Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΠΟΥ((( ΣΤΑΥΡΟΣ ))) ΚΑΙ ΧΑΛΑΣΜΟΣ......


ΕΛΒΕΤΙΑ: Ο αντιπρόεδρος των μεταναστών ζητάει να καταργηθεί η ελβετική σημαία, γιατί έχει το σταυρό και δεν αντιπροσωπεύει την θρησκευτική πολυμορφία



Ο Ivica Petrusic, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Μεταναστών ‘Secondos Plus’, προτείνει να απαλειφθεί ο σταυρός από την Ελβετική σημαία και να υιοθετηθεί μια διαφορετική σημαία.
«Ο ελβετικός σταυρός δεν ανταποκρίνεται πλέον στην πολυπολιτισμική Ελβετία του σήμερα», λέει ο Petrusic. Αντ’ αυτού, ο Petrusic προτείνει την χρήση της πράσινης, κόκκινης και κίτρινης σημαίας της βραχύβιας Ελβετικής Δημοκρατίαςτου 1799.
Ο Petrusic (στην μέση του τραπεζιού) ισχυρίζεται ότι είναι Χριστιανός, αλλά σκέφτεται ότι δεν θα πρέπει ένα χριστιανικό σύμβολο να χρησιμοποιείται σε μια χώρα με τόσους πολλούς άθεους και ανθρώπους που πρεσβεύουν άλλες θρησκείες. Λέει ότι ο σταυρός δεν αντιπροσωπεύει την θρησκευτική και πολιτιστική ποικιλομορφία στην Ελβετία σήμερα.
(σχ.ΚΟ: ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην δίνετε ιδέες στον Ψαριανό!)
Η πρότασή του έτυχε ευρείας αντίδρασης.
«Είναι ακριβώς αυτό που μας έλειπε, να αλλάξουμε τη σημαία μας", δήλωσε η εκπρόσωπος του CVP, Marianne Binder. «Η ελβετική σημαία είναι μέρος της ελβετικής ταυτότητα, ακριβώς επειδή είναι όλα αυτά που θέλεις να συμμετάσχεις. Ακόμα και οι μετανάστες».
Ο Stefan Brupbacher, Γενικός Γραμματέας του FDP ήταν σαφής :«Αυτή είναι απόλυτη ανοησία. Ο ελβετικός σταυρός είναι ένα εξαιρετικά επιτυχημένο και πολύτιμο παγκόσμιο σύμβολο: Είναι ένα σύμβολο της επιτυχίας και της ποιότητας. . Επειδή το κρατάμε - για την αγάπη της Ελβετίας».
Ο Hisham Maizar, επικεφαλής της Ομοσπονδίας των Ισλαμικών Οργανώσεων στην Ελβετία, δήλωσε ότι η πρόταση για μια θρησκευτική ουδέτερη σημαία είναι αντιπαραγωγική."Δεν έχουμε κανένα αίτημα να ανατρέψουμε τις αρχαίες παραδόσεις των άλλων χωρών."
Ο Petrusic έφτιαξε και τον ‘Διεθνή Ύμνο της Ελβετίας’ – μία σαχλο-καρτουνίστικη επίθεση σε ότι αποτελεί σήμα κατατεθέν της Ελβετίας που παρουσιάζει την μετατροπή της Ευρωπαϊκής χώρας σε έναν πολυπολιτισμικό αχταρμά από τη πράσινη νεράιδα του πολυπολιτισμού… 

Εμφανίζονται πάνω από την Πάρνηθα και αφού ψεκάσουν όλη την Αθήνα φεύγουν πάνω από τον Υμηττό.


Εμφανίζονται πάνω από την Πάρνηθα και αφού ψεκάσουν όλη την Αθήνα φεύγουν πάνω από τον Υμηττό.

Διακοπές τέλος για τους αεροψεκασμούς στην Αθήνα! Μετά από 3 περίπου μήνες που όλα τα αεροπλάνα… που πετούσαν πάνω από την Αθήνα ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν, σήμερα έκαναν πάλι την εμφάνισή τους παρέα με τις άσπρες γραμμές που αφήνουν πίσω τους. Η πορεία τους είναι πάντα η ίδια: Εμφανίζονται πάνω από την Πάρνηθα και αφού ψεκάσουν όλη την Αθήνα φεύγουν πάνω από τον Υμηττό.



Αρκετές φορές οι ψεκασμοί γίνονται μια μέρα ή ώρες πριν συννεφιάσει και αρχίσει να βρέχει. Όχι πάντα όμως. Δυστυχώς πάλι δε θα απαντήσει κανείς τι είναι αυτό που ψεκάζουν. Όντως σε μεγάλα υψόμετρα που οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές, (περίπου -50 βαθμοί) τα αέρια που βγαίνουν από τον κινητήρα του αεροπλάνου , είναι δυνατόν να παγώσουν αμέσως μετά την έξοδό τους, και να εμφανιστούν συμπυκνωμένα υπό μορφή λευκού νέφους για λίγα λεπτά. Μετά εξαφανίζονται.
Και εδώ αρχίζουν τα προβλήματα:


 Οι γραμμές που αφήνουν τα «δικά μας» διασπώνται αργά στον ουρανό, φαίνονται σα κουρτίνες και το νέφος δεν εξαφανίζεται για ώρες μετά τον ψεκασμό.
Όλως τυχαίως την επόμενη μέρα εμφανίζονται συμπτώματα κούρασης, ακεφιάς, ατονίας, μια αίσθηση να μείνεις στο σπίτι για ξεκούραση.


ΥΓ: Τελικά από πότε επιτρέπεται να πετάνε τέτοιου μεγέθους αεροπλάνα πάνω από κατοικημένες πόλεις με στρατόπεδα και 5 εκατομμύρια κατοίκους?
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/09/blog-post_44.html ΠΗΓΗ

ΤΡΟΜΕΡΗ ΗΛΙΑΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΓΗ (VIDEO)


ΤΡΟΜΕΡΗ ΗΛΙΑΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΓΗ (VIDEO)



Είναι γνωστό ότι η δραστηριότητα των σκοτεινών σημείων του Ήλιου, των λεγόμενων ηλιακών κηλίδων, αποτελεί εν δυνάμει απειλή για την Γη αφού η ακτινοβολία που εκτοξεύεται από αυτά τα σημεία όταν τελικά φτάνει στην Γη προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία των τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων αλλά και των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας.
Δείτε ένα εντυπωσιακό βίντεο της ηλιακής κηλίδας 1302 που απειλεί την Γη:

Γιγάντια ηλιακή κηλίδα εγείρει φόβους για τηλεπικοινωνίες και ηλεκτρικά δίκτυα
Τρομερή ηλιακή καταιγίδα απειλεί την Γη
Πριν λίγα 24ωρα μια τέτοια κηλίδα, η 1302, άρχισε να δραστηριοποιείται με μεγάλη ένταση και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προκληθούν προβλήματα στην Γη όταν η κηλίδα κατά την κίνηση του Ήλιου ευθυγραμμιστεί με τον πλανήτη μας.

Η «ενεργή» απειλή

Οι ηλιακές κηλίδες είναι σκοτεινά σημεία όπου η θερμοκρασία είναι αισθητά χαμηλότερη από τις υπόλοιπες περιοχές του άστρου και προκαλούνται από διαταραχές του ηλιακού μαγνητικού πεδίου. Ο αριθμός τους αυξομειώνονται (από το ελάχιστο στο μέγιστο και ξανά στο ελάχιστο) κάθε 11 χρόνια, χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στην αντιστροφή των μαγνητικών πόλων του Ήλιου.

Η δράση των κηλίδων προκαλεί το φαινόμενο των «ηλιακών καταιγίδων», της εκτόξευσης τεράστιων ποσοτήτων φορτισμένων σωματιδίων που με την βοήθεια των ηλιακών ανέμων πλησιάζουν την Γη και προκαλούν προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και τα ηλεκτρικά δίκτυα.

Η 1302

Τα τελευταία 24ωρα μια κηλίδα έκτασης 170 χιλιάδων χιλιομέτρων την οποία οι επιστήμονες έχουν ονομάσει «Ενεργή Περιοχή 1302» δραστηριοποιείται πολύ έντονα. Μέχρι τώρα η δραστηριότητα της έχει προκαλέσει μόνο ορισμένα εντυπωσιακά οπτικά φαινόμενα (όπως το σέλας) καθώς τα φορτισμένα σωματίδια εισέρχονται στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς που παρακολουθούν την δραστηριότητα της 1302 τα επόμενα 24ωρα είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί ξανά σέλας εξαιτίας της, ενώ μόλις υπάρξει ευθυγράμμιση της κηλίδας με την Γη οι πιθανότητες να «χτυπηθούν» δορυφόροι και ηλεκτρικά δίκτυα είναι πολύ αυξημένες.

Η «Νέα Τάξη Πραγμάτων» ξεπροβάλλει… Θα διαρκέσει; – Μέρος Β’


Η «Νέα Τάξη Πραγμάτων» ξεπροβάλλει… Θα διαρκέσει; – Μέρος Β’


«Οι μόνοι ζωντανοί οργανισμοί σεαυτό τον πλανήτη που δεν μπορούν να υπερηφανεύονται για το παρών τους, είναι οι άνθρωποι.»


Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε, πως τα πουλιά μαθαίνουν μέσα από την εμπειρία τους την τέχνη της κατασκευής φωλιών και δεν καταφεύγουν μόνο στο εκ γενετής ένστικτό τους. Αυτή η ανακάλυψη, που προέκυψε από μια νέα σκωτσέζικη επιστημονική έρευνα, έρχεται να προσθέσει ένα ακόμα «συν» στις ικανότητες άλλων πλασμάτων πέρα από τον άνθρωπο, ενώ ανατρέπει την καθιερωμένη αντίληψη μεταξύ των επιστημόνων ότι η κατασκευή φωλιάς είναι αποκλειστικά μια έμφυτη ικανότητα. 
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Πάτρικ Γουόλς του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό ζωολογίας «Behavioural Processes», σύμφωνα με το BBC, βιντεοσκόπησαν και μελέτησαν, στην Μποτσουάνα της Αφρικής, τη συμπεριφορά ενός είδους πολύχρωμης «υφάντρας», που διακρίνεται για την κατασκευή πολλών και πολύπλοκων φωλιών, δεκάδων μέσα σε μία μόνο χρονιά. 
Οι ερευνητές ανέφεραν ότι η μελέτη αποκάλυψε «ένα ξεκάθαρο ρόλο για την εμπειρία». Κάθε ξεχωριστό πουλί χρησιμοποιούσε ελαφρώς διαφοροποιημένη τεχνική από την μία φωλιά στην επόμενη, ανάλογα με την εμπειρία που είχε αποκομίσει στο μεταξύ. Άλλες φορές ξεκινούσε από δεξιά προς τα αριστερά και άλλες αντίστροφα, ενώ όσο περνούσε ο χρόνος και συσσωρευόταν η «οικοδομική» μάθηση, τα πουλιά έριχναν στο έδαφος όλο και λιγότερα «οικοδομικά υλικά» (π.χ. χορταράκια). «Αν τα πουλιά ακολουθούσαν κάποια γενετική προδιαγραφή για το χτίσιμο των φωλιών τους, τότε θα ανέμενε κανείς ότι όλα θα έχτιζαν τη φωλιά τους πάντα με τον ίδιο τρόπο. Όμως αυτό δεν συμβαίνει», δήλωσε ο δρ Γουόλς.
«Ακόμα και για τα πουλιά, η πρακτική τελειοποιεί την τεχνική τους», πρόσθεσε.
Είναι θλιβερό να σκέπτεται κανείς, πως οι μόνοι ζωντανοί οργανισμοί σε αυτό τον πλανήτη που δεν μπορούν να υπερηφανεύονται για το παρών τους, είναι οι άνθρωποι. Τα πάντα γύρω μας φωνάζουν πως ο άνθρωπος απέτυχε!
Όχι μόνο δεν έμαθε από το παρελθόν, αλλά αντίθετα κοντεύει να διαλύσει τα πάντα. Αντί για εξέλιξη και βελτίωση βλέπουμε να επικρατεί, γενικά, μια κατάσταση «εντροπίας», δηλαδή παρακμής… σε όλους τους τομείς.
Και δεν χρειάζεται να πάμε μακριά, αρκεί να κοιτάξουμε γύρω μας. Τι έχει συμβεί με την πατρίδα μας; Το λίκνο των επιστημών και της τέχνης; Το λίκνο της δημοκρατίας, της ισότητας, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας;
Μπορούμε οι σημερινοί Έλληνες να είμαστε υπερήφανοι για τα σύγχρονα επιτεύγματά μας;
Τι συνέβη; Τι πήγε στραβά και αντί ο άνθρωπος να βελτιώσει την ζωή του την έχει μετατρέψει αντίθετα σε κόλαση, αναφερόμενοι πάντα στη μεγάλη πλειονότητα;
Η απάντηση ίσως βρίσκεται σε μια αρχαία δήλωση, η οποία έλεγε: «…άνθρωπος εξουσιάζει άνθρωπον προς βλάβην αυτού».
Θα ήταν μήπως λάθος να αποδώσουμε την ευθύνη για την κατάντια αυτή στους κυβερνώντες;
Ας ανατρέξουμε πάλι σε μια αρχαία ρήση (εφόσον υποτίθεται πως πρέπει να μαθαίνουμε από την πείρα του παρελθόντος): «…η καταδυναστεία παραλογίζει τον σοφόν».
Μια διαχρονική αλήθεια!
Πως είναι δυνατόν κάποιος να βελτιωθεί κάτω από συνθήκες καταδυνάστευσης, τυραννίας, εκμετάλλευσης; Και πως είναι επίσης δυνατόν να βελτιωθεί ο δυνάστης, ο τύραννος ο εκμεταλλευτής; Δεν οδηγεί αυτό σε έναν φαύλο κύκλο;
Δεν προκαλούν οι συνθήκες αυτές μια εκατέρωθεν παρακμιακή κατάσταση;
Εμφανίζεται ο …σωτήρας.
Σε μια εποχή, όπου η πολιτική ζωή στη χώρα μας είχε κυριολεκτικά εκτραπεί, όπου ο λαός προσπαθούσε ακόμη να συνέλθει από τις συνέπειες ενός πολέμου, μιας σκληρής κατοχής και ενός καταστροφικού εμφυλίου, στα τέλη του 60’, τότε εμφανίστηκε ένας «σωτήρας».
Αυτός ήταν ο διαπρεπής καθηγητής του Μπέρκλεϊ και δηµόσιος διανοούµενος, o συγγραφέας του «Πατερναλιστικού καπιταλισµού», ο επαναπατρισθείς πρόεδρος του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών, ο αναπληρωτής υπουργός Συντονισµού της Κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου, αλλά και ο δις φυλακισθείς και διωχθείς επί δικτατορίας Μεταξά και συνταγματαρχών. Το όνομά αυτού, Ανδρέας Γ. Παπανδρέου.
Ήταν αυτός που ίδρυσε το ΠΑΚ το 1968 και επέστρεψε στην Ελλάδα µε την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974, κάνοντας το απολύτως µη αναμενόμενο.
Αρνούμενος την ευθεία αποδοχή της κληρονομιάς της Ένωσης Κέντρου, προχώρησε στην ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, ενός πολιτικού σχηματισμού µε πολύσηµο, ακριβέστερα πολυτροπικό, παρελθόν. Τα βασικά του στελέχη είχαν αναδειχθεί στη διάρκεια του «Ανενδότου», του 114 και του αντιδικτατορικού αγώνα, ενώ δεν έλειπαν και τα στελέχη της Ένωσης Κέντρου.
Επαγγέλθηκε την ανατροπή των απότοκων της «αρχής της µη εναλλαγής» του μετεμφυλιακού κράτους σε πρόταση εξουσίας µε πρόταγµα την κοινωνική δικαιοσύνη, την ενσωμάτωση των αποκλεισμένων και την οικοδόμηση του κοινωνικού κράτους.
Είναι ενδιαφέρον να σημειώσουμε, πως ο συγκεκριμένος «σωτήρας», με τους ευγενείς αυτούς στόχους, είχε πολλούς διακεκριμένους υποστηρικτές σε Ευρώπη και Αμερική. Όταν για παράδειγμα είχε συλληφθεί και φυλακιστεί από τη Χούντα των συνταγματαρχών, εμφανίστηκε στην έγκριτη «Ουάσιγκτον Ποστ» µια δήλωση διαμαρτυρίας, υπογεγραμμένη από περίπου 500 αμερικανούς καθηγητές.
Στον κύκλο των φίλων του στην Αμερική περιλαμβάνονταν ισχυρές φυσιογνωμίες του κατεστημένου του Δημοκρατικού Κόμματος, όπως ο Καρλ Κέισεν, ο πρώην ειδικός βοηθός του προέδρου Κένεντι στην Ουάσινγκτον σε θέματα εθνικής ασφαλείας, ο οποίος, ως νέος οικονοµολόγος, είχε βοηθήσει τον Ανδρέα να αναπτύξει την πρότασή του για τη δημιουργία του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών (αργότερα ΚΕΠΕ)· ο Εντµουντ Μπράουν, ο δημοφιλής πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, του οποίου ο Ανδρέας ήταν οικονομικός σύμβουλος όταν ήταν πρόεδρος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου του Μπέρκλεϊ· ο Ουόλτερ Χέλερ, µε τον οποίο ο Ανδρέας μοιραζόταν το γραφείο του στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότας και ο οποίος είχε ηγηθεί του ισχυρού Συμβουλίου Οικονομικών Συμβούλων υπό τον Κένεντι· και ο Τζον Κένεθ Γκαλµπρέιθ, ο μέντορας του Ανδρέα στο Χάρβαρντ, ο οποίος είχε υπηρετήσει ως πρεσβευτής του Κένεντι στην Ινδία και μόλις είχε εκλεγεί πρόεδρος της ισχυρής προοδευτικής «δεξαμενής σκέψης» και οργάνωσης λόµπι: «Αμερικανοί για Δημοκρατική Δράση».
Λίγο αργότερα, ο τότε πρόεδρος της Αμερικής Τζόνσον ειρωνεύτηκε πως η ασφάλεια του Ανδρέα ήταν «το πρώτο ζήτημα στην ιστορία της δημοκρατίας, στο οποίο φαινόταν να συμφωνούν όλοι οι αμερικανοί οικονομολόγοι».
Στην Ευρώπη, η υποστήριξη στον Ανδρέα προήρχετο κυρίως από ισχυρούς πολιτικούς των Σκανδιναβικών χωρών.
Πως έγινε δεκτός ο Ανδρέας στην Ελλάδα και ποιο είναι το έργο το οποίο επιτέλεσε το ΠΑΣΟΚ σε μια μακρά περίοδο διακυβέρνησης;
Κατάφερε να φέρει στην Ελλάδα την κοινωνική δικαιοσύνη, την ενσωμάτωση των αποκλεισμένων με την οικοδόμηση του κοινωνικού κράτους, να κάνει δηλαδή την Ελλάδα …«Σκανδιναβία»;
Αν όχι, τι και ποιος τους εμπόδισε;
Μπορεί να κοιτάξει το «κοινωνικό» ΠΑΣΟΚ πίσω σήμερα και να ισχυριστεί ότι βελτίωσε την Ελλάδα, πως διδάχτηκε από το παρελθόν, όπως το έκανε αυτό η «υφάντρα» της Μποτσουάνας;
Πως βλέπουν οι …«σωσμένοι» Έλληνες σήμερα τα πράγματα;
Κάπου διάβαζα σήμερα, πως «η χθεσινή ψηφοφορία [για την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα) δείχνει πόσο ξένο είναι πλέον το ΠΑΣΟΚ προς την κοινωνία έχοντας μετατραπεί σε μια άλλη έκδοση των κουκουλοφόρων της κατοχής που εκτελούσαν άοκνα τις Γερμανικές εντολές».
Τα γεγονότα άρα φανερώνουν πως άλλα ήταν αυτά που επιδιώχθηκαν, από την αρχή, που καμιά σχέση δεν είχαν με την ευημερία του ντόπιου πληθυσμού. Τα σχέδια αυτά αποδεικνύονται διεθνιστικά και βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.
Από την σκοπιά βέβαια των σχεδιαστών, θα μπορούσε κάποιος να πει, πως ναι! Τα σχέδια εξελίχτηκαν με επιτυχία, και τώρα βαίνουν μάλιστα προς ένα αποκορύφωμα. Προς την ολοκλήρωσή τους!
Ποιοι είναι όμως οι σχεδιαστές και ποιοι θα είναι οι ωφελημένοι με βάση αυτά τα σχέδια; Θα είναι ο λαός ή μήπως κάποια ολιγαρχία; Υπάρχει υγιής βάση που να μας κάνει να πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια διεθνή μεταρρύθμιση με επίκεντρο τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική δικαιοσύνη;
Με τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα θα ασχοληθούμε στο επόμενο άρθρο. Αλλά ας κρατήσουμε (και ας κάνουμε τους ανάλογους συσχετισμούς) τι έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο ιδρυτής του ΠΑνελλήνιου ΣΟσιαλιστικού Κινήματος, το Νοέμβρη του 1969: «Οι “… ισμοί” πέθαναν πια ούτε ο καπιταλισμός ούτε ο σοσιαλισμός αποτελούν πια ελκυστικά οράματα για τη νέα γενεά. Το καινούργιο όραμα είναι ανθρωπιστικό κι επιζητεί μια πολιτική τάξη, στην οποία το κράτος να είναι περισσότερο ο υπηρέτης παρά ο κύριος».
Ποιος να περίμενε από το ΠΑΣΟΚ του 1974 με σημαία το τρίπτυχο “Εθνική Ανεξαρτησία – Λαϊκή Κυριαρχία – Κοινωνική Απελευθέρωση” να φτάσουμε στο ΠΑΣΟΚ του 2011 που υποθηκεύει την Εθνική Ανεξαρτησία “εν χορδαίς και οργάνω” και η ηγεσία του με πανηγυρικούς λόγους αγιογραφεί την εξάρτηση και τα νέα δάνεια και βάρη τα βαφτίζει “νέο πακέτο διάσωσης”; Ποιος θα περίμενε, κορυφαίο στέλεχος του κόμματος της «αλλαγής» να δηλώνει από το βήμα της βουλής πως «η Ελλάδα είναι τυχερή που βρίσκεται υπό διεθνή εποπτεία»;
Οι αντιθέσεις και οι κύκλοι της Ιστορίας ξεπερνούν πολλές φορές κάθε φαντασία, αλλά αργά ή γρήγορα οι αλήθειες έρχονται στην επιφάνεια.