Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Τα «μαύρα προγράμματα» της USAF: Τα μυστηριώδη αεροσκάφη που πετούν σε πολύ μεγάλο ύψος!

Τα «μαύρα προγράμματα» της USAF: Τα μυστηριώδη αεροσκάφη που πετούν σε πολύ μεγάλο ύψος!

αεροσκάφη
Στις 10 Μαρτίου δύο Αμερικανοί plane spotters οι Steve Douglass και Dean Muskett πήραν τρείς φωτογραφίες από ένα αεροσκάφος το οποίο πετούσε σε πολύ μεγάλο ύψος πάνω από το... Amarillo του Τέξας.
Το αεροσκάφος αυτό είχε το σχήμα ενός μπούμερανγκ. Ένα μήνα περίπου αργότερα στις 15 Απριλίου ένας άλλος φωτογράφος ο Jeff Templin, φωτογράφισε ένα άλλο μυστηριώδες αεροσκάφος το οποίο πέταγε εξίσου σε πολύ μεγάλο ύψος χωρίς κανένα θόρυβο πάνω από την Wichita του Κάνσας.
Από την ανάλυση των φωτογραφιών που έγινε αργ΄τοερα διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:
Καμία από τις φωτογραφίες δεν είχε «πειραχθεί» κάτι που σημαίνει είναι γνήσιες
Καμία από τις φωτογραφίες δεν δείχνει το γνωστό B-2 Spirit και σε ότι αφορά τις φωτογραφίες του Μαρτίου η επιβεβαίωση ότι δεν πρόκειται για B-2 ήρθε από την ίδια από την αμερικανική Αεροπορία.
Το αεροσκάφος που είχε φωτογραφηθεί πάνω από το Τέξας όπως αναφέρθηκε είχε σχήμα μπούμερανγκ ενώ του Κάνσας ήταν περισσότερο τριγωνικής διάταξης
Το αεροσκάφος στο Τέξας πετούσε σε σχηματισμό μαζί με άλλα δύο!() του ιδίου σχήματος ενώ αυτό στο Κάνσας ήταν μόνο του.
Το αεροσκάφος στο Τέξας έκανε θόρυβο ενώ αυτό στο Κάνσας σχεδόν καθόλου.
Σύμφωνα με αυτά οι ειδικοί έχουν καταλήξει ότι δεν πρόκειται για ένα «μαύρο πρόγραμμα» αλλά για δύο που έχει σε εφαρμογή και δοκιμάζει USAF σήμερα.
Ένα άλλο συμπέρασμα είναι ότι το αεροσκάφος του Τέξας μπορεί να αποτελεί ένα νέο τύπο μεταφορικού stealth αεροσκάφους ενώ αυτό του Κάνσας μάλλον πρόκειται για το νέας γενιάς βομβαρδιστικό μακράς ακτίνας δράσης LRSB (long range strike bomber)
Ο λόγος που το Πεντάγωνο αποφάσισε να πραγματοποιήσει πτήσεις με αυτά τα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι άγνωστος. Ίσως γιατί έτσι θέλει να αποσπάσει την προσοχή του κοινού από κάτι άλλο, ίσως γιατί ήθελε να κάνει μια επίδειξη δύναμης στη Ρωσία ότι τα μυστικά του προγράμματα βρίσκονται σε προχωρημένη φάση.
Όσο για τη βάση των αεροσκαφών αυτών υπάρχουν δύο εκδοχές: Ή είναι η γνωστή Area 51 ή η βάση των B-2 στο Whiteman όπου ένα τριγωνικής διατομής αεροσκάφος είναι πολύ πιο εύκολο να κρυφθεί ανάμεσα σε άλλα όπως τα Β-2.

Μυστηριώδεις πυλώνες Ηλίου ECHOS


Πολλοί από εμάς έχουν γίνει μάρτυρες από φωτεινούς πυλώνες του ήλιου και στήλες φωτός πάνω από τον ορίζονταακριβώς όπως ο ήλιος ανατέλλει. 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες προκαλούνται από πλάκα πάγου σε σχήμα κρυστάλλων στα σύννεφα που κάμπτουν τις ακτίνες του ήλιου. 

 Ενώ οι πυλώνες του ήλιου είναι συχνά ορατοί σε όλες τις εποχές και σε όλα τα γεωγραφικά πλάτη, υπάρχουν και πυλώνες του ήλιου που είναι πιο σπάνιοι και ονομάζονται πυλώνες ECHOS (φωτογραφία) 

Ο ατμοσφαιρικός εμπειρογνώμονας Les Cowley εξηγεί ότι το φαινόμενο αυτό είναι μυστηριώδες και δεν θα μπορούσε να εξηγηθεί λόγω έλλειψης επιβεβαίωσης στοιχείων από άλλες παρατηρήσεις, και θα χρειαστούν πολλές περισσότερες παρατηρήσεις, για να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα. 

Οι φυσικοί έχουν μελετήσει παρόμοια φαινόμενα εδώ και δεκαετίες, όπως τα φωτοστέφανα πάγου, και δεν είναι όλα κατανοητά. "Αυτοί οι πυλώνες φωτός ECHOS είναι ένας από τους γρίφους". 

Ανάλογα της θέσης του Ήλιου, το φαινόμενο μπορεί να συνοδεύεται και με άλλα συναφή φαινόμενα όπως στήλες, φωτεινό σταυρό, περιζενιθιακό τόξο κ.ά. 

Γενικά το φαινόμενο αυτό ανήκει στις «υφεσιακές» καταστάσεις δηλαδή όταν ακολουθεί ύφεση χωρίς αυτό όμως να αποτελεί και ασφαλές προγνωστικό κριτήριο καιρού, παρότι συνήθως το ακολουθούν θύελλες. 



ΠΗΓΗΜυστηριώδεις πυλώνες Ηλίου ECHOS - ΝΕΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ