Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Το Curiosity βρήκε ένα... οστό στον Αρη - Τί μυστικά κρύβει ο «κόκκινος πλανήτης»;

Το Curiosity βρήκε ένα... οστό στον Αρη - Τί μυστικά κρύβει ο «κόκκινος πλανήτης»;


Τη φαντασία των απανταχού οπαδών των εξωγήινων έρχεται να «γαργαλίσει» ένα εύρημα του Curiosity της Nasa, καθώς η ειδική κάμερα του οχήματος κατέγραψε στις 14 Αύγουστου κάτι που μοιάζει με οστό.

Αμέσως πυροδοτήθηκαν διάφορες θεωρίες που ξεκινούν, βεβαίως, από τους εξωγήινους και καταλήγουν ακόμη και στους δεινόσαυρους.

Μάλιστα, μια αρθρογράφος του Northern Voices Online έγραψε «Με άλλα λόγια υπήρχαν ένβια όντα στον Άρη» ενώ ο γνωστός ιστότοπος UFO Blogger συγκρίνει το καινούργιο εύρημα άλλα παλαιότερα όπως την σπονδυλική στήλη ενός ερπετού και το «ανθρώπινο δάχτυλο».

Πολλά ερωτήματα εγείρονται και πολλές θεωρίες συνωμοσίας ανθίζουν τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο οι επιστήμονες δεν μπορούν να πουν τίποτα με βεβαιότητα.

Πέρυσι οι επιστήμονες επισήμαναν ότι η πρόσκρουση του που αστεροειδούς ενδεχομένως να σκότωσε τους δεινόσαυρους στη Γη, μετέφερε πετρώματα και οργανική ύλη στον κόκκινο πλανήτη περίπου 66 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Ακόμη και αν αυτή η πιθανότητα είναι ικανή θα ήταν σχεδόν ακατόρθωτο να υπάρξει ζωή στον πλανήτη, καθώς, ο Αρης είναι εδώ και περίπου 3 δισεκατομμύρια χρόνια ένα άγονο μέρος χωρίς τρεχούμενο νερό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: