Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Μαζικοί αεροψεκασμοί πάνω από όλο τον πλανήτη Γη



Μαζικοί και συστηματικοί αεροψεκασμοί πάνω από την Ελλάδα και σε όλο τον πλανήτη γη
Τι είναι οι λεγόμενοι αεροψεκασμοί;

Έχει παρατηρηθεί εδώ και δεκαετίες ότι έχει αρχίσει ένας συστηματικός αεροψεκασμός του πλανήτη.
Δε μιλάμε για αεροψεκασμούς φυτοφαρμάκων που γίνονται σε αγρούς ή δάση, αλλά για αεροψεκασμούς όλης της επιφάνειας της Γης και κυρίως των αστικών περιοχών.

Τι μπορεί κανείς να παρατηρήσει στον ουρανό;

Όλοι μας έχουμε δει πάρα πολλές φορές τις άσπρες γραμμές που τα αεροπλάνα αφήνουν πίσω τους καθώς πετούν. Κανονικά αυτό οφείλεται στο ότι καυσαέρια των κινητήρων παγώνουν ακαριαία αν βγούν σε περιβάλλον πολύ χαμηλών θερμοκρασιών (π.χ. Κάτω από -50 °C έως -60 °C). Καταλαβαίνουμε δηλαδή ότι το φαινόμενο αυτό δε συμβαίνει πάντα διότι λαμβάνει χώρα σε πολύ μεγάλα ύψη. Ένα αεροπλάνο που ταξιδεύει μεταξύ Αθήνας Θεσσαλονίκης για παράδειγμα συναντά συνήθως θερμοκρασίες γύρο στους -30 °C έως -40 °C. Όταν λοιπόν οι συνθήκες είναι κατάλληλες εφανίζονται οι λευκές γραμμές πίσω από τα αεροπλάνα, αλλά σε μισό περίπου λεπτό χάνονται και δεν βλέπουμε τίποτε. Η γραμμή επομένως πίσω από τα αεροπλάνο μπορεί να έχει ένα μικρό σχετικά μήκος ανάλογα με την ταχύτητα του αεροπλάνου. Αυτές είναι οι κανονικές γραμμές που τυχόν αφήνουν τα αεροπλάνα στον ουρανό (Contrails). Σε τι διαφέρουν όμως οι χημικές γραμμες (Chemtrails);
Οι γραμμές αυτές δεν εξαφανίζονται και το μήκος τους είναι τόσο όσο και το μήκος «ψεκασμού» από το αεροπλάνο. Συνήθως οι «ψεκασμοί» γίνονται σε παράλληλες, διασταυρούμενες, ζιγκζαγκ ή κυκλικές γραμμές. Όταν όλες οι γραμμές αραιώσουν εμφανίζεται μια αχλίδα ή αν θέλετε τεχνητό αραιό χημικό στρώμα αερίου να καλύπτει τον γαλάζιο ουρανό. Ο «ψεκασμός» γίνεται από αεροπλάνα τάνκερ (KC-10 ή KC-135 ή C-17 συνήθως) ή από απλά επιβατικά που χρησιμοποιούν καύσιμα (σύμφωνα με πληροφορίες) JP 8 που περιλαμβάνουν οξείδια αλουμινίου ή βαρίου σε αντίθεση με τα JP 4. Τα οξείδια αυτά δεν καίγονται και εξάγονται με τα καυσαέρια των αεροπλάνων, οπότε σταδιακά κατακάθονται στο έδαφος. Ότι και αν μας ψεκάζουν το σίγουρο είναι οτι το αναπνέουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: