Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Συνεχής διαρροή ραδιενέργειας;


Συνεχής διαρροή ραδιενέργειας;



Συνεχής διαρροή ραδιενέργειας;
Φόβους για συνεχή διαρροή ραδιενέργειας εκφράζουν οι ιαπωνικές Αρχές καθώς τα επίπεδα του ιωδίου στο θαλασσινό νερό βρίσκονται σήμερα 4.385 φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο.
Την ίδια στιγμή όμως η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να επεκτείνει τη ζώνη εκκένωσης των 20 χιλιομέτρων που έχει ήδη επιβληθεί, παρά το γεγονός ότι η διεθνής επιτροπή ατομικής ενέργειας ενημέρωσε πως τα επίπεδα ραδιενέργειας στο έδαφος ξεπερνούν τα προβλεπόμενα όρια.
Από την πλευρά της η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως στέλνει στην Ιαπωνία μονάδα πεζοναυτών ειδικευμένων σε πυρηνικές καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης για να δώσουν στους Ιάπωνες οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί.
Οι 155 πεζοναύτες δεν θα συμμετάσχουν στις προσπάθειες σταθεροποίησης των αντιδραστήρων του εργοστασίου της Φουκουσίμα καθώς δεν έχουν άδεια προσέγγισης στο σημείο σε ακτίνα 80 χιλιομέτρων.
Ιάπωνες γιατροί που βοηθούν εθελοντικά τους σεισμοπαθείς αναφέρουν πως όσοι επέζησαν του καταστροφικού σεισμού και του τσουνάμι που ακολούθησε αρχίζουν σταδιακά να παρουσιάζουν συμπτώματα κατάθλιψης και απελπισίας καθώς αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα.
Αρκετοί από αυτούς δεν έχουν πλέον τι να κάνουν για να επιβιώσουν, ενώ δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την απώλεια πολλών συγγενικών τους προσώπων.
Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα έχει ανιχνευθεί ραδιενέργεια, ωστόσο τα επίπεδα της δεν είναι πολύ χαμηλά. Οι Κινέζοι έχουν απαγορεύσει άπό την περασμένη εβδομάδα τις εισαγωγές φρούτων, λαχανικών, γαλακτοκομικών προϊόντων και ψαριών από τις περιοχές κοντά στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα.
Στις ΗΠΑ ανιχνεύθηκε ραδιενεργό ιώδιο σε δείγμα γάλακτος από την πολιτεία της Ουάσιγκτον ωστόσο οι Αρχές αναφέρουν πως τα επίπεδα είναι χαμηλά και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: