Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Αγ. Κοσμάς ο Αιτωλός: "Θα ιδείτε τρεις φαμίλιες σε ένα σπίτι"


Αγ. Κοσμάς ο Αιτωλός: "Θα ιδείτε τρεις φαμίλιες σε ένα σπίτι"

Θά ιδήτε τρείς φαμίλιες σ΄ένα σπίτι" είπε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, και όπως θα δείτε από το κύμα εξώσεων και κατασχέσεων στην Ισπανία, οι άνθρωποι για να αποφύγουν τη διαβίωση στους δρόμους προσπαθούν να μείνουν στους συγγενείς τους.
Αν υπολογίσει πρόχειρα κάποιος πόσα δάνεια είναι στο "κόκκινο" στη χώρα μας τότε το "τρεις οικογένειες σε ένα σπίτι" δεν φαντάζει υπερβολικό, αφού με το τέλος του Μνημονίου 3 καλά θα είναι αν ένα 35% έχει κρατήσει το σπίτι του.
Ακολουθεί άρθρο των New York Times που εξηγεί τα ανησυχητικά τεκταινόμενα στην Ισπανία που σύντομα θα χτυπήσουν και την δικιά μας πόρτα.
"Το πρώτο βράδυ μετά την έξωση από το μικρό διαμέρισμά τους, επειδή δεν είχαν πληρώσει τις δόσεις στην τράπεζα, ο 71χρονος Φρανθίσκο Ροντρίγκεθ Φλόρες, και η σύζυγός του, η 67χρονη Αννα Λόπεθ Κοράλ, κοιμήθηκαν στην είσοδο της πολυκατοικίας τους, στη Σεβίλη.
Οι κόρες τους, και οι δύο άνεργες μητέρες, που ζούσαν με τα τρία παιδιά τους μαζί τους, κοιμήθηκαν στο φορτηγάκι ενός γείτονα.
«Ηταν οι χειρότερες στιγμές της ζωής μου. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω πώς ένιωσα όταν έχασα το σπίτι μου, και έπρεπε να κοιμηθώ στο χωλ της εισόδου», είπε πριν από λίγες ημέρες η κυρία Λόπεθ.
Τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα τώρα.
Οι Ροντρίγκεθ είναι ανάμεσα στις 36 οικογένειες που έχουν κάνει κατάληψη σε συγκρότημα πολυτελών διαμερισμάτων, που είναι άδεια επί τρία χρόνια.
Δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.
Το νερό τους το έκοψαν προσφάτως, και ζουν μονίμως με τον φόβο ότι οι αρχές θα τους κάνουν έξωση για άλλη μία φορά.
Αλλά η κυρία Λόπεθ λέει ότι τουλάχιστον δεν ζουν στον δρόμο - τουλάχιστον όχι ακόμα.
Ο αριθμός των ισπανικών οικογενειών που απειλούνται με έξωση συνεχίζει να αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς - εκατοντάδες κάθε ημέρα.
Το πρόβλημα έχει γίνει τόσο οξύ ώστε ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόϊ ανακοίνωσε «πάγωμα» των εξώσεων για δύο χρόνια, αλλά μόνο για όσους ζουν αποδεδειγμένα στα όρια της φτώχειας.
Ενώ κάποιοι μπορούν να φιλοξενηθούν σε σπίτια συγγενών, ένας όλο και μεγαλύτερος αριθμός αστέγων, όπως οι Ροντρίγκεθ, δεν έχουν αυτή την τύχη.
Οι συγγενείς τους δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση από τους ίδιους. Και στην Ισπανία δεν υπάρχει σύστημα κοινωνικής προστασίας για τους αστέγους.
Για κάποιους η πίεση ήταν αφόρητη.
Τις τελευταίες εβδομάδες, ένας 53χρονος άνδρας στη Γρανάδα απαγχονίστηκε λίγες ώρες προτού του κάνουν έξωση.
Και μια 53χρονη γυναίκα στο Μπιλμπάο πήδηξε στο κενό και σκοτώθηκε, την ώρα που οι δικαστικοί κλητήρες έφταναν στην πόρτα της.
Και όμως, την ίδια στιγμή η χώρα είναι γεμάτη με άδεια κτίρια όλων των ειδών, σχεδόν δύο εκατομμύρια, σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις.
Ειδικοί λένε ότι όλο και περισσότεροι άστεγοι από εξώσεις κάνουν καταλήψεις σε άδεια σπίτια, ή επιστρέφουν στα δικά τους μετά την κατάσχεση.
Είναι μια προσωρινή λύση, αλλά για πολλούς η μοναδική.
«Δεν μπορούσα να αφήσω τα παιδιά και τα εγγόνια μου να πεθάνουν από την πείνα», λέει η κυρία Λόπεθ, που εργαζόταν καθαρίστρια ως σε έναν οίκο ευγηρίας."
Κάποιος θα έλεγε ότι ο Άγιος διάβαζε "βουλωμένο γράμμα" 2,5 αιώνες πριν.
Στόχος των Παγκοσμιοποιητών είναι η κατάργηση της ιδιοκτησίας, γιατί χωρίς ιδιοκτησία δεν θα υπάρχει ατομική ελευθερία, και αξιοπρέπεια.
Εύκολα θύματα για το τελικό στάδιο.
Το "χάραγμα", το όνειρο της Νέας Τάξης Πραγμάτων το "τσιπάρισμα" ο ολοκληρωτικός έλεγχος της ανθρωπότητας, και αυτό δεν θα φεύγει με εκλογές.

Aποκλειστικό. Βίντεο της έκρηξης του σκάφους. Συγκάλυψη της ρωσικής τηλεόρασης. Κρύβουν τους κρατήρες με τα τμήματα του σκάφους.


Aποκλειστικό. Βίντεο της έκρηξης του σκάφους. Συγκάλυψη της ρωσικής τηλεόρασης. Κρύβουν τους κρατήρες με τα τμήματα του σκάφους.

Η συγκάλυψη συνεχίζεται με άσχετα βίντεο που η ρωσική τηλεόραση προωθεί για να μη δείξει τους πραγματικούς κρατήρες με τα θραύσματα του ήδη κατεστραμένου διαστημικού οχήματος που μπήκε στην ατμόσφαιρα της Γης.

Έδειξαν βίντεο από ένα κρατήρα στην Darvasa στο Τουρκμενιστάν με μία οπή καύσης φυσικού αερίου που υπάρχει ακόμη και στην wikipedia και που φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία. http://en.wikipedia.org/wiki/File:Darvasa_gas_crater_panorama.jpg
Δείτε το βίντεο από τις ρωσικές ειδήσεις:
Σε άλλο βίντεο φαίνεται καθαρά, ότι στην πρώτη έκρηξη, αποσπώνται μεγάλα τμήματα του διαστημικού οχήματος που πέφτουν στο έδαφος και για τα οποία κανείς δεν είπε τίποτε και γι αυτό έβαλαν 20.000 άνδρες να αποκλείσουν τα σημεία πτώσης τους.
Δείτε το βίντεο, όπου φαίνεται δέσμη ενεργειακού πλάσματος να χτυπάει και μέσα στην ατμόσφαιρα το φλεγόμενο όχημα για να σιγουρέψει ίσως την απόλυτη καταστροφή του. Πάντως ρωσικός πύραυλος δεν είναι διότι ο χρόνος που έγινε αντιληπτό μέχρι το χτύπημα είναι απειροελάχιστος.
Δείτε επίσης σε βίντεο τις αλλεπάλληλες εκρήξεις και τους καπνούς από την πτώση των τεράστιων θραυσμάτων που αρχικά απεκρύβησαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ: Έχεις ευθύνη για τον θάνατο της Πατρίδας σου. (Καταπληκτικό, επιτέλους κάποιος τα έγραψε!!!)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ: Έχεις ευθύνη για τον θάνατο της Πατρίδας σου. (Καταπληκτικό, επιτέλους κάποιος τα έγραψε!!!)

Έλληνα ξύπνα. Ξύπνα επιτέλους.
Σταμάτα να βάζεις ταμπέλες. Σταμάτα να κάνεις αυτό που τα ΜΜΕ και το κομματικό σύστημα κάνει σε καθημερινή βάση για να συνεχίσει να υπάρχει...
Ποιος συμφωνεί με τον άλλον στα πάντα; Ποιος ταιριάζει με τον άλλο στα πάντα;
Αν ένας αριστερός είναι ανώμαλος σημαίνει ότι είναι όλοι ανώμαλοι;
Αν ένας δεξιός είναι αδερφή σημαίνει ότι όλοι οι δεξιοί είναι αδερφές;
Είναι δυνατόν να παίζετε το παιχνιδάκι τους μεταξύ σας;
Ξέρετε τι είναι η ταμπέλα; Άρνηση του δικαιώματος της μετάνοιας.
Δηλαδή όλοι εσείς που ταμπελιάζετε τους υπόλοιπους είστε τόσο δίκαιοι στην κριτική σας;
Είστε τόσο δίκαιοι στους εαυτούς σας; Δεν έχετε κάνει ποτέ λάθος που θα θέλατε να μην το είχατε κάνει ή να μπορείτε να το διορθώσετε; Αρνείστε το δικαίωμα της αναγνώρισης του λάθους και της προσπάθειας διόρθωσης του στους υπόλοιπους ανθρώπους;
Τότε πως θα διορθωθούν όλα αυτά που γίνονται στην Ελλάδα;
Πως θα διορθωθεί ένας λαός που ψήφιζε με 85% ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μέχρι πριν από 3 χρόνια;
Όλοι εσείς που έχετε δήθεν ξυπνήσει και ψηφίσατε άλλο κόμμα από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζετε την ταμπέλα μόνο στους υπόλοιπους αλλά όχι στα μούτρα σας;
Πως θα σας ακολουθήσει στην αλλαγή σας αυτός που ταμπελιάζετε ως αντίθετο με σας;
Πως θα γεννηθεί κάτι νέο όταν σε κάθε προσπάθεια έστω και στη γνώμη ενός ανθρώπου αντί να βλέπετε το καλό ψάχνετε να βρείτε αν έχει κάνει στο παρελθόν κάτι κακό;;;;
Πότε θα καταλάβετε ότι Δημοκρατία είναι Η ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΔΙΑΙΡΕΣΗ;
Όταν θες να ενώσεις τους Έλληνες πρέπει να βρεις ένα κοινό όραμα. Έναν κοινό στόχο.
Αυτό που ελάχιστοι πολέμιοι θα θεωρούν λάθος αλλά οι περισσότεροι θα το θεωρούν στόχο ζωής.
Οι μισοί σχεδόν Έλληνες δεν πήγαν να ψηφίσουν στις προηγούμενες εκλογές. Όλα τα κόμματα βλέπουν και κρίνουν τα ποσοστά τους μόνο στη βάση όσων ψήφισαν ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΣΩΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΑΝ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ. Αλλά δείχνουν αδιαφορία σε όσους τους περιφρόνησαν σαν να μην υπάρχουν!!!!
Εκεί έχει καταντήσει η Ελλάδα. Η κοιτίδα της Δημοκρατίας να διασύρεται από κομματικά σκατά μέσα στα οποία πλατσουρίζουν κομματικά σκυλιά και ανόητα υποψήφια κομματικά κουτάβια.
Δεν αξίζει καμιά ταμπέλα σε πολίτη που θέλει να ζει σε Δημοκρατία. Γιατί αυτό είναι η Δημοκρατία. Η σύνθεση των διαφορετικών απόψεων προς όφελος του συνόλου των πολιτών..
Η πραγματική Δημοκρατία λειτουργεί σε ευνομούμενη πολιτεία.
Η ευνομούμενη πολιτεία λειτουργεί με βάση συνειδητοποιημένους πολίτες.
Οι συνειδητοποιημένοι πολίτες θέλουν το καλό της πατρίδας τους.
Οι ταμπέλες είναι το δηλητήριο που σκοτώνει τη Δημοκρατία.
Και όταν δηλητηριάζεις τη Δημοκρατία… έχεις ευθύνη για τη στέρηση της Ελευθερίας σου.
Έχεις ευθύνη για τον θάνατο της Πατρίδας σου.
Ιωάννης