Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Οι γεννήσεις πέφτουν ραγδαία και οι εκτρώσεις ανεβαίνουν... Σβήνει η πατρίδα.


Οι γεννήσεις πέφτουν ραγδαία και οι εκτρώσεις ανεβαίνουν... Σβήνει η πατρίδα.

Οι τοκετοί στη Θεσσαλονίκη έχουν μειωθεί κατά 20% και είναι αμφίβολο αν φτάνουν τους 8.000 ετησίως, ενώ κάθε μέρα γίνονται κατά μέσο όρο 40 εκτρώσεις, δηλαδή περίπου 9.500 το χρόνο, εκτιμούν οι μαιευτήρες - γυναικολόγοι. 

Σύμφωνα με τον Αγγελιοφόρο, αποκαλυπτική είναι η εικόνα που περιγράφουν μαιευτήρες - γυναικολόγοι με βάση την πολυετή εμπειρία τους σε δημόσια και ιδιωτικά μαιευτήρια της Θεσσαλονίκης. Οι εκτιμήσεις τους, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν επίσημα συγκριτικά στοιχεία, συγκλίνουν στην άποψη ότι οι γεννήσεις στη Θεσσαλονίκη δεν αγγίζουν πλέον σε καμία περίπτωση τις 12.000 - 14.000, όπως συνέβαινε προ κρίσης. Τα τελευταία 3 χρόνια μειώνονται σταδιακά σε ποσοστά που κυμαίνονται στο 15%-30%. Ετσι, από τα μέσα του 2011 η μείωση των γεννήσεων γίνεται πιο εμφανής και υπολογίζεται ότι γεννιούνται πλέον περίπου 8.000 - 9.000 μωρά, ίσως και λιγότερα, το χρόνο στη Θεσσαλονίκη.

Δυσάρεστο είναι, όπως λένε οι μαιευτήρες, ότι την ίδια ώρα η κρίση φαίνεται να «γεννάει» εκτρώσεις. Ο αριθμός τους στη Θεσσαλονίκη προσδιορίζεται στις 7.000 - 9.000 ετησίως. Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν παρατηρείται αυξητική τάση, διότι η Ελλάδα κατέχει εδώ και χρόνια την πρώτη θέση πανευρωπαϊκά στις διακοπές κυήσεων.

Από το 2010 και μετά οι γεννήσεις πέφτουν και οι εκτιμήσεις γίνονται δυσοίωνες, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι μετά βίας θα αγγίζουν πλέον τις 80.000.

Οσο συνεχίζει να πέφτει με ραγδαία ταχύτητα ο αριθμός των γεννήσεων, γιγαντώνεται το δημογραφικό πρόβλημα. Και για τη Θεσσαλονίκη της ανεργίας, οι ειδικοί είναι απαισιόδοξοι. 

«Η τάση που επικρατεί είναι τα ζευγάρια να κάνουν πλέον μόνον ένα παιδί, καθαρά για οικονομικούς λόγους. Για οικονομικούς λόγους επίσης πολλά ζευγάρια δεν μπορούν να κρατήσουν ένα παιδί, όπως συνέβαινε και πριν από την οικονομική κρίση. Πλέον, όμως, παντρεμένες γυναίκες επιλέγουν να μην κρατήσουν το δεύτερο παιδί», αναφέρει στην εφημερίδα ο μαιευτήρας - γυναικολόγος Ευθύμιος Σιδερόπουλος.

Δημοσιονομική κρίση, αβεβαιότητα και φόβος επισκιάζουν τον οικογενειακό προγραμματισμό, δυσχεραίνοντας την απόκτηση απογόνων και γκρεμίζοντας τα όνειρα για τη δημιουργία οικογένειας ακόμη και για τα νεότερα ζευγάρια. «Ενα σημαντικό ποσοστό των Ελλήνων και Ελληνίδων νεαρής ηλικίας, ακόμα και ζευγαριών, αναγκάζεται να μένει ακόμα ή να επιστρέφει στο πατρικό του σπίτι, για να τα βγάλει πέρα οικονομικά. Αυτό λειτουργεί ανασταλτικά στην απόκτηση παιδιών», υπογραμμίζει ο κ. Πράπας.

«Θα συνεχίσουν να μειώνονται οι τοκετοί και να αυξάνονται οι εκτρώσεις. Αυτό καταγράφεται σαν τάση. Το βλέπουμε πλέον στα ζευγάρια. Υπάρχουν πολλά ζευγάρια που, ενώ θέλουν να αποκτήσουν δεύτερο παιδί, δεν το κάνουν, επειδή σκέφτονται το οικονομικό και πώς θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στην ανατροφή του. Εκτιμώ ότι οι εκτρώσεις είναι λίγο λιγότερες από τους τοκετούς, αλλά είναι αυξημένες, ενώ οι τοκετοί μειώνονται», εκτίμησε μιλώντας στον «ΑτΚ» ο καθηγητής Μαιευτικής - Γυναικολογίας του ΑΠΘ, διευθυντής στη Β' Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλης Λουφόπουλος.

Πτώση παρουσιάζει και ο αριθμός των προσπαθειών για εξωσωματική γονιμοποίηση στα κέντρα γονιμότητας. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι καταγράφεται μείωση της τάξης του 20%-25%. 

Αυξάνονται οι εκτρώσεις 

Αν και η ακριβής καταγραφή των εκτρώσεων είναι πολύ δύσκολη, καθώς το 85% γίνεται ιδιωτικά, οι ειδικοί λένε ότι συνεχίζονται σε μεγάλο ποσοστό σε σχέση με τον ελληνικό πληθυσμό.

Υπολογίζεται ότι καταγράφεται παγκόσμιο ρεκόρ, με 140 διακοπές κύησης ανά 1.000 Ελληνίδες, αριθμός που εκτιμάται ότι ίσως φτάνει πλέον και τις 300.000 ετησίως.

Η θλιβερή πρωτιά σχετίζεται συχνά, όπως τονίζουν οι γιατροί, με παράγοντες που διαμορφώνουν η οικονομική κρίση, η αβεβαιότητα και η αύξηση της ανεργίας. Οι ειδικοί αποδίδουν την αύξηση των εκτρώσεων στο συνδυασμό άγχους, πολλών ωρών εργασίας και έλλειψης χρημάτων. Οι παράγοντες αυτοί, όπως εξηγούν, δημιουργούν για την έγκυο ένα περιβάλλον με πολλές δυσκολίες όσον αφορά την ιατρική παρακολούθηση και τη διαβίωσή της.

Η εικόνα που έχουν σχηματίσει πάντως οι μαιευτήρες - γυναικολόγοι στη Θεσσαλονίκη είναι ότι ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται πλέον σε τεχνητή διακοπή της κύησης εμφανίζεται αυξημένος συγκριτικά με πέρσι. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Νομίζετε ότι το τσιπάρισμα όλων των Αμερικανών είναι μύθος;


Νομίζετε ότι το τσιπάρισμα όλων των Αμερικανών είναι μύθος;

Πολλοί "επαγγελματίες αμφισβητίες" θεώρησαν ότι το τσιπάρισμα όλων των Αμερικανών πολιτών μέσω του Νόμου Υγειονομικής Φροντίδας Obamacare είναι μύθος.. εικασίες.. και υπερβολές...
Ας διαβάσουν λοιπόν τα παρακάτω στοιχεία...
“Εθνικό Αρχείο Ιατρικών Συσκευών” σελίδα 1006 “να εφαρμοσθεί εντός 36 μηνών από την δημοσίευση του κειμένου”
Απαιτούμενο το εμφυτεύσιμο τσιπ με Τεχνολογία Ταυτοποίησης μέσω Ραδιοκυμάτων (RFID) 'Αρθρο 251, Σελ. 100 - Η κυβέρνηση θα εγκαθιδρύσει ένα Εθνικό Αρχείο Ιατρικών Συσκευών - ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ;
Σελίδες 1001-1008 του Νομοσχεδίου Υγειονομικής Φροντίδας 3200 σελίδες 1001-1008: (g)(1) Το υπουργείο θα εγκαθιδρύσει ένα εθνικό αρχείο ιατρικών συσκευών (σε αυτήν την υποπαράγραφο θα αναφέρεται ως "αρχείο") ώστε να διευκολυνθεί η ανάλυση της ασφάλειας του προϊοντος και των δεδομένων των αποτελεσμάτων σε κάθε συσκευή που: α) έχει χρησιμοποιηθεί ή χρησιμοποιείται σε έναν ασθενή και β) αποτελεί μία συσκευή τύπου ΙΙΙ ή μία συσκευή τύπου ΙΙ που είναι εμφυτεύσιμη, υποστηρικτική της ζωής ή βοηθάει στην παράταση αυτής.
Εν συνεχεία στην σελίδα 1004 περιγράφεται τι ακριβώς σημαίνει ο όρος "δεδομένα" στην παράγραφο 1, άρθρο Β: (B) Σε αυτήν την παράγραφο, ο όρος "δεδομένα" αναφέρεται σε πληροφορίες σχετικά με μία συσκευή όπως περιγράφεται στην παράγραφο (1), συμπεριλαμβανομένων δεδομένων που προέρχονται από έρευνες σε ασθενείς, τυποποιημένα αναλυτικά αρχεία που επιτρέπουν την συγκέντρωση και ανάλυση δεδομένων από διάσπαρτα περιβάλλοντα δεδομένα, ηλεκτρονικά αρχεία υγείας, καθώς και οποιοδήποτε άλλο δεδομένο θεωρείται απαραίτητο από το Υπουργείο (Υγείας).
Τι ακριβώς είναι μία εμφυτεύσιμη συσκευή τύπου ΙΙ;"
Όπως έχει εγκριθεί από τον FDA, μία εμφυτεύσιμη συσκευή τύπου ΙΙ αποτελεί ένα "εμφυτεύσιμο σύστημα αποστολής ραδιοκυμάτων για την αναγνώριση των ασθενών και την παροχή πληροφοριών για την υγεία τους.”
Ο στόχος μίας συσκευής τύπου II είναι να συλλεχθούν δεδομένα που προέρχονται από έρευνες σε δείγμα ασθενών, τυποποιημένα αναλυτικά αρχεία που επιτρέπουν την συγκέντρωση και ανάλυση δεδομένων από διάσπαρτα περιβάλλοντα δεδομένα, ηλεκτρονικά αρχεία υγείας, καθώς και οποιοδήποτε άλλο δεδομένο θεωρείται απαραίτητο από το Υπουργείο Υγείας, όπως αναφέρει το Νομοσχέδιο Υγειονομικής Φροντίδας 3200
Δείτε τα ακόλουθα αρχεία που σας παρουσιάζει το pentapostagma.gr:
Ο νέος αυτός νόμος - όταν εφαρμοσθεί εις το ακέραιο - θα παρέχει εν ουσία το πλαίσιο που θα καταστήσει τις Η.Π.Α το πρώτο έθνος στον κόσμο το οποίο θα απαιτεί από κάθε έναν πολίτη του να εισάγει στον οργανισμό του μικροτσίπ RFID, ώστε να πραγματοποιείται έλεγχος των υγειονομικών αναγκών στη χώρα (ποιός έχει ανάγκη για παροχή υπηρεσιών υγείας)..

Η αλήθεια είναι μυστική







Η αλήθεια είναι μυστική
Ο κόσμος που ζούμε είναι γεμάτος μυστικά. Εσύ είσαι γεμάτος μυστικά. Μυστικά που ούτε εσύ ο ίδιος δεν τα γνωρίζεις. Ονειρεύεσαι τα βράδια και όταν ξυπνάς έχεις ξεχάσει το όνειρο για να διαφυλάξεις το μυστικό. Μιλάς και δεν λες την αλήθεια για να μην αποκαλυφθεί το μυστικό σου.
Κρύβεις το σημάδι που έχεις στο σώμα σου για να το κρατήσεις μυστικό.
Και έχεις την αφέλεια να πιστεύεις ότι η άποψη που σου πλασάρουν είναι η αλήθεια.
Όχι, φίλε μου. Την αλήθεια την κρύβουν, όπως ακριβώς την κρύβεις κι εσύ. Την αλήθεια την φοβούνται. Γιατί αν μάθεις την αλήθεια, τότε ο κόσμος δεν θα είναι πια ο ίδιος. 'Άλλωστε αλήθεια ετυμολογικά είναι (α - στερητικό και λήθη) αυτό που δεν ξεχνιέται, κι αν τυχόν μάθεις την αλήθεια δεν πρόκειται να την ξεχάσεις ποτέ.
Νομίζεις ότι ο κόσμος είναι αυτό που βλέπουν τα μάτια σου, μα τα μάτια σου βλέπουν μόνο ότι βρίσκεται σε ορισμένο φάσμα φωτός. Την υπεριώδη ακτινοβολία, τις ακτίνες γ, τις ακτίνες Χ, δεν τις βλέπεις κι όμως υπάρχουν. Εκτός όμως της δεδομένης επιστημονικής ανικανότητας των ματιών σου σε ορισμένα φάσματα, μην ξεχνάς ότι η επεξεργασία της οπτικής εικόνας γίνεται στον εγκέφαλο.
Άρα ο εγκέφαλος σου αποφασίζει τι είναι αυτό που βλέπεις. Δηλαδή, βλέπεις το αποτέλεσμα της επεξεργασίας του εγκεφάλου σου και νομίζεις ότι βλέπεις την αλήθεια. Και εκτός αυτού, ο εγκέφαλος εξηγεί τα πάντα σύμφωνα με αυτά που ταιριάζουν στη λογική σου. Ότι δεν ταιριάζει στην λογική σου, το απορρίπτεις ως παράλογο και στο εξηγεί ως οφθαλμαπάτη ή φαντασία. Και αυτή τη λογική που απωθεί ως παράλογο ότι δεν της ταιριάζει στην έχουν διδάξει άλλοι, δεν είναι καν δική σου.
Οι άλλοι, λοιπόν, σου έχουν μάθει τι να βλέπεις και επομένως αυτό που βλέπεις είναι αυτό που οι άλλοι θέλουν να δεις. Το ίδιο συμβαίνει και με τις άλλες τέσσερις αισθήσεις σου. Ακούς , μυρίζεις , γεύεσαι και πιάνεις ότι σου έχουν μάθει να ακούς, να μυρίζεις, να γεύεσαι και να πιάνεις .
Υπάρχουν στιγμές όμως, που κάποιες αστραπές αλήθειας σκίζουν τον μαύρο ουρανό της λογικής σου και τότε αισθάνεσαι ότι κάτι είδες με το πλάι του ματιού σου. Γυρνάς να το αντικρίσεις κατάματα, αλλά δεν το βλέπεις. Κι όμως είχες αισθανθεί ότι κάτι ήταν εκεί. Αλλά η αστραπή της αλήθειας είναι ορατή μόνο με το πλάι του ματιού, ποτέ κατάματα. Γιατί κατάματα ο φράχτης της λογικής γίνεται πανύψηλος και δεν μπορεί τίποτα να τον διαπεράσει.
Δεν λέω ότι είναι εύκολο να αντικρίσεις την αλήθεια. Λέω όμως, ότι αξίζει να προσπαθήσεις. Και το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να αμφισβητήσεις ότι νομίζεις πως είναι αλήθεια. Σε έχουν εξαπατήσει οι άρχοντες της καθημερινότητας και σε έχουν κάνει υπηρέτη της "κοινής" λογικής. Μα εσύ δεν είσαι κοινός, είσαι μοναδικός. Και το ξέρεις, το αισθάνεσαι, βλέπεις τα σημάδια, αλλά φοβάσαι να ξεκινήσεις . Φοβάσαι γιατί ξέρεις ότι τον δρόμο της αλήθειας τον διασχίζεις μόνος σου . ΨΕΜΑΤΑ. Οι άλλοι έχουν ήδη ξεκινήσει. Σε περιμένουν.
Υ.Γ. Αν κάποια στιγμή νοιώσεις ένα φιλικό άγγιγμα στην πλάτη και γυρίσεις πίσω σου και δεν δεις κανέναν, μην ανησυχήσεις. Θα είμαι εγώ που θα σου υπενθυμίζω ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις.

Χημικοί αεροψεκασμοί - Η ειρωνεία και ο χλευασμός των ΜΜΕ


Χημικοί αεροψεκασμοί - Η ειρωνεία και ο χλευασμός των ΜΜΕ


Έχουμε βαρεθεί τους επί παντός θέματος "ειδικούς" δημοσιογράφους και μη (εξάλλου στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι) να φροντίζουν για την ενημέρωση μας με τον τρόπο αυτοί κατανοούν ένα θέμα ή με τον τρόπο που τους επιβάλλουν να μας το παρουσιάσουν.
Τώρα βέβαια πως μερικοί δημοσιογράφοι απόφοιτοι ιδιωτικών κέντρων δημοσιογραφίας ή ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων κλπ, μας υποδεικνύουν και τον τρόπο που θα σκεφτόμαστε είναι άλλο θέμα. Είναι η δύναμη που έχει το χαζοκούτι. Βασικά εμείς τους έχουμε δώσει... αυτό το δικαίωμα που καθόμαστε και τους παρακολουθούμε και πολλές φορέα αφομοιώνουμε τις απόψεις τους, παραμερίζοντας τις δικές μας.
"Μα έτσι είναι.. το είπανε στην τηλεόραση..". Πόσες φορές δεν το έχετε ακούσει;
Γι αυτό κάνουν θραύση ακόμα τα "παπαγαλάκια". Ευτυχώς όμως ο κόσμος έχει αρχίσει και καταλαβαίνει το ρόλο τους και τους γυρνάει την πλάτη.
Υπερβάλλουν οι επιστήμονες και κάθε ειδικός, και πάντα η δική τους άποψη είναι η σωστή. Α.. και αν κάποιος τολμήσει να πει κάτι, πάνε σε διαφημιστικό διάλειμμα!
Πάρτε λοιπόν ένα δείγμα από τους "ειδικούς"-"παπαγαλάκια"...
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013, 14:00, ΑΘΗΝΑ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΩΝ
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ