Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ !! - Αυξημένη σεισμική δραστηριότητα στη Γη

ΕΚΤΑΚΤΟ !! - Αυξημένη σεισμική δραστηριότητα στη Γη


Στους τρεις πρώτους μήνες, όλα ήταν απόλυτα φυσιολογικά, αλλά από αρχές Απριλίου, τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά.

Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους σε διάφορα μέρη του κόσμου, υπήρξαν σεισμικές δραστηριότητες με περισσότερους σεισμούς πάνω από το συνηθισμένο μέγεθος 6.5 ρίχτερ.

Στη Γη συμβαίνουν κάθε μέρα εκατοντάδες μικρές και μεσαίες έντασης σεισμών, αλλά δεν είναι συχνό ότι σε ένα μήνα έχουν καταγραφεί πέντε μεγέθη ίσοι, αλλά και μεγαλύτεροι από 7,8 ρίχτερ, η οποία με τη σειρά τους υπάρχει πιθανότητα ενός τσουνάμι κατά μήκος των ακτών.

Συνολικά, λέει το κέντρο ''Pacific Tsunami Warning''(PTCW) τον Απρίλιο υπήρξαν 13 μετασεισμοί μεγέθους 6,5 και μεγαλύτεροι. Το βίντεο καταγράφετε από το PTCW, που δείχνει τους μεγάλους σεισμούς που έχουν καταγραφεί στον κόσμο μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και τέλος Απριλίου. Μετά τα πρώτα λεπτά, τα πράγματα αρχίζουν να ζωντανεύουν στο βίντεο μέχρι τον Απρίλιο, που ανίχνευσαν τον σεισμό 8,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη βόρεια Χιλή.

Εκτός της Χιλής, τον Απρίλιο υπήρξε ένας ισχυρός σεισμός στα Νησιά του Σολομώντος στο Νότιο Ειρηνικό, και έχουν αναγνωρισθεί επίσης ιδιαίτερα έντονα σεισμικά φαινόμενα στη Νικαράγουα, το Μεξικό και τον Καναδά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: