όμως να συμβαίνει κάτι ακόμη πιο παράξενο. Ίσως οι UFOναύτες δεν έρχονται πέρα από τις πύλες του Χρόνου, αλλά περνώντας από τις πύλες άλλων Πραγματικοτήτων…

((ΣΕ ΒΛΕΠΩ)).....Δεν είναι βιντεο επιστημονικής φαντασίας,άλλα ο εαυτός μας σε λίγους μήνες!..

Δεν είναι βιντεο επιστημονικής φαντασίας,άλλα ο εαυτός μας σε λίγους μήνες!

Μια συνηθισμένη βόλτα σε ένα πολυκατάστημα.

Ο χειριστής της ανιχνευτικής συσκευής μπορεί ανά πάσα στιγμή να δει στο μόνιτορ όλες τις πληροφορίες για κάθε πολίτη που έχουν καταγραφεί στο σύστημα. Όπως, τι βιβλίο διαβάσατε τελευταία, τι καφέ ήπιατε που και πότε, το ιατρικό σας ιστορικό, ποια εφημερίδα διαβάζετε, ποια ταινία είδατε στον κινηματογράφο, τι δουλειά κάνετε και που εργάζεστε, τη διεύθυνση κατοικίας κλπ. Η λίστα είναι τεράστια, τρομακτικά τεράστια!

ΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ,ΕΙΝΑΙ SOS !!!
Ξεκάθαρα πράγματα: Όταν θα λάβεις την Κάρτα του Πολίτη (Ηλεκτρονική Ταυτότητα) αυτοστιγμεί θα καταγραφείς στον Υπολογιστή (computers) των Αθηνών και στην συνέχεια σε αυτόν των Βρυξελλών. Εκεί, μέσα στα διάφορα σημεία ελέγχου θα τοποθετηθείς και εσύ με όλα τα στοιχεία σου, την φωτογραφία σου και την υπογραφή σου, θα καταστείς ένα στοιχείο, ένα άτομο από τα 6-7 δισεκατομμύρια στοιχεία που αυτό το τέρας θα καταγράψει.
ΠΗΓΗ((http://visaltis.blogspot.com/2010/10/blog-post_31.html))