Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ.

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ.

Το άρθρο είναι του Λιακόπουλου Δημοσθένη απο την διαδυκτιακή εκπομπή στο Prisonplanet και επιμελήθηκε απο την Αθέατη γνώση.

Εκαναν μια μεγάλη τελετή σε στάδιο, όπου συγκεντρώθηκαν 91 ηγέτες, η εκπρόσωποι ηγετών. Απο μαύρη αδελφότητα δεν πήγε κανένας. Αυτούς που τους ακουμπάει η λευκή αδελφότητα πήγαν οι ιδιοί.

Κι όμως, πήγε ακομή και ο ίδιος ο Ομπάμα. 

Αφού πήγαν στην Νότια Αφρική στον Μαντέλα ο οποίος πέθανε τέλη Ιουνίου, αποφάσισαν να ανακοινώσουν τον θάνατό του τώρα, και αφού έκαναν και την τελετή, τον έθαψαν πάλι μετά απο μέρες.

Ο Μαντέλα, ήταν ένας υπάκουος δούλος της Λευκής Αδελφότητας, η οποία Λευκή ξερίζωσε με την βοήθεια τη δική του την Μαύρη Αδελφότητα των Γερμανών απο την Νότιο Αφρική. 

Οταν πήγαν λοιπόν όλοι αυτοί στην κηδεία του Μαντέλα, και όσοι απο αυτούς ήταν ηγέτες και όχι "εκπρόσωποι", διότι κάποια κράτη έστειλαν "εκπροσώπους", και ο λόγος που έστειλαν εκπροσώπους ήταν διότι δεν ήθελαν να δούν και να ακούσουν αυτά τα οποία άκουσαν και είδαν οι ηγέτες.

Κάποιους απο τους ηγέτες έστειλαν εκπροσώπους, διότι δεν ήθελαν να πάνε, η δεν τους άφησαν οι ελεγκτές τους απο την Μαύρη Αδελφότητα να παρερευθούν εκεί πέρα, η θεώρησαν οτι καλό ήταν να μην βρεθούν εκεί επειδή μπορεί να κινδύνευαν, η ..... "ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ", καθώς όσοι ήταν εκπρόσωποι ηγετών δεν προσεκλήθησαν στον "Μεγάλο Μυστικό Δείπνο" ο οποίος πραγματοποιήθηκε εκεί. 

Τι έγινε σε αυτόν τον Μεγάλο Μυστικό Δείπνο; Ποιοί πήγαν; Τι είδαν; και τί τους είπαν.

Οταν συγκέντρωσαν τους ηγέτες που ήθελαν, εμφανίστηκε εκεί το σκυλολόι όλο το οποίο κάνει το μεγάλο κουμάντο με το πολύ το χρήμα, όπως: Ρότσίλντ, Ροκφέλερ, Κίσινγκερ, μεγιστάνες, και τον Μπίλ Γκέιτς, που πρωταγωνιστεί με τα χρήματα που προσφέρει για τα εμβόλια στην Αφρική. 

Ολοι αυτοί λοιπόν, περίπου 20 άτομα στην τελετή η οποία ήταν στημένη σε ημικύκλιο, υπήρχε μια μικρή σκηνή με μια κουρτίνα στην κυριολεξία. 

Οι άλλοι καθόντουσαν αμφιθεατρικά, και μπροστά τους καθότανε οι πολλοί μεγάλοι "προσκυνητάδες" (ηγέτες, πρόεδροι κτλ..). 
Πήγαν εκεί λοιπόν οι μεγάλοι ηγέτες, και μπροστά καθότανε τα αφεντικά τους, αυτοί που ρίχνουν το χρήμα.

Στο κέντρο, όπως είπαμε υπήρχε μια μικρή σκηνή λίγο υπερυψωμένη, και μια κουρτίνα. Τραβούν την κουρτίνα, βγαίνει ένας και λέει: Θέλουμε για πρώτη φορά στην ζωή σας να ζήσετε μια πολύ μεγάλη στιγμή. θέλουμε να σας παρουσιάσουμε εκείνον ο οποίος θα είναι ο "Αναγεννητής του πλανήτη".

Οι άλλοι, την έχουν ψιλιαστεί την δουλεία, είδαν να σηκώνονται τα αφεντικά τους (οι Ροκφέλερ και Σια ) σηκώθηκαν αναγκαστικά κι αυτοί. 

Αφού σηκώθηκαν κι αυτοί, παραμερίζει την κουρτίνα κάποιος νεαρός κύριος, βγαίνει έξω, και αμέσως εκείνοι που ημικυκλικά ήταν γύρω απο αυτή την σκηνή, σκύβουν και τον προσκυνούν. Οι άλλοι εν τω μεταξύ μένουν ακίνητοι. 

Οι προσκυνητάδες των αφεντικών έμειναν ακίνητοι που τον προσκύνησαν τα αφεντικά τους. Αυτός τους έκανε το νεύμα με το χέρι λέγοντας "Καθίστε". 

Οπότε κάθοντε όλοι. 

Εκεί έλαβε χώρα μια ομιλία σχετικά σύντομη αλλά πάρα μα πάρα πολύ περιεκτική απο τον Αντίχριστο, η οποία ομιλία ούτε λίγο ούτε πολύ, έλεγε ότι όλα τα σχέδια του ΟΗΕ που αφορούν Ατζέντα 21, κοινές διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της γής, προώθηση τους ενός κέντρου εξουσίας, προώθηση της θέλησης των λαών να δουλεύουν για μια μεγάλη και σίγουρη εταιρεία.

Τους τα εξήγησε λοιπόν όλα αυτά (ο Αντίχριστος) και μπήκαν πολύ καλά στο μυαλό τους. Το ψαρωτικό ήταν, οτι είδαν οι προσκυνητάδες τα αφεντικά να προσκυνούν αυτόν τον νεαρό ο οποίος βγήκε απο την κουρτίνα, και είναι υπαρκτός.

Τον Αντίχριστο βέβαια, τον έβαλαν πάλι σε στάση, γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη το ότι μέχρι το 2017 θα μπορέσουν να καταφέρουν αυτά που θέλουν. 

Ξημερώνει το 2014. Οταν ξημερώσει το 2017, δηλαδή στα 3 χρόνια και κάτι, θα πρέπει να έχουν "καθαρίσει". Πρακτικά βέβαια είναι αδύνατον να μπορέσουν να επιβάλλουν αυτά που θέλουν παγκόσμια. 

Είναι όμως αδύνατον; η μήπως έχουν κάτι στο νού τους το οποίο δεν έχουν αποκαλύψει;

Οχι όσον αφορά τον σκοπό τους ...... αλλά αυτό που θα κάνουν για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Ετσι λοιπόν, οι πολύ μεγάλοι ηγέτες πήγαν να τιμήσουν τον "πολύ μεγάλο άνδρα" ο οποίος λένε έκανε επανάσταση. 

Κι άλλοι ήταν τόσο ηλίθιοι ...... (της Μαύρης αδελφότητας) που δεν τον σκότωσαν, και τους έκανε "επανάσταση! " 

Δηλαδή πρέπει να είναι κάποιος ηλίθιος για να πιστεύει οτι υπάρχουν αυθόρμητες επαναστάσεις που "ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ". Οι αυθόρμητες επαναστάσεις καταπνίγονται στο αίμα. Θα μου πείτε ήταν τόσα χρόνια στην φυλακή; 

Ε, λοιπόν, γιατί τον βγάλανε; και αφού ήταν τόσο επικίνδινος δεν τον καθάριζαν εκεί μέσα;

Διότι, ο πόλεμος μεταξύ των αδελφοτήτων μαίνεται. Συνεχίζει διαρκώς.
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ. ~ Ελευθερη σκεψη ΠΗΓΗ
Ελευθερη σκεψη

Το μυστήριο του Άστρου των Χριστουγέννων

Το μυστήριο του Άστρου των Χριστουγέννων

Το άστρο των Χριστουγέννων εμφανίστηκε πριν από 2000 χρόνια περίπου και ήταν αυτό που καθοδήγησε τους μάγους στον μικρό Ιησού.
Η ακριβής ταυτότητα και φύση του άστρου αυτού αποτελεί ακόμη και σήμερα έναμυστήριο για την επιστήμη. Πολλοί επιστήμονες προσπάθησαν να ερμηνεύσουν το παράδοξο αυτό φαινόμενο, αλλά καμία θεωρία δεν κατάφερε να το ερμηνεύσει εξ ολοκλήρου.
Σε κάθε άνθρωπο έλκει τον θαυμασμό, σε μεγάλο ή μικρό βαθμό αυτό το αξιοσημείωτο γεγονός.
Η μόνη αξιόπιστη πηγή που δίνει πληροφορίες για το άστρο των Χριστουγέννων (ή Άστρο) είναι το ευαγγέλιο κατά Ματθαίου στην αρχή του 2oυ κεφαλαίου. Εκεί ο ευαγγελιστής αναφέρει:
"1 Aφού λοιπόν γεννήθηκε ο Iησούς Xριστός στη Bηθλεέμ της Iουδαίας, στις μέρες του βασιλιά Hρώδη, κατέφτασαν στα Iεροσόλυμα σοφοί από την Aνατολή,2 ρωτώντας:
Πού είναι ο νεογέννητος βασιλιάς των Iουδαίων; Γιατί είδαμε το άστρο του στην Aνατολή και ήρθαμε να τον προσκυνήσουμε. 3 Aλλ’ ο βασιλιάς Hρώδης ταράχτηκε, όταν το άκουσε αυτό, και μαζί του όλη η πόλη των Iεροσολύμων!
4 Έτσι, συγκέντρωσε όλους τους αρχιερείς και τους δασκάλους του λαού και ρωτούσε να μάθει απ’ αυτούς πού είναι καθορισμένο να γεννηθεί ο Xριστός. 5 Kι εκείνοι του είπαν:
Στη Bηθλεέμ της Ιουδαίας, γιατί έτσι έχει γραφτεί από τον προφήτη: 6 Kι εσύ Bηθλεέμ, περιοχή του Ιούδα, δεν είσαι καθόλου ασήμαντη ανάμεσα στις επιφανέστερες πόλεις του Ιούδα, γιατί από σένα θα βγει αρχηγός, που θα καθοδηγήσει το λαό μου, τον Ισραήλ.
7 Τότε ο Ηρώδης, αφού κάλεσε κρυφά τους σοφούς, εξακρίβωσε απ’ αυτούς τον καιρό που είχε φανεί το άστρο.8Kατόπιν τους έστειλε στη Βηθλεέμ λέγοντάς τους:
Πηγαίνετε και ψάξτε προσεκτικά για το παιδί κι όταν το βρείτε να μου το πείτε, για να έρθω κι εγώ να το προσκυνήσω. 9 Εκείνοι, αφού άκουσαν το βασιλιά, αναχώρησαν. Kαι φάνηκε πάλι το αστέρι που είδαν στην Ανατολή, το οποίο προχωρούσε μπροστά τους καθοδηγώντας τους, μέχρι που ήρθε και στάθηκε πάνω εκεί που ήταν το παιδί.
10 Kαι σαν είδαν το αστέρι, ένιωσαν χαρά πάρα πολύ μεγάλη." Παρακάτω αναφέρονται τα συμπεράσματα για το Άστρο, έτσι όπως αναφέρονται στο ιερό κείμενο της Αγίας Γραφής :
Σύμφωνα με την παραπάνω περικοπή οι που προσκύνησαν τον Ιησού ήταν σοφοί και καταγόταν από χώρα ανατολικά του Ιορδάνη ποταμού, πιθανόν από την Περσία.
Ο αριθμός των σοφών δεν είναι γνωστός , όμως επικράτησε πως είναι τρεις, λόγω των 3 δώρων που προσέφεραν στον Χριστό. Οι σοφοί παρατήρησαν το Άστρο στην Ανατολή, δηλαδή στη χώρα από την οποία ήρθαν και όχι στο ανατολικό μέρος του ουρανού.
Προφανώς το Άστρο θα βρισκόταν στο δυτικό ή νότιο δυτικό τμήμα του ουρανού για να το ακολουθήσουν και να φθάσουν στα Ιεροσόλυμα.
Όταν ο Ηρώδης άκουσε τα λεγόμενα των μάγων ταράχτηκε μαζί με αυτόν και ο λαός της Ιερουσαλήμ. Επιπλέον ο Ηρώδης πληροφορήθηκε κρυφά από τους μάγους για την εμφάνιση του άστρου και τους ζήτησε να  εξακριβώσουν την τοποθεσία του Ιησού.
Μήπως ο Ηρώδης και ο λαός του δεν μπορούσαν να παρατηρήσουν το Άστρο, που τους καθοδηγούσε στον Χριστό, παρά μόνο οι μάγοι;
Αν ήταν λαμπρό θα το έβλεπαν και οι υπόλοιποι εκτός των μάγων.
Αν ήταν αρκετά αμυδρό ώστε να μην το διακρίνουν εύκολα οι μη ειδικοί (οι μάγοι ήταν ειδικοί) τότε απορρίπτονται αυτόματα οι θεωρίες που το θέλουν φωτεινό
αστρικό αντικείμενο και φανερό και από μη ειδικούς.
Ο Ηρώδης εξακρίβωσε κάποιες πληροφορίες για το ταξίδι των μάγων και διέταξε την σφαγή όλων των αγοριών έως 2 χρονών.
Από αυτό προσδιορίζεται ότι το ταξίδι των μάγων διήρκησε περίπου 2 έτη. Τα ταξίδια τότε γινόταν με ζώα. Άρα το Άστρο φαινόταν στον ουρανό για 2 έτη και είχε σχετικά είχε μεγάλη διάρκεια.
Όταν οι μάγοι έφυγαν από τον Ηρώδη, το Άστρο ξαναφάνηκε, βρισκόταν συνεχώς μπροστά τους και τους καθοδηγούσε, μέχρι που κατέβηκε και στάθηκε πάνω από το παιδί πλέον Ιησού.
Μπορεί ένα αστρικό αντικείμενο να  εμφανιστεί, να εξαφανιστεί και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να ξαναεμφανιστεί; Βεβαίως οι αστέρες νόβα.
Αφού έδειξε τον τόπο που ζούσε ο Ιησούς, ο Ηρώδης γιατί δεν το αντιλήφθηκε για να θανατώσει τον μικρό Ιησού; Ο Ηρώδης ήθελε οπωσδήποτε να θανατώσει τον Χριστό.
Μπορεί  ένα αστρικό αντικείμενο ή φαινόμενο να βρίσκεται συνεχώς μπροστά από τον παρατηρητή, να τον καθοδηγεί και να του φανερώνει έναν συγκεκριμένο τόπο ή άτομο πάνω στην επιφάνεια της γης;
Προφανώς όχι!! Υπάρχουν πολλές ενδείξεις και είναι πολύ πιθανό οι μάγοι να ήταν οι μόνοι που είδαν το Άστρο και βέβαια ήταν πολύ εντυπωσιακό και παράξενο φαινόμενο, αφού οι μάγοι ξεκίνησαν ένα μακρινό ταξίδι με πολλές αντιξοότητες.
Εν συνεχεία παρατίθενται διάφορες θεωρίες για την φύση του Άστρου. Εδώ και 2000 χρόνια και ακόμα η φύση του αστεριού αυτού αποτελεί σπαζοκεφαλιά για τους επιστήμονες.
Πολλές απόψεις έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς, μερικές από τις οποίες παρατίθενται παρακάτω, και συνεχίζουν να διατυπώνονται.
ΜΕΤΕΩΡΟ
Μερικές θεωρίες θέλουν το Άστρο να ήταν κάποιο μετέωρο. Όταν ένα αντικείμενο μικρών συνήθως διαστάσεων, περίπου όσο ο κόκκος ενός ρυζιού, εισέλθει στην ατμόσφαιρα της γης, λόγω της τριβής του με τα μόρια του αέρα, εξαερώνεται, ιονίζει τα μόρια και άτομα της ατμόσφαιρας τα οποία όταν αποδιεγείρονται εκπέμπουν φως και παρατηρείται ο διάττων αστέρας, το φαινόμενο διαρκεί συνήθως 2 δευτερόλεπτα , οπότε προφανώς δεν ήταν ένα τέτοιο αντικείμενο το συγκεκριμένο Άστρο.
ΚΟΜΗΤΗΣ
Ο κομήτης είναι στην ουσία μια βρώμικη χιονόμπαλα μεγάλων σχετικά διαστάσεων η οποία διαγράφει ελλειπτική τροχιά γύρω από τον ήλιο με μεγάλη εκκεντρότητα.
Καθώς πλησιάζει τον Ήλιο τα υλικά του κομήτη αρχίζουν να θερμαίνονται και μερικά από αυτά εξαερώνονται σχηματίζοντας μια ουρά πλάσματος και σκόνης στην κατεύθυνση που ο ηλιακός άνεμος.
Το 12 π.Χ. έγινε η εμφάνιση του θαυμαστού κομήτη του Halley και το 5 π.Χ. καταγράφηκε από κινέζους ένας άλλος κομήτης. Ένας κομήτης αυτή την εποχή ήταν κακό σημάδι και θα το παρατηρούσαν όλοι στα Ιεροσόλυμα. Οι μάγοι ακολούθησαν το Άστρο διότι ήξεραν πως κάτι χαρμόσυνο έγινε.
ΚΑΙΝΟΦΑΝΗΣ Ή ΥΠΕΡΚΑΙΝΟΦΑΝΗΣ
Μήπως ήταν ένας καινοφανής αστέρας ή νόβα ή υπερκαινοφανής; Τα άστρα καθώς γερνάνε οι θερμοπυρηνικές τους αντιδράσεις γίνονται όλο και πιο ασταθής με συνέπεια κάποια στιγμή σε μεγάλη ηλικία το άστρο να αποβάλει με μια ή περισσότερες εκρήξεις τα εξωτερικά του αέρια στρώματα με αποτέλεσμα να αυξάνεται η λαμπρότητά του (αστέρας νόβα).
Σε έναν νόβα δηλαδή μπορούν να γίνουν παραπάνω από μια εκρήξεις ,κάτι που ικανοποιεί το γεγονός ότι το Άστρο εμφανίστηκε (1η έκρηξη) , εξαφανίστηκε και ξαναεμφανίστηκε (2η έκρηξη). Ωστόσο ένας καινοφανείς το ίδιο και ο υπερκαινοφανείς χάνεται συνήθως μέσα σε εβδομάδες ή μήνες.
Άλλα αστέρια μέσω  μόνο μιας μεγάλης έκρηξης αυτοκαταστρέφονται και γίνονται πολύ λαμπροί (υπερκαινοφανείς ή σούπερνοβα) .Δεν έχει καταγραφεί όμως καμία τέτοια έκρηξη εκείνη την εποχή.
Επιπλέον όλοι θα μπορούσαν να δουν έναν  υπερκαινοφανή ,αν όχι έναν καινοφανή. Με κάθε επιφύλαξη υπάρχει μία αναφορά στα χρονικά της Σινίκης, ενός καινοφανούς αστέρα στο ζωδιακό αστερισμό του Αιγόκερω, η οποία έχει καταγραφεί από Κινέζους αστρολόγους, το 5 π.Χ. και ήταν ορατός συνεχώς επί εβδομήντα ημέρες, εκ των οποίων τις είκοσι τρεις ήταν ορατός και κατά τη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο το Άστρο των Χριστουγέννων είχε πολύ μεγαλύτερη διάρκεια απ’ ότι ο νόβα στον Αιγόκερω.
Άρα το μυστήριο αυτό Άστρο δεν θα μπορούσε να είναι ούτε καινοφανής ούτε υπερκαινοφανής αστέρας.
ΠΛΑΝΗΤΗΣ
Κάποιος πλανήτης δεν θα μπορούσε να ήταν διότι ήξεραν πολύ καλά τις θέσεις των πλανητών. Το άστρο εμφανίστηκε ξαφνικά στον ουρανό.
ΣΥΖΥΓΙΑ ΠΛΑΝΗΤΩΝ
Υπάρχει και η θεωρία περί συζυγίας πλανητών. Έστω ένα σώμα Ο πάνω στο οποίο βρίσκεται ο παρατηρητής. Λέμε ότι ένας πλανήτης ή περισσότεροι πλανήτες είναι σε συζυγία με το σώμα Α, αν είναι τοποθετημένος/οι  πάνω στη νοητή γραμμή που σχηματίζουν τα σώματα Ο και Α .
Όπως είναι φανερό από τα προηγούμενα, έχουμε δύο ειδών συζυγίες, τη σύνοδο και την αντίθεση. Στην πρώτη περίπτωση, το Α βρίσκεται μεταξύ του Ο και του/των πλανήτη/των, ενώ στη δεύτερη, το Ο είναι τοποθετημένο ανάμεσα στο Α και στον/στους πλανήτη/πλανήτες.
Το Ο θα μπορούσε να είναι η Γη και το Α ο Ήλιος. Η σύνοδος και η αντίθεση ονομάζονται από κοινού συζυγίες. Οι συζυγίες δεν είναι σπάνια φαινόμενα.
Οι μάγοι σίγουρα θα τα είχαν παρατηρήσει και δεν θα αποτελούσε κάτι τέτοιο αφορμή για ένα μεγάλο ταξίδι. Επίσης η συζυγία δεν έχει τόση μεγάλη  διάρκεια όση είχε το Άστρο. Άρα ούτε συζυγία θα μπορούσε να ήταν.
Συζυγία, στις 2-5-2002, του Άρη Αφροδίτης Γης και Ερμή.
Επιπλέον κάποιες θεωρίες αναφέρουν πως όταν εμφανίστηκε το Άστρο ίσως να συνέβηκε ένα συγκεκριμένο αστρονομικό φαινόμενο (ένας νόβα) και όταν αυτό εξαφανίστηκε και ξαναεμφανίστηκε συνέβηκε ένα άλλο αστρονομικό φαινόμενο (συζυγία),
έτσι ώστε οι μάγοι καθ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού να βλέπουν κάποιο αστρικό αντικείμενο να τους καθοδηγεί.
Αυτό όμως απορρίπτεται αφού αναφέρεται πως όταν οι μάγοι έφυγαν από τον Ηρώδη για να πάνε στον Ιησού είδαν ξανά το Άστρο που είχαν δει στη Ανατολή και προφανώς όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους έβλεπαν το ίδιο Άστρο.
Όλες οι παραπάνω θεωρίες έχουν ένα κοινό μειονέκτημα το οποίο είναι η αιτία απόρριψής τους και αυτό είναι ότι ένα αστρικό αντικείμενο ή φαινόμενο δεν μπορεί με κανένα τρόπο να βρίσκεται συνεχώς μπροστά από κάποιον παρατηρητή και να τον καθοδηγεί προς έναν συγκεκριμένο τόπο τον οποίο και να φανερώνει.
Το Άστρο έδειξε ένα μικρό συγκεκριμένο τόπο όπου γεννήθηκε ο Ιησούς. Ένα αστρικό αντικείμενο όμως λόγω της μακρινής απόστασης στην οποία βρίσκεται δεν μπορεί να υποδείξει κάποιο συγκεκριμένο τόπο στην επιφάνεια της γης παρά μόνο κατεύθυνση ,προσανατολισμό.
Προκειμένου να υποδειχθεί ένα ορισμένο γήινο σημείο θα πρέπει το αντικείμενο να δημιουργηθεί στα κατώτατα στρώματα της γήινης ατμόσφαιρας γεγονός όμως αδύνατο για ένα αστρικό σώμα.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ
Επιπρόσθετα δεν θα μπορούσε να είναι κάποιο μετεωρολογικό φαινόμενο, όπως ένας σφαιρικός κεραυνός , διότι η κίνηση η διάρκεια και οι ιδιότητές  του δεν αντιπροσωπεύουν αυτές του Άστρου.
Α.Τ.Ι.Α. (UFO)
Υπάρχει επίσης η εκδοχή ότι το Άστρο θα μπορούσε να ήταν κάποιο Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο, ωστόσο αυτή θεωρείται ακραία και ουτοπική παραδοχή για πολλούς λόγους καθώς και ότι θα το έβλεπαν και οι υπόλοιποι άνθρωποι.
Σε πολλά απόκρυφα κείμενα αναφέρεται πως  ήταν πολύ λαμπρό και ξεπερνούσε το φως του Ήλιου καθώς και ότι ήταν ένας άγγελος.
ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ
Σύμφωνα με τον άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο (344 – 407 μ.Χ.) και πολλούς άλλους θεολόγους και πιστούς της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης που ερεύνησαν το θέμα αυτό,
το Άστρο ήταν μια υπερφυσική δύναμη, ίσως ένας άγγελος που έστειλε ο Θεός στους ειδωλολάτρες μάγους να γευτούν και αυτοί το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του σωτήρα όλου του κόσμου.
Την άγια εκείνη νύχτα της γέννησης του Μεσσία πλήθος αγγέλων με υπέρλαμπρο φως κατέβηκε στη Γη και δοξολογούσαν το Θεό.
Ακόμη μια άλλη εκδοχή είναι ότι έχει αλληγορική σημασία και δεν πρόκειται περί πραγματικού αστρικού αντικείμενου αλλά θεϊκής και υπερφυσικής δύναμης η οποία πήρε τη μορφή αυτή που έχουν τα άστρα και καθοδηγούσε τους μάγους.
Κάθε Χριστούγεννα λοιπόν μπορεί ο καθένας από εμάς να δει αυτό το Άστρο με τα μάτια της ψυχής μας.
Πολλοί ορθολογιστές και υλιστές επιστήμονες απορρίπτοντας την ύπαρξη του υπερφυσικού, κατασκευάζουν θεωρίες για την φυσική ερμηνεία τους υπερφυσικού χάνοντας όμως την ουσία του συγκεκριμένου γεγονότος.
Σε τελική όμως ανάλυση δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία το τι συνέβη στον ουρανό εκείνη τη νύχτα των Χριστουγέννων, γιατί κάτι πολύ πιο σπουδαίο συνέβαινε επάνω στη Γη. Κάτι υπέροχο συνέβη στη μικρή πόλη της Βηθλεέμ, εκείνη την παγερή άγια νύχτα.
Γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός. Αξίζει λοιπό να ερευνηθεί με περισσότερο θαυμασμό και πόθο το τι είναι ο Ιησούς Χριστός, ο Ήλιος της δικαιοσύνης ,περισσότερο από το Άστρο των Χριστουγέννων.
Ύστερα από αυτό το απολαυστικό ταξίδι ανιχνεύοντας τη αλήθεια, εύχομαι να βρείτε το πανέμορφο αυτό Άστρο αυτά τα Χριστούγεννα .Καλές και Ουσιαστικές εορτές λοιπόν σε όλους με αγάπη υγεία και χαρά!
Σταμάτης Μιχαήλ, Πρωτοετής φοιτητής Φυσικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
agioritikovima, defencenet.gr