Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Σπόροι του Θανάτου (Seeds of Death)

Σπόροι του Θανάτου (Seeds of Death)


Σπόροι του Θανάτου (Seeds of Death)
Το ντοκιμαντέρ αυτό που βραβεύθηκε στο Hoboken International Film Festival το 2013, σοκάρει αποκαλύπτοντας τη γυμνή αλήθεια για τους Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς (ΓΤΟ).
Μια πλειάδα επιστημόνων και πολέμιων του ελέγχου των σπόρων από τις μεγάλες πολυεθνικές των χημικών και των ΓΤΟ, συνενώνουν τις φωνές τους.
Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι Vandana Shiva, Shiv Chopra και Arpad Pusztai, ενώ παρουσιάζονται λήψεις από τα πειράματα του Gilles-Éric Séralini.

Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΩΝ Γ.Τ.Ο. ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Τα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα, καταγράφουν:
Αποτυχία στη παραγωγή, κακή ποιότητα παραγωγής, χαμηλότερες τιμές στην αγορά
Από τη μέχρι σήμερα εμπειρία, η παραγωγή που προκύπτει από καλλιέργειες με γενετικά τροποποιημένα φυτά, έναντι των καλλιεργειών με τοπικές ποικιλίες ή υβρίδια, είναι μειωμένη.
80% μείωση έχουν καταγράψει για τη σόγια στην Αμερική.
6% - 11% μείωση, για τη σόγια πάλι στην Αμερική.
5% - 8% μείωση, σε χειμερινούς ελαιόσπορους και ζαχαρότευτλα στην Αγγλία.
50% -60% μείωση, στο βαμβάκι στην Ινδία.
Οι εταιρίες εξαπατούν τους αγρότες και υπόσχονται αύξηση της παραγωγής, μείωση του κόστους, καλύτερη ποιότητα προϊόντος και μεγαλύτερα έσοδα, αντίθετα με τα αποτελέσματα που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα.
Επίσης, καταγράφονται και ιδιαίτερα προβλήματα:
Τα γενετικά τροποποιημένα φυτά παρουσιάζουν συχνά πρόωρη ωριμότητα της συγκομιδής που δεν οφείλεται σε περιβαλλοντικούς λόγους γιατί οι φυτείες με τοπικές ποικιλίες ή υβρίδια δεν την παρουσιάζουν στις ίδιες κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες. Είναι αποτέλεσμα της γενετικής τροποποίησης.
Τα γενετικά τροποποιημένα φυτά δεν παρουσιάζουν την ίδια ευρωστία και έντονο χρώμα, δείγματα υγείας που παρουσιάζουν τα φυτά τοπικών ποικιλιών και υβριδίων.
Οι εταιρίες ευαγγελίζονται πρόσθετες ιδιότητες στα φυτά από σπόρους γενετικά τροποποιημένους, που όμως γίνονται μπούμερανγκ για ότι ευαγγελίζονται.
Αποτυχία στον έλεγχο των παρασίτων
1. Ενώ τα γενετικά τροποποιημένα φυτά είναι ενισχυμένα με πρωτεΐνη και παράγουν τοξίνες για να αντέξουν τη προσβολή από συγκεκριμένο παράσιτο στόχο, τελικά δεν είναι πραγματοποιήσιμο αυτό και ο λόγος είναι απλός.
Η πρωτεΐνη και η τοξίνη προορίζονταν για το συγκεκριμένο παράσιτο όπως ήταν η συμπεριφορά και η ανθεκτικότητα του στην Αμερική όπου παρήχθη ο γενετικά τροποποιημένος σπόρος.. Στην Ινδία ή κάπου αλλού στο κόσμο το παράσιτο έχει αναπτύξει άλλες συμπεριφορές και χαρακτηριστικά που το κάνουν απρόσβλητο ή λιγότερο απρόσβλητο από την τοξίνη.
2. Επίσης η τοξίνη παρουσιάζει σε συγκεκριμένο χρόνο τη δράση της οπότε δεν μπορεί να καλύψει το φυτό για την χρονική περίοδο που εκδηλώνεται το έντονο ξέσπασμα του παρασίτου. Σε πολλές περιπτώσεις παρουσιάζουν καλή αντίσταση στη 2η και 3η γενεά των παρασίτων αλλά από κει και πέρα αφήνουν ανυπεράσπιστο το φυτό.
3. Εργαστηριακά έχει βρεθεί ότι τα έντομα και τα παράσιτα αποκτούν μεγάλη ανθεκτικότητα.
4. Τα δευτεροβάθμια παράσιτα αυξάνουν το πληθυσμό τους και κάποια από αυτά αντικαθιστούν τα πρωτοβάθμια δηλαδή τους στόχους με πολύ δυσμενείς επιπτώσεις στη παραγωγή.
5. Οι δείκτες ποικιλότητας παρασίτων, βακτηρίων, εντόμων και γενικά εχθρών είναι όλοι χαμηλότεροι στις καλλιέργειες με γενετικά τροποποιημένα φυτά από τις αντίστοιχες με μη- γενετικά τροποποιημένα φυτά, με απρόβλεπτες εξελίξεις , μη ελεγχόμενες.
6. Τα παράσιτα γενιά με γενιά πολλαπλασιάζουν την ανθεκτικότητα τους μέχρι και 1000 φορές μεγαλύτερη από την αρχική τους δυνατότητα, με δυσοίωνη την πρόβλεψη για τα αποτελέσματα που θα έχουν μετά από 10 χρόνια καλλιέργειας γενετικά τροποποιημένων φυτών.
7. Σε Αυστραλία, Κίνα, Αμερική, Καναδά, Ινδία, Αλάσκα σημειώνεται ραγδαία αύξηση της χρήσης φυτοφαρμάκων και ιδιαίτερα των βασικών εντομοκτόνων.
8. Κυρίως από έρευνες στη Γερμανία από την εμπειρία τους σε καλλιέργειες με γενετικά τροποποιημένα φυτά επισείουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επικίνδυνες, ανεξέλεγκτες και απρόβλεπτες αλλαγές που μπορούν να επέλθουν στα χαρακτηριστικά του γενετικά τροποποιημένου φυτού αλλά και στα φυτά που θα μεταναστεύσει το γονίδιο της γενετικής τροποποίησης του.
9. Το εισαχθέν γονίδιο μπορεί να μεταναστεύσει στα ζιζάνια και να τα καταστήσει απρόσβλητα από τα συνηθισμένα μέχρι σήμερα ζιζανιοκτόνα, με αποτέλεσμα η καταπολέμησή τους να αποβεί ιδιαίτερα απαιτητική σε ενέργεια. (Ηλίανθοι γενετικά τροποποιημένοι, καλλιεργήθηκαν και όταν στερήθηκαν νερού και θρεπτικών ουσιών έχασαν την φυσική τους ικμάδα αλλά τα ζιζάνια δεν βλάφτηκαν στο ελάχιστο).
10. Στη Σκοτία τάισαν με πατάτες παραγόμενες από γενετικά τροποποιημένα φυτά τα πουλιά και αυτά μείωσαν τον αριθμό και την ποιότητα των αυγών τους αλλά και έζησαν τα μισά χρόνια από τα πουλιά που τα τάισαν με τη συνηθισμένη τους τροφή.
11. Πάλι στη Γερμανία σε εργαστηριακές έρευνες που έγιναν στην Ιένα βρέθηκε ότι το γονίδιο που εισήχθη στον σιναπόσπορο ( μουστάρδα) βρέθηκε ζωντανό στα έντερα των μελισσών. Από την ίδια έρευνα προέκυψε το συμπέρασμα ότι τα γονίδια μπορούν να ζήσουν στα βακτήρια του ανθρώπινου πεπτικού συστήματος.
Οι εταιρίες παρόλα αυτά προσπαθούν να εξασφαλίσουν παράνομο κέρδος, και να το πληρώσουν οι αφελείς αγρότες που ελπίζουν σε καλύτερες παραγωγές.
Οι εταιρίες άλλες φορές πειραματίζονται και άλλες φορές ξέρουν εκ των προτέρων τα προβλήματα που υπάρχουν στην καλλιέργεια των φυτών που προέρχονται από σπόρο γενετικά τροποποιημένο.
Πάντοτε όμως αποκρύβουν την αλήθεια. Καταφέρνουν να εξαπατούν και τις επιτροπές έγκρισης της εμπορικής διάθεσης για τον γενετικά τροποποιημένο σπόρο.

Σήμερα η καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων φυτών απαγορεύεται στην Ελλάδα και η τυχόν καλλιέργεια τους είναι λαθραία. Στις περιπτώσεις αυτές οφείλει να επεμβαίνει το Κέντρο ελέγχου πολλαπλασιαστικού υλικού για να εξακριβώσει την γενετική τροποποίηση και να προχωρά σε κάψιμο της φυτείας για να μην έχουμε γενετική επιμόλυνση σε άλλες καλλιέργειες.
Η απαγόρευση της καλλιέργειας γενετικά τροποποιημένων φυτών ενισχύει την θέση που προβάλλουν οι κινήσεις κατά των μεταλλαγμένων για μη άρση του μορατόριουμ στην κατανάλωση τροφών αλλά και γενικά την εισαγωγή γενετικά τροποποιημένων ουσιών στην Ελλάδα. Αυτή η απόφαση για μια τουλάχιστον εικοσαετία θα ανακούφιζε τον ελληνικό λαό που είναι αναστατωμένος και σε απόγνωση από την σημερινή κατάσταση.
Πηγή: Διαδίκτυο, Άρθρα σε περιοδικά - Για την σύνταξη: Γιάννης Βαρελάς

UFO: Εξωγήινα Σκάφη ή Χρονοταξιδιώτες και Παραφυσικά Φαινόμενα; (2o μέρος)

UFO: Εξωγήινα Σκάφη ή Χρονοταξιδιώτες και Παραφυσικά Φαινόμενα; (2o μέρος)



Οι περισσότεροι γνωρίζουμε μόνο δύο ερμηνείες για τα UFO: πως είτε είναι κάποιο φυσικό φαινόμενο, είτε εξωγήινα σκάφη. Όμως αυτές οι ερμηνείες δεν είναι οι μοναδικές. Καμία από τις δύο, εξάλλου, δεν μπορεί να απαντήσει σε πάρα πολλά και σημαντικά ερωτήματα σχετικά με το φαινόμενο των UFO.



Στο άρθρο που ακολουθεί, θα προσπαθήσω να αναλύσω δύο άλλες πιθανές ερμηνείες του φαινομένου: Την πιθανότητα τα UFO να είναι «χρονοταξιδιώτες» και ττην περίπτωση τα UFO να είναι κάποιο είδος παραφυσικού φαινομένου. 

Πριν όμως προχωρήσουμε σ’ αυτές τις «παράξενες» ερμηνείες, είμαστε αναγκασμένοι να ξεκινήσουμε αυτήν τη μελέτη κάνοντας κριτική στις πιο γνωστές απόψεις, για να εντοπίσουμε λεπτομέρειες που θα μας χρειαστούν παρακάτω… 


(
Το ακόλουθο άρθρο έχει δημοσιευτεί στο Strange 91

Μέρος 1ο



“ΜΕΤΕΩΡΙΤΕΣ/ΣΦΑΙΡΙΚΟΙ ΚΕΡΑΥΝΟΙ”


“Φωτογραφία ενός παράξενου ηλεκτρικού φαινομένου που φωτογραφήθηκε στη διάρκεια μιας καταιγίδας. Αυτοί οι «σφαιρικοί κεραυνοί» διαρκούν για ελάχιστα δέκατα του δευτερολέπτου.”


“Κάποιες φορές μετεωρίτες μπαίνουν στην ατμόσφαιρα και εκρήγνυνται, προκαλώντας χρωματιστά φώτα που μοιάζουν με πυροτεχνήματα. Τέτοια περιστατικά καταγράφονται καθημερινά, αλλά σπάνια τα ονομάζει κάποιος UFO, κι ας τα βλέπουν συνήθως χιλιάδες άνθρωποι. Σχεδόν πάντοτε, όταν μιλάμε για θέαση UFO, το φαινόμενο που έχει καταγραφεί είναι πολύ πιο περίπλοκο και παράξενο από μια πτώση μετεωρίτη, όσο εντυπωσιακή κι αν είναι αυτή, όπως μπορεί εύκολα να διαπιστώσει οποιοσδήποτε μελετήσει τη σχετική βιβλιογραφία. 

Η άλλη δημοφιλής «φυσική εξήγηση» που δίνεται τον τελευταίο καιρό, είναι αυτή των «σφαιρικών κεραυνών». Σύμφωνα με αυτήν, τα UFO είναι ένα παράξενο φαινόμενο του ηλεκτρισμού της ατμόσφαιρας, ο οποίος υποτίθεται ότι σχηματίζει φωτεινές μπάλες που χορεύουν τρελά στον ουρανό. Αυτές οι συγκεντρώσεις ενέργειας ίσως (τονίζω το ίσως, γιατί δεν έχει γίνει ποτέ επιβεβαίωση αυτής της θεωρίας) θα μπορούσαν να παράγουν φαινόμενα όπως το σβήσιμο των μηχανών των αυτοκινήτων, λόγω της ενεργειακής φύσης τους. 

Ένας «σφαιρικός κεραυνός» που δημιουργήθηκε μέσα σε ειδικό κλίβανο μικροκυμάτων για μερικά δευτερόλεπτα… 

Έχει όμως αποδειχτεί ότι οι σφαιρικοί κεραυνοί παράγονται μόνο στην περίπτωση μιας ηλεκτρικής καταιγίδας, όταν δηλαδή έχουμε κεραυνούς και αστραπές, και σχεδόν ποτέ άλλοτε. Αυτοί οι κεραυνοί διαρκούν για πολύ μικρά χρονικά διαστήματα, της τάξης των μερικών δευτερολέπτων στην καλύτερη περίπτωση. Αντίθετα, πολλά UFO που έμοιαζαν με σφαιρικούς κεραυνούς –αλλά δεν ήταν– εμφανίστηκαν σε τελείως φυσιολογικές συνθήκες, σε τελείως αίθριο καιρό, ήταν φανερά για πολλές δεκάδες λεπτά, κατέβηκαν πολύ κοντά στο έδαφος, πέταξαν κοντά σε ανθρώπους, διάνυσαν τεράστιες αποστάσεις, μετέφεραν σε κάποιες περιπτώσεις ολόκληρα αντικείμενα. Σε καμιά περίπτωση ένας «φυσικός» σφαιρικός κεραυνός δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο! 

Επίσης, αν και λέγεται ότι σφαιρικοί κεραυνοί έχουν παραχθεί μέσα σε εργαστήριο, αυτό δεν είναι ακριβώς σωστό. Μέσα σε ειδικούς θαλάμους παραγωγής μικροκυμάτων έχουν παραχθεί μικρές λάμψεις, αλλά αυτές διαρκούν μονάχα εκατοστά του δευτερολέπτου και μετά χάνονται. Δεν έχουν ποτέ παραχθεί ούτε καταγραφεί σφαιρικοί κεραυνοί που να μοιάζουν με UFO και μπορούν να κινηθούν στο φυσικό περιβάλλον! Αν μπορέσουμε να παραγάγουμε σφαιρικούς κεραυνούς σε φυσικό περιβάλλον και διαπιστώσουμε τότε ότι έχουν κάποιο χαρακτηριστικό που ταιριάζει με τις θεάσεις UFO, μόνο τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε για την πιθανή σχέση UFO και σφαιρικών κεραυνών. 

Παρόλα αυτά, η ανάγκη κάποιων ανθρώπων να υποστηρίξουν ότι «βρήκαν την απάντηση για το μυστήριο», τους κάνει να λένε μέχρι και ψέματα. 

Έτσι, υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι «όλα τα UFO που έχουν παρατηρηθεί και παραμένουν ανεξήγητα, καταγράφηκαν σε συνθήκες καταιγίδας, άρα ήταν σφαιρικοί κεραυνοί», όπως γράφτηκε σε ένα επιστημονικό περιοδικό. Αυτό είναι ψέμα. 

Σε μια π.χ. επιστημονική μελέτη μιας «επιδημίας» θεάσεων UFO που έγινε στην Αυστραλία το 1975, η μόνη μετεωρολογική κατάσταση στη διάρκεια της οποίας δεν έγινε καμιά θέαση, ήταν στη διάρκεια των καταιγίδων! 

Μια άλλη απίστευτη εξήγηση που δίνεται κατά καιρούς είναι ότι «όλα τα UFO είναι θεάσεις του πλανήτη Αφροδίτη». Ο πλανήτης αυτός φαίνεται κάποιες φορές πράγματι σαν ένα λαμπερό άστρο που εντυπωσιάζει, σε καμιά περίπτωση όμως δεν μοιάζει με ιπτάμενος δίσκος! Ίσως να υπάρχουν πράγματι κάποια περιστατικά στα οποία κάποιος να υπέθεσε ότι «εκείνο το λαμπερό άστρο στον ουρανό είναι ύποπτο», με τίποτα όμως δεν μπορούμε να εξηγήσουμε περιστατικά όπως π.χ. την εμφάνιση των πολλαπλών UFO που στάθηκαν για μισή ώρα πάνω από το Φοίνιξ της Αριζόνα το 1997. Επίσης, η Αφροδίτη δεν γίνεται να κατεβεί χαμηλά στον ορίζοντα – και πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να σβήσει μηχανήματα ή να δημιουργήσει έστω και ψευδαισθήσεις «απαγωγών»… 

UFO43 Στις 13 Μαρτίου του 1997, χιλιάδες άνθρωποι είδαν μια ομάδα UFO να σταθμεύουν πάνω από την πόλη Φοίνιξ της Αριζόνα. Ποιος ήταν ο σκοπός αυτής της «επίδειξης»; 

Είναι αλήθεια ότι ένα μεγάλο ποσοστό θεάσεων UFO είναι πράγματι παρεξηγήσεις φυσικών φαινομένων. Όμως, από τις πρώτες μέρες που ξεκίνησε η μελέτη των UFO όλες σχεδόν οι φυσικές εξηγήσεις έχουν αποδειχτεί επανειλημμένα ανεπαρκείς για να εξηγήσουν τις πραγματικά «ενδιαφέρουσες» θεάσεις. Αλλά κάποιοι συνεχίζουν μέχρι σήμερα να αναμασούν τέτοιου τύπου «θεωρίες», όπως στην πρόσφατη έκθεση του βρετανικού Υπουργείου Αμύνης (MOD) που υποστηρίζει ότι τα περισσότερα UFO είναι ατμοσφαιρικά φαινόμενα. 

Αυτήν την έκθεση τη θεωρώ πλήρως αποπροσανατολιστική και πιστεύω ότι είναι κάποιου είδους πείραμα του MOD που εξερευνά τους τρόπους διαμόρφωσης της άποψης του πλήθους σχετικά με τα UFO. 

Για αυτό και συμπίπτει χρονικά με την αποκάλυψη της απάτης του βίντεο της «αυτοψίας του εξωγήινου» και τη σύλληψη του «χάκερ της NASA» Gary McKinnon (Καλοκαίρι-Φθινόπωρο 2006). 

Ίσως δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι και τα τρία αυτά γεγονότα (της έκθεσης, του βίντεο και του χάκερ) συνέβησαν σε περίοδο μόνο έξι μηνών και είχαν επίκεντρο το ίδιο μέρος, την Αγγλία.


“ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΓΗΙΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ”

“Αυτή είναι μια άλλη δημοφιλής ερμηνεία που προσπαθεί να εξηγήσει με συμβατικό τρόπο το θέμα των UFO.

 Όλοι οι ερευνητές δέχονται ότι πολλές θεάσεις UFO πρέπει να είναι θεάσεις άκρως απόρρητων πειραματικών αεροσκαφών. 

Επίσης, με αυτόν τον τρόπο εξηγείται το παράξενο γεγονός ότι τα UFO φαίνεται να εξελίσσονται στη σχεδίασή τους ανάλογα με την εποχή που γίνεται η θέασή τους. 

Όμως, και για αυτήν τη θεωρία υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα: 

  • Γιατί από το 1947 μέχρι σήμερα, τόσα χρόνια που γίνονται θεάσεις, δεν έχει αποκαλυφθεί η τεχνολογία των «παλιών» έστω UFO; 
  • Πώς η τεχνολογία τους διατηρήθηκε τόσα χρόνια κρυφή και δεν μπόρεσε κανείς να τη φέρει στο φως; 
  • Γιατί όλα τα στρατιωτικά προγράμματα που προσπάθησαν να δημιουργήσουν ιπτάμενους δίσκους τελικά απέτυχαν (π.χ. το γερμανικό Shriever disk ή το αγγλικό AVROcar); 
  • Πώς και δεν βρέθηκαν κάποια αποδεικτικά στοιχεία που να αποδεικνύουν πέρα από κάθε αμφιβολία ότι τα UFO, έστω της δεκαετίας του 1950, ήταν ανθρώπινη τεχνολογία; 

Κάποιες άλλες ερωτήσεις είναι πολύ πιο δύσκολο να απαντηθούν: 

  • Πώς καταφέρνουν τα UFO, αν είναι ανθρώπινη τεχνολογία, να αποϋλοποιούνται και να εξαφανίζονται – ή έστω να γίνονται αόρατα, όπως αναφέρουν πολλές μαρτυρίες; 
  • Πώς καταφέρνουν και πετούν στις περισσότερες περιπτώσεις με εξωφρενικές ταχύτητες και στρίβουν ακαριαία σαν να αψηφούν τη δύναμη της αδράνειας; 
  • Γιατί δεν χρησιμοποιήθηκαν σε τόσους πολέμους που έχουν συμβεί τα τελευταία 50 χρόνια; Τι νόημα έχουν οι «στενές επαφές» και οι «απαγωγές», αν τα UFO είναι ανθρώπινα; 
  • Γιατί η Αμερικανική Αεροπορία άφησε να εξαπλωθεί η φήμη ότι τα UFO είναι εξωγήινα, αφού αντί να απομακρύνει έτσι το ενδιαφέρον από τα προγράμματά της, το έστρεψε μ’ αυτόν τον τρόπο εντονότερα πάνω της; 

Η ερμηνεία των απόρρητων αεροσκαφών είναι ενδιαφέρουσα, αλλά και εξαιρετικά αδύναμη. 

Δεν μπορεί να εξηγήσει σχεδόν κανένα από τα πιο παράξενα και πολυσυζητημένα χαρακτηριστικά των UFO. 

Σίγουρα κάποιες από τις θεάσεις UFO ήταν θεάσεις τέτοιων αεροσκαφών, αλλά και πάλι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι, αφού αποδεικτικά στοιχεία δεν υπάρχουν ούτε για αυτήν τη θεωρία…

 
(Συνεχίζεται...)


Πηγή: http://strange-omniverse.blogspot.com/2012/01/ufo-2o.html#ixzz39MzFxiWc