ΦΟΝΤΟ


The biggest collection of MySpace 2.0 Layouts online
MySpaceLayouts

Αγαπητέ αναγνώστη πρώτου περιηγηθείς στην σελίδα μας διάβασε αυτό.

Το blog ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ δημιουργήθηκε με σκοπό την ενημέρωση των φίλων του ανεξήγητου βάση αποδείξεων μα και διαφόρων ενδείξεων, σε θέματα που κατά καιρούς έχουν μείνει αναπάντητα. Σε καμία των περιπτώσεων όμως η σελίδα δεν προσπαθεί να πείσει τον οποιονδήποτε για κάτι που δεν γνωρίζει και δεν δύναται να πιστέψει. Η σελίδα αυτή παραθέτει διαδικτυακές απόψεις και ((μόνο)) αυτές, δίνοντας τροφή για σκέψη και έρευνα. Δεν είμαστε δημοσιογράφοι, δεν είμαστε επιστήμονες, δεν είμαστε παντογνώστες. Είμαστε οι φίλοι της διπλανής σας πόρτας που αυτή τυχαίνει να βρίσκεται στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας. Ανοίξαμε πανιά με γνώμονα την αλήθεια μα πάντα πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι και για το αντίθετο. Σε κάθε μας ανάρτηση κάτω από αυτήν θα βρίσκετε πάντα την πηγή του θέματος. Όλα τα blogs και οι διάφορες σελίδες που παίρνουμε τα θέματα είναι αξιόλογες και χρήζουν πλήρη συμπαράσταση. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν κάποιες φωτογραφίες έχουν πνευματικά δικαιώματα, όπως επίσης και κάποια videos του διαδικτύου. Η σελίδα μας και μετά την δική σας παρέμβαση ((σε περίπτωση πνευματικών δικαιωμάτων))είναι υποχρεωμένη να συμμορφωθεί και να σβήσει την ανάρτηση. Οι αναγνώστες μας μπορούν να αναρτούν τα σχόλια τους όμως πάντα κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε διαφορετική περίπτωση τα σχόλια δεν θα αναρτούνται. ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ. Θα είμαστε πάντα κοντά σε εκείνο που για κάποιους φαντάζει γελοίο και ακατόρθωτο. Μετά τιμής Μαίνας Θεοχάρης.

ΜΠΑΡΑ

Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

Η Θιβετιανή Βίβλος των Νεκρών

Η Θιβετιανή Βίβλος των Νεκρών

Το παρον νημα πραγματευεται τον θιβετιανο βουδισμο. 
Όσο κι αν φαινεται περίεργος ο τίτλος. Το βιβλίο του νεκρού δεν έχει να κάνει με τίποτα το σκοτεινό ή κακο.
Το αρχαίο Θιβετιανό βιβλίο αυτο αναφέρεται στο τι συμβαίνει στην συνείδηση κατα τη διάρκεια του θανάτου του φυσικού σώματος και της μετενσάρκωσης και παρέχει οδηγίες για το πως κάποιος κατά τη στιγμή του θανάτου του θα είναι έτοιμος ώστε να ενωθεί με το φως αντί να συνεχίσει τον κύκλο των απανωτων μετενσαρκώσεων.
Τα έξι bardo
Κατά τον Θιβετιανο βουδισμο, ο κύκλος της ζωής του ανθρώπου χωρίζεται σε έξι διαστήματα που λέγονται bardo.
bardo σημαίνει στα θιβετιανά (ενδιάμεσο διάστημα).
Το πρώτο bardo είναι η περίοδος ανάμεσα στη γέννηση και τον θάνατο(Shinay bardo ).
Το δευτερο bardo ειναι αυτο των ονείρων (milam bardo)
To τριτο bardo ειναι αυτο του διαλογισμού (δεν το βιωνουν ολοι συνειδητά, παρα μονο μερικές φορές καταλαθως εκτως κι αν ασκούν διαλογισμό) (Samten bardo)
Το τέταρτο bardo ειναι αυτο της στιγμής του θανάτου (Chikkhai Bardo). ειναι η κατάσταση κατά την οποία ο άνθρωπος και το κάθε ον βιώνει το καθαρό φως, ειναι μια μόνο στιγμή κι αν την αναγνωρίσει μπορεί να ενωθεί με το σύμπαν για πάντα, συνήθως όμως δεν τη συνειδητοποιεί και παει στο επόμενο 
To πεμπτο bardo (Chönyid bardo) ειναι αυτο των παραισθησεων.
Το έκτο bardo είναι αυτό της μετάβασης. όταν δηλαδή η συνείδηση μπένει σε ενα νεο σώμα (Sidpai bardo).

Η yoga των ονείρων (Milam)
Οπως λέγαν και οι αρχαίοι Ελληνες (και συμφωνούν οι θιβετιανοί), Ο ύπνος ειναι ο δίδυμος αδερφός του θανάτου.
Η κατάσταση των bardo που έχουν να κάνουν με τον θανάτο, μοιάζει πολύ με ενα όνειρο. Οπως στο όνειρο βλέπει κανείς μπροστά του τις διάφορες καταστάσεις της ημέρας ή τις προσδοκίες του, επιθυμίες και φόβους να πραγματοποιούνται. Έτσι τα βιώνει και στο bardo του θανάτου. 
Το "καθαρό φως" το βιώνει κανείς και στον ύπνο του. Αλλα δεν το καταλαβαίνει συνήθως.
Το βιώνει κάθε ον κατα τον ύπνο του και τον θάνατο του. (Η βουδικη φύση δεν ειναι προνόμιο μόνο του ανθρώπου).
Όπως ειναι δύσκολο για κάποιον ανεκπαίδευτο να καταλάβαινει πότε ονειρεύεται. Ετσι είναι δύσκολο να καταλάβει οτι έχει πεθάνει. Τα βιώνει όλα σαν να συμβαίνουν στη ζωή του. οπως περίπου στην ονειρική κατάσταση.
Ετσι η yoga των ονείρων ετοιμάζει τον ασκούμενο για την στιγμη του θανάτου. Ωστε να εχει επίγνωση της κατάστασης του και να μπορει να ελεγξει αυτη τη κατάσταση.
Σκοπος του ασκουμενου ειναι να πετυχει την φώτηση και να ξεφυγει απο τον κύκλο της σαμσάρα (μετενσαρκώσεις) ή να ελαχιστοποιήσει το αρνητικό του κάρμα (μεσω της συνειδητότητας) και να πετύχει μια ευνοϊκη μετεσνάρκωση.

Ένα από τα ιερότερα βιβλία στον κόσμο και περιγράφει τι βιώνουν όσοι είναι κλινικά νεκροί.

Γράφτηκε το 8ο αιώνα και είναι ένας οδηγός για όσους πεθαίνουν.

Ένας χάρτης για το ταξίδι που κάνουμε στην μεταθανάτια ζωή...


Δεν υπάρχουν σχόλια: