Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Τεχνολογία, Συμφέροντα και ο κοσμάκης


Τεχνολογία, Συμφέροντα και ο κοσμάκης



Το σακί των ανέμων



Διαβάζοντας τα σχόλια της περασμένης ανάρτησης, που πάντα μου δίνει χαρά να λαβαίνω και να απαντώ, σκέφτηκα ότι η ανάρτηση δεν έδινε πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο σχέδιο, απλά έλεγε ότι υπάρχει αυτό το σχέδιο και πως αντιστεκόμαστε.

Μια λοιπόν που η Ελλάδα και η Ιταλία είναι, όπως λένε οι ίδιοι οι Ιταλοί, και συνεχώς εξακριβώνω και εγώ, Ούνα Φάτσα, Ούνα Ράτσα, σκέφτηκα ότι ίσως να ενδιέφερε να δώσω πράγματι λίγες περισσότερες ματιές στο πως λειτουργούν (η δεν λειτουργούν) τα συστήματα εδώ, για ένα παραλληλισμό με τα δικά μας στην Γκρέτσια.


Πριν όμως πάω εκεί, σύντομα, δυό λόγια για τις Αιολικές Τουρμπίνες (Ανεμόμυλους) και τις εγκαταστάσεις τους, όπως έχει εξελιχθεί το θέμα διεθνώς:






Κατ' αρχάς, όλες οι Αιολικές τουρμπίνες δεν είναι γεννημένες ίσες. Υπάρχουν οι οικογένειες καθημερινής χρήσης που φτάνουν τα 20 με 60 μέτρα ύψος. Μετά υπάρχουν οι πολύ μεγαλύτερες πού φτάνουν το 33% του ύψους του Πύργου του Άϊφελ...

Στην Ελλάδα βλέπετε τις 20-μετρες, και τις 40-μετρες. Στο εξωτερικό μπορεί να δείτε και 60-μετρες. Τις τεράστιες των 105 μέτρων, με συνολικό ύψος των φτερών 155 μέτρα δεν τις βλέπει άνθρωπος καθημερινά γιατί απλούστατα αυτά τα θηρία ζουν μακριά από ανθρώπους, κατοικημένες περιοχές, δάση, και ζώα, στις ερήμους, τις στέπες, το Τέξας και τους ωκεανούς.

Μια φάρμα μπορεί να έχει τρείς έως έξι 155-μετρες, ή ντουζίνες από 20 ή 40-μετρες. Η μέση ζωή μιας Αιολικής φάρμας είναι 20 χρόνια. Μετά από τα 20 περίπου χρόνια οι σκελετοί των θηρίων πρέπει να ξεχαρβαλωθούν και να πεταχτούν με κόστος ίσο της αρχικής κατασκευής. Αυτό δεν γίνεται σχεδόν ποτέ, άρα μένουν τα κουφάρια να τα βλέπουν αυτοί που πριν 20 χρόνια ζούσαν κοντά τους αλλά ξεσπιτώθηκαν γιατί δεν άντεχαν τον θόρυβο και βουητό. (Υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν την αρνητική επίδραση του ήχου τους στο νευρικό σύστημα ανθρώπων που ζουν κοντά τους).

Επίσης, να σημειώσουμε δειγματοληπτικά, ακόμα και χώρες που έχουν δεσμευθεί πλήρως στην Αιολική ενέργεια δεν ελπίζουν σε περισσότερη από 5-15% κάλυψη των αναγκών δι αυτής της οδού. Η Αγγλία έχει προτείνει σχέδια να γεμίσει τη θάλασσα της Ιρλανδίας με τουρμπίνες... Στο Σαν Ντιέγκο υπάρχει μια φάρμα με 100 τουρμπίνες 20 ετών. Η συνολική παραγωγή αυτών των 100 γεννητριών μπορεί σήμερα να καλυφθεί με μόνο 3 τουρμπίνες καινούργιας τεχνολογίας.


Η μεγάλη επιχείρηση χρειάζεται αγορά για να κουνάει τα προϊόντα της και να βγάζει κέρδη. Κατά τα μοντέρνα δεδομένα όταν η αγορά δεν υπάρχει την δημιουργεί η επιχείρηση μέσω διαφήμισης για να πείσει το κοινό ότι το προϊόν τους είναι απαραίτητο να το αγοράσουν αμέσως.

Η Αιολική βαριά βιομηχανία έλαβε ένα δώρο από τον ουρανό τυλιγμένο με πράσινο φιόγκο: δεν χρειαζόταν να πείσει κανέναν: απλά να χρησιμοποιήσει μερικές λέξεις κλειδιά όπως "Ανανεούμενη Ενέργεια", "Φτηνή Ενέργεια", "Πράσινη Τεχνολογία" και τα λοιπά.

- Βέβαια η ενέργεια είναι ανανεούμενη μόνο όταν φυσά αέρας, και όταν δεν φυσά, η στάνταρντ ενέργεια που απαιτείται κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας πρέπει να έρθει από άλλες πηγές, δημιουργώντας έτσι φόρτο και συνωστισμό στο δίκτυο που πρέπει να ανακυκλώνεται συνέχεια ανάλογα από τα αν φυσάει ή όχι ο αέρας και από πού θα έρχεται κάθε δευτερόλεπτο ενέργεια στο δίκτυο...

- Και είναι άραγε φτηνή, όταν η καινούργια φάρμα που θέλουν να χτίσουν στον ωκεανό έξω από την Μασαχουσέτη είναι να κοστίσει σχεδόν δύο δισεκατομμύρια δολάρια... για 20 χρόνια χρήσης. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι το κόστος Αιολικής ενέργειας είναι 10-90% ψηλότερο από συμβατικά μέσα.

- Και η τεχνολογία; Είναι πράσινη όταν ξεριζώνει δάση, σκοτώνει πουλιά με τις έλικες, διώχνει ανθρώπους από τον θόρυβο, και οι αγελάδες και οι κατσίκες μειώνουν την παραγωγή τους από γάλα; Πόσο "πράσινο" είναι αυτό;


Κακά τα ψέματα... Η Αιολική Βιομηχανία ήταν άλλος ένας τρόπος να τα παίρνουν οι βιομήχανοι δημιουργώντας λευκούς ελέφαντες που στα μάτια του κοινού (και των πολιτικών) δεν ήταν ελέφαντες αλλά ζαρκάδια...


Και η Αιολική Βιομηχανία το ξέρει καλά αυτό πια. Και για αυτό ακριβώς τον λόγο, η Αιολική Bιομηχανία διεθνώς έχει ασπασθεί τις μελέτες περί θορύβου κλπ., κλπ., και εδώ και 10 περίπου χρόνια έχει αναπροσανατολιστεί σε Αιολικές φάρμες στις θάλασσες και τους Ωκεανούς.

Ένα από τα πρώτα προγράμματα για θαλάσσιες φάρμες εγκαταστάθηκε στη Βαλτική έξω από την Κοπενχάγη στη Δανία, και το βλέπει κανείς, μεγαλοπρεπές με τους πάμπολλους ανεμόμυλους καθώς οδηγεί στην γέφυρα που ενώνει την Δανία με την Σουηδία.









Ένα άλλο είναι το Cape Wind, ένα πρόγραμμα πάνω από 100 ανεμόμυλων 105 μέτρων που προτάθηκε να βρίσκεται ανάμεσα στα νησιά Martha's Vineyard, Nuntacket και του Cape Cod της Μασαχουσέτης, 20 ναυτικά μίλια μακριά από γη, μέσα στον Ατλαντικό. Το έτος ήταν 2000. Πολλοί κάτοικοι της ανατολικής Μασαχουσέτης, και οι φυλές των Γουάπανογκ το πήγαν το σχέδιο δικαστικά προσπαθώντας να το σταματήσουν, και μετά από 9 χρόνια τα κατάφεραν, για λόγους οικολογικούς ,σχετικά με τον όλεθρο που θα είχε υποστεί η αλιεία και οι φάλαινες. Αλλά φέτος ο Ομπάμα το ανέστησε και ξαναρχίζουν δικαστήρια για άλλα 10 χρόνια.


Η Βιομηχανία Αιολικής ενέργειας χωρίστηκε τελικά σε δύο κατηγορίες:

- Την βαριά βιομηχανία, των 60-155 μέτρων σε φάρμες από μερικές ντουζίνες στην κάθε μία, που περιέγραψα παραπάνω, η οποία μπορεί να συμπληρώσει το πολύ 30% της συλλογικής χρειαζούμενης ενέργειας κι αν ακόμα γεμίσουν οι ωκεανοί με τουρμπίνες τα επόμενα 50 χρόνια, και,

- Την σχεδόν τριτοκοσμική αντιμετώπιση όπου χρησιμοποιούνται ανεμόμυλοι 20-40 μέτρων μεμονωμένα για σπίτια ή οικισμούς εδώ και εκεί, ή λίγο μεγαλύτερα προγράμματα όπως οι 27 40-μετρες τουρμπίνες στο βουνό πάνω από την Πάτρα...και οι τουρμπίνες που βλέπουμε σε έρημους κάβους Κυκλαδίτικων νησιών μακριά από δρόμους και ανθρώπους.









Πάντως, ένα είναι σίγουρο: όπου και όπως και να δείτε ανεμόμυλους δεν θα τους δείτε ποτέ μέσα σε δάση. Και ποτέ δεν θα δείτε τουρπμίνες πάνω από 20 μέτρων κοντά σε σπίτια.



Τώρα, στο συγκεκριμένο πρόβλημα εδώ στα μέρη μας:






Ένα σχέδιο που καλεί για 14 ανεμόμυλους των 155 μέτρων πάνω σε μια ράχη καλυμμένη από πυκνά δάση με συνεχείς κατολισθήσεις, δίπλα σε ένα Εθνικό Πάρκο, τρία χωριά, έξι φάρμες αγελάδων και κατσικιών, με τουρισμό και ιστορική σημασία, και με φυσικό πλούτο... όπου ο κοντινότερος κόμβος ηλεκτρικού δικτύου είναι 40 χιλιόμετρα μακριά, όπου δεν υπάρχουν δρόμοι να μεταφερθούν τα εξαρτήματα... ένα τέτοιο σχέδιο είναι απλά γελοίο.

Η μόνη λογική ερώτηση είναι "ποιός τα τσέπωσε και πόσα;"

- Μιά μικρή εταιρεία "βιτρίνα" πλησίασε μέλη του Συμβουλίου του Δημαρχείου του Σαν Γκοντένζο το 2007.

- Τα μέλη κράτησαν τις διαπραγματεύσεις μυστικές επί 18 μήνες, συμφώνησαν πόσα λεφτά θα πάρουν, υπέγραψαν, και μετά ανακοίνωσαν το τετελεσμένο γεγονός δίνοντας ένα μήνα για αντιρρήσεις.

- Τότε, κάμποσοι από τους χωριανούς, και όλοι οι επαγγελματίες, αγρότες με φάρμες, μηχανικοί, γιατροί, και όλων των ειδών οι άνθρωποι από τις γύρω φάρμες και χωριά ενώθηκαν και ξεκίνησαν μια επιτροπή ο σκοπός της οποίας ήταν να πληροφορήσει όλους τους ενδιαφερόμενους με ατράνταχτα στοιχεία πια είναι η πραγματικότητα και οι νόμοι.

- Τον Φεβρουάριο του 2009 το Συμβούλιο του Σαν Γκοντένζο έδωσε μία συνάντηση με αυτούς γύρω από το τραπέζι στην μια άκρη της αίθουσας και όλους εμάς απέναντι, . Σε ερώτηση σχετικά με την αναγκαία διαπλάτυνση του δρόμου κατά 5 μέτρα και το κόψιμο όλων των δέντρων 10 μέτρα μακριά από τον καινούργιο δρόμο, ένας Σύμβουλος απάντησε: "Μην ανησυχείτε, δεν θα γίνει αυτό στο Σαν Γκοντένζο αλλά στο άλλο χωριό". Η όλη συνάντηση ήταν ένα σκέτο καραγκιοζιλίκι όπου η ίδια η Δήμαρχος και η τεχνική της σύμβουλος (που ήταν η χασάπης του χωριού) φέρθηκαν σε επιστήμονες και γιατρούς και αντιπροσώπους του WWF με τόση περιφρόνηση και συγκαταβατικότητα και πατρονάρισμα, αποφεύγοντας να απαντήσουν οποιαδήποτε ερώτηση, που είχαμε αρχίζει να γελάμε με λύπη.

- Δεν έδειχνε κανείς να σκέφτεται ότι ο κάθε ανεμόμυλος χρειάζεται βάση επίπεδη και καθαρή ακτίνας 30 μέτρων με 8 θεμέλια βάθους 15 μέτρων και πλάτους 4 μέτρων. Ότι η κάθε τουρμπίνα είναι πολλοί τόνοι σε μέγεθος φορτηγού με 18 ρόδες, και για να τοποθετηθούν στην κορφή του πύργου στα 105 μέτρα χρειάζεται ένας γερανός τόσο μεγάλος που, για παράδειγμα, υπάρχουν μόνο τέσσερις (4) τέτοιοι γερανοί σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην Ευρώπη δεν ξέρουμε πόσοι υπάρχουν.

- Τα τριάντα αργύρια; 25% έκπτωση στο λογαριασμό του ηλεκτρικού, περίπου 1000 Ευρώ τον μήνα νοίκι για την γη του κάθε ανεμόμυλου, 200.000 Ευρώ για το Δημαρχείο με τα οποία θέλουν να απαλλοτριώσουν δάσος και να χτιστεί ένα μεγάλο παρκινγκ. Αυτά που η εταιρία υποσχέθηκε στο Σαν Γκοντένζο αντιστοιχούν με το 0.02% των προβλεπόμενων εσόδων της 20-ετίας λειτουργίας. Δεν προβλέπεται ανανέωση ή απομάκρυνση μετά. Δηλαδή, πολύχρωμες χάντρες για τους ιθαγενείς.

- Τον Μάρτιο του 2009 πήγαμε και φωτοτυπήσαμε μια σελίδα νόμου στην Τοσκάνη μέσα στην οποία μια παράγραφος ρητά απαγόρευε βιομηχανική εκμετάλλευση στην συγκεκριμένη περιοχή. Την επόμενη εβδομάδα η παράγραφος αυτή είχε σβηστεί από τον νόμο και μείναμε με την φωτοτυπία.

- Μέσα στον τελευταίο χρόνο το Εθνικό Πάρκο έχει δηλώσει την άρνησή του στο σχέδιο, και η επαρχία της Τοσκάνης ετοιμάζεται να αρνηθεί να δώσει την άδεια. Έχουμε σχεδόν νικήσει, και κάποιοι-κάποιοι στο Σαν Γκοντένζο θα πρέπει να ψάχνονται πως να επιστρέψουν τις δωροδοκίες που όλοι ξέρουμε ότι δέχτηκαν.



ΠΗΓΗ(( http://dimitristhinks.blogspot.com/2010/05/blog-post_28.html  ))

H απειλή του HAARP για τη «Φωνή του Πλανήτη» -Joint Vision 2020


H απειλή του HAARP για τη «Φωνή του Πλανήτη» -Joint Vision 2020



Όπως είχα ξαναπεί η "γρίπη των χοίρων" δεν είναι παρά μόνο μία από τις πολλές κορυφές του παγόβουνου που έχει βάλει την ανθρωπότητα σε ένα δρόμο απομάκρυνσης της από την ίδια της τη φύση...

Έτσι, για να μην ξεχνάμε τη μεγάλη εικόνα της αλήθειας, εξ αιτίας της μαζικής πλύσης εγκεφάλου που υφίστανται όσοι παρακολουθούν αποκλειστικά τα ΜΜΕ για να είναι "εν-ημερωμένοι", (φοβισμένοι και χειραγωγημένοι κατ΄ουσίαν), ας ξαναθυμηθούμε μέσα από τις συνέχειες αυτές, άλλα, βασικότερα ζητήματα όπως: αυτό της πραγματικής κλιματικής αλλαγής που ήδη λαμβάνει χώρα, της κακής-στρατιωτικής χρήσης της τεχνολογίας που καταστρέφει τη ζωή ολόκληρου του πλανήτη και την περίεργη απάθεια με την οποία δεχόμαστε επί δεκαετίες τέτοιες τακτικές...

Αν και παλαιότερο κείμενο, το οποίο ήδη έχει ξεπεραστεί ως προς τις προβλέψεις του, αφού 
  • εδώ και 2 σχεδόν χρόνια διανύουμε ήδη μία περίοδο με ήλιο που δεν έχει σχεδόν καθόλου ηλιακές κηλίδες και μοιάζει να μπαίνουμε σε μια νέα ψυχρή κλιματικά περίοδο, και επίσης 
  • επιβεβαιώθηκε και με τις αποκαλύψεις του χάκερ πριν λίγες μέρες, η απάτη της "ανθρωπογενούς κλιματικης υπερθέρμανσης" που δεν πρόκειται να βιώσουμε... 
αξίζει να θυμηθούμε ωστόσο τη στενή σχέση εξάρτησης του ανθρώπου από το σύμπαν, τον ήλιο, τον πλανήτη μας και την ισορροπία του... την οποία τόσο επιπόλαια προκαλεί με την τεχνολογία του...




H απειλή του HAARP για τη «Φωνή του Πλανήτη»

των Richard Alan Miller και Iona Miller,

Οι λεπτές ηλεκτρομαγνητικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ των βιολογικών συστημάτων της Γης και της ιονόσφαιρας απειλούνται από το HAARP, ένα όπλο μαζικής καταστροφής, μέρος του σχεδίου «Joint Vision 2020» του στρατού των ΗΠΑ.

Ο συντονισμός Schumann (SR) ενδέχεται να αποτελεί υπόστρωμα για εξω-αισθητική αντίληψη (ESP) τύπου ραντάρ. Μη ειδικές συχνότητες απορροφώνται και επανεκπέμπονται σε μοναδικά πρότυπα συμβολής από όλα τα αντικείμενα που συναντούν. Η συχνότητα και το πρότυπο αυτών των "κυμάτων εντοπισμού" μπορούν να ρυθμιστούν με συνειδητή πρόθεση ώστε να αποδίδουν συγκεκριμένες πληροφορίες (πρότυπα συμβολής).

Όταν τα αποκωδικοποιεί ο εγκέφαλος, επιστρέφουν σχεδόν αμέσως πίσω στο συντονισμό Schumann και στη συνέχεια ο εγκέφαλος τα μεταφράζει σε συνειδητά δεδομένα. Επίσης, η βιο-πληροφορία μπορεί να αποτυπωθεί εξ αποστάσεως και εκ προθέσεως σε ένα στόχο μέσω μιας πρωτόγονης αισθητικής διασύνδεσης τύπου ραντάρ με ένα φέρον κύμα SR. Όλοι αυτοί και άλλοι μηχανισμοί βασίζονται στην παραμονή των συχνοτήτων SR εντός του μέσου εύρους τους.

Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός Ben Lonetree διεξάγει εκτεταμένη παρακολούθηση των συχνοτήτων SR, τις οποίες ονομάζει "Φωνή του πλανήτη", και των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων της Γης στη Sedona της Αριζόνα. Ο Lonetree έχει μεγάλη εμπειρία σε τεχνολογία μαγνητικού συντονισμού (MRI) και εγκεφαλικών κυμάτων. Η ειδικότητά του είναι οι μετρήσεις εξαιρετικά χαμηλών συχνοτήτων (ELF και ULF) χαμηλού εύρους.


Pυθμός και Xάος στην Iονόσφαιρα


Ο ρυθμός της ζωής εξελίχθηκε ακολουθώντας τις εποχές. Ζούμε σε μια περίπλοκη μήτρα ταλαντούμενων πεδίων. Πολλές φορές το δευτερόλεπτο, παλμοί κάνουν το γύρο του κόσμου ανάμεσα στην επιφάνεια του πλανήτη και στην ιονόσφαιρα, στέλνοντας συντονιστικά κύματα σε όλους τους οργανισμούς. Αυτά τα σήματα μας συνδέουν με το παγκόσμιο ηλεκτροστατικό πεδίο. Ο συντονισμός Schumann (SR) φέρει το όνομα εκείνου που τον ανακάλυψε και αποτελεί τον παλμό που ενορχηστρώνει τη ζωή στον πλανήτη μας. Αυτό το στάσιμο κύμα επαναφορτίζεται διαρκώς από τους κεραυνούς.

Όλοι χορεύουμε στο σκοπό αυτού του κοσμικού τύμπανου - είναι ο σφυγμός του πλανήτη μας, ο ρυθμός της υγείας και της ευεξίας. Μια ζημιά στον πλανητικό βηματοδότη θα μπορούσε να καταστρέψει τη ζωή πάνω στη γη. Στο όνομα της προόδου και της άμυνας, ο βηματοδότης αυτός απειλείται, ενώ τεράστια ποσά δημόσιου χρήματος ξοδεύονται στην εκμετάλλευση της ατμόσφαιρας. Ακόμη περισσότερα χρήματα διατίθενται για την εφαρμογή του αμυντικού συστήματος του "Πολέμου των Άστρων" μέχρι το 2020 και για το πρόγραμμα ενεργειακής ακτίνας HAARP (Ερευνητικό Πρόγραμμα Υψηλής συχνότητας Ενεργού Σέλατος) που εφαρμόζεται στην Gakona της Αλάσκα.


Αυτός ο περιβαλλοντικός ρυθμός - το θεμελιώδες σύστημα που καθοδηγεί τη ζωή στο γαλάζιο πλανήτη μας - τίθεται σε κίνδυνο από ανθρώπινους χειρισμούς της ιονόσφαιρας, όπως το HAARP. Ορισμένοι φυσικοί έφτασαν στο σημείο να ορίσουν την ανώτερη ατμόσφαιρα ως ουσιαστικά "ζωντανή", λέγοντας ότι μεταδίδει ένα είδος συνειδητότητας σε όλα τα ζωντανά πλάσματα.

Η Πρωτοβουλία Στρατηγικής Άμυνας (SDI) παρέδωσε την τεχνολογία για την περιβαλλοντική αυτή τροποποίηση στα χέρια των στρατιωτικών. Είναι σαφές ότι μέρος των χρημάτων που διατίθενται στο σχέδιο του Πολέμου των Άστρων του Μπους θα χρησιμοποιηθεί για λέιζερ με βάση στο διάστημα... Αυτό που ανησυχεί τους Ρώσους... είναι τα σχέδια των ΗΠΑ για επιστημονικά πειράματα μεγάλης κλίμακας με το HAARP στην Αλάσκα. Ενενήντα Ρώσοι βουλευτές υπέγραψαν μια προσφυγή κατά του HAARP, με την κατηγορία ότι τα πειράματα θα δημιουργούσαν όπλα ικανά να σπάσουν τις γραμμές τηλεπικοινωνιών και τον εξοπλισμό διαστημοπλοίων και πυραύλων, να προκαλέσουν σοβαρά ατυχήματα σε ηλεκτρικά δίκτυα και σε αγωγούς πετρελαίου και αερίου, και θα είχαν αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία τεράστιων πληθυσμών (Fitrakis, 2002).

Η ιονόσφαιρα μας προφυλάσσει από τη βλαβερή ακτινοβολία του Ήλιου και του βαθέως διαστήματος. Αυτό το απομονωτικό στρώμα γεμίζει τρύπες από ραδιοκύματα υψηλής συχνότητας, και μπορεί να καταστρέψει το εύθραυστο κουκούλι της ανθρώπινης και της πλανητικής εξέλιξης.

O επηρεασμός του κλίματος της Γης


Πολλές σύμπλοκες δυνάμεις ήδη πλήττουν τη Γη, ιδιαίτερα το παγκόσμιο κλίμα. Σε μεγάλη κλίμακα, υφίσταται η απειλή γαλακτικής εποχής παγετώνων από τα σουπερνόβα, οι κοσμικές ακτίνες των οποίων όταν φτάνουν στην ατμόσφαιρά μας δημιουργούν νέφη και την κρυώνουν. Επίσης, το ηλιακό μας σύστημα περνά από την πυκνότερη περιοχή του Γαλαξία, σε έναν κύκλο περίπου 30 εκατομμυρίων ετών.


Αυτό το πυκνό μοριακό νέφος και οι κυμαινόμενες γαλακτικές παλιρροϊκές δυνάμεις μπορούν να αποσταθεροποιήσουν τους κομήτες του νέφους Oort και να τους εξακοντίσουν προς τους πλανήτες και τον Ήλιο. Αυτή η βροχή μικρών κομητών επηρεάζει τον παλμό και την κίνηση των παγετώνων στην πορεία των χιλιετιών και εμπλέκεται σε μαζικές εξαφανίσεις ειδών. Επηρεάζει (με τις βροχές) την αντλία θερμότητας των ωκεανών που δρα ως παγκόσμιος ωκεάνιος μεταφορέας.

Η αντλία αυτή μετακινεί το θερμό νερό στα βόρεια κλίματα, όπως οι ανατολικές ακτές των ΗΠΑ και η Ευρώπη, και τις καθιστά κατοικήσιμες ενώ παράλληλα δροσίζει τους τροπικούς. Η κατάρρευσή της θα σήμαινε ότι το θερμό, αλμυρό Ρεύμα του Κόλπου δεν θα ανέβαινε πλέον στα βόρεια, ευνοώντας την έλευση μιας νέας εποχής Παγετώνων.

Κινητήρια δύναμη της εξέλιξης δεν είναι η φυσική επιλογή αλλά το κλίμα και ο παγετός. Οι παγετώνες έχουν σημειώσει 30 παλμούς τα τελευταία 2,5 εκατομμύρια χρόνια αφ' ότου σχηματίστηκε ο ισθμός του Παναμά, εμποδίζοντας την κυκλοφορία νερού μεταξύ Ειρηνικού και Ατλαντικού ωκεανού. Το θερμό νερό μετακινήθηκε βόρεια, όπου άρχισε να πέφτει με μορφή χιονιού και σχημάτισε τους παγετώνες. Οι παγετώνες κυμαίνονται ανάλογα με τις ταλαντώσεις της Γης.

Η ξηρασία που προκάλεσαν αυτοί οι κύκλοι των παγετώνων ανάγκασαν τα τροπικά δάση της Αφρικής να υποχωρήσουν δημιουργώντας τις σαβάννες, οι πρόγονοί μας εγκατέλειψαν τα δάση και προέκυψε ο σύγχρονος άνθρωπος, που επιβιώνει χάρη στην ευφυΐα του. Μόλις 1.000 γενιές έχουν περάσει από την εποχή των Παγετώνων στην Ευρώπη, όπου ο ανθρώπινος πληθυσμός ήταν εξαιρετικά χαμηλός εξαιτίας τις κλιματικής πίεσης.(Ας σημειωθεί πως δεν συμφωνώ στην αφρικανοκεντρική θεωρία προέλευσης του ανθρώπου -ειδικά του ευρωπαίου- που παρουσιάζεται παραπάνω, μιας και ο φημισμένος ανθρωπολόγος κ. Πουλιανός έχει ήδη δώσει επιστημονικά τεκμηριωμένα δείγματα που συμμερίζεται η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και δείχνουν μια άλλη εστία γύρω από την Χαλκιδική και με κέντρο τα Πετράλωνα... σημ. τοξότισσας)


Οι έρευνες δείχνουν πως το κλίμα της Γης έχει ευαίσθητα όρια, που αν ξεπεραστούν οδηγούν το σύστημα από μία σταθερή κατάσταση λειτουργίας σε μία άλλη. Τα ωκεάνια συστήματα ελέγχουν τον καιρό στην ξηρά, όπως έδειξε το Ελ Νίνιο, κι όπως φαίνεται από τα βαθιά θαλάσσια ιζήματα, τα στρώματα των παγετώνων και τα απολιθώματα. Όλα αυτά δείχνουν ότι ο μεταφορέας είχε σταματήσει να λειτουργεί στο παρελθόν. Λέγεται και Αχίλλειος πτέρνα του κλιματικού μας συστήματος. Η αντλία εξασθενεί, σύμφωνα με τους ερευνητές, και μπορεί να φτάσει σε μια απότομη δραματική μεταβολή.Μια εργασία στο Nature του 2002 έδειξε ότι τα βαθιά ρεύματα έχουν ψυχράνει έως και 20% - αυτό δεν είναι καθόλου καλό. Η τήξη και η θραύση των παγετώνων μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία. 

Τα στοιχεία των απολιθωμάτων δείχνουν ότι μπορεί η κατάρρευση να συμβεί μέσα σε μια δεκαετία και να κρατήσει αιώνες. Αυτό το νέο πρότυπο ραγδαίας κλιματικής αλλαγής είναι πλέον ευρέως αποδεκτό. Κάτι τέτοιο μπορεί να δημιουργήσει κορυφές της τάξης των 10°C σε μια δεκαετία, που θα τις ακολουθήσουν σταθερά επίπεδα για μια εικοσαετία, και στη συνέχεια δραματική πτώση 20°C σε περίπου δύο δεκαετίες.

Τα τελευταία 8.000 με 10.000 χρόνια, αυτές οι διακυμάνσεις υπήρξαν ηπιότερες, αλλά η αστάθεια του ήλιου, η κλίση του άξονα και οι τρέχουσες εξασθενήσεις μπορεί να επιταχύνουν την επιστροφή τους. Το ίδιο και η ανθρώπινη παρέμβαση στον καιρό μέσω της τεχνολογίας ενεργειακών ακτινών και όπλων.(...)

Η μισή περίπου από την άνοδο θερμοκρασίας του τελευταίου αιώνα μπορεί να αποδοθεί στον Ήλιο. Όσο θερμότερος είναι, τόσο περισσότερες κοσμικές ακτίνες εκτρέπει. Σε μερικές δεκαετίες, οδηγεί σε δραματικές διακυμάνσεις του κλίματος - όπως συνέβη κατά το ιστορικό παρελθόν με την Μικρή Εποχή Παγετώνων μεταξύ 13ου και 17ου αιώνα.

Η εκπομπή του Ήλιου κυμαίνεται βάσει ενός κύκλου 11 ετών, που σημείωσε δύο κορυφές το 2000 και το 2002. Το ηλιακό ελάχιστο απέχει περίπου τρία χρόνια (η διάρκεια του ελάχιστου δεν είναι πάντα ίση με εκείνη του μέγιστου- στην οποία ήδη βρισκόμαστε...). (...)
Πρόσφατα οι μετρήσεις ηλιακής δραστηριότητας έξω από την ατμόσφαιρα της Γης έγιναν ευκολότερες και ακριβέστερες. Μετριέται η συνολική ηλιακή ενέργεια σε όλα τα μήκη κύματος, και το αποτέλεσμα λέγεται Συνολική Ηλιακή Ακτινοβολία (TSI). Το κατά πόσον οι τρέχουσες ενδείξεις αύξησης είναι μια μακροπρόθεσμη τάση ή μια σύντομη παρέκκλιση είναι υπό συζήτηση. (μάλλον παρέκκλιση ήταν...)

(...)
Η νέα μελέτη δείχνει πως η TSI έχει αυξηθεί περίπου 0,1% σε 24 χρόνια. Αυτό δεν αρκεί για να προκαλέσει αισθητές κλιματικές μεταβολές, λέει ο Wilson και οι συνεργάτες του, εκτός αν ο ρυθμός μεταβολής διατηρηθεί για εκατό και πλέον χρόνια. Σε χρονικές κλίμακες της τάξης μερικών ημερών, η TSI μπορεί να κυμανθεί έως και 0,2% εξ αιτίας του πλήθους και του μεγέθους των ηλιακών κηλίδων. (Britt, 2003). (οι οποίες πλέον σχεδόν εξαφανίστηκαν όπως είπα...)



Παρεμβάσεις στην Iονόσφαιρα

Περισσότερες διαταραχές, όπως οι τρύπες σε μια υπερθερμασμένη ιονόσφαιρα, θα προκαλέσουν καταστροφικές κλιματικές μεταβολές. Αυτό μπορεί ενδεχομένως να προκληθεί από το στρατό και την Πρωτοβουλία Στρατηγικής Άμυνας (SDI), αποσταθεροποιώντας μεγάλες περιοχές με κλιματικούς χειρισμούς χωρίς το ρίσκο του συμβατικού πολέμου. Η εκμετάλλευση αυτού του όπλου για οικονομικούς και στρατιωτικούς σκοπούς θα προκαλούσε κατάρρευση των οικοσυστημάτων και δραματική αναστάτωση της αγροτικής παραγωγής. Το Υπουργείο Αμύνης, φυσικά, ήδη συλλέγει πληροφορίες κι εφαρμόζει συστήματα παρακολούθησης για το πρόγραμμα αυτό.

Πρόσφατες εικασίες συνδέουν την εμφάνιση μυστηριωδών "χημικών ιχνών" με την ανάπτυξη της τεχνολογίας HAARP. Ορισμένοι πιστεύουν ότι οι αντανακλαστικές ιδιότητες αυτών των νεφών επηρεάζουν τη θέρμανση της ατμόσφαιρας και την πορεία του καιρού. Αναλύσεις των "μαλλιών αγγέλου" που εμφανίζονται στην ατμόσφαιρα μετά από μια ημέρα ψεκασμών αναφέρουν την παρουσία πολλών τοξινών. Έχουν εντοπιστεί ιοί, βακτήρια, τοξικοί μύκητες, αιθάλη και EDBM (αιθυλενοδιβρωμίδιο). Μια εικασία για αυτούς τους ψεκασμούς είναι η αύξηση της ικανότητας αντανάκλασης ορισμένων στρωμάτων της ατμόσφαιρας. Οι ψεκασμοί αυτοί ευθύνονται επίσης για μαζική μείωση παραγωγής αρνητικών ιόντων από τα δάση. Αυτό είναι εν τέλει θανάσιμο για κάθε μορφή ζωής.


Επιπλέον, η εξήγηση της σοβαρής κι εκτεταμένης ξηρασίας συνδέεται άμεσα με το γεγονός ότι υψηλά τοξικά και υδρόφιλα (απορροφούν έως 7 φορές το βάρος τους) άλατα βαρίου έχουν εντοπιστεί σε μεγάλες ποσότητες στην ατμόσφαιρα αμέσως μετά από ψεκασμό. Επομένως αυτοί οι ψεκασμοί ενδέχεται να συνδέονται με το HAARP και τον έλεγχο του καιρού.

Η εταιρεία πετρελαίων ARCO έχει την πατέντα αυτής της τεχνολογίας. Φαίνεται πως η ARCO χρηματοδοτούσε απευθείας το HAARP, όπως αναφέρθηκε πριν από μερικά χρόνια. Πολλές ερευνητικές ομάδες έδειξαν ότι υφιστάμεθα καταιγισμό ELF (εξαιρετικά χαμηλές συχνότητες) σαν ηλεκτρονικό νέφος. Οι ELF μπορούν να είναι θανάσιμες για κάθε μορφή ζωής, δεδομένου ότι μεταβάλλουν την κανονική συχνότητα των ζωικών μορφών, προκαλώντας σοβαρές ασθένειες όπως παράλογες σκέψεις, αδυναμία συγκέντρωσης, χρόνια κόπωση ή/και θάνατο.

Η παρέμβαση στην ευαίσθητη ισορροπία αυτού του δυναμικού συστήματος θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφική κατάρρευση, κάτι σαν χιονοστιβάδα. Επομένως, οι δυνατότητες των λεγόμενων "θερμαντών ιονόσφαιρας" είναι πράγματι τρομακτικές. Δεν έχουμε ιδέα τι δυνατότητες μπορεί να προκύψουν από τη μακροπρόθεσμη παρέμβαση στην ισορροπία της ιονόσφαιρας και της παγκόσμιας θερμοκρασίας, που συνδέεται και με το παγκόσμιο ωκεάνιο σύστημα αντλίας, η πηγή του οποίου βρίσκεται κοντά στη Γροιλανδία.

Σαν να μην έφτανε η διαταραχή του καιρού από την ανθρώπινη ρύπανση, οι παρεμβάσεις με συσκευές ενεργειακών ακτινών περιπλέκουν περισσότερο το πρόβλημα. Ο ΟΗΕ χρηματοδοτεί συζητήσεις για την κλιματική αλλαγή, τα αέρια του θερμοκηπίου, και τα "μη-θανατηφόρα όπλα", που μπορούν να αναπτύξουν τουλάχιστον Αμερικανοί και Ρώσοι. "Κλιματικός πόλεμος" είναι η πυροδότηση ατμοσφαιρικών διαταραχών με ραδιοκύματα ELF. Μέσω ηλεκτρονικών όπλων, οι ΗΠΑ θέλουν να "ορίζουν τον καιρό" και το διάστημα για να έχουν στρατιωτική υπεροχή, τροποποιώντας τα φυσικά πρότυπα και κυριαρχώντας στις παγκόσμιες επικοινωνίες.

Πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι το HAARP λειτουργεί πλήρως και έχει τη δυνατότητα να πυροδοτήσει πλημμύρες, ξηρασίες, τυφώνες και σεισμούς. Από στρατιωτικής πλευράς, το HAARP είναι όπλο μαζικής καταστροφής. Συνιστά εν δυνάμει όργανο κατάκτησης που μπορεί να αποσταθεροποιήσει επιλεκτικά τα οικοσυστήματα τεράστιων περιοχών. Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι αυτή η θανάσιμη τεχνολογία έχει χρησιμοποιηθεί, σίγουρα όμως ο ΟΗΕ θα έπρεπε να ασχοληθεί με το θέμα του "περιβαλλοντικού πολέμου" παράλληλα με τη συζήτηση για τις κλιματικές επιπτώσεις των αερίων του θερμοκηπίου...

Η Δρ Rosalie Bertell βεβαιώνει ότι
"Οι στρατιωτικοί επιστήμονες των ΗΠΑ... μετατρέπουν τα συστήματα ελέγχου καιρού σε εν δυνάμει όπλο. Οι μέθοδοι περιλαμβάνουν την ενδυνάμωση καταιγίδων και την εκτροπή υδρατμών στην ατμόσφαιρα της Γης ώστε να προκαλέσουν κατευθυνόμενες ξηρασίες ή πλημμύρες..."

Ο Marc Filterman, πρώην αξιωματικός του γαλλικού στρατού, αναφέρει πολλούς τύπους "μη συμβατικών όπλων" με χρήση ραδιοφωνικών συχνοτήτων. Αναφέρεται στον "κλιματικό πόλεμο", λέγοντας ότι οι ΗΠΑ και η Σοβιετική Ένωση ήδη "κατείχαν την απαραίτητη τεχνογνωσία για την εξαπόλυση αιφνίδιων κλιματικών μεταβολών (τυφώνες, ξηρασίες) από τα 1980". (Chossudovsky, 2000).

Υπάρχουν μικρότερα συστήματα στο Αρεσίβο του Πουέρτο Ρίκο, στο Fairbanks της Αλάσκα, στο Troms_ της Νορβηγίας, στις πόλεις Μόσχα, Νίζνυ Νόβγκοροντ και Apatity της Ρωσίας, καθώς και στο Kharkov της Ουκρανίας και το Dushanbe του Τατζικιστάν, κι ενδεχομένως στο Ισραήλ (σε άγνωστη τοποθεσία). (όπως και στην Κύπρο...)

Το HAARP παρουσιάστηκε στην κοινή γνώμη ως πρόγραμμα επιστημονικής και ακαδημαϊκής έρευνας. Στρατιωτικά έγγραφα των ΗΠΑ, όμως δείχνουν ότι το κύριο αντικείμενο του HAARP είναι η "εκμετάλλευση της ιονόσφαιρας για σκοπούς του Υπουργείου Αμύνης". Χωρίς να αναφέρεται ρητά στο HAARP, μια μελέτη της Αεροπορίας των ΗΠΑ υποδεικνύει τη χρήση "επαγωγής τροποποιήσεων της ιονόσφαιρας" ως μέσον μεταβολής του κλίματος καθώς και για διακοπή των επικοινωνιών και ραντάρ του εχθρού. (Chossudovsky, 2000).