Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011


VIDEO: Βρέθηκαν κατοικήσιμοι πλανήτες

http://www.newsbomb.gr/images/sized/articles/Lomberg-425x288.jpgΤο τηλεσκόπιο "Κέπλερ" ανακάλυψε 54 εξωπλανήτες... που μπορεί να φιλοξενούν ζωή και οι πέντε έχουν μέγεθος σαν τη Γη.


Μια σπουδαία ανακάλυψη έκανε το διαστημικό τηλεσκόπιο "Κέπλερ" της NASΑ, καθώς ανακάλυψε περισσότερους από 1.200 πιθανούς εξωπλανήτες, από τους οποίους οι 54 βρίσκονται στη λεγόμενη "κατοικήσιμη ζώνη" και είναι ικανές να φιλοξενούν κάποια μορφή ζωής.

Αξίζει να σημειωθεί πως πέντε από αυτούς τους εξωπλανήτες έχουν το μέγεθος περίπου της Γης.

Φυσικά, αυτές οι ανακαλύψεις θα πρέπει να μελετηθούν εκ’ νέου και να επιβεβαιωθούν με επίγεια τηλεσκόπια αλλά και άλλους τρόπους μέσα στους επόμενους μήνες.

Μέσα στα στοιχεία που έδωσε η NASA, το τηλεσκόπιο έχει εντοπίσει 170 ακόμα ηλιακά συστήματα, όπου περισσότεροι από ένας εξωπλανήτης περιφέρονται γύρω από το μητρικό άστρο τους. Πιο συγκεκριμένα 115 άστρα βρέθηκαν να περιτριγυρίζονται από ένα ζεύγος πλανητών, 45 άστρα διαθέτουν τρεις πλανήτες, οκτώ άστρα έχουν σύστημα τεσσάρων πλανητών το καθένα, ένα έχει πέντε και ένα έξι πλανήτες ( το επονομαζόμενο "Κέπλερ"-11).


Μέχρι σήμερα, το τηλεσκόπιο "Κέπλερ" έχει "δει" συνολικά 68 πιθανούς εξωπλανήτες με μέγεθος σαν τη Γη, 288 περίπου διπλάσιους από τη Γη – οι οπίοι ονομάζονται "σούπερ-Γαίες", 662 μεγαλύτερους με μέγεθος όσο ο Ποσειδώνας και 184 ακόμα πιο μεγάλους, αποδεικνύοντας την εντυπωσιακή ποικιλία που χαρακτηρίζει το σύμπαν.

Το τηλεσκόπιο "Κέπλερ" έχει στραμμένο και ταυτόχρονα - καρφωμένο το "βλέμμα" του σε ένα σταθερό σημείο που αντιστοιχεί στο ένα τετρακοσιοστό (1/400) του ουρανού, παρατηρώντας περίπου 156.000 άστρα και τα πιθανά πλανητικά συστήματά τους.
Φυσικά κάτω από αυτούς τους αριθμούς μπορεί κάποιος να καταλάβει τι άλλο μπορεί να μας κρύβει η αστρική μας … γειτονία.

Με το τηλεσκόπιο να έχει ανακαλύψει μέσα σε τέσσερις μόλις μήνες παρατηρήσεων, 1.235 υποψήφιους εξωπλανήτες, έχει δημιουργήσει ενθουσιασμό στους αστρονόμους, αλλά και… απελπισία στους επιστήμονες καθώς πλέον ο όγκος δεδομένων για ανάλυση και εξέταση και μελέτη είναι τεράστιος και υπάρχει φόβος, οι υπάρχοντες επιστήμονες να μην επαρκούν!

Παρακολουθήστε το video με την ανακοίνωση της ΝΑSA





Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: VIDEO: Βρέθηκαν κατοικήσιμοι πλανήτες http://24wro.blogspot.com/2011/02/video_7685.html#ixzz1CvhSEUAH

Βάλλουν πανταχώθεν εσκεμμένα Νο2-"Αρραβωνισμένος gay" ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης!


Βάλλουν πανταχώθεν εσκεμμένα Νο2-"Αρραβωνισμένος gay" ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης!

Τσεκούρι και φωτιά στους προσκυνημένους
Η "νέα" Ιστορία του Γένους: "Αρραβωνισμένος gay" ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης!

(ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ! )


Καινοφανείς απόψεις περί του ... ερωτικού προσανατολισμού του κορυφαίου νεότερου Έλληνα, του ανθρώπου στον οποίο το Έθνος οφείλει την επιτυχία της Επανάστασης του 1821, αυτού που κράτησε ζωντανό τον ξεσηκωμό του Γένους, ακόμα και όταν οι Τουρκοαιγύπτιοι σάρωσαν Πελοπόννησο και Στερεά το 1825, εκφράζονται από τον παρουσιαστή του ντοκιμαντέρ που προβάλει ο ΣΚΑΪ με θέμα την Επανάσταση του 1821. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο παρουσιαστής του ντοκιμαντέρ, Πέτρος Τατσόπουλος, χαρακτηρίζει στην σελίδα του στο facebook τον Κολοκοτρώνη ... gay!

Και όχι απλώς ήταν gay, αλλά και πρωτοπόρος της “gay revolution” , αφού o Πέτρος Τατσόπουλος υποστηρίζει ότι είχε ... αρραβωνιαστεί τον εραστή του.
Με ποιον είχε αρραβωνιαστεί, ακόμα δεν μας το έχουν πει, αλλά ελπίζουμε να το μάθουμε στο πλαίσιο της «ιστορικής αλήθειας» στην ιστορική αφήγηση-ντοκιμαντέρ για την επανάσταση του 1821, δια χειρός του κορυφαίου στελέχους του ΕΛΙΑΜΕΠ, καθηγητή Θ.Βερέμη.. 

Ούτε αν ήταν «γαμπρός» ή «νύφη» στον αρραβώνα. Μπορεί να ήταν αρραβωνιασμένος με τον στενό του φίλο, τον Νικηταρά τον Τουρκοφάγο, ο οποίος μετά την Επανάσταση πέθανε σε ένα ανήλιαγο υπόγειο στον Πειραιά, πάμφτωχος. Μπορεί να μην του είχε δώσει διατροφή ο Κολοκοτρώνης... 



Ο Σπύρος ο Μελάς στο μνημειώδες έργο του «Ο Γέρος του Μοριά» διηγείται ότι κατά την διάρκεια της εφόδου στην Τρίπολη τον Σεπτέμβριο του 1821, τα νεύρα του Νικηταρά είχαν σπάσει από την ατελείωτη σφαγή των Τούρκων (35.000 Τούρκοι σκοτώθηκαν εκείνη την μέρα) και μιλώντας στον εαυτό του μονολόγησε μπροστά στους άνδρες του: «Κουράγιο Νικηταρά, Τούρκους σφάζεις». 

Mήπως αυτό το προσωρινό σπάσιμο νεύρων ήταν αποτέλεσμα κάποιου «συζυγικού καυγά» με τον Κολοκοτρώνη; Eκτός αυτού υπάρχει και το όνομα: Τι σημαίνει "Κολοκοτρώνης"; "Πισινός από πέτρα"! Τυχαίο;

Και εδώ που τα λέμε κι εκείνος ο Οδυσσέας Ανδρούτσος και ο άλλος ο Γιώργης ο Καραϊσκάκης, όλο με λευκές φουστίτσες κυκλοφορούσαν...

Όλα παίζουν εδώ που φτάσαμε. Εδώ που μας φτάσανε...