Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: Ο αστροναύτης που... έφερε στη Γη ζωντανό ανθρωποειδές(( Μια διαστημική αποστολή για την οποία κανείς δεν έμαθε ποτέ…))

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: Ο αστροναύτης που... έφερε στη Γη ζωντανό ανθρωποειδές(( Μια διαστημική αποστολή για την οποία κανείς δεν έμαθε ποτέ…))

Μαθετε περισσοτερα

Ο αστροναύτης που... έφερε στη Γη ζωντανό ανθρωποειδές(( Μια διαστημική αποστολή για την οποία κανείς δεν έμαθε ποτέ…))




Ο αστροναύτης που... έφερε στη Γη ζωντανό ανθρωποειδές
Μια διαστημική αποστολή για την οποία κανείς δεν έμαθε ποτέ… Μια συνεργασία Αμερικανών και Σοβιετικών στην «καρδιά» του Ψυχρού Πολέμου. Μια σειρά από βίντεο που δεν δόθηκαν ποτέ στη δημοσιότητα και δείχνουν την ύπαρξη εξωγήινης ζωής! Αν τα πλάνα που «ταξιδεύουν» στο Internet είναι γνήσια και δεν έχει βάλει το χέρι του κάποιος εξαιρετικά ταλαντούχος σκηνοθέτης, ίσως ήρθε ο καιρός να αναρωτηθούμε πόσα μας κρύβουν.

Στις 3 Μαΐου 2007 ο χρήστης Retiredafb «ανεβάζει» στο Internet οπτικό υλικό που ξεκινάει με το σήμα μιας άγνωστης διαστημικής αποστολής. Εχει τον κωδικό «Apollo 20» που, όπως επισήμως έχει ανακοινώσει η NASA, ματαιώθηκε όπως και οι προηγούμενες 18 και 19! Το σήμα απεικονίζει δύο διαστημικά οχήματα να ανασύρουν ένα τεράστιο διαστημόπλοιο και από κάτω είναι κεντημένα τα ονόματα του πληρώματος της αποστολής, που υποτίθεται ότι ήταν κοινή με τους Σοβιετικούς: Ράτλετζ, Σνάιντερ και Λεόνοφ! Το οπτικό υλικό που ακολουθεί είναι τρεις φωτογραφίες από μακρινή απόσταση και διαφορετικές γωνίες, όλες με κωδικούς της NASA… Ολες δείχνουν ένα διαστημόπλοιο πεσμένο μέσα σ’ έναν σεληνιακό κρατήρα!

Την επόμενη ημέρα, ο ίδιος χρήστης εμφανίζει ένα βίντεο που υποτίθεται ότι έχει τραβηχτεί μέσα από το «Apollo 20». Στα 5’53’’ του βίντεο φαίνεται σε κοντινά πλάνα το κατεστραμμένο διαστημόπλοιο με περίεργα σχήματα στο κύτος του, πεσμένο στον κρατήρα Ιτζάκ Υ! Στις εικόνες εμφανίζονται μετρικοί αριθμοί και όσα αναφέρουν οι αστροναύτες στο κέντρο έχουν υποτιτλιστεί. Με τη διαφορά ότι το κέντρο δεν αποκαλείται «Χιούστον», όπως σε όλες τις αποστολές, αλλά «Βάντενμπεργκ 20», που είναι διαστημικό κέντρο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ!

Στις 6 Μαΐου, ο μυστηριώδης άγνωστος εμφανίζει οπτικό υλικό διάρκειας 37’’, από φωτογραφίες του κατεστραμμένου διαστημοπλοίου, ππου τράβηξαν από μακρινή απόσταση οι αποστολές «Apollo 15» και «Apollo 17». Οι κωδικοί της NASA είναι γραμμένοι πάνω. Ομως, τα πλάνα είναι θαμπά και ό,τι φαίνεται μοιάζει με σκάφος, αλλά μπορεί να είναι και οποιαδήποτε εδαφική ανωμαλία…

Πέντε ημέρες αργότερα, ο Retiredafb εμφανίζει φωτογραφίες που έχει δώσει στη δημοσιότητα η NASA. Το τμήμα στο σημείο όπου υποτίθεται ότι βρίσκεται το άγνωστο σκάφος έχει… κοπεί και συγκολληθεί άτσαλα, σαν παιδικό κολλάζ!


Το πιο συγκλονιστικό βίντεο, πάλι από τον ίδιο μυστηριώδη αποστολέα, εμφανίζεται στις 11 Μαΐου. Ξεκινάει με κοντινά πλάνα από το εσωτερικό ενός σκάφους τεχνολογίας του ’70 που, όπως ισχυρίζεται, είναι το «Apollo 20». Στο κόκπιτ είναι άτσαλα κολλημένα το σήμα της αποστολής και μια αμερικανοσοβιετική σημαία! Στο υλικό διάρκειας 2’39’’ υπάρχουν πεντακάθαρα πολύ κοντινά πλάνα του κατεστραμμένου διαστημοπλοίου με το σχήμα πούρου και τα περίεργα γραμμικά σχήματα, πάνω στο κύτος του οποίου είναι εμφανείς χιλιάδες τρύπες από βροχή μετεωριτών, που προφανώς ήταν η αιτία της καταστροφής του!

Στις 28 Ιουλίου κάνει την εμφάνισή του ένα ακόμη βίντεο με μακρινά και πολύ κοντινά πλάνα του ίδιου διαστημοπλοίου, εξίσου καθαρά με το πρώτο. Ο χρήστης ValValiantThor ισχυρίζεται ότι το τράβηξε η αστροναύτης του «Apollo 20» Λεόνα Μαριέτα Σνάιντερ με έγχρωμη κάμερα Westinghouse 16mm! Είναι γνήσια ή όχι; Επίσημη απάντηση δεν υπάρχει…

Το «Βαθύ Λαρύγγι» της υπόθεσης είναι αναμφίβολα ο μυστηριώδης Retiredafb, που δείχνει να γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις και επιπλέον έχει στα χέρια του οπτικό υλικό που δεν βρίσκει όποιος κι όποιος! Υποστηρίζει πως είναι ο κυβερνήτης του -επισήμως ανύπαρκτου- «Apollo 20» Ουίλιαμ Ράτλετζ, 76 χρόνων σήμερα, που ζει μόνιμα στη Ρουάντα με άλλη ταυτότητα! Σε συνέντευξη που έδωσε τον
Μάιο του 2007 στον Ιταλό δημοσιογράφο Luca Scantamburlo, ο Ράτλετζ υποστήριξε ότι έφερε από τη Σελήνη ένα ανθρωποειδές, που πιθανότατα είναι ακόμη ζωντανό! Και για να το αποδείξει, δημοσιοποιεί ένα ασύλληπτο βίντεο…

Η τελευταία γνωστή επανδρωμένη πτήση στη Σελήνη ήταν του «Apollo 17» τον Δεκέμβριο του 1972. Η επιχείρηση «Apollo 20» είχε ήδη ματαιωθεί από τον Ιανουάριο του ’70! Ομως, σύμφωνα με τον Ράτλετζ, ο «Apollo 20» εκτοξεύτηκε μυστικά από την αεροπορική βάση Βάντενμπεργκ και έφτασε στη Σελήνη στις 16 Αυγούστου 1976, με προορισμό το κατεστραμμένο διαστημόπλοιο στον κρατήρα Iszak D, στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού!


Ηταν η δεύτερη αμερικανοσοβιετική αποστολή με κυβερνήτη τον ίδιο και πλήρωμα την Αμερικανίδα επιστήμονα Λεόνα Μαριέτα Σνάιντερ και τον Σοβιετικό κοσμοναύτη Αλεξέι Αρχίποβιτς Λεόνοφ, ο οποίος έναν χρόνο πριν είχε γίνει ο πρώτος άνθρωπος που περπάτησε στο Διάστημα. Οσα λέει ο πρώην αστροναύτης είναι κυριολεκτικά απίστευτα: «Μπήκαμε μέσα στο μητρικό σκάφος! Ηταν πολύ παλιό, 1,5 εκατομμυρίων ετών το υπολογίσαμε! Βρήκαμε πολλά βιολογικά δείγματα, όπως απομεινάρια βλάστησης, κάτι τριγωνικές πέτρες με ίχνη ενός κίτρινου υγρού, αλλά και υπολείμματα μικρών σωμάτων -περίπου 10 εκατοστών το καθένα- που ζούσαν μέσα σ’ ένα δίκτυο σωλήνων, το οποίο απλωνόταν σε όλο το σκάφος! Η κυριότερη ανακάλυψή μας όμως ήταν ότι βρήκαμε δύο πτώματα, το ένα άθικτο!»

Ο Ράτλετζ αιφνιδιάζει ξανά περιγράφοντας το ανθρωποειδές που είδε στο σκάφος, το οποίο -όπως λέει- μετέφερε στις ΗΠΑ ζωντανό. Μάλιστα, το κινηματογράφησε και διοχέτευσε το υλικό στο Διαδίκτυο: «Ηταν ένα θηλυκό ανθρωποειδές, ύψους 1,65 μ., με μαλλιά και έξι δάχτυλα με τα οποία κρατούσε το πηδάλιο του σκάφους! Την ονομάσαμε “Μόνα Λίζα”… Δεν φορούσε ρούχα και χρειάστηκε να κόψουμε δύο καλώδια που ήταν συνδεδεμένα με τη μύτη, που δεν είχε ρουθούνια. Στα μάτια είχε προσαρμοσμένη μια συσκευή, που την αφαίρεσε ο Λεόνοφ! Αίμα ή άλλα σωματικά υγρά είχαν παγώσει γύρω από το στόμα. Το μπλε-γκρι δέρμα ήταν σε καλή κατάσταση, γιατί ήταν καλυμμένο με ένα διαφανές προστατευτικό υλικό. Τα μαλλιά ήταν καλοδιατηρημένα, το δέρμα γύρω από τα μάτια και μπροστά είχε κάποιες παράξενες λεπτομέρειες και σχημάτιζε μια λωρίδα γύρω από το κεφάλι. Δεν καταλαβαίναμε αν ζούσε ή όχι, αλλά οι ενδείξεις στα μηχανήματά μας ήταν θετικές! Τη μεταφέραμε ζωντανή στη Γη, αλλά δεν ξέρω αν είναι ακόμη ζωντανή! Το δεύτερο πτώμα ήταν διαμελισμένο και μεταφέραμε μόνο το κεφάλι».

Η συνέντευξη συνεχίζεται με ερωτήσεις για τα μυστηριώδη κτίσματα της Σελήνης. «Στη Γη, ονομάζαμε “Πόλη” αυτό που βλέπαμε και θεωρούσαμε ότι ήταν ένας διαστημικός σταθμός. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα συνονθύλευμα από διαστημικά σκουπίδια. Μόνο μια κατασκευή ήταν άθικτη. Την ονομάσαμε “Καθεδρικό”, επειδή έμοιαζε με ναό»!
Αλλα σημεία της συνέντευξης:

- Ο κωδικός του διαστημοπλοίου ήταν Vandenberg Constellation και της σεληνακάτου Vandenberg Phoenix.

- Επικεφαλής του προγράμματος ήταν ο Αμερικανός Τζέιμς Τσίπμαν Φλέτσερ και ο Ρώσος Βαλεντίν Αλεξέγιεφ.

- Το «Apollo 19» είχε κωδικό «Ενδυμίων» και η σεληνάκατός του «Αρτεμις»!

- Μόνο τριακόσιοι άνθρωποι γνώριζαν για το «Apollo 20». Στην εκτόξευση δεν κλήθηκαν δημοσιογράφοι.


- Οι Ρώσοι είδαν πρώτοι το κατεστραμμένο διαστημόπλοιο τον Ιούλιο του 1969, όταν συνετρίβη κοντά του ο δορυφόρος τους Λούναρ 15.


- Ο Ράτλετζ κράτησε ως ενθύμια τη σημαία που έστησαν στη Σελήνη, το σήμα της στολής του και τον εξοπλισμό με τη σεληνιακή σκόνη πάνω!

- Δεν φοβάται την αντίδραση της NASA. Αν
τον καταδιώξει, θα σημαίνει ότι παραδέχεται πως απέκρυψε αληθινά γεγονότα.
Στις επίσημες φωτογραφίες που φιλοξενούνται και στην ιστοσελίδα της NASA εμφανίζεται ένα αντικείμενο όμοιο με το διαστημόπλοιο που ισχυρίζεται ότι κινηματογράφησε ο Ράτλετζ και αναφέρονται οι συντεταγμένες του: πλάτος 10ο νότια, μήκος 117,5ο ανατολικά, εκεί ακριβώς όπου το εμφανίζει και το επίμαχο βίντεο!

Ποιοι πάτησαν πρώτοι στη Σελήνη;
«Ενα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα»… Ηταν τα λόγια του Νιλ Αρμστρονγκ, του πρώτου αστροναύτη που πάτησε το πόδι του στην επιφάνεια της Σελήνης το 1969. Μήπως όμως προηγήθηκαν κάποιοι άλλοι; Ισως, αν αποδειχθούν γνήσια τα βίντεο που διοχετεύουν άγνωστοι στο Internet και απεικονίζουν τα υπολείμματα μιας εγκαταλειμμένης διαστημικής βάσης και άλλων κτιριακών συγκροτημάτων! Προς το παρόν, η NASA δεν έχει πάρει θέση, αν και το οπτικό υλικό κυκλοφορεί σχεδόν ενάμιση χρόνο…

Πλάνα που κόβουν την ανάσα αλλά και ένα ολόκληρο διαστημόπλοιο σε σχήμα πούρου, εντελώς κατεστραμμένο από βροχή μετεωριτών. Κάποια από αυτά φέρονται να κατέγραψαν οι πρώτοι αστροναύτες του «Apollo 11» και κάποια άλλα το πλήρωμα του «Apollo 20», αποστολή η οποία -σύμφωνα με τη ΝΑSΑ- είχε προγραμματιστεί για το 1976 αλλά δεν έγινε ποτέ!

Το πρώτο βίντεο διάρκειας 6’33’’, δημοσιοποιήθηκε το 2006 από την ισπανική τηλεόραση και δείχνει συγκλονιστικές σκηνές τραβηγμένες στην επιφάνεια της Σελήνης, βόρεια του κρατήρα Μόλτε, στη θάλασσα της Ηρεμίας. Στη θαμπή εικόνα φαίνονται κτίσματα με πολύ προχωρημένη αρχιτεκτονική! Είναι εγκαταλειμμένα και ερειπωμένα, αλλά διατηρούν τα… κουφώματα στις πόρτες και στα παράθυρα, μέσα από τα οποία διακρίνεται ένας από τους αστροναύτες του «Apollo 11» να συλλέγει υπολείμματα στο ύπαιθρο! Σύμφωνα με την τρισδιάστατη ψηφιακή απεικόνιση σε γράφημα που έκαναν οι Ισπανοί, η εγκατάσταση έχει μήκος εξήντα μέτρων και πλάτος εννέα.

Στις 10 Δεκεμβρίου 2006, ένας χρήστης του Διαδικτύου με κωδικό Btimsah δημοσιοποιεί φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας που, όπως ισχυρίζεται, κατέγραψε δορυφόρος στην επιφάνεια της Σελήνης. Διακρίνονται δύο διαφορετικά κτίσματα σε σχήμα πενταγώνου, αρκετά άλλα κυκλικά και μη που σχηματίζουν ημικύκλιο και κάτι που μοιάζει με γέφυρα!

Στις 23 Φεβρουαρίου 2007, ο γνωστός Ιταλός ερευνητής UFO Φράνκο Τσέντι δημοσιοποιεί ένα υλικό διάρκειας 2’16’’, που απεικονίζει μια ολόκληρη πόλη στη γεμάτη κρατήρες επιφάνεια του φεγγαριού! Τα πλάνα έχουν τραβηχτεί από ψηλά και στην κορυφή τους φαίνεται ότι αποτελούν υλικό της NASA από μια επιχείρηση φωτογράφησης με τον κωδικό «Clementine». Ο ερευνητής υπέβαλε σε ψηφιακή επεξεργασία το υλικό, ώστε να ζουμάρει τα πλάνα. Το αποτέλεσμα δεν είναι καθαρό. Φαίνονται όμως δεκάδες κυκλικά, τετράγωνα και ορθογώνια κτίσματα τα οποία συνδέονται με τεράστιες σωληνώσεις!

Το ίδιο βίντεο που έδειξε η ισπανική τηλεόραση «ανεβάζει» στο Internet στις 2 Μαρτίου 2007 ο χρήστης με κωδικό Nalexo… Αυτήν τη φορά δεν έχει σχολιασμό με υπότιτλους, διαρκεί 4’36’’ και ο χρήστης -που υποστηρίζει ότι το τράβηξε ο ίδιος ο Αρμστρονγκ- ισχυρίζεται ότι αποτελεί τμήμα ενός μεγάλου βίντεο διάρκειας δεκατεσσάρων λεπτών.


Στις 7 Απριλίου 2007 ο χρήστης Retiredafb εμφανίζει ένα βίντεο που απεικονίζει μια τεράστια εγκατάσταση που μοιάζει ερειπωμένη, με τερατώδεις μεταλλικές κατασκευές που μοιάζουν με καθεδρικό ναό.

Στις 29 Απριλίου, ένας άλλος χρήστης με κωδικό Xuackeman ανεβάζει υλικό διάρκειας 2’07’’ που -όπως ισχυρίζεται- τράβηξε ο κυβερνήτης του «Apollo 15» Αλ Ουόρντεν με φακό 35 mm από απόσταση 119 χλμ. από την επιφάνεια, ενώ περιστρεφόταν γύρω από τον δορυφόρο της Γης περιμένοντας τη σεληνάκατο με τους δύο συντρόφους του. Απεικονίζει δύο πολύγωνα κτίσματα, τον κρατήρα Τσιολκόφσκι και περιλαμβάνει γραφικές αναπαραστάσεις της NASA για μελλοντικές βάσεις στη Σελήνη, που μοιάζουν πολύ με όσα φαίνονται στο υλικό.

Καυτός διάλογος στο video-σοκ
- «Vandenberg 20 ρυθμίζω την κάμερα»
- «Περάσαμε τον Τσιολκόφσκι και είμαστε πάνω από τον Φέρμι τώρα».
- «…Ο Ντελπόρτε είναι ορατός τώρα, με το Υ του στην κεντρική κορυφή».
- «…Κι από κάτω είναι ο Λούτκε, από τη χαμηλότερη πλευρά».
- «…Ο Ιτζάκ θα είναι ορατός σε λίγο, πίσω από τους προωθητήρες, για λίγα δευτερόλεπτα».
- «…Ο Ιτζάκ φαίνεται στην πάνω αριστερή πλευρά του παραθύρου.
- «…Λαμβάνω. Κάνω focus στον φακό telephoto τώρα».
- «…Ο Αλεξέι παίρνει μερικές μετρικές φωτογραφίες».
- «…Εχουμε μια φανταστική θέα πάνω από το σκάφος! Ο φακός είναι κολλημένος στο παράθυρο. Ελπίζω να…»
- «…Είμαι έτοιμος να μεταδώσω τα στοιχεία για το CSM DSKY».
- «…Το ρύγχος είναι 17,3 νότια και 117,62 ανατολικά».
- «…Ο θάλαμος διακυβέρνησης είναι 17,25 νότια και 117,62 ανατολικά».
- «…Η βάση είναι 17,20 νότια και 117,62 ανατολικά και είναι θαμμένη».
- «…Μπορούμε να δούμε σημάδια από πρόσκρουση μετεωριτών στο κύτος. Η επιφάνεια είναι σαν κρούστα και έχει καλυφθεί από σκόνη. Είναι τεράστια!»
- «…Στη σκιά, κάτω από το σκάφος, μπορούμε να δούμε κάτι σαν σύστημα προσγείωσης…Τρία κομμάτια… Βαρέλια».
- «…Στον τόπο της προσγείωσης υπάρχουν πολλά μεταλλικά κομμάτια. Λαμπερά κομμάτια, μοιάζουν με χρυσό…».
- «…Το σκάφος είναι σε κακή κατάσταση. Πρέπει να βρίσκεται εδώ για δισεκατομμύρια χρόνια!»
- «…Το σκάφος θα βγει εκτός ορατότητας. Θα κρυφτεί πίσω από την πύλη».

ΠΗΓΗ(( http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&catid=11&artID=913192 ))

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: Χημικός πόλεμος από τον 3ο αιώνα μ.Χ.

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: Χημικός πόλεμος από τον 3ο αιώνα μ.Χ.

Μαθετε περισσοτερα

Χημικός πόλεμος από τον 3ο αιώνα μ.Χ.

Χημικός πόλεμος από τον 3ο αιώνα μ.Χ.

Οι αρχαίοι Πέρσες ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν χημικά εναντίον των εχθρών τους εν καιρώ πολέμου, υποστηρίζει πρόσφατη έρευνα.

Βρετανός αρχαιολόγος ισχυρίζεται ότι έχει βρει αποδείξεις ότι η Περσική Αυτοκρατορία χρησιμοποίησε δηλητηριώδη αέρια στη ρωμαϊκή πόλη Ντούρα, στην ανατολική Συρία, τον 3ο αιώνα μ.Χ.Η θεωρία του βασίζεται στην ανακάλυψη των σορών περίπου 20 Ρωμαίων στρατιωτών στη βάση του τείχους της πόλης.

Η αρχαιολογική έρευνα δείχνει ότι οι Πέρσες έσκαψαν σήραγγες κάτω από το τείχος προκειμένου να εισβάλλουν στην πόλη. Σύμφωνα με τον Simon James από το Πανεπιστήμιο του Λάιτσεστερ, έβαλαν φωτιά σε κρυστάλλους βιτουμενίου και θειαφιού για να παράγουν πυκνά θανατηφόρα αέρια. Προσθέτει ότι υπόγειοι ψεκαστήρες ή καμινάδες πιθανόν συνέβαλαν στην παραγωγή και εξάπλωση του θανατηφόρου καπνού.

Οι Ρωμαίοι προφανώς αντεπιτέθηκαν σε μια προσπάθεια να σπάσουν την πολιορκία. «Για τους Πέρσες, η θανάτωση 20 αντρών σε έναν χώρο μικρότερο από 2 μέτρα πλάτος και περίπου 11 μέτρα μήκος, απαιτούσε υπεράνθρωπες πολεμικές ικανότητες – ή κάτι πιο ύπουλο», αναφέρει ο Dr James. «Η ρωμαϊκή ομάδα εφόδου ήταν αναίσθητη σε δευτερόλεπτα, νεκρή σε λεπτά». Οι ανασκαφές έδειξαν ότι τα σώματα των στρατιωτών στοιβάχθηκαν κοντά στην είσοδο από τους επιτιθέμενους για να δημιουργήσουν ένα προστατευτικό οδόφραγμα πριν βάλουν φωτιά στο τούνελ.

«Είναι ξεκάθαρο από τα αρχαιολογικά ευρήματα στην Ντούρα ότι οι Πέρσες ήταν το ίδιο γνώστες των τεχνικών πολιορκίας με τους Ρωμαίους», εξηγεί ο Dr James. «Σίγουρα γνώριζαν αυτή τη φρικιαστική τακτική».

Οι ενδείξεις επίσης συνηγορούν στο ότι οι Πέρσες έσκαψαν τη σήραγγα, προκειμένου να προκαλέσουν κατάρρευση του τείχους και του παρακείμενου πύργου. Αν και απέτυχαν να τα καταστρέψουν, οι επιτιθέμενοι τελικά κατέκτησαν την πόλη. Ωστόσο, το πώς εισέβαλαν στην πόλη παραμένει μυστήριο, καθώς δεν διασώζονται λεπτομέρειες της πολιορκίας στα ιστορικά αρχεία. Στη συνέχεια, η Ντούρα εγκαταλείφθηκε και οι κάτοικοί της είτε σφαγιάστηκαν είτε μεταφέρθηκαν στην Περσία.

Το 1920, τα καλοδιατηρημένα ερείπια ήρθαν στο φως από ομάδες Ινδών που προσπαθούσαν να σκάψουν αμυντικές τάφρους γύρω από το θαμμένο τείχος της πόλης. Τις δεκαετίες του ’20 και του ’30, πραγματοποιήθηκε σειρά τόσο από Γάλλους όσο και από Αμερικανούς αρχαιολόγους. Τα τελευταία χρόνια, τα αρχαία κτίσματα επανεξετάζονται λεπτομερώς με τη χρήση της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας.



Διαβάστε περισσότερα: http://rc-cafe.blogspot.com/2010/04/3.html#ixzz0lr4vj8CJ