Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Υποσυνείδητα μηνύματα (( Φώτο της NASA….οι αεροψεκασμοί είναι εδώ…….))

The sun begins to rise in the east overlooking Launch Pad 39A at NASA's Kennedy Space Center in Florida, with newly arrived space shuttle Discovery. Discovery arrived at the launch pad on Feb. 1, 2011 for its next launch opportunity to the International Space Station on the STS-133 mission, currently targeted for liftoff on Feb. 24.Day Ga

Image of the Day Gallery

lleryΕλάτε τώρα …..Μήπως είσαστε υπερβολικά(( συνομοσιολογοι )) και θέλετε να μας πείτε ότι οι χημικοί αεροψεκασμοί προωθούντα μέσω φωτογραφιών από την NASA?? Μήπως είσαστε κάπως παράξενοι?? Μήπως ((λέω ))  είσαστε φαντασμένοι και ίσως το φτωχό σας μυαλό δημιουργεί εντυπωσιακές ιστορίες καταστροφής?? Μήπως…..
Όπως λέει και ο γνωστός σε όλους μας …((τυχαίο δεν νομίζω))….
ΠΗΓΗ((http://www.nasa.gov/multimedia/imagegallery/image_feature_1857.html))

Ετοιμάζουν τον Δικό μας στρατό να "αναλάβει" τους πολίτες που θα επαναστατήσουν


Ετοιμάζουν τον Δικό μας στρατό να "αναλάβει" τους πολίτες που θα επαναστατήσουν

 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΠΛΗΘΟΥΣ ΣΤΗΝ 71Η ΑΕΡΟΜΑΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ
Tην ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., για την οργανική ένταξη και εμπλοκή των στρατιωτικών δυνάμεων σε επιχειρήσεις κατά του εσωτερικού εχθρού και πιο συγκεκριμένα στην Καταστολή Διαδηλώσεων και Εξεγέρσεων…
 που θεωρούνται παγκοσμίως από τα αστικά κατεστημένα οι σύγχρονες Ασύμμετρες Απειλές, έρχονται να αποκαλύψουν οι νέες καταγγελίες των φαντάρων.
Οι καταγγελίες αυτές αποκτούν άλλο νόημα καθώς οι τηλεοπτικοί δέκτες αναμεταδίδουν τις κοινωνικές εξεγέρσεις που
ξεσπούν η μια μετά την άλλη στην απέναντι όχθη της Μεσογείου, που αμφισβητούν διεφθαρμένα και καταπιεστικά καθεστώτα, φέρνοντας στο προσκήνιο την λαϊκή οργή που πυροδοτεί η φτώχεια, η πείνα, η ανέχεια και ο Εργασιακός Μεσαίωνας του παγκοσμιοποιημένου καπιταλιστικού κόσμου. Έχουν άλλη βαρύτητα αν αναλογιστεί κανείς την ομοιότητα των σκληρών αντιλαϊκών μέτρων που επιβάλλονται από τις κυβερνήσεις, το ΔΝΤ και την Ε.Ε. στις περισσότερες βαλκανικές χώρες, οδυνηρές αντικοινωνικές επιλογές που επιβάλλονται στο όνομα της καταπολέμησης των ελλειμμάτων και των αναγκαιοτήτων ανάπτυξης της καπιταλιστικής κερδοφορίας στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Και τα πιο εφιαλτικά σενάρια στυγνής κρατικής καταστολής επικαιροποιούνται μετά την επιχείρηση κυβέρνησης-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη-ΜΜΕ κατάργησης του ασύλου, ενώ παράλληλα πληθαίνουν οι υπουργοί που διαβλέπουν κοινωνική ένταση.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των φαντάρων από διάφορα τάγματα της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας ΠΟΝΤΟΣ, με έδρα τη Νέα Σάντα Κιλκίς, το χρονικό διάστημα της Πέμπτης 3/2 και Παρασκευής 4/2, στην περιοχή Κορομηλά, θα πραγματοποιηθούν Ασκήσεις Καταστολής Πλήθους, υπό την επίβλεψη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Πιο συγκεκριμένα, φαντάροι που περνούν από εκπαίδευση στο Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Μαχητή (ΣΠΕΜ), που διαρκεί (3) βδομάδες (από τις 31/01/11 έως 18/02/11), προκειμένου να πάρουν τον κόκκινο μπερέ, ενημερώθηκαν ότι τις επόμενες μέρες θα διεξαχθεί η εν λόγω άσκηση Καταστολής Πλήθους στην περιοχή Κορομηλά, όπου υπάρχει ειδική διαμόρφωση (σαν ένα μικρό χωρίο, με κατοικίες κλπ) που ικανοποιεί τις ανάγκες των πολεμικών και κατασταλτικών σεναρίων αντιμετώπισης Αντάρτικου Πόλης και Καταστολής Πλήθους. 
Στην άσκηση θα συμμετέχει όλη η δύναμη του 596 Τάγματος Αργυρούπολης και οι σχεδόν 140 φαντάροι της 313 Σειράς Κατάταξης που έχουν επιλεγεί από τα διάφορα τάγματα της 71Ης Ταξιαρχίας για να περάσουν το ΣΠΕΜ. 
Το σενάριο της άσκησης είναι φωτοτυπία των κοινωνικών συγκρούσεων που ξεσπούν σε κάθε αστικό κέντρο, φωτοτυπία της τακτικής των ΜΑΤ: Επαγγελματίες Οπλίτες ντυμένοι ως άνδρες των ΜΑΤ, με πλήρη εξάρτηση -επιγονατίδες, γκλομπ, ασπίδες, κράνη, μάσκες, χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης κλπ. – καλούνται να αντιμετωπίσουν τους φαντάρους που αναλαμβάνουν ρόλο εξαγριωμένου διαδηλωτή. Για το λόγο αυτό οι φαντάροι θα φορούν πολιτικά και έχουν διαταχθεί να μείνουν αξύριστοι! Αξιωματικοί έχουν αναλάβει να ρίχνουν μολότωφ.
Οι Επαγγελματίες Οπλίτες, που το μόνο που τους διαφοροποιεί από τα ΜΑΤ είναι το χρώμα της στολής (οι μεν φορούν χακί, οι δε παραλλαγής), φέρουν διακριτικά της Βαλκανικής Ταξιαρχίας, της Δύναμης Ταχείας Επέμβασης γνωστή και ως Ταξιαρχία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEBRIE).
Εξάλλου, η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, εκτός των «εθνικών» της αποστολών έχει και διεθνείς υποχρεώσεις. Εκπαιδεύεται, αξιολογείται και έχει την ετοιμότητα να διαθέσει τμήματα, στη Δύναμη Άμεσης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ (NRF-NATO Response Force). Το ΝΑΤΟ έχει συγκροτήσει την δύναμη NRF, ώστε να αντιμετωπίζει άμεσα διεθνείς κρίσεις, συμπεριλαμβανομένων και των επιχειρήσεων «επιβολής της ειρήνης» σε εμπόλεμες περιοχές, της αποτροπής μαζικής μετανάστευσης, του εμπορικού αποκλεισμού (embargo) και της υποστήριξης «αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων». Σε περίπτωση σοβαρής διεθνούς κρίσης, που θα εμπλακεί στρατιωτικά το ΝΑΤΟ, η ελληνική συμμετοχή, θα γίνει με την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.
Για τους παραπάνω λόγους, η εκπαίδευση είναι ιδιαίτερα σκληρή, ενώ το κλίμα πολεμικής και κατασταλτικής ετοιμότητας το προσωπικό το πληρώνει με συνεχή ατυχήματα: μόλις χθες σημειώθηκε βαρύς τραυματισμός φαντάρου που έπαθε ρήξη χιαστών!
Εμείς καλούμε τους φαντάρους να βγουν στην Αναφορά και να αρνηθούν τα σώματα τους να αποτελέσουν πεδίο άσκησης μεθόδων και τακτικών για την Καταστολή των Κοινωνικών Κινημάτων.
Ο όρκος που έχουν δώσει αναφέρεται στην υπεράσπιση της Άμυνας της χώρας και του Συντάγματος. 
Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουν η υποχρεωτική στράτευση να μετατραπεί σε υποχρεωτική συμμετοχή στην προετοιμασία των νέων ιμπεριαλιστικών αποστολών. 
Η εμπειρία από τις επεμβάσεις των στρατών της Δύσης αποκαλύπτει ότι η εκπαίδευση που πήραν για την καθυπόταξη ξένων λαών και η συμμετοχή τους σε κατοχικά στρατεύματα του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, τους χρησίμευσε για την καταστολή των κοινωνικών κινημάτων και την εμπέδωση ενός κλίματος στρατιωτικής εξασφάλισης της Ασφάλειας του αστικού καθεστώτος εξουσίας αμέσως μόλις επέστρεψαν στις καπιταλιστικές μητροπόλεις.
Ήδη, δύο φορές μέχρι τώρα, κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Δεκέμβρη (2008) και στη μεγάλη εργατική κινητοποίηση στις 5 Μαΐου 2010, οι κυβερνήσεις Των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει τον στρατό σε Επιφυλακή, έτοιμο να επέμβει σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης. 
Αντίπαλο δέος στην προετοιμασία των Ενόπλων Δυνάμεων για την Καταστολή των κοινωνικών κινημάτων είναι η εξασφάλιση Ελεύθερου Συνδικαλισμού των Φαντάρων, η ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Διόδια: Έρχεται νέο σφοδρό κύμα… πολιτών


Διόδια: Έρχεται νέο σφοδρό κύμα… πολιτών

Δεύτερη δυναμική εξόρμηση ετοιμάζουν για αύριο οι κινήσεις πολιτών και ξανανοίγουν τις μπάρες των διοδίων σε μια ακόμα δράση, με αξίωση την ανάκληση των αυξήσεων στις τιμές διοδίων. Τα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» συντονίζουν τα ρολόγια τους καθώς πρέπει να είναι συνεπείς με το ραντεβού στις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής. Το …κύμα των αγανακτισμένων πολιτών θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη για να «σαρώσει» όλη τη χώρα και 13 σταθμούς διοδίων, ενώ το ίδιο σκηνικό θα επικρατήσει και σε 8 σταθμούς της Αττικής Οδού. Και αυτά, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δείχνει το σκληρό της πρόσωπο αναφορικά με τις πρωτοβουλίες αυτές εξαγγέλλοντας νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που θα προβλέπουν κυρώσεις στους ανυπάκουος οδηγούς.
Η κυβέρνηση θα έχει να αντιμετωπίσει έναν νέο, πιο δυνατό αυτή τη φορά πονοκέφαλο, κι αυτό γιατί όπως αναμένεται, η παρουσία των πολιτών θα είναι σαφώς εντονότερη με περισσή οργή ως απάντηση στις ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε εννέα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων και Κατοίκων ΒΑ Αττικής, μετά από μηνύσεις της κοινοπραξίας Νέα Οδός.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα μέλη διώκονται για συκοφαντική δυσφήμηση, φθορά ξένης περιουσίας, παρακώλυση συγκοινωνιών και παράνομη βία, για τις μαζικές συγκεντρώσεις που είχαν πραγματοποιηθεί στα διόδια Αφιδνών πριν από περίπου ένα χρόνο.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία Νέα Οδός έχει αποστείλει νέο εξώδικο στο υπουργείο Υποδομών, με το οποίο ζητά την προσκόμιση των προσωπικών στοιχείων όσων οδηγών πέρασαν τα διόδια της παλαιάς εθνικής οδούς χωρίς να καταβάλουν αντίτιμο.

Ελαφρύ αεροπλανοφόρο απέκτησε η Τουρκία


Ελαφρύ αεροπλανοφόρο απέκτησε η Τουρκία

http://1.bp.blogspot.com/_4-DT-npFstE/TU0ImnLbePI/AAAAAAAAJEw/cjDwZojgBM8/s320/b041019y.jpgΕλαφρύ αεροπλανοφόρο απέκτησε η Τουρκία, σύμφωνα με... δημοσίευμα του DefenceNet.gr.

«Όπως μεταδίδεται από την Βρετανία, το αεροπλανοφόρο κατακυρώθηκε σε μία τουρκική εταιρία που ανήκει στο ταμείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και θεωρείται βιτρίνα του τουρκικού ΓΕΕΘΑ. Το 17.000 τόνων αεροπλανοφόρο HMS Invincible (φωτο), μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 22 μαχητικά αεροσκάφη του μεγέθους του F-35B της έκδοσης VSTOL και έχει πλήρωμα 1100 ανδρών.
Το HMS Invicible παροπλίστηκε το 2005 και μπορεί μετά από κάποιες εργασίες που σίγουρα θα διαρκέσουν τουλάχιστον τρία χρόνια να επανέλθει στην ενεργό δράση, όπως έκαναν και οι Κινέζοι με το παροπλισμένο παλαιό ρωσικό αεροπλανοφόρο Varyag, το οποίο υποτίθεται ότι το αγόρασαν για πλωτό καζίνο και εν συνεχεία το μετέτρεψαν σε κανονικό αεροπλανοφόρο», μεταδίδει το DefenceNet.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, «η τουρκική εταιρεία που αγόρασε το HMS Invincible, επισήμως το προμηθεύτηκε για να το… διαλύσει και να εκμεταλλευθεί την αξία του ως ‘σκραπ’, αλλά πηγές από το Λονδίνο αναφέρουν ότι ‘το αεροπλανοφόρο με κάποιες εργασίες μπορεί να καταστεί αξιόπλοο ή να αποτελέσει πλατφόρμα εκπαίδευσης μιας ναυτικής δύναμης που θέλει να αποκτήσει εν συνεχεία ελαφρύ αεροπλανοφόρο. Αλλά και μπορεί να δώσει πολύτιμες σχεδιαστικές λύσεις σε μια δύναμη όπως η Τουρκία που θέλει να ναυπηγήσει σκάφη του μεγέθους αυτού όπως το LPD που σχεδιάζει να ναυπηγήσει».


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Ελαφρύ αεροπλανοφόρο απέκτησε η Τουρκία http://24wro.blogspot.com/2011/02/blog-post_5512.html#ixzz1D6pPrGqU

Στο τραπέζι οι μειώσεις μισθών, συντάξεων και εφάπαξ....


Στο τραπέζι οι μειώσεις μισθών, συντάξεων και εφάπαξ
Αν ξεφύγουν οι δαπάνες για τις συντάξεις θα ενεργοποιηθεί ταχύτερα ο νόμος που προβλέπει την «αυτόματη» αύξηση του ορίου πάνω από τα 65 και παραπέρα μείωση των συντάξεων, προεξοφλούν στην «ΗτΣ» στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης




Του Γιώργου Γάτου

Π ίστωση χρόνου για τις μειώσεις των μισθών μέσα από συμφωνίες στον ιδιωτικό τομέα, τη μείωση των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ από την 1/1/2012 και των παροχών υγείας με βάση μηνιαία στοιχεία που θα παρακολουθούνται, ζητά τη Δευτέρα από τους επικεφαλής της τρόικας η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Και οι πληροφορίες της «Η.τ.Σ» αναφέρουν ότι η Λ. Κατσέλη και ο Γ. Κουτρουμάνης θα εξασφαλίσουν 3μηνη «περίοδο χάριτος» για τις μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα με το νέο καθεστώς των επιχειρησιακών συμβάσεων και τουλάχιστον μια διετία για τη διατήρηση του 65ετούς ως γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.
Οι μειώσεις
Στο τραπέζι οι μειώσεις μισθών, συντάξεων και εφάπαξ
Για τις μειώσεις των μισθών, η ηγεσία του υπουργείου θα αποσαφηνίσει ότι δεν θέτει ούτε και πρόκειται να θέσει κανένα απολύτως εμπόδιο στις συμφωνίες εργοδοτών και εργαζομένων τις οποίες και αναμένει. Ενδεικτικό της πίεσης που ασκεί η τρόικα είναι το γεγονός ότι το κλιμάκιο των εμπειρογνωμόνων επισκέφθηκε αιφνιδίως χθες το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, θέτοντας νέα ερωτήματα για τον τρόπο εφαρμογής του νόμου για τις Επιχειρησιακές Συμβάσεις. Ενστάσεις υπάρχουν, ωστόσο, από την πλευρά των εμπειρογνωμόνων σε ό,τι αφορά τη διαδικασία και τα κριτήρια «αξιολόγησης» των συμφωνιών αυτών (θέτοντας, εμμέσως, θέμα κατάργησης της απλής γνωμοδότησης από το Συμβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου του ΣΕΠΕ), ενώ διατυπώνονται απορίες για την εχθρική στάση των κεντρικών συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων. Στο επόμενο τρίμηνο θα «δοκιμαστεί» στην πράξη ο νέος νόμος και θα διαφανούν τα περιθώρια που υπάρχουν -αν υπάρχουν- για αλλαγές, απαντούν τα κυβερνητικά στελέχη.
Η ηγεσία του υπουργείου υπογραμμίζει πως περιθώρια βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας μέσα και από μειώσεις μισθών μπορεί να υπάρχουν, κατά περίπτωση και ανά κλάδο, όμως, η μείωση του κόστους εργασίας θα προέλθει και θα είναι περισσότερο αποτελεσματική μέσα από τις σχεδιαζόμενες μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών.
Τα όρια
Στις συναντήσεις τόσο με το κλιμάκιο των εμπειρογνωμόνων της τρόικας όσο και με εκείνο του ΟΟΣΑ συζητήθηκε και η «προσαρμογή» των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67. Την «αυτόματη» αύξηση του ανώτατου ορίου προβλέπει από την? 1/1/2021, με βάση τη μεταβολή του προσδόκιμου ζωής, ο νέος ασφαλιστικός νόμος που έχει εγκρίνει η τρόικα, απαντά το υπουργείο. Στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης προεξοφλούν, ωστόσο, στην «Η.τ.Σ» ότι η «προσαρμογή» αυτή θα χρειαστεί να γίνει νωρίτερα αν «ξεφύγουν» οι δαπάνες για τις πληρωμές συντάξεων κατά τη μεταβατική περίοδο της εφαρμογής του νέου Ασφαλιστικού, δηλ. έως το 2015 οπότε συνταξιοδοτείται μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων. Οπως τονίζουν, «κλειδί» για τη λήψη της απόφασης θα είναι η πορεία των εσόδων των Ταμείων (που πλήττονται κυρίως από την ανεργία και την ύφεση) και των δαπανών (οι εμπειρογνώμονες της τρόικας ελέγχουν τα στοιχεία και τις αναλογιστικές μελέτες που τους παρέδωσε, αυτή την εβδομάδα, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνης).
Η ηγεσία του υπουργείου εκτιμά ότι, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, δεν προκύπτει ανάγκη για οποιαδήποτε αύξηση του γενικού ορίου των 65 ετών και πως «οι εξοικονομήσεις δαπανών εξασφαλίζουν τη σταθερότητα του συστήματος». Οι περικοπές θα γίνουν από τις μειώσεις δαπανών στον κλάδο υγείας αλλά και από τις δρομολογούμενες, με αναλογιστικές μελέτες, μειώσεις των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ στα ελλειμματικά ταμεία. Ο ασφαλιστικός νόμος προβλέπει, πάντως, ότι από την 1/1/2011 και ανά διετία η Εθνική Αναλογιστική Αρχή εκπονεί αναλογιστικές για την εξέλιξη της συνταξιοδοτικής δαπάνης (δηλ. ο επόμενος έλεγχος θα γίνει το 2013). Σε περίπτωση κατά την οποία η δαπάνη για τις πληρωμές συντάξεων αυξηθεί πάνω από τα όρια της αύξησης που έχουν τεθεί (2,5% επί του ΑΕΠ) «με ειδικό νόμο ανακαθορίζονται οι συντάξεις για τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του Ασφαλιστικού».
Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ανεξαρτήτως του χρόνου υπαγωγής στην ασφάλιση (δηλ. για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους) θα «ανακαθορίζονται» με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης «κατά τη μεταβολή του προσδόκιμου ζωής του πληθυσμού και με σημείο αναφοράς την ηλικία των 65 ετών».
Η ατζέντα για μισθούς και συντάξεις
Μειώσεις μισθών 
1. Επέκταση της διάρκειας και της χρήσης των συμβάσεων εργασίας χωρίς αποζημίωση.
2. Διεύρυνση των ευέλικτων μορφών εργασίας (μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία) και των ελαστικών ωραρίων (αντί της πληρωμής υπερωριών).
3. Εκτεταμένη χρήση των επιχειρησιακών συμβάσεων για να υπάρξουν μειώσεις μισθών, ανά επιχείρηση, και να περιοριστεί η καταβολή μισθών με βάση τις κλαδικές συμβάσεις που, κατά κανόνα, προβλέπουν αυξήσεις.
Ασφαλιστικό
1. Μείωση των επικουρικών συντάξεων από 1/1/2012, με «οδηγό» (για το εύρος των μειώσεων, ανά Ταμείο) τα αποτελέσματα των αναλογιστικών μελετών που ανατίθενται άμεσα.
2. Μείωση της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών στο 10% του εργατικού δυναμικού.
3. Μείωση στο 8,5% από 14,5% του αριθμού των αναπηρικών συντάξεων.
4. Εγγυήσεις για την οικονομική βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού (με βάση τις αναλογιστικές μελέτες και την πορεία εξοικονόμησης δαπανών) και εκτιμήσεις για το χρόνο αξιοποίησης του μηχανισμού της «αυτόματης» αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης πάνω από τα 65, σε συνάρτηση με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής, όπως προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος και το στόχο για συγκράτηση της δαπάνης των συντάξεων εντός του ορίου (δηλ. αύξηση της δαπάνης όχι πάνω από 2,5% του ΑΕΠ έως το 2060).
5. Μείωση των παροχών υγείας και επέκταση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε όλα τα Ταμεία μέχρι το Μάιο
.

Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους...


Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους...

Δεν υπάρχει  Έλληνας  σήμερα  που να μην πιστεύει πως είμαστε υπό κατοχή. Υπό την κατοχή του διεθνούς κεφαλαίου και των ντόπιων υποστηρικτών του. Όμως τα κάστρα δεν πέφτουν απέξω. Από μέσα,  κάποιοι βρίσκονται και γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως. Στην Ελλάδα, έχουμε μια ισχυρή -ακόμα και σήμερα παρότι εξασθενεί- ντόπια  ομάδα που κατέχει καίριες θέσεις, στον πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό, δικαστικό τομέα. Αυτή η ομάδα με χίλιους τρόπους που έχουν ήδη αναλυθεί από άλλους, διοικεί την...χώρα κατά τρόπο δικτατορικό.  Έχει ως  μόνο σκοπό την  εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων. Βέβαια για τις «υπηρεσίες» που προσφέρει, παίρνει και τα αντίστοιχα ανταλλάγματα. Έχουν εξασφαλίσει, μέχρι και τα τρισέγγονά τους, σε ‘ασφαλείς’ καταθέσεις και άλλες τοποθετήσεις.
Πως δρούμε –αντιδρούμε- σε αυτή την κατάσταση; Παρακολουθώντας την δική τους τηλεόραση που πάντα προπαγανδίζει το ουσιώδες μήνυμα της πολιτικής τους; Ψηφίζοντας και ελπίζοντας πως  μπορεί ο λαός να  αλλάξει το δικό τους «δημοκρατικό» μηχανισμό εξαπάτησης; Ή πηγαίνοντας στα δικαστήρια όπου  θα δικάσουν σύμφωνα με τους νόμους που  εκείνοι ψήφισαν;  Κανένα από τα μέσα που μας δίνει το σύστημά τους, δεν μας δίνει τη δυνατότητα να καθορίσουμε τη  πορεία μας, ως λαός.
Ότι και αν κάνουμε, πάντα η κατάσταση είναι ίδια. Γιατί; Γιατί έχουμε    από τη μια τον εξωτερικό εχθρό το διεθνές μονοπωλιακό κεφάλαιο που θέλει να διαλύσει όλους τους κοινωνικούς ιστούς και από την άλλη  τα  ντόπια τσιράκια του. Το ένα μας τραυματίζει απέξω.  Οι άλλοι  μπαίνουν μέσα στο  αίμα μας και μας  μολύνουν από μέσα. Το διεθνές κεφάλαιο έχει ως στόχο να διαλύσει κάθε τοπική ιδιομορφία, κάθε κοινωνική και Εθνική συνοχή. Η Πέμπτη φάλαγγα όμως, που ανοίγει την κερκόπορτα, είναι αυτή που βοηθάει στην επικράτησή του. 
Που οδηγεί  η κατάσταση; Στη διαγραφή ολόκληρων αιώνων κοινωνικών κατακτήσεων. Στο να γίνουμε δούλοι στις πολυεθνικές και ξένοι στη χώρα μας.  στην στιγμή που ο άνθρωπος,   γίνεται  ένα σύνολο από σάρκα και οστά,  αφού έχουν πάρει άλλοι την  ψυχή  του. Στους χοίρους της μάγισσας Κίρκης. Σε μια Οργουελική κατάσταση.  Οδηγεί στην κατάντια της  Ρωμαϊκής κοινωνίας.
Θέλουμε    να ζούμε σε μια κατάσταση κτηνώδους βαρβαρότητας; Αξίζει μια ανθρώπινη ζωή, χωρίς  ελευθερία;  Είναι αυτό που πιστεύουμε  ότι αξίζουμε; Για αυτή  την σκλαβιά,  είναι προορισμένος ο άνθρωπος; Αυτό  θα αφήσουμε ως παρακαταθήκη στα  παιδιά μας;
Πως ξεκινάμε λοιπόν την μάχη για την ανάκτηση του δικαιωμάτων μας; για την ελευθερία  που μας αξίζει; Πως υπερασπιζόμαστε την ανθρώπινη υπόστασή μας;
Λογικό είναι να ξεκινήσουμε  από τον εσωτερικό εχθρό. Μόνο όταν δυναμώσουμε εσωτερικά, θα βρούμε τη δύναμη να αντισταθούμε και στους εξωτερικούς εχθρούς μας. πρώτα  καθαρίζουμε το αίμα μας που μολύνθηκε και που τόσο καιρό,  το αφήσαμε χωρίς καμιά θεραπεία. Μέχρι  που η αρρώστια    προχώρησε και χτύπησε όλο το κορμί μας. και  τώρα  είμαστε ένα βήμα πριν το θάνατό μας.
Οι συνεργάτες του εχθρού, είναι εχθροί μας. Και ποιοι είναι οι συνεργάτες που μας έχουν καταδικάσει σε θάνατο ως κοινωνία; Οι πολιτικοί που διαμόρφωσαν το σημερινό σκηνικό. Οι  ‘κρατικοδίαιτοι’ επιχειρηματίες που συνεργάζονται με το Ελληνικό κράτος και που αγκαλιά με τους πολιτικούς μοιράζονται χρήματα του Ελληνικού λαού. Οι δικαστέςπου δικάζουν σύμφωνα με την τσέπη του διάδικου. Οιιδιοκτήτες των ΜΜΕ που έχουν τα μέσα Μ.Ε. μόνο και μόνο για να παίρνουν κρατικές δουλειές. Οι δημοσιογράφοι που κατακεραυνώνουν  όποιον είναι ενάντια στο σύστημα. Η «υψηλή διανόηση» που βάλθηκε να «αφαιρέσει» οτιδήποτε Ελληνικό από τη ζωή  και την ψυχή μας. και βέβαια,  όσοι τους υποστηρίζουν, αφού και αυτοί επιλέγουν να  γλείφουν ένα κοκαλάκι εξουσίας.
Για όλους αυτούς, ένας τρόπος μόνο αντιμετώπισης απομένει. Το σύνθημα του ηγέτη της επανάστασης του 21. Του  θρυλικού Γέρου του Μωριά. «Φωτιά  και τσεκούρι στους προσκυνημένους». Όταν η επανάσταση κινδύνευε, όταν το γένος  αφανιζόταν, τότε μόνο οι τολμηρές αποφάσεις  θα είχαν αποτέλεσμα.   Όσα χωριά ήταν με το  μέρος του εχθρού, δέχτηκαν τις επιθέσεις των παλικαριών του Κολοκοτρώνη. Οι «προσκυνημένοι» απαγχονίζονταν και παρέμειναν στην πλατεία του χωριού για παραδειγματισμό. Μπορεί η μέθοδος να μην φαίνεται και πολύ «δημοκρατική», αλλά είναι η μόνη που σε ακραίες συνθήκες μπορεί να δώσει διέξοδο. Ήταν  τότε ακραίες οι συνθήκες.  Είναι και τώρα.
Τότε το Έθνος ήταν και τυπικά υπόδουλο. Τώρα οδηγείται στην πλήρη υποδούλωση, με τη συνεργασία των «προσκυνημένων». Δεν είναι οι μειωμένοι μισθοί, οι πετσοκομμένες συντάξεις, οι δουλειές που χάνονται. Αυτά ίσως θα μπορούσαν  κάποτε να   διορθωθούν. Όχι. Είναι η ανθρώπινη υπόσταση που κινδυνεύει. Είναι τα Ελληνικά ιδεώδη που   διακυβεύονται. Είμαστε στο χείλος μιας  Εθνικής, πολιτιστικής και ανθρωπιστικής καταστροφής.
Όταν πεθαίνεις ως κοινωνία, δεν έχεις την πολυτέλεια να παραμείνεις στον τύπο. Τότε εκείνο που πρωτεύει  να σωθεί είναι η κοινωνία. Το σώμα πρέπει να σωθεί, όχι τα αρρωστημένα κύτταρα. Αν δεν διώξουμε, χωρίς έλεος τα καρκινικά κύτταρα, ο καρκίνος οδηγεί στο θάνατό μας.
Για αυτό,  όπου δούμε κάποιον  από την  παραπάνω ολιγαρχία, ας συμπεριφερθούμε, όπως   αξίζει  σε προσκυνημένους. Ας κρίνει η συνείδηση  του καθενός, πως θα συμπεριφερθεί. Και ας ελπίσουμε πως κάποιοι, θα έχουν τη δύναμη, να πάρουν την επανάσταση στα χέρια τους και να πράξουν, ακριβώς  ό,τι  και ο Κολοκοτρώνης. Θα προσφέρουν  μέγιστη υπηρεσία στην κοινωνία.
Ας το κάνουμε όμως. Τώρα. Δεν υπάρχει, ούτε μια ώρα για χάσιμο.  Κάθε μέρα διαπραγματεύονται με τους ξένους, ποιο κομμάτι του Ελληνισμού θα παραδώσουν. Φύγαμε από το πρώτο μνημόνιο,  και από τα επόμενα.  Τώρα πάμε σεαλλαγή του νομικού πλαισίου, όλου του χρέους. Αν περάσει, καταδικαζόμαστε  να ζήσουμε ως ζόμπι εμείς και οι επόμενες γενιές.  Άψυχα σώματα που θα περιφέρουμε πάνω στη γη. Δουλεύοντας για τα διεστραμμένα μυαλά και τις μαύρες ψυχές των παγκόσμιων αφεντάδων.
 Τώρα είναι η ώρα για δράση. Αύριο θα είναι πολύ αργά. Όταν ο άνθρωπος είναι άρρωστος, τότε τον βοηθάς. Όχι όταν πεθάνει.
Και ο τρόπος, είναι ένας και μόνος. «Φωτιά  και τσεκούρι στους προσκυνημένους». Τώρα.