Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

"ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ" 100 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΧΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ "ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ" ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! Για "μυστικά άρθρα" στην Συνθήκη της Λοζάνης του 1923 μιλάει το αμερικανικό Foreign Policy!

"ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ" 100 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΧΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ "ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ" ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! Για "μυστικά άρθρα" στην Συνθήκη της Λοζάνης του 1923 μιλάει το αμερικανικό Foreign Policy!



Σε άρθρο-σοκ με τίτλο «Notes on a Turkish Conspiracy» στο FOREIGN POLICY (διαβάστε σχετικά εδώ) ο Nicholas Danforth υποτηρίζει ότι υπάρχει περίπτωση η Συνθήκη της Λοζάνης του 1923 να περιλαμβάνει μυστική ρήτρα που ορίζει ως τέλος της ισχύος της το 2023 και προβλέπει μία σειρά γεωπολιτικών ρυθμίσεων που θα προκαλέσουν έκρηξη σε ολόκληρη την περιοχή μας!
Το άρθρο καταγράφει τους ισχυρισμούς κύκλων της Τουρκίας ότι υπάρχουν μυστικά άρθρα που υπέγραψαν Τούρκοι και Βρετανοί διπλωμάτες στην Λοζάνη πριν από έναν περίπου αιώνα και στα οποία αναφέρεται ότι η περιοχή της ελληνικής Δυτικής Θράκης θα επιστρέψει στην Τουρκία, μαζί με περιοχές ου σημερινού Ιράκ, όπως η Μοσούλη!
Ο αρθρογράφος, υπογραμμίζει ότι η Συνθήκη της Λοζάνης δεν γνωρίζει να περιλαμβάνει κανένα μυστικό άρθρο για λήξη της ισχύος της αλλά είναι υπάρχουν πολλοί στην Τουρκία, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και άνθρωποι γύρω από τον Ρ.Τ.Ερντογάν που υποστηρίζουν ότι με τη λήξη της Συνθήκης της Λοζάνης η Τουρκία αποκτά τη δυνατότητα αποκατάστασης των συνόρων τόσο προς τα δυτικά όσο και προς τα νιοτιοανατολικά ανακαταλαμβάνοντας περιοχές όπως η Μοσούλη και η Δυτική Θράκης.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Οτι κάποιοι δημιουργούν αλυτρωτικές βλέψεις στην Τουρκία και ευελπιστούν στην αποκατάσταση του οθωμανικού μεγαλέιου. Εχουν δημιουργήσει ήδη τις βάσεις για την υλοποίηση της παραπάνω εξέλιξης: Τεράστιες ένοπλες δυνάμεις, πολύ καλά εξοπλισμένες, τεράστια πολεμική βιομηχανία, διαλυμένο Ιράκ και μια Ελλάδα που κάθε μέρα βυθίζεται όλο και περισσότερο στην παρακμή, εθνική και κοινωνική.
Και αυτή η "αποκατάσταση" περνάει πρωτευόντως μέσα από την Ελλάδα. Η οποία, μέσω της πολιτικής της ελίτ και της αδιαφορίας του μεγάλου μέρους των πολιτών της, έχει παραδώσει όλες τις ελπίδες της για επιβίωση στον αμερικανικό και δευτερευόντως στον ευρωπαϊκό παράγοντας...