Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!


Περιφέρειας ΑττικήςΤο 1968 η Δραχμή ήταν ένα πραγματικά ισχυρό Νόμισμα! Κάθε δολάριο αντιστοιχούσε σε 23 δραχμές! Το 1980 σε 145 δραχμές και το...


2000 σε 445 δραχμές! Αυτή ήταν η ανάπτυξη της μεταπολίτευσης χρεώνοντας την περιουσία των Ελλήνων για να ζουν καλά οι αριστερό-σοσιαλιστές καταστρέφοντας όλες της υποδομές της χώρας!
Η επιλογή του ευρώ ως νόμισμα της ενωμένης Ευρώπης είναι η πηγή του κακού και όχι μόνο για την Ελλάδα. Ειδικά με την κατάργηση των δασμών και του Φ.Π.Α. στις συναλλαγές, καταστραφήκαμε. Κάτι τέτοιο εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα της Γερμανίας...

Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε για πάντα το μεγαλύτερό κομμάτι του Ελληνικού λαού υπέρ της δραχμής και κατά του καταραμένου ξενόφερτου ευρώ.

Είναι περιττό για μια ακόμα φορά να αναλύσουμε τα οφέλη για την πατρίδα μας, κυρίως όσον αφορά την ελευθερία, την εθνική μας ανεξαρτησία και την εθνική μας κυριαρχία.

Αυτά χάθηκαν με την προδοτική είσοδο μας επί Σημίτη (μαύρη ώρα...) στην Ευρωπαϊκή Ένωση (και δυστυχώς αυτός κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος....)

Χρειάστηκαν μόλις 11 χρόνια στο Ευρώ με τις διεφθαρμένες κυβερνήσεις για να οδηγηθούμε στην σημερινή ξεφτίλα.

Το 2004 πανηγυρίζαμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιούνταν στη χώρα μας, αλλά τελικά μας τους έδωσαν για να μας καταστρέψουν.
Εμείς βλέπαμε το τυρί και όχι τη φάκα και τον λάκκο όπου είχαν ανοίξει για να πέσουμε μέσα.... Ο Σημίτης και τα παπαγαλάκια του ήταν ευτυχισμένοι, γιατί είχαν επιτύχει το σκοπό τους.
Η κατάσταση επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα, με την ασταμάτητη είσοδο εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών που μας υποχρεώνει η Ε.Ε., δίνοντας μας μερικά ψωροευρώ να τους δεχόμαστε εδώ,να τους παρέχουμε διευκολύνσεις,να τους συντηρούμε να τους δίνουμε δάνεια να κάνουν επιχειρήσεις!! Να μένουν εδώ, για να είναι η υπόλοιπη Ευρώπη καθαρή.

Όσοι κυκλοφορείτε στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της χώρας θα έχετε παρατηρήσει πόσες επιχειρήσεις κλείνουν (Ελληνικές) και πόσες ανοίγουν από λαθρομετανάστες.

Η Νέα τάξη πραγμάτων πάνω από 15 χρόνια, με διορισμένους εντολοδόχους, πρωθυπουργούς και υπουργούς- μαριονέτες, κυβέρνηση που αποτελείται από ανδρείκελα. Προσπαθούν να μας τελειώσουν μια ώρα αρχίτερα....

Καθημερινά οργιάζουν στη χώρα μας κάθε είδους οικονομικά σκάνδαλα και όχι μόνο....

Με την επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα, τη δραχμή και με μια κυβέρνηση η οποία θα τυπώνει νέες δραχμές, θα τις υποτιμά ή ανατιμά οπότε το έχει ανάγκη, θα σέβεται τον Έλληνα πολίτη, θα εφαρμόζει και δεν θα καταπατά τους νόμους, τότε μόνο η χώρα θα αποκτήσει εθνική κυριαρχία.

Η Ελλάδα θα είναι πρώτη στην λίστα προτίμησης ξένων τουριστών λόγω του ότι η δραχμή θα είναι πάμφθηνη και ελεγχόμενη πλήρως από την ελληνική κυβέρνηση.

θα σταματήσει η εκροή του εθνικού μας νομίσματος προς το εξωτερικό. Ας αναλογιστούμε ότι χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ολλανδία είχαν ένα νόμισμα, άμεσα συγκρίσιμο σε αξία με το δολάριο, ίδιο νόμισμα με της Γερμανίας.

Αυτοί που θα πονέσουν όταν επιστρέψουμε στη δραχμή είναι οι Γερμανοί, οι Πολυεθνικές εταιρείες, οι τραπεζίτες, οι λαθρομετανάστες και κυρίως Πολίτικοι ανεγκέφαλοι όπου θα σταματήσουν να μεταφέρουν ανεξέλεγκτα τα ευρώ έξω από τη χώρα μας.

Αγαπητοί φίλες και φίλοι, σας αρέσει η κατάντια της χώρας? Δεν υπάρχει ευρώ, ας μην κοροϊδευόμαστε, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας... Οι τράπεζες δεν χορηγούν δάνεια. Εύλογο είναι η αγορά να έχει στερέψει από ρευστό...

Με την δραχμή υπάρχει σωτηρία της χώρας, με το ευρώ θάνατος. Εμείς γλείφοντας τους τοκογλύφους παρακαλούμε να μας δανείσουν.

Οι Γερμανοί θα μας δανείσουν, με την προϋπόθεση να μας εξαφανίσουν σαν λαό( δεν τα κατάφεραν το '40 με τον πόλεμο, θα τα καταφέρουν τώρα με την οικονομία και τους προδότες....), δίνοντας εντολές σε αυτούς τους όποιους έχουν τοποθετήσει οι ίδιοι σε αυτή τη θέση.

Κόψτε τα δώρα και τα επιδόματα των εργαζομένων, τις συντάξεις, τις παροχές υγείας,τ α επιδόματα πολυτέκνων, φορολογείται τα παιδιά, μην δίνετε τη δυνατότητα στον Έλληνα να κάνει παιδιά, μειώστε τους μισθούς, αυξήστε τη φορολογία, το ρεύμα, το νερό, τα τέλη, βάλτε χαράτσι στο λογαριασμό της ΔΕΗ,κλείστε δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, απολύστε χιλιάδες εργαζόμενους από το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα κ.α.. και να μας χαρίσετε τη χώρα ( τι να τους χαρίσουμε!! μας έχει μείνει και τίποτα; Έχουν πάρει τα πάντα!)

Φίλοι μου για να εφαρμοσθούν αυτά θα πρέπει να έχουμε ηγέτες, όχι προδότες! Επίσης ξέρω ότι αν εφαρμοσθούν, θα ξεκινήσουμε από την δεκαετία του 1970. Καλύτερα από την δεκαετία του 1970 παρά το 1800, όπου μας οδηγούν.
Υπάρχει κανένας αφελής να πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πάει σε ανάπτυξη κόβοντας μισθούς, συντάξεις, κλείνοντας επιχειρήσεις, απολύοντας χιλιάδες εργαζομένους, ενώ όσοι εργάζονται να αμείβονται με 250 -300 ευρώ το μήνα, φορολογώντας και τον αέρα που αναπνέουμε, φορτώνοντας συνεχώς δάνεια δισεκατομμυρίων στην πλάτη μας; Σε ανάπτυξη θα πάμε του Αγίου ΠΟΤΕ!

*Νικόλαος Στρατιδάκης
Αξιωματικός Π.Ν. ε.
Υποψήφιος Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής
 
Dinatos©
Πηγή: http://dinatos.blogspot.com/2013/08/blog-post_9628.html#ixzz2d6egV2b7


ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (VIDEO)ΕΟΕ | ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ


ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (VIDEO)ΕΟΕ | ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ


Τελικά οι ασύρματοί μας λειτούργησαν… Εδώ και 3 ημέρες που άνοιξε το νέο site του ΕΟΕ έχουμε λάβει εκατοντάδες  mail από προσωπικές εμπειρίες, πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο.. Ας δούμε λίγο την ιστόρια που μαε έστειλε ένας φίλος μαζί με το βίντεο που έφτιαξε και έχει άμμεση σχέση με προηγούμενα άρθρα μας…
Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 26/12/2006 στις 12:12 μμ ακριβώς.
Ήταν τόσο συννεφιασμένη εκείνη η μέρα που ενώ ήταν μεσημέρι νόμιζες ότι ήταν αργά το απόγευμα.
Καθόμουν στο σαλόνι του σπιτιού με θέα τη θάλασσα όταν ξαφνικά βλέπω με την άκρη του ματιού μου κάτι να λαμπιρίζει στα σύννεφα.
Σηκώομαι και βλέπω οτι σε κάποιο σημείο του ουρανού, ο ήλιος κατάφερε να περάσει τα πυκνά σύννεφα και να φτάσει μέχρι τη θάλασσα.
Πήρα αμέσως τη φωτογραφική και πρόλαβα να τραβήξω 4 φωτογραφίες από το σημείο της λάμψης.
Όταν πέρασα τις φωτογραφίες στον υπολογιστή παρατήρησα ότι είχα “πιάσει” και κάτι άλλο δίπλα από την ακτίνα φωτός.
Για το τι είναι αυτό που θα δείτε έχω ακούσει και διαβάσει πολλές θεωρίες.
Με σιγουριά όμως, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι κάτι υπάρχει σε αυτό το κόσμο που ξεπερνάει την όραση και τις αισθήσεις μας.
Οι φωτογραφίες είναι αυθεντικές.
Δείτε το βίντεο με τις φωτογραφίες:
ΕΟΕ | ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Εάν έχεις και εσύ κάτι παρόμοιο ή απλά μια ιστορία στείλε μας στο eoellas@yahoo.gr
ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Σύντομα τα 2 προφίλ του ΕΟΕ θα απενεργοποιηθούν. Όλη η δrαστηριότητα μας θα μεταφερθεί στην επίσημη like page μας. Κάνε like τώρα προσκάλεσε και τους φίλους σου http://facebook.com/eoellas.org
ΕΟΕ

Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Τις τελευταίες ημέρες πολλά διαβάζουμε και βλέπουμε για την δήθεν ανακάλυψη του Τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αμφίπολη.

Η γνώμη του ΕΟΕ είναι πως ακόμη και να τον ονομάσουν τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν θα είναι… σε αυτό συμφωνεί και η υπεύθυνη ανασκαφέας – προϊσταμένη της ΚΗ΄Εφορείας Αρχαιοτήτων της περιοχής όπου δηλώνει:
«Είναι τουλάχιστον απίθανο και στερείται κάθε επιστημονικής σοβαρότητας το να υποστηρίζουμε πως το εύρημα της Αμφίπολης ‘κρύβει’ τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Για τον απλούστατο λόγο ότι, στον έναν χρόνο που διαρκεί η ανασκαφή, δεν σκάβουμε ακόμα τον τάφο. Προς το παρόν είμαστε μπροστά σ’ έναν λαμπρό ταφικό περίβολο – μοναδικό στον ελληνικό χώρο».
issos
Εμείς θεωρούμε πιο πιθανό να είναι ο τάφος της γυναίκας του της Ρωξάνης παρά του ίδιου του Αλέξανδρου. Το ότι η περίβολος του τάφου είναι κοντά στα 500 μέτρα και υπάρχουν αγάλματα με το λέοντα (σύμβολο της Μακεδονικής Αυτοκρατορίας) αυτό δεν λέει απόλύτως τίποτα. Γιατί απλά υπαρχει άλλο ταφικό μνημείο με 12.000 τ.μ και για εκείνο όλοι σιωπούν… επιπλέον στην  περιοχή όπου είναι εκέινο το μνημείο ταιριάζει περισσότερo από ότι η Αμφίπολη για την ταφή του Μέγιστου των Ελλήνων. Φυσικά για αυτό ξέρει αρκετά καλά ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης  ο οποίος σταμάτησε την έναρξη της χρηματοδότηση της ανασκαφής του ταφικού μνημείου των 12.000 τ.μ στην έρημο της Σίουα στην Αίγυπτο στο σημείο που ήταν να ανοίξει ο τάφος… Τώρα το παραμυθάκι το ξέρουμε καλά. Μέτρα παντού, υποχωρήσεις σε όλα, μειώσεις μισθών και θέσεων. Γιατί να μην πετάξουμε την ιστοριούλα για την Αμφίπολη να έχουν να παίζουν οι ρομαντικοί αλλά και όλοι οι Έλληνες που ψάχνουν μια αφορμή για να αναθαρρήσουν; Γιατί δεν έκαναν το ίδιο με την τοιχογραφία της Ιεράς μονής της Περιβλέπτου στην Μάνη που έδειχνε την ανάληψη του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Και μεταφέρθηκε σε ένα μουσείο της κακιάς ώρας με το που πήρε έκταση το θέμα;
Η αναληψη του μ.αλεξαντρου

Η ανάληψη του Μεγάλου Αλεξάνδρου
Σταματήστε να πουλάτε παραμύθια στον Ελληνικό λαό και δώστε λεφτά για την ανασκαφή στην έρημο Σίουα… Αλλά ξεχάσαμε εκεί οι Αμερικάνοι παίζουν μπάλα τώρα με τον εμφύλιο στην Αίγυπτο… Αλλά μην ξεχνάτε ότι η Αμερική έχει κολλητάρια τα Σκόπια… Καλημέρες….
ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Σύντομα τα 2 προφίλ του ΕΟΕ θα απενεργοποιηθούν. Όλη η δrαστηριότητα μας θα μεταφερθεί στην επίσημη like page μας. Κάνε like τώρα προσκάλεσε και τους φίλους σου https://www.facebook.com/pages/Ερευνητικός-Οργανισμός-Ελλήνων-ΕΟΕ/555239207856491
ΕΟΕ | ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Τι συμβαίνει με τις μυστηριώδεις «τρύπες» που καταπίνουν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα σε όλο τον κόσμο; [βίντεο]

Τι συμβαίνει με τις μυστηριώδεις «τρύπες» που καταπίνουν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα σε όλο τον κόσμο; [βίντεο]

Ολοένα και πληθαίνουν καθημερινά οι αναφορές από όλο τον κόσμο - κυρίως όμως από τις ΗΠΑ και την Κίνα - για την αιφνίδια εκδήλωση ενός περίεργου και πολύ επικίνδυνου γεωλογικού φαινομένου:
την εμφάνιση τεραστίων διαστάσεων «τρυπών» που ανοίγουν ξαφνικά σε κατοικημένες και μη περιοχές και καταπίνουν ολόκληρα κτίρια, σπίτια, ανθρώπους, δασικές εκτάσεις, ακόμη και οικοδομικά τετράγωνα.
Ανήσυχοι οι γεωλόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο, ενώ στις ΗΠΑ συχνά είναι τα ρεπορτάζ μεγάλων καναλιών και ειδησεογραφικών ιστότοπων για το εν λόγω φαινόμενο.
Τις περισσότερες φορές οι τρύπες, ιδωμένες από την επιφάνεια της γης, έχουν μόλις μερικά μέτρα διάμετρο. Ωστόσο, το τι συμβαίνει κάτω από την επιφάνειά της προκαλεί όχι μόνο έκπληξη, αλλά και τρόμο, καθώς δείχνει το βίντεο που ακολουθεί: τεράστιες υπόγειες σπηλιές εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων που χάσκουν κάτω από κατοικημένες περιοχές και μπορούν να ανοίξουν ανά πάσα στιγμή.

Κατοχικά Νέα

"Εξωγήινο" αγαλματάκι σε ναό του 13ου αιώνα ΒΙΝΤΕΟ!!!

"Εξωγήινο" αγαλματάκι σε ναό του 13ου αιώνα ΒΙΝΤΕΟ!!!


Έντονη ομοιότητα με το... Alien της ομώνυμης ταινίας παρουσιάζει ένα γκάργκοϊλ που κοσμεί ναό του 13ου αιώνα στη Σκοτία και κάνει μεγάλη "καριέρα" μέσω του Facebook και του Twitter, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC.

Ο αιδεσιμότατος του ναού, Άλαν Μπιρς,αναφέρει ότι τα περισσότερα γκάργκοϊλ αντικαταστάθηκαν στη δεκαετία του 90, όταν η ταινία ήταν πρόσφατη και ίσως εκεί βρίσκεται η λύση του μυστηρίου, ίσως δηλαδή ογλύπτης ήθελε να κάνει πλάκα.

Τα 12 τερατάκια - υδρορροές, χρονολογούνταν από το Μεσαίωνα και καθαιρέθηκαν το 1991 καθώς είχαν πια καταστραφεί από τον χρόνο και τα καιρικά φαινόμενα. Μόνο ένα από τα παλιά αγαλματίδια υπάρχει ακόμη στον περίβολο του ναού για να δείχνει πώς ήταν όλα κάποτε.



Ο αιδεσιμότατος αναφέρει ότι έψαξε στο Ίντερνετ και ότι η ομοιότητα του συγκεκριμένου γκάργκοϊλ με το Άλιεν έχει επισημανθεί ήδη από το 1997. "Ωστόσο δεν έχει λάβει τέτοια 'διασημότητα' όπως συμβαίνει σήμερα" τόνισε.







Ρεπορτάζ του BBC
PERIERGAA: "Εξωγήινο" αγαλματάκι σε ναό του 13ου αιώνα ΒΙΝΤΕΟ!!! ΠΗΓΗ

Παγκόσμιο "σοκ και δέος"

Παγκόσμιο "σοκ και δέος"

Στον προθάλαμο μίας παγκόσμιας σύρραξης μετά από μία παγκόσμια οικονομική κατάρρευση
Οι αντίπαλοι του πολέμου έχουν πάρει τις θέσεις τους
Σκοπός του σχεδίου η επιβολή του χάους και η πρόταση μίας παγκόσμιας κυβέρνησης

Πρόκειται για μία εκπληκτική ανάλυση της Pravda για την επερχόμενη οικονομική κατάρρευση των Η.Π.Α, για τις πραγματικές αιτίες των διεθνών εγκληματικών πολέμων που πραγματοποιεί, και τον κίνδυνο που ελλοχεύει για την ανθρωπότητα.

Οι Η.Π.Α έχουν χρεοκοπήσει. Παρά ταύτα η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται στο παγκόσμιο προσκήνιο, έχοντας την δυνατότητα να τυπώνει ολοένα και περισσότερο χρήμα δοθέντος του γεγονότος ότι το δολάριο είναι το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα. Αν το δεδομένο αυτό αντιστραφεί, οι Η.Π.Α δεν θα μπορεί να κρατά τα ηνία της παγκόσμιας υπερδύναμης ούτε θα μπορεί να χρηματοδοτεί πολέμους, βασιζόμενη σε ένα «άχρηστο συνάλλαγμα». Στις ημέρες μας, περισσότερο από το 60% όλων των διεθνών νομισματικών αποθετικών στον κόσμο είναι σε δολάρια Αμερικής, και οι Η.Π.Α θα επιχειρήσουν να αποτρέψουν με κάθε δυνατό μέσο όσες χώρες εκφράσουν πρόθεση να απομακρυνθούν από το δολάριο.

Όταν οι Η.Π.Α απομακρύνθηκαν από τον κανόνα χρυσού στις αρχές της δεκαετίας του ’70, το δολάριο μετατράπηκε σε ένα de-facto «πετρελαϊκό νόμισμα». Ως ανταπόδοση για την προστασία και την αγορά αμερικανικών ομολόγων, οι πετρελαιοπαραγωγικές Αραβικές χώρες συμφώνησαν να διεξάγουν τις πετρελαϊκές συνδιαλλαγές τους σε αμερικανικά δολάρια. Το δολάριο μπορεί να απομακρύνθηκε από τον κανόνα χρυσού, αλλά η αξία του διασφαλίστηκε από την ισχύ της αμερικανικής οικονομίας καθώς και από το γεγονός ότι συνδέθηκε στενά με ένα ακόμη πολύτιμο αγαθό, το πετρέλαιο.

Από εκείνο το διάστημα, η οικονομική συμπεριφορά των Η.Π.Α με προσανατολισμό στην απομάκρυνση των επιχειρήσεων από την χώρα (outsourcing) και τις off-shore εταιρίες οδήγησαν στην εκτόξευση του χρέους της χώρας – που φτάνει πλέον στα 16 τρισεκατομμύρια δολάρια. Ο Paul Graig Roberts, πρώην υφυπουργός του υπουργείου Οικονομικών των Η.Π.Α, σημειώνει χαρακτηριστικά ότι το πιο παραγωγικό κομμάτι της αμερικανικής οικονομίας έχει μετακινηθεί εκτός της χώρας (offshore) ώστε να αυξηθεί το επιχειρηματικό κέρδος. Σύμφωνα με τον Roberts, οι Η.Π.Α θα μπορούσαν να αναζωογονήσουν την οικονομία τους μέσω της επιστροφής των επιχειρήσεων στη χώρα ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Η αδύναμη Αμερικανική οικονομία εμπνέει χαμηλό βαθμό εμπιστοσύνης στο δολάριο, και οι εμπορικές συναλλαγές εν γένει καθώς και οι πετρελαϊκές συναλλαγές αρχίζουν να απομακρύνονται από το συνάλλαγμα. Με το δεδομένο ότι οι ελπίδες αναζωογόνησης της εγχώριας οικονομίας σβήνουν, οι Η.Π.Α «απαντούν» μέσω της επέκτασης τους στις διεθνείς αγορές και στην κήρυξη πολέμων για τη διατήρηση της παγκόσμιας κυριαρχίας του δολαρίου και της εν γένει Αμερικανικής ηγεμονίας.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο δεκαετιών, οι Η.Π.Α έχουν επεκτείνει την επιρροή τους σε ολόκληρη την επικράτεια της Ανατολικής Ευρώπης, σε αρκετά πρώην Σοβιετικά κράτη της Κεντρικής Ασίας, καθώς και στην πρώην Γιουγκοσλαβία, τη Λιβύη, το Ιράκ, την Υεμένη, το Αφγανιστάν τη Συρία και το Πακιστάν. Το ζήτημα της Βόρειας Κορέας θα πρέπει να ειδωθεί από αυτή τη σκοπιά: οι απειλές της Βόρειας Κορέας έχουν επιτρέψει στις Η.Π.Α να εντείνουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην περιφέρεια της Ασίας-Ειρηνικού. Όπως έκαναν προηγουμένως και με τη Ρωσία, οι Η.Π.Α πλέον έχουν καταφέρει με επιτυχία να κυκλώσουν τη Κίνα. Παρόλα αυτά, η Κίνα και η Ρωσία κρατούν γερά τη Συρία από την τελική αποσταθεροποίηση. Η Συρία «φιλοξενεί» τη μοναδική ναυτική βάση της Ρωσίας εκτός της περιοχής της πρώην Σοβιετικής Ένωσης (αν και ένας σημαντικός αριθμός ρωσικών πολεμικών πλοίων κινείται στην Ανατολική Μεσόγειο) και η Ρωσία και η Κίνα γνωρίζουν πολύ καλά ότι εάν οι Η.Π.Α και οι σύμμαχοι της καταφέρουν να ανατρέψουν τη κυβέρνηση Assad, η Τεχεράνη θα αποτελέσει έναν πολύ ευκολότερο στόχο. Η Αμερική θα ήθελε διακαώς να τοποθετήσει καθεστώτα αχυρανθρώπων τόσο στη Μόσχα όσο και στο Πεκίνο και η εκμετάλλευση των πολιτικών και εθνικών διαχωρισμών στις συνοριακές περιοχές της Ρωσίας και της Κίνας θα είναι ευκολότερη εάν το Ιράν πέσει, και τελέσει υπό αμερικανικών συμφερόντων.

Μία παγκόσμια Αμερικανική στρατηγική βρίσκεται ήδη σε ισχύ ώστε να υποβαθμίσει την ανάπτυξη και την επιρροή της Κίνας, που αποτέλεσε και έναν από τους λόγους για την έναρξη της επιχείρησης AFRICOM. Όμως, η Κίνα αντιστέκεται με την απόπειρα της να απαγκιστρωθεί από το δολάριο Αμερικής, γεγονός που αποτελεί ισχυρό πλήγμα για τα αμερικανικά συμφέροντα.

Η Κίνα έχει εφαρμόσει διμερείς εμπορικές συμφωνίες με αρκετές χώρες, όπου οι συναλλαγές δεν πραγματοποιούνται σε δολάρια αλλά σε εθνικά νομίσματα. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η Κίνα καθώς και έτερες αναδυόμενες μεγάλες δυνάμεις όπως η Ρωσία έχουν πραγματοποιήσει συμφωνίες ώστε να απομακρυνθούν από το Αμερικανικό δολάριο στο διεθνές τους εμπόριο.

Ο Άξονας BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) σχεδιάζει επίσης να χρησιμοποιήσει τα εθνικά νομίσματα για τις εμπορικές συναλλαγές των χωρών που τον απαρτίζουν. Η Ρωσία και η Κίνα χρησιμοποιούν τα εθνικά τους νομίσματα κατά τη διάρκεια των εμπορικών τους συναλλαγών για περισσότερο από έναν χρόνο.

Υπό την εξουσία του Saddam, το Iraq δεν χρησιμοποιούσε το δολάρια ως νομισματική βάση για τις πετρελαϊκές του συναλλαγές, όπως το ίδιο πράττει σήμερα το Ιράν. Ο Muammar Gadhaffi σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει ως νόμισμα το δινάριο με βάση τον κανόνα του χρυσού ως αποθεματικό νόμισμα για περιοχές της Αφρικής. Γνωρίζουμε, καλά τι συνέβη στη Λιβύη και το Ιράκ. Το 2000, το Ιράκ μετέτρεψε όλες τις πετρελαϊκές του συναλλαγές σε ευρώ. Όταν οι Η.Π.Α εισέβαλλαν στο Ιράκ το 2003, μετέτρεψαν πάλι τις συναλλαγές πετρελαίου από ευρώ σε δολάριο. Δεν θα πρέπει να απορούμε για ποιο λόγο το Ιράν είναι ο νέος αμερικανικός στόχος..

Παράλληλα, το Ιράν κατευθύνεται προς τη Κίνα, το Πακιστάν και τη Κεντρική Ασία με στόχο να αντικρούσει τις επιδράσεις των Αμερικανικών κυρώσεων και να αναπτύξει την οικονομία της μέσω της ενίσχυσης του εμπορίου. Ο νέος Ψυχρός Πόλεμος είναι μία πραγματικότητα: Η.Π.Α και οι σύμμαχοί της Ρωσια Κινα και Ιραν.