Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Ο Αρμαγεδδών πλησιάζει αλλά δεν μας ακουμπά ... προς το παρόν...


Ο Αρμαγεδδών πλησιάζει αλλά δεν μας ακουμπά ... προς το παρόν...


Ονομάζεται «YU55» έχει διάμετρο 400 μέτρα, ζυγίζει 55 εκατομμύρια τόνους και στις 8 Νοεμβρίου θα πλησιάσει την Γη σε απόσταση περίπου 340 χιλιάδων χιλιομέτρων. Πρόκειται για την κοντινότερη σε μας απόσταση που έχει βρεθεί ένα τέτοιου μεγέθους διαστημικό σώμα. 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν υπάρχει περίπτωση ο αστεροειδής να γίνει απειλητικός για την Γη ούτε τώρα ούτε στις επόμενες επισκέψεις του τα επόμενα 100 έτη αλλά δεν κάνουν εκτιμήσεις για το απώτερο μέλλον. Αν πάντως ο «YU55» λοξοδρομήσει....
κάποια στιγμή και πέσει στον πλανήτη μας ο κρατήρας που θα δημιουργηθεί θα έχει βάθος 750 μέτρων και η πρόσκρουση θα έχει ισχύ ισοδύναμη με 65 χιλιάδες ατομικές βόμβες!

Ο αστεροειδής «YU55», που ολοκληρώνει μια πλήρη περιστροφή του Ήλιου κάθε 14 έτη, ανακαλύφθηκε τον Δεκέμβριο του 2005 από τα στελέχη του προγράμματος παρατήρησης του διαστήματος «SpaceWatch Program» της NASA. Τον Απρίλιο του 2010 ερευνητές στο Αστεροσκοπείο Arecibo στο Πουέρτο Ρίκο τον εντόπισαν και τον φωτογράφισαν όταν ο αστεροειδής βρισκόταν σε απόσταση περίπου 2.300.000 χιλιομέτρων από τη Γη. Οι επιστήμονες προετοιμάζονται για την έλευση του ώστε να τον παρατηρήσουν καλύτερα και να τραβήξουν φωτογραφίες του. 

Ο «YU55» είναι ένα από περίπου 900 διαστημικά αντικείμενα που θεωρούνται πιθανές απειλές για την Γη με τον αριθμό αυτών των αντικειμένων να αυξάνεται καθώς τα επίγεια και διαστημικά παρατηρητήρια εντοπίζουν συνεχώς και άλλα.

NOSTRADAMUS 2012 Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ | Ηistory Channel (Ελλ.υπότιτλοι)


NOSTRADAMUS 2012 Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ | Ηistory Channel (Ελλ.υπότιτλοι)


 21η Δεκεμβρίου του 2012. Το ξημέρωμα δεν έρχεται. Τα πάντα είναι στο σκοτάδι. Ο κόσμος έχει φτάσει στο τέλος του. Ο ήλιος ανατέλλει ευθυγραμμισμένος με το κέντρο του Γαλαξία. Μήπως η κρίση που διερχόμαστε τώρα προοιωνίζεται απλά το τέλος; Τα προβλήματα συσσωρεύονται κι ο χρόνος τρέχει ιλιγγιωδώς. Η γενιά μας είναι επιφορτισμένη να λύσει ένα σωρό προβλήματα που αν δεν λυθούν άμεσα, κάποιοι πιστεύουν ότι θα επαληθευτούν οι ζοφερές προφητείες του Νοστράδαμου.
Ωσόσο, τίποτα δεν είναι προδιαγεγραμμένο και τα πάντα εναπόκεινται σε εμάς. Η προφητεία του Νοστράδαμου ίσως είναι το καμπανάκι για να αφυπνιστούμε.
















Δυο μετεωρίτες χτύπησαν την Ελλάδα... και έφτιαξαν λίμνες !!!


Δυο μετεωρίτες χτύπησαν την Ελλάδα... και έφτιαξαν λίμνες !!!

Μπορεί το σημείο να είναι γνωστό για την αρχαιολογική του σημασία καθώς κατοικείται από τη νεολιθική εποχή, όμως τώρα αποκτά νέα σημασία καθώς αποδεικνύεται ότι είναι ένα από τα μόλις 178 σε ολόκληρο τον πλανήτη!

Το μυστήριο της Θεσσαλίας λύθηκε, λένε οι επιστήμονες στην εφημερίδα “Το Έθνος”. Οι δίδυμες λίμνες στην περιοχή Μαγούλα-Ζερέλια έξω από τον Αλμυρό δεν προήλθαν από κάποια ηφαιστειακή δράση όπως πίστευαν ως τώρα, αλλά από δύο μετεωρίτες που χτύπησαν την περιοχή πριν από περίπου 10.000 χρόνια.

Οι μετεωρίτες πρέπει να είχαν διάμετρο από 10 ως και 30 μέτρα. Η πτώση τους πρέπει να ήταν καταστροφική καθώς αντιστοιχεί με τεράστια έκρηξη.
 
Τότε, 10.000 χρόνια πριν, τα πάντα εξαφανίστηκαν. Σήμερα όμως έχει δημιουργηθεί ένα φανταστικό τοπίο, τόσο γήινο όσο και... εξωγήινο.
Η μια λίμνη έχει διάμετρο 150 μέτρα και βάθος 6 μέτρα και η άλλη έχει διάμετρο 250 μέτρα και βάθος 8 μέτρα.

Οι επιστήμονες βρήκαν υλικά που αποδεικνύουν πως ... γεννήθηκαν οι λίμνες και πλέον η περιοχή κατατάσσεται στις μόλις 40 της Ευρώπης και στις συνολικά 178 σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Στο Βόλο Κατάργησαν το Euro! Οι Συναλλαγές Γίνονται με ΤΕΜ ( Τοπική Εναλλακτική Μονάδα)


Στο Βόλο Κατάργησαν το Euro! Οι Συναλλαγές Γίνονται με ΤΕΜ ( Τοπική Εναλλακτική Μονάδα)

Σε γειτονιές της πόλης, κάτοικοι αγοράζουν προϊόντα και υπηρεσίες πληρώνοντας µε ΤΕΜ (Τοπική Εναλλακτική Μονάδα)

Ο Χρήστος Παπαϊωάννου παρακολουθεί τις συναλλαγές του µε ΤΕΜ στον φορητό του υπολογιστή. Είναι ένα από τα 200 µέλη του Δικτύου ανταλλαγής στη Μαγνησία που χρησιµοποιούν µια εναλλακτική µονάδα αντί του ευρώ.

Δεν αλλάζει χέρια. Δεν τυπώνεται σε χάρτινη µορφή ούτε κόβεται σε νόµισµα. Οι κάτοχοί της όµως τη…. χρησιµοποιούν ως µέσο για να αγοράσουν και να πουλήσουν. Από το περασµένο καλοκαίρι, στις γειτονιές του Βόλου, οι συναλλαγές δεν γίνονται αποκλειστικά µε ευρώ.

Η οικονοµική κρίση και η έλλειψη ρευστότητας γέννησαν ένα δίκτυο ανταλλαγών και µια νέα µονάδα: την ΤΕΜ.
Ονοµάζεται Τοπική Εναλλακτική Μονάδα και, σύµφωνα µε τους δηµιουργούς της, έχει θεωρητικά ίση αξία µε το ευρώ, αλλά όχι την ίδια δύναµη κατανάλωσης έξω από το Δίκτυο. «Δεν είναι νόµισµα ούτε υπάρχει ανταγωνιστικά στο ευρώ. Είναι µια µονάδα που αντιπροσωπεύει την αξία των ανταλλαγών που κάνουµε µεταξύ µας», λέει ο κοινωνιολόγος Γιάννης Γρηγορίου, ένα από τα πρώτα µέλη του Δικτύου.


Η ΤΕΜ χρησιµοποιείται στη Μαγνησία, στο Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης που ξεκίνησε τον περασµένο Ιούνιο.
Από µια παρέα φίλων το Δίκτυο µεγάλωσε και έφτασε τα 50 µέλη µέσα σε έναν µήνα και σήµερα φτάνει τα 200. Για να συµµετάσχει κάποιος, απαιτείται φωτοτυπία της αστυνοµικής ταυτότητας. Με την εγγραφή, το Δίκτυο του δίνει πίστωση 300 ΤΕΜ (χωρίς την επιβάρυνση τόκου), τις οποίες µπορεί να ξοδέψει στις υπηρεσίες ή τα προϊόντα που προσφέρουν τα υπόλοιπα µέλη. Ο λογαριασµός του καθενός και οι συναλλαγές καταγράφονται σε ηλεκτρονική βάση δεδοµένων. Στην ίδια ιστοσελίδα τα µέλη καταχωρίζουν αγγελίες για προσφορά υπηρεσιών και προϊόντων. Όποιος δεν έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο εξυπηρετείται µε κουπόνια (εντολές πληρωµής).

Μεταξύ των µελών υπάρχουν αγρότες, υδραυλικοί, δικηγόροι, λογιστές, ηλεκτρολόγοι, ένας καρδιολόγος, µια οµοιοπαθητικός και ένας ιδιοκτήτης καταστήµατος οπτικών. Όπως εξηγεί ο κ. Γρηγορίου, τα καταστήµατα ή οι επιχειρηµατίες ζητούν από µέλη του Δικτύου ένα µέρος της τιµής σε ευρώ και το υπόλοιπο σε ΤΕΜ, καθώς έχουν να καλύψουν το κόστος παραγωγής, τον ΦΠΑ και την προµήθεια σε ευρώ. «Για παράδειγµα, στο µαγαζί µε τα οπτικά, για έναν σκελετό γυαλιών αξίας 100 ευρώ ο ιδιοκτήτης θα ζητήσει από τον πελάτη 70 ευρώ και 30 ΤΕΜ. Σαν να του κάνει έκπτωση. Έπειτα θα κόψει απόδειξη για 70 ευρώ», λέει ο κ. Γρηγορίου.

Η ΤΕΜ µπορεί, σύµφωνα µε τους κατόχους της, να αναστήσει την τοπική αγορά. Όπως λένε, εξοικονοµούν ευρώ που έπειτα τα διαθέτουν εκτός Δικτύου. Παράλληλα δίνουν αγοραστική δύναµη σε ανέργους. Ο Θοδωρής Μαυρίδης είναι ένας από αυτούς. Πενήντα τριών ετών, ηλεκτρολόγος, χωρίς δουλειά εδώ και οκτώ µήνες. Έλαβε τις πρώτες του ΤΕΜ κάνοντας µια ηλεκτρολογική εργασία και σχεδιάζει να τις ξοδέψει στην αγορά αγροτικών προϊόντων. «Αισθάνομαι ελεύθερος. Δεν µε δεσμεύει το ευρώ», λέει.

Για τον βελονιστή Ευριπίδη Σιούρα η ΤΕΜ είναι µια µονάδα ανταλλαγής, «όχι µέσο δύναµης όπως τα κλασικά νοµίσµατα». Στόχος της Μαιρίτας Χούπη, µέλους του Δικτύου, είναι να γίνονται όσο το δυνατόν περισσότερες συναλλαγές µε ΤΕΜ. Με το µεγαλύτερο µέρος της σύνταξής της καλύπτει σήµερα παλιότερά της δάνεια. Συγκέντρωσε τις δικές της ΤΕΜ βοηθώντας µια γυναίκα µε αναπηρία. «Φτωχός δεν είναι όποιος δεν έχει χρήµατα, αλλά όποιος δεν έχει να προσφέρει κάτι. Αυτή είναι η φιλοσοφία µας», λέει.

Η ΤΕΜ χρησιµοποιείται µόνο στο Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης. Καλύπτει ανάγκες, όχι την επιβίωση
Ακόµα κι αν φτάνει σήµερα τα 200 µέλη, το Δίκτυο βρίσκεται σε εµβρυϊκό στάδιο. Μπορεί να καλύψει κάποιες ανάγκες, αλλά όχι και να εξασφαλίσει την επιβίωση. Το ενοίκιο, οι λογαριασµοί, η τροφή και η βενζίνη αγοράζονται και πωλούνται σε ευρώ, όχι σε εναλλακτικές µονάδες. Κάποια µέλη του Δικτύου δυσκολεύονται να συγκεντρώσουν ΤΕΜ, αφού τα δικά τους επαγγέλµατα δεν έχουν µεγάλη ζήτηση. ο κ. Γρηγορίου, ως κοινωνιολόγος, αντιµετωπίζει αυτό το πρόβληµα. Γι’ αυτό ενισχύει τον ηλεκτρονικό λογαριασµό του σε ΤΕΜ συµµετέχοντας σε χειρωνακτικές εργασίες, επισκευές ή βαψίµατα.

Σοκαριστικό! Ο Παπανδρέου λέει την αλήθεια!!!


Σοκαριστικό! Ο Παπανδρέου λέει την αλήθεια!!!

  • Προσπαθήσαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε... μας είπε ο πρωθυπουργός στην Βουλή. Ωραία, να μας πει, λοιπόν, αφού γνώριζε την κατάσταση της οικονομίας, γιατί έδωσε το επίδομα αλληλεγγύης 1 δισ. Να μας πει γιατί υπήρξε το Τ10 και ακόμα γιατί δεν πήρε τα 25 δις παραπάνω που του έδιναν οι αγορές με χαμηλό επιτόκιο
Μιλώντας σήμερα στην Βουλή με αφορμή ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας ο κ. Παπανδρέου είπε μεταξύ άλλων για το θέμα των επαφών με τον Στρος Καν.
«Ήμασταν σε επαφή, είναι γνωστό. Ήταν καθήκον μου να προετοιμαστώ για κάθε ενδεχόμενο. Τι θέλετε; Να κρυβόμουν στο Μαξίμου ή στο Καστρί; Όπως έκανε κάποιος άλλος
«Δεν το κρύψαμε. Δεν ζητήσαμε να μπούμε στο ΔΝΤ. Δεν ήταν ο στόχος μας. Προσπαθήσαμε να μην μπούμε, αλλά δεν το καταφέραμε. Έκανα δύο φορές το γύρο του κόσμου για να στηθεί ο μηχανισμός διάσωσης. Τώρα όλοι μπορούν να μιλούν εκ του ασφαλούς. Να λένε ότι όλα ήταν προαποφασισμένα. Είπε ο κ. Τσίπρας ότι όλα έγιναν βάσει σχεδίου, για να κάνουμε τη δουλειά των Αμερικάνων».
Ομολογεί λοιπόν δημοσίως ο κ. Παπανδρέου ότι “ήταν σε επαφή” με το ΔΝΤ.
Δεν μας λέει όμως γιατί δεν απευθύνθηκε πρώτα στην Ευρώπη για να λύσει το πρόβλημα που “βρήκε” όπως λέει από τον Καραμανλή, αλλά πήγε πρώτα και συνειδητά στο ΔΝΤ;
Γιατί δεν έλεγε τότε την αλήθεια στον λαό, αλλά αντιθέτως με δημόσιες δηλώσεις του τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Παπακωνσταντίνου χειροτέρευαν το πρόβλημα της χώρας;
Πως πήγε στο ΔΝΤ ενώ τον Ιούνιο του 2009, υποστήριζε ότι οι πρακτικές του ΔΝΤ καταδικάζουν τη χώρα«στην υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση».
Γιατί αφού υπήρχε πρόβλημα δεν δανείστηκε από τις αγορές όταντα spreads ήταν ακόμη χαμηλά;
Κατά τα άλλα, η αντιπαράθεση με τον κ. Τσίπρα ήταν σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.
«Ο πρωθυπουργός είναι και προσωπικά αναξιόπιστος» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας, με αφορμή τις δηλώσεις Στρος Καν περί «υπόγειων επαφών»
Δημιουργήθηκε ένταση στην αίθουσα του κοινοβουλίου και πρόεδρος της Βουλής Φ.Πετσάλνικος παρενέβη, λέγοντας ότι ο χαρακτηρισμός αυτός προκαλεί. Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Δεν θα κάνετε λογοκρισία. Πρόκειται για πολιτικότατο χαρακτηρισμό. Ο πρωθυπουργός κορόιδεψε τον ελληνικό λαό. Επιμένω».
Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «επαναστάτες χωρίς αιτία» και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για «καπηλεία πόνου» και «τσάμπα ρητορική».
Ο κ.Τσίπρας απάντησε: «Τα προβλήματα υπερβαίνουν τις ατάκες. Μιλάμε για μια οδυνηρή πραγματικότητα. Ξέρετε εσείς τι σημαίνει ανεργία; Εσείς που μιλάτε για μισθούς, ξέρετε ότι υπάρχουν τρεις και τέσσερις μήνες απλήρωτος κόσμος σε επιχειρήσεις; Ζούμε το μαρτύριο της σταγόνας, μια ιδιότυπη στάση πληρωμών».
Τελικά, η αλήθεια του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, φαίνεται πως είναι η δική του, προσωπική, αλήθεια. Δυστυχώς, απέχει πολύ από την σκληρή πραγματικότητα...