Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΙΣΡΑΗΛ: Σάλος με το ιδιόγραφο σημείωμα φημισμένου καμπαλιστή ραβίνου, που ισχυρίζεται ότι του αποκαλύφθηκε το όνομα του Μεσσία!


ΙΣΡΑΗΛ: Σάλος με το ιδιόγραφο σημείωμα φημισμένου καμπαλιστή ραβίνου, που ισχυρίζεται ότι του αποκαλύφθηκε το όνομα του Μεσσία!


Ο Yitzchak Kaduri, που πέθανε στις 28 Ιανουαρίου του 2006 (στην κηδεία του πήγαν 300.000 άτομα), ήταν ένας φημισμένος και ιδιαίτερα σεβαστός στο Ισραήλ ραβίνος, ο οποίος εφάρμοζε την Καμπάλα και είχε την φήμη ότι θεράπευε αρρώστους. Πολλοί έλεγαν ότι θεραπεύτηκαν και μπόρεσαν και έκαναν παιδιά μετά την ‘ευλογία’ που έλαβαν από τον ραβίνο.
Λίγους μήνες πριν πεθάνει ο Kaduri, εξέπληξε τους οπαδούς του, όταν τους είπε ότι συνάντησε τον Μεσσία! Ο Kaduri έδωσε ένα μήνυμα στη συναγωγή του κατά την εορτή του Γιομ Κιπούρ, την Ημέρα της Εξιλέωσης, διδάσκοντας πώς να αναγνωρίσουν τον Μεσσία. Ανέφερε επίσης ότι ο Μεσσίας θα φανερωθεί στο Ισραήλ μετά τον θάνατο του Αριέλ Σαρόν. Πριν ο Kaduri πεθάνει, έγραψε το όνομα του Μεσσία σε ένα μικρό σημείωμα, ζητώντας να παραμείνει σφραγισμένο για ένα χρόνο μετά το θάνατό του. Όταν το σημείωμα ανοίχτηκε, αποκαλύφτηκε ότι το όνομα του Μεσσία ήταν "Yehoshua" ή εναλλακτικά "Yeshua", που είναι στα εβραϊκά ο «Ιησούς». Μερικοί από τους οπαδούς του Kaduri πιστεύουν ότι το σημείωμα είναι αυθεντικό, ενώ ο γιος του Kaduri είπε ότι τη στιγμή που γράφτηκε το σημείωμα, ο πατέρας του ήταν σωματικά ανίκανος να γράψει, και ότι στο σημείωμα δεν ήταν η δική του γραφή.
Δείτε το βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους και διαβάστε το άρθρο από το WorldNetDaily:

Τον ισχυρισμό ενός σεβαστού Σεφαρδιτικού ραβίνου, που ισχυρίστηκε ότι του αποκαλύφθηκε το όνομα του Μεσσία, κάτι που έγινε δημόσια γνωστό μετά τον θάνατό του, ακολούθησε διαμάχη στο Ισραήλ, σε ευαγγελικούς κύκλους στις ΗΠΑ και σε Καβαλιστικά φόρουμς σε παγκόσμια κλίμακα.
Όταν ο γνωστός ραβίνος Yitzchak Kaduri πέθανε τον Φεβρουάριο του 2006, κάπου μεταξύ 106 με 117 ετών (!), ενδεχομένως, 300.000 άτομα παρευρέθηκαν στην κηδεία του στην Ιερουσαλήμ.
Γεννημένος στην Βαγδάτη ο καμπαλιστής ραβίνος είχε αποκτήσει φήμη σε όλο τον κόσμο για την έκδοση αποκαλυπτικών προειδοποιήσεων και για τον ισχυρισμό του ότι συναντήθηκε προσωπικά τον πολυαναμενόμενο εβραϊκό Μεσσία, τον Νοέμβριο του 2003.
Πριν ο Kaduri πεθάνει, έγραψε το όνομα του Μεσσία σε ένα μικρό σημείωμα, ζητώντας να παραμείνει σφραγισμένο για ένα χρόνο μετά το θάνατό του. Στο σημείωμα αποκάλυψε ότι το όνομα του Μεσσία είναι "Yehoshua" ή "Yeshua" – που είναι το όνομα Ιησούς στα εβραϊκά.
Ωστόσο, η ιστορία μπλέχτηκε, καθώς το σημείωμα πρόσβαλε ως πλαστό ο 80χρονος γιος του ραβίνου, επίσης ραβίνοςDavid Kaduri.
«Δεν είναι το γράψιμό του», φέρεται ότι είπε ο γιος στο ‘Israel Today’.
Το σημείωμα, γραμμένο στα εβραϊκά και με την υπογραφή του ραβίνου, αναφέρει: «Σχετικά με τη συντομογραφία του ονόματος του Μεσσία, Αυτός θα σηκώσει το λαό και θα αποδείξει ότι ο λόγος του και ο νόμος του έχουν κύρος. Αυτό έχω υπογράψει το μήνα του ελέους".
Η φράση στα Εβραϊκά αποτελείται από έξι λέξεις. Το πρώτο γράμμα καθενός από αυτά τα λόγια σχηματίζει το εβραϊκό όνομα Yehoshua ή Yeshua.
Το εύρημα προκάλεσε ταυτόχρονα και ενθουσιασμό και αντιπαραθέσεις, τόσο σε εβραϊκούς όσο και σε χριστιανικούς κύκλους - αλλά σχεδόν καθόλου την προσοχή των μέσων ενημέρωσης. Τα εβραϊκά blogs και φόρουμς στο διαδίκτυο είναι γεμάτα με σκεπτικισμό και αμηχανία.
"Ώστε, αυτό σημαίνει ότι ο ραβίνος Kaduri ήταν χριστιανός;" ρώτησε ένας ρητορικά σε κάποιο φόρουμ.
Ένας άλλος έγραψε: "Οι Χριστιανοί χορεύουν και γιορτάζουν."
Όχι ακριβώς.
Στην πραγματικότητα, σε πολλά χριστιανικά φόρουμ συζητήσεων αναφέρεται ότι η περιγραφή που κάνει ο Kaduri για τον Μεσσία - δεν έχει σημασία ποιο είναι το όνομά του - δεν ταιριάζει στο βιβλικά χαρακτηριστικά του ερχόμενου Ιησού της Ναζαρέτ.
Σχετικά με την συνάντηση του με τον Μεσσία ο Kaduri ισχυρίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες των στενών του συγγενών, ότι ζει σήμερα στο Ισραήλ. Είπε (ο Καντούρι) : «Δεν λέει, ‘Εγώ είμαι ο Μεσσίας, δώστε μου την ηγεσία’. Μάλλον το έθνος θα τον πιέσει να τους οδηγήσει, αφού θα βρουν [στα λόγια του] σημάδια που θα δείχνουν ότι έχει την ιδιότητα του Μεσσία».
Ο Kaduri επίσης φέρεται να δήλωσε ότι η επικείμενη άφιξη του Μεσσία θα «σώσει την Ιερουσαλήμ από το Ισλάμ και τον Χριστιανισμό, που επιθυμούν να πάρουν την Ιερουσαλήμ από το εβραϊκό έθνος - αλλά δεν θα τα καταφέρουν, και θα πολεμήσει ο ένας τον άλλον".
Δηλώσεις σαν κι αυτές έχουν κάνει κάποιους χριστιανούς να αναρωτιούνται αν ο Kaduri μπορεί να μιλάει για έναν ‘άλλο Yeshua’ - ίσως ακόμη και ένα ‘θαυματουργό’ «ψευδό-Χριστο»(ή Αντίχριστο) που πολλοί Ευαγγελικοί πιστεύουν ότι θα προηγηθεί της επιστροφής του Ιησού.
"Είναι δύσκολο για πολλούς καλούς ανθρώπους στην κοινωνία να κατανοήσουν το πρόσωπο του Μεσσία," έγραψε ο Kaduri πριν το θάνατό του. "Η ηγεσία και η τάξη από ένα Μεσσία που θα έχει σάρκα και αίμα είναι δύσκολο να γίνει δεκτό για πολλούς στο Ισραήλ. Ως επικεφαλής, ο Μεσσίας δεν θα κατέχει κάποιο αξίωμα, αλλά θα είναι ανάμεσα στους ανθρώπους και θα χρησιμοποιεί τα μέσα επικοινωνίας. Η Βασιλεία του θα είναι καθαρή και χωρίς προσωπική ή πολιτική βούληση. Κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας του, μόνο η δικαιοσύνη και η αλήθεια θα βασιλεύει».
Ο Kaduri έγραψε ότι δεν θα πιστεύουν όλοι στον Μεσσία - και ότι θα είναι συχνά ευκολότερο για μη-θρησκευόμενους ανθρώπους να τον δεχτούν. Περιγράφει επίσης έναν Μεσσία που, κατά την πρώτη φάση, δεν θα γνωρίζει τη θέση του.
Από την κηδεία του Kaduri
Λίγους μήνες πριν το θάνατό του, ο Kaduri έδωσε ένα μήνυμα κατά την ιουδαϊκή εορτή του Γιομ Κιπούρ, στο οποίο έδωσε στοιχεία για το πώς να αναγνωρίσουν τον Μεσσία. Είπε σε αυτούς που συγκεντρώθηκαν για την Ημέρα της Εξιλέωσης στη συναγωγή του, ότι ο Μεσσίας δεν θα έρθει μέχρι να πεθάνει πρώτα ο πρώην πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν.
Ο Sharon υπέστη εγκεφαλικό ενώ ήταν πρωθυπουργός, στις 4 Ιανουαρίου του 2006. Παρέμεινε σε κώμα μέχρι να αντικατασταθεί από τον πρωθυπουργό Εχούντ Ολμέρτ. Ενώ πολλοί ανέμεναν τον επικείμενο θάνατο του Σαρόν, εκείνος παραμένει ζωντανός αλλά ποτέ δεν ανέκτησε τις αισθήσεις του.
Αμέσως μετά από αυτό που ο Kaduri χαρακτήρισε ως «επαφή» του με τον Μεσσία, στις 4 Νοεμβρίου 2003, στην οποία είπε ότι έμαθε το όνομά του, ο ραβίνος άρχισε να προειδοποιεί για επικείμενες καταστροφές σε όλο τον κόσμο.
Τον Σεπτέμβριο του 2005 μπροστά σε μια τάξη μαθητών yeshiva στην Ιερουσαλήμ, ο Kaduri κάλεσε τους Εβραίους σε όλο τον κόσμο να επιστρέψουν στο Ισραήλ, λόγω των συμφορών που θα πέσουν στη Γη και να ανοικοδομηθεί ο Ιουδαϊκός (Τρίτος) Ναός στην Ιερουσαλήμ.
«Στο μέλλον, ο Άγιος, (ο Θεός) Ευλογημένος ας είναι, θα επιφέρει μεγάλες καταστροφές στις χώρες του κόσμου για να γλυκάνουν τις κρίσεις τους για το Ισραήλ», είπε.
Το 1990, ο αείμνηστος ραβίνος του Λούμπαβιτς ΡάμπιMenachem Schneerson (βλ. ΕΔΩ), είπε στον Kaduri ότι θα ζήσει για να δει την έλευση του Μεσσία.
Επίσης, το Σεπτέμβριο του 2005, ο Kaduri είπε:.. «Ο Μεσσίας είναι ήδη στο Ισραήλ. Οτιδήποτε οι άνθρωποι είναι βέβαιοι ότι δεν θα συμβεί μπορεί να συμβεί, και από ό, τι είμαστε σίγουροι ότι θα συμβεί μπορεί να απογοητευτούμε, όμως, στο τέλος, θα υπάρξει ειρήνη σε ολόκληρη την κόσμο».
Σε όλη του τη ζωή ο Kaduri μελετούσε την Καμπάλα, παρόλα αυτά απέρριψε μια συνάντηση που ζήτησε η Μαντόνα, η οποία ασχολείται με την αρχαία τέχνη του εβραϊκού μυστικισμού. Ο Καντούρι φέρεται να είπε : «Απαγορεύεται να διδάξεις τη Καμπάλα σε μη Εβραίους, ούτε το Ταλμούδ, ούτε ακόμα και την Τορά».
Ο Kaduri λέγεται ότι ήταν ένας από τους λίγους γνωστούς εν ζωή ‘πρακτικούς’ ο οποίος χρησιμοποίησε τις γνώσεις του για την Καμπάλα για να φέρει την «αλλαγή στον κόσμο». Διένειμε συχνά φυλαχτά που προορίζονταν για να θεραπεύσουν, να ενισχύσουν τη γονιμότητα και να φέρουν την επιτυχία. Επίσης πιστεύεται ότι είχε εμπλακεί στην απομάκρυνση των 20 ‘dybbuks’, ή ‘χαμένων ψυχών’ που απομακρύνθηκαν από δύσμοιρα σώματα ανθρώπων στους οποίους ζούσαν για να τους βασανίζουν (δαιμόνια).
Ο Aviel Schneider, ο οποίος έγραψε για την ιστορία στοIsrael Today, δήλωσε ότι η αντίδραση στην είδηση ​​της σημείωσης Kaduri σε όλο τον κόσμο, έχει προκαλέσει "τρέλα". Είπε ότι ποτέ του δεν είχε λάβει τόσα πολλά emails και κλήσεις από όλο τον κόσμο.
Είπε ότι οι φοιτητές ραβίνοι τον πρότρεψαν να μη δημοσιεύσει την ιστορία, ενώ άλλοι ανώτεροι ραβίνοι δήλωσαν ότι ήταν "αδύνατο" το σημείωμα να γράφτηκε πραγματικά από τον Kaduri.
Όμως, ο Schneider απέκτησε πρόσβαση σε πολλά από τα χειρόγραφα του ραβίνου, που γράφτηκαν από το δικό του χέρι αποκλειστικά για τους μαθητές του. Έκπληξη ένιωσε όταν είδε τα σύμβολα που ήταν ζωγραφισμένα από τον Kaduri σε όλες τις σελίδες.
«Ήταν σταυροί», είπε ο Σνάιντερ. "Στην εβραϊκή παράδοση, δεν χρησιμοποιούνται ποτέ σταυροί. Ούτε καν το σύμβολο συν (+) χρησιμοποιούν, επειδή θα μπορούσε να εκληφθεί ως σταυρούς. Αλλά ήταν εκεί, ζωγραφισμένοι με το χέρι του."
Η οικογένεια του Kaduri όταν ρωτήθηκε τι σήμαινα αυτά τα σύμβολα, είπαν ότι ήταν «σημάδια από άγγελο".
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
Στην αμερικάνικη ταινία “Left Behind : ΙΙ - Tribulation Force” ("Left Behind": δημοφιλής σειρά εσχατολογικών βιβλίων που έγιναν και ταινίες - τρεις τον αριθμό συνολικά, έχουν κυκλοφορήσει και στα ελληνικά – που βασίζεται στην ευαγγελική εσχατολογία), υπάρχει μία παρόμοια σκηνή όπου διάσημος ραβίνος είναι έτοιμος σε παγκόσμια τηλεοπτική μετάδοση από την Ιερουσαλήμ να αναγγείλει ως Μεσσία τον Αντίχριστο (βασιζόμενος σε βιβλικές αναφορές, που κάποιες ταιριάζουν με τον 'Καρπάθια' – Αντίχριστο), αλλά… αλλάζει γνώμη και ανακηρύττει τον Χριστό! Δείτε το βίντεο:

Σεισμός 8, 9 ρίχτερ και τσουνάμι στην Ιαπωνία


Σεισμός 8, 9 ρίχτερ και τσουνάμι στην Ιαπωνία

Πολύ ισχυρός σεισμός, μεγέθους 8,9 βαθμών, σημειώθηκε στις βόρειο-ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας. Ακολούθησε τσουνάμι ύψους δέκα μέτρων. Συναγερμός σε όλες τις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού. Παρασύρθηκε πλοίο. Εικόνες βιβλικής καταστροφής. Πάνω από 300 πτώματα εντοπίστηκαν στη Σεντάι. Χιλιάδες αγνοούμενοι. Έκρηξη σε πετροχημικό εργοστάσιο. Τσουνάμι χτύπησε και στη Χαβάη. Δείτε live εικόνα. Συνεχής ενημέρωση (Pics+Vids)
Βιβλική καταστροφή στην Ιαπωνία, από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 8,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που έπληξε τη χώρα το πρωί (ώρα Ελλάδος) της Παρασκευής. Ακολούθησαν επτά δυνατοί μετασεισμοί.
Τα περισσότερα κτίρια μπορεί να άντεξαν, αλλά το φονικό τσουνάμι ύψους 10 μέτρων που ακολούθησε παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του, αφήνοντας πίσω του εκατοντάδες νεκρούς.
Δείτε live τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ιαπωνία.
Ο σεισμός που  διήρκεσε περίπου 2 λεπτά είχε επίκεντρο τις βορειοανατολικές ακτές της χώρας, 380 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της χώρας.
Διακόσια έως 300 πτώματα εντοπίστηκαν σε ακτή της Σεντάι, στη νομαρχία Μιγιάτζι, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Jiji. Την είδηση επιβεβαιώνει και το Reuters.
Οι  αρχές εκφράζουν φόβους για μεγάλο αριθμό νεκρών και τραυματιών. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μετέδωσε το BBC, περισσότεροι από 80.000 είναι οι αγνοούμενοι.
Ένα πλοίο που μετέφερε 100 ανθρώπους παρασύρθηκε από το τσουνάμι στη νομαρχία Μιγιάγκι, δεν είναι  γνωστή η  τύχη των επιβατών.
 
Αγνοείται επίσης, η τύχη ενός επιβατικού τρένου, που εξαφανίσθηκε μετά το τσουνάμι, στη νομαρχία του Μιγιάγκι της βορειοανατολικής Ιαπωνίας.
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε πετροχημικό εργοστάσιο κοντά στην πόλη της Σεντάι, στη βορειοανατολική Ιαπωνία.
Αυξημένο επίπεδο συναγερμού κηρύχθηκε στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της νομαρχίας Φουκουσίμα Νταϊίτσι.
Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν παράλληλα ότι 2.000 κάτοικοι των περιχώρων του πυρηνικού σταθμού  εκλήθησαν να εκκενώσουν την περιοχή.
Συναγερμός σε 50 χώρες λόγω του τσουνάμι. Τα πρώτα κύματα έπληξαν τη Χαβάη. Σε εγρήγορση οι αρχές της Βόρειας Καλιφόρνιας. Τσουνάμι είναι πιθανό να χτυπήσει και την Κένυα.
*Δείτε στη συνέχεια του κειμένου όλες τις νεότερες πληροφορίες, βίντεο και φωτογραφίες.
 
Τσουνάμι στη Χαβάη
Τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα στη Χαβάη μεταδίδουν ότι άρχισαν να πλήττουν τις ακτές της τα πρώτα κύματα του τσουνάμι, που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε στα ανοιχτά της Ιαπωνίας.
 
Οι αρχές της Χαβάης είχαν δώσει εντολή για την εκκένωση των παράκτιων περιοχών μερικές ώρες μετά τον σεισμό στην Ιαπωνία, όταν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι στο μεγαλύτερο μέρος του Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένης της βόρειας Καλιφόρνιας και του Όρεγκον.
Την ίδια στιγμή εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Καλιφόρνιας ανακοίνωσε ότι το παλιρροϊκό κύμα από τον σεισμό της Ιαπωνίας μπορεί να φτάσει τα δύο μέτρα όταν θα πλήξει τμήματα της βόρειας ακτής της Καλιφόρνιας και να υποχρεώσει να γίνουν κάποιες εκκενώσεις.
"Είναι πολύ πιθανό να εκκενώσουμε ορισμένες περιοχές", σημειωσε η Τζόρνταν Σκοτ, σημειώνοντας ότι η περιοχή που είναι πιθανότερο να πληγεί από το παλιρροϊκό κύμα είναι αυτή της βόρειας Καλιφόρνιας κοντά στα σύνορα με το Όρεγκον.
Εικόνες απόλυτης καταστροφής
Αναποδογυρισμένα σκάφη που η μανία της φύσης τα πέταξε εκατοντάδες μέτρα μακριά απο την θάλασσα μέσα στα χωράφια, σπίτια που παρασύρθηκαν απο τα τεράστια κύματα, αλαφιασμένοι άνθρωποι στους δρόμους: το τσουνάμι και ο σεισμός ο οποίος το έπληξαν τη βορειοανατολική Ιαπωνία προκάλεσαν σκηνές πανικού στην ακτή του Ειρηνικού στο αρχιπέλαγος.
 
Ένα ποτάμι λάσπης κάλυψε τα κτίρια, σπίτια πήραν φωτιά--οι σκηνές της καταστροφής εμφανίστηκαν γρήγορα στην οθόνη, καθώς κινηματογραφημένες από ελικόπτερα στέλνονται αμέσως από την ιαπωνική τηλεόραση στη Νομαρχία του Μιγιάγκι.
 
Ένα κολέγιο αρρένων καλύφθηκε από την πλημμύρα, και πολλοί φοβούνται ότι ο αριθμός των νεκρών θα ξεπεράσει κατά πολύ τους 310 νεκρούς, τους 350 αγνοούμενους και τους 544 τραυματίες, που καταμετρήθηκαν νωρίς το απόγευμα από την αστυνομία για το σύνολο της Ιαπωνίας.
Ένα πραγματικό τείχος νερού, έως και δέκα μέτρα ψηλό, σάρωσε τις ακτές στον Ειρηνικό, της μεγάλης νήσου Χονσού, παρασύροντας ολόκληρα σπίτια και μετατρέποντας τα λιμάνια σε σκηνή ερήμωσης.
Σε πολλά μέρη, η θάλασσα έσπασε τα αναχώματα προστασίας και μερικές φορές προχώρησε αρκετά χιλιόμετρα μέσα στη γη, θυμίζοντας σκηνές από το τσουνάμι του Ινδικού Ωκεανού το 2004.
 
 
Πληροφορίες για εκατοντάδες νεκρούς
Διακόσια έως 300 πτώματα εντοπίστηκαν σε ακτή της Σεντάι, στη νομαρχία Μιγιάτζι, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Jiji. Πρόκειται για θύματα από το τσουνάμι δέκα μέτρων που χτύπησε την περιοχή.
Οι αρχές υπολογίζουν σε περίπου 1.200 τον αριθμό των νοικοκυριών που επλήγησαν από αυτό το τσουνάμι.
Το Jiji μετέδωσε επίσης ότι αγνοείται η τύχη 48 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων 23 μαθητών, μετά το πέρασμα του παλιρροϊκού κύματος που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός στο λιμάνι Οφουνάτο, στη βορειοανατολική Ιαπωνία.
Ο κυβερνήτης της νήσου Γκουάμ στον Ειρηνικό Ωκεανό ανακοίνωσε ότι ήρθη ο συναγερμός για τσουνάμι σε αυτήν.
Έκρηξη σε πετροχημικό εργοστάσιο
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε πετροχημικό εργοστάσιο κοντά στην πόλη της Σεντάι, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, λίγες ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την περιοχή αυτή.
Η έκρηξη σημειώθηκε σε τεράστιο εργοστάσιο της Σιογκάμα, γειτονικής κωμόπολης της Σεντάι. Οι εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν το εργοστάσιο να έχει τυλιχθεί στις φλόγες.
Εικόνα από την τεράστια πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε διυλιστήριο της πόλης Ιισιχάρα.  Το βιομηχανικό συγκρότημα  διαχειρίζεται η ιαπωνική πετρελαϊκή εταιρία Cosmo Oil.
Στο κέντρο του Τόκιο πολύ εργαζόμενοι βρίσκονται στους δρόμους για ασφάλεια. Τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν ένα κτήριο τυλιγμένο στις φλόγεςστην περιοχή Οντέιμπα, ενώ άλλες έξι πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του Τόκιο μετά τον σεισμό.
Φωτιά ξέσπασε σε πυρηνικό σταθμό
Πυρκαγιά ξέσπασε σε θάλαμο όπου στεγάζεται μια τουρμπίνα στον πυρηνικό σταθμό της Οναγκάουα στη νομαρχία Μιγιάγκι της βορειοανατολικής Iαπωνίας.
Ωστόσο καμιά διαρροή ραδιενέργειας εντός των εγκαταστάσεων αυτών ούτε σε άλλες πυρηνικές εγκαταστάσεις στις πληγείσες περιοχές δεν ανιχνεύτηκε τις ώρες που ακολούθησαν τους ισχυρότερους μετασεισμούς.
Διακόπηκε αυτόματα η λειτουργία σε συνολικά 11 αντιδραστήρες, ανακοίνωσε το υπουργείο Βιομηχανίας.
 
Η εταιρία Tohoku Electric Power που εκμεταλλεύεται τον πυρηνικό σταθμό της Οναγκάουα και επίσης το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, βορείως του Τόκιο, ανακοίνωσε ότι δεν έχουν ανιχνευτεί προβλήματα στις εγκαταστάσεις.
Συναγερμός για τσουνάμι σε περιοχές του Ειρηνικού Ωκεανού                     
Την ίδια ώρα  συναγερμός για τσουνάμι κηρύχθηκε για ολόκληρο τον Ειρηνικό Ωκεανό, εκτός του Καναδά και των ηπειρωτικών ΗΠΑ. Η προειδοποίηση περιλαμβάνει και το Μεξικό, καθώς και χώρες της Κεντρικής και της Νότιας Αμερικής που έχουν ακτές στον Ειρηνικό.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι για τη Χαβάη και τις ακτές της Βόρειας Αμερικής - από την Αλάσκα ως την Καλιφόρνια, αλλά και για τις παράκτιες περιοχές που βρίσκονται στις πολιτείες της Ουάσινγκτον και του Όρεγκον.
Στην ανατολική Κίνα οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τις παραλίες.
Μεταξύ των χωρών όπου η προειδοποίηση για τσουνάμι εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ είναι οι: Ρωσία, Ταϊβάν, Φιλιππίνες, Ινδονησία, Παπούα Νέα Γουινέα, Φίτζι, Μεξικό, Γουατεμάλα, Ελ Σαλβαδόρ, Κόστα Ρίκα, Νικαράγουα, Παναμάς, Ονδούρα, Χιλή, Ισημερινός, Κολομβία και Περού.


Στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία όπου αρχικά εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι έχει τώρα αρθεί. Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να σημειωθεί καταστροφικό τσουνάμι.
Η ακτοφυλακή της Ταϊβάν έχει ξεκινήσει να απομακρύνει τους κατοίκους της πυκνοκατοικημένης ανατολικής ακτής.
 
Ο κόσμος έχει ήδη απομακρυνθεί από τις παραλίες και οι ένοικοι των ξενοδοχείων μεταφέρονται σε δωμάτια υψηλότερων ορόφων, ενώ στις γεινοτινές Βόρειες Μαριάννες όλοι οι ένοικοι ξενοδοχείων κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τους πρώτους ορόφους των κτιρίων.
Τσουνάμι ύψους 10 μέτρων έπληξε τις ακτές του Σεντάι, στη βορειο-ανατολική Ιαπωνία ενώ η πίστα του αεροδρομίου του έχει κατακλυσθεί από το νερό.
Εικόνες από τη βιβλική καταστροφή στο αεροδρόμιο του Σεντάι
 
Όλες οι συγκοινωνίες έχουν διακοπεί
Οι αεροπορικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες διακόπηκαν στο μεταλύτερο τμήμα της Ιαπωνίας.Σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο, αυτοκίνητα πλέουν στο λιμάνι της Ιουάτε.
Οι κάτοικοι της ιαπωνικής πρωτεύουσας εκκενώνουν τα κτίρια ενώ  διακόπηκε η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο Ναρίτα, μέχρι οι αρμόδιες αρχές να ελέγξουν την κατάσταση των διαδρόμων.
Τα δρομολόγια των τρένων υψηλής ταχύτητας σταμάτησαν αμέσως μετά τον σεισμό και οι δρόμοι στην περιοχή του Τόκιο έκλεισαν.
Περισσότερα από 4,5 εκατομμύρια σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην περιοχή του Τόκιο και σχεδόν σε όλες οι περιοχές της ανατολικής Ιαπωνίας σημειώθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση.
Πολεμικά αεροσκάφη πετούν επάνω από τις πληγείσες περιοχές
Το ιαπωνικό υπουργείο Αμυνας διέθεσε οκτώ πολεμικά αεροσκάφη για να ελέγξουν το μέγεθος της καταστροφής ενώ πλοία του  ιαπωνικού πολεμικού ναυτικού κατευθύνονται προς την πληγείσα από τον σεισμό των 8,8 βαθμών περιοχή.
 
Όπως  μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων kyodo ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Μιγιάτζι ζήτησε από τον υπουργό Άμυνας να αποστείλει και χερσαίες δυνάμεις.
Ψυχραιμία συνιστά ο Ιάπωνας πρωθυπουργός
Τις επιχειρήσεις διάσωσης συντονίζει προσωπικά ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Ναότο Καν, ο οποίος σε δηλώσεις του ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι
Σύμφωνα με τον Καν,  οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες στις βορειοανατολικές ακτές, ωστόσο τόνισε πως δεν έχει σημειωθεί καμία διαρροή ραδιενέργειας από τα πυρηνικά εργοστάσια.
 
Ρωσία και Γαλλία έτοιμες να προσφέρουν βοήθεια.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ προσέφερε τη βοήθεια της χώρας του στην Ιαπωνία προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από τον πολύ ισχυρό σεισμό που σε δηλώσεις του που αναμεταδόθηκαν από τη ρωσική τηλεόραση.
"Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τους γείτονές μας να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες αυτού του πολύ μεγάλου σεισμού", δήλωσε ο Μεντβέντεφ.
 
Ο ρώσος πρόεδρος έδωσε εντολή στον υπουργό Εκτάκτων Καταστάσεων Σεργκέι Σοϊγκού να εισηγηθεί το συντομότερο δυνατόν τρόπους οργάνωσης της παροχής βοήθειας στην Ιαπωνία.
Ο Μεντβέντεφ ζήτησε επίσης να εφαρμοστεί κάθε μέτρο ώστε να περιοριστούν ενδεχόμενες ζημιές από πιθανό τσουνάμι στο αρχιπέλαγος των Κουρίλων, των οποίων η νότια πλευρά είναι κοντά στην Ιαπωνία. "Πρέπει να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουμε τις ζημιές και κυρίως τα θύματα".


Την ίδια ώρα στο Παρίσι ο πρόεδρος της Γαλλίας εξέφρασε την "υποστήριξη και την αλληλεγγύη" της χώρας του στην πληγείσα Ιαπωνία δηλώνοντας έτοιμος να "ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε παράκληση της Ιαπωνίας προς τη Γαλλία προκειμένου να αντιμετωπίσει την τραγωδία αυτή".
"Τη στιγμή που η Ιαπωνία μόλις επλήγη από έναν πολύ ισχυρό σεισμό θα ήθελα να σας εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη και να εκφράσω χωρίς καθυστέρηση την υποστήριξη και την αλληλεγγύη της Γαλλίας στο λαό της Ιαπωνίας σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή", τονίζει στην επιστολή του ο Νικολά Σαρκοζί προς τον ιάπωνα πρωθυπουργό Ναότο Καν.
"Η Γαλλία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε παράκληση της Ιαπωνίας προς τη Γαλλία για να αντιμετωπίσει την τραγωδία αυτή", προσθέτει ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.