Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Το "φονικό τσίπ" ("Killer chip")


Το "φονικό τσίπ" ("Killer chip")

Image
Το «Φονικό Τσιπ» εντοπίζει ανθρώπους και τους διοχετεύει δηλητήριο. Μπορείτε να τρέξετε, αλλά δεν μπορείτε να κρυφτείτε… και εάν το προσπαθήσετε, το πάτημα ενός κουμπιού θα σημάνει αμέσως την έναρξη της ροής ενός θανατηφόρου δηλητηρίου στο σώμα σας. Αυτό είναι το Οργουελιανό μέλλον που ένας Σαουδάραβας εφευρέτης επιδίωκε να φέρει στη Γερμανία, μέχρι που η αρμόδια Υπηρεσία για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας ανήγγειλε την προηγούμενη εβδομάδα ότι απέρριψε το αίτημά του για κατοχύρωση διπλώματος ευρεσιτεχνίας αυτού που αποκαλέστηκε "Φονικό Τσιπ." Σύμφωνα με τον εφευρέτη, η μικροσκοπική συσκευή ημιαγωγού (τσιπ) προορίζεται να εμφυτευθεί χειρουργικά ή να εγχυθεί στο σώμα, σύμφωνα με την αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας, με σκοπό την παρακολούθηση ξένων επισκεπτών από άλλες χώρες μέσω δορυφόρων GPS και την παρεμπόδιση της παραμονής τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό που επιτρέπει η visa τους.
Μια γερμανίδα εκπρόσωπος του Γραφείου διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και εμπορικών σημάτων, είπε στην Deutsche Presse Agentur ότι η αίτηση του εφευρέτη που είχε τίτλο «Εμφύτευση ηλεκτρονικών τσιπς στο ανθρώπινο σώμα με σκοπό τον προσδιορισμό της γεωγραφικής θέσης του» υποβλήθηκε τον Οκτώβριο του 2007 και δημοσιεύτηκε 18 μήνες αργότερα, όπως απαιτείται από το νόμο, σε μια βάση δεδομένων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.
Σύμφωνα με το Γερμανικό Νόμο περί διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, οι εφευρέσεις που είναι ανήθικες ή επικίνδυνες για το κοινό δεν αναγνωρίζονται.
«Τον τελευταίο καιρό ο αριθμός ανθρώπων που αναζητούνται από τις δυνάμεις ασφαλείας έχει αυξηθεί», έγραψε στην αίτησή του ο εφευρέτης που έχει την έδρα του στην Jeddah.
Η συσκευή θα εξέπεμπε κρυπτογραφημένα ραδιοκύματα που θα λαμβάνονταν από τους δορυφόρους και θα χρησιμοποιούνταν για τον εντοπισμό φυγόδικων, τρομοκρατών, λαθρομεταναστών, εγκληματιών, πολιτικών αντιπάλων, αποστατών, και Σαουδαράβων που δεν επιστρέφουν στην πατρίδα τους από τα προσκυνήματα," ανέφερε η Sweden's The Local.
Η αίτηση περιελάμβανε ένα αίτημα να κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ένα μοντέλο Β της συσκευής που θα μπορούσε να απελευθερώσει δηλητήριο για να «εξολοθρεύσει» ένα άτομο εάν υπήρχε κίνδυνος διαρροής μυστικών."
«Υποβάλλω αίτηση για αυτούς τους λόγους και για λόγους Κρατικής Ασφάλειας και ασφάλειας των πολιτών,» γράφει η δήλωση.
Ο γερμανικός νόμος επιτρέπει στους αλλοδαπούς να υποβάλουν αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας στη χώρα μέσω ενός τοπικού αντιπροσώπου. Στην περίπτωση του «Φονικού τσιπ» χρησιμοποιήθηκε μια δικηγορική εταιρία του Μονάχου.
«Οι περισσότεροι άνθρωποι υποβάλλουν αίτηση για ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε διάφορες χώρες, και αυτός ο εφευρέτης πιθανώς έκανε το ίδιο,» είπε η Stephanie Krüger του Γραφείου διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Αυτό αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο Σαουδάραβας εφευρέτης να επιτύχει το σκοπό του σε μια άλλη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: