Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Τα κόκκινα δάκρυα ενός 15χρονου


Ένας 15χρονος από το Τέννεσι έχει προκαλέσει αναστάτωση στην ιατρική κοινότητα εξαιτίας μιας σπάνιας πάθησης , η οποία τον ταλαιπωρεί. Τρεις φορές την ημέρα τα μαγουλά του τα αγκαλιάζουν δάκρυα αίματος! Χωρίς κανέναν λόγο, ξαφνικά αρχίζει να τα βλέπει όλα κόκκινα!
Η διάρκεια του φαινομένου δεν είναι σταθερή. Δύο - τρεις στάλες αρκούν για να ξεσπάσει η μπόρα , η οποία μπορεί να βασανίζει τον μικρό Καλβίνο Ινμαν για μια ώρα! Οι συμμαθητές του βλέποντας την αιματηρή εικόνα για πρώτη φορά, θεώρησαν οτι είναι... 

δαιμονισμένος.

Ο Καλβίνος με τη συνοδεία της μητέρας του εμφανίζεται σε τηλεοπτικά προγράμματα διεθνούς βεληνεκούς με την ελπίδα οτι η έκθεση θα φέρει την πολυπόθητη εξήγηση για τα σημάδια που αποτελούν ένα ανεξήγητο ιατρικό γρίφο. Κοιτώντας τη τηλεοπτική κάμερα, δηλώνει: "Μερικές φορές αισθάνομαι υγρά τα μάτια μου , γεγονός που σηματοδοτεί την αρχή του δράματος. Οι φίλοι μου αρχικά φοβήθηκαν. Δεν μου μιλούσαν. Τώρα πια υποθέτω πως έχει γίνει μια συνήθεια. Είναι δύσκολο..." προσθέτει.



Όταν η μητέρα του, Τάμμυ, αντίκρυσε το παιδί της υπό αυτές τις συνθήκες, τρομοκρατήθηκε. Κάλεσε κατευθείαν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Θυμάται: "Είναι οτι πιο τρομακτικό έχω δει μέχρι τώρα. Εκείνη την μέρα νόμιζα οτι τον χάνω. Με κοίταξε και με ρώτησε: "Μαμά θα πεθάνω;" Οι χτύποι της καρδιάς μου ξαφνικά σταμάτησαν..."

Δυστυχώς μέχρι σήμερα το ιατρικό μυστήριο δεν έχει αποκωδικοποιηθεί. Ο οφθαλμίατρος δρ Ρεξ Χάμιλτον υποστηρίζει οτι ο νεαρός ίσως πάσχει από μια σπάνια πάθηση , γνωστή ως haemolacria, που σημαίνει "αιματηρά δάκρυα". "Τα συμπτώματα αυτά περιγράφουν ακριβώς το τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του συμβάντος. Ακόμα δεν γνωρίζουμε που οφείλεται".
ΠΗΓΗ ((  http://news24gr.blogspot.com/2010/09/15.html  ))

Δεν υπάρχουν σχόλια: