Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΨΥΞΗΣ»

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΨΥΞΗΣ»


παγκόσμια ψύξη
Μια νέα επιστημονική συναίνεση σχηματίζεται γύρω από την παγκόσμια ψύξη; Και είναι αυτό που αναφέρει ο περιβαλλοντολόγος Lawrence Solomon, επικαλούμενος το γεγονός ότι η ηλιακή δραστηριότητα μειώνεται με τον ταχύτερο ρυθμό όπως ποτέ άλλοτε κατά τα τελευταία 10.000 χρόνια.
Επιμέλεια άρθρου: Vagedim "Τώρα, ένας αυξανόμενος αριθμός επιστημόνων αιωρούνται πίσω στη σκέψη της δεκαετίας του 1960 και του 1970", γράφει ο Solomon. "Η παγκόσμια υπόθεση ψύξης μπορεί να είναι σωστή σε τελευταία ανάλυση.
Η Γη μπορεί να εισέρχεται σε μια νέα Μικρή Εποχή των Παγετώνων ».Ο Solomon προσθέτει ότι ο George Kukla του Πανεπιστημίου της Κολούμπια - ο οποίος προειδοποίησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ σχετικά με τους κινδύνους της παγκόσμιας ψύξης το 1972 - αποφάνθηκε ότι "παγκόσμια υπερθέρμανση του πλανήτη προηγείται πάντα απο μια εποχή παγετώνων ... η αύξηση της θερμοκρασίας που είδαμε στη δεκαετία του 1980 και του 1990, με άλλα λόγια, αναμενόταν σε όλο το μήκος, όσο και η ηρεμία πριν την καταιγίδα."
Πρόσφατα, οι επιστήμονες έχουν κοιτάξει την ηλιακή δραστηριότητα ως προγνωστικό παράγοντα για το παγκόσμιο κλίμα. Η χαμηλή ηλιακή δραστηριότητα έχει συνδεθεί με κρύες περιόδους στην ιστορία της ανθρωπότητας, ενώ υψηλά επίπεδα της ηλιακής δραστηριότητας έχουν συνδεθεί με περιόδους θέρμανσης του πλανήτη, όπως η πρόσφατη από το 1950 έως το 1998.
Η αρχή κλίματος των Ηνωμένων Εθνών έχει προσπαθήσει να υποβαθμίσει την επίδραση της ηλιακής δραστηριότητας στο κλίμα της Γης, αλλά οι επιστήμονες του κλίματος έχουν γίνει πιο κατηγορηματικοί ότι ο ήλιος παίζει ρόλο στον επηρεασμό της θερμοκρασίας του πλανήτη.
«Η προσοχή στη δημόσια συζήτηση φαίνεται να κινείται μακριά από την« παύση »των 15-17 χρόνων στην ψύξη από το 2002," γράφει η Δρ Judith Curry, πρόεδρος της Σχολής της Γης και των ατμοσφαιρικών επιστημών στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Γεωργίας.
Η Curry περιγράφει την περίοδο από το 2002 ως "επιστημονικό ενδιαφέρον" γιατί "συμπίπτει με την« αλλαγή του κλίματος »περίπου 2001-02. "Αυτή η μετατόπιση και η επακόλουθη ελαφρά τάση ψύξης παρέχει μια λογική βάση για τη συναγωγή μιας ελαφρά τάσης ψύξης κατά την επόμενη δεκαετία, παρά για μια επίπεδη τάση από το 15 [έτος] 'παύσης'", πρόσθεσε.
Νωρίτερα αυτό το έτος, ο καθηγητής Cliff Ollier απο το School of Earth και το πανεπιστήμιο Περιβαλλοντικών Μελετών της Δυτικής Αυστραλίας παρουσίασε μια μελέτη που έθεσε ευθέως ότι ο ήλιος είναι ένα σημαντικός ρυθμιστής του κλίματος.
Υπάρχει ένας πολύ καλός συσχετισμός των ηλιακών κηλίδων και του κλίματος," έγραψε ο Ollier . "Οι ηλιακοί κύκλοι παρέχουν τη βάση για την πρόβλεψη. Ο ηλιακός Κύκλος 24 έχει ξεκινήσει και μπορούμε να αναμένουμε σοβαρή ψύξη. Πολλοί πιστεύουν ότι οι πολιτικές αποφάσεις για το κλίμα έχουν βάση απο επιστημονικές προβλέψεις, αλλά οι πολιτικοί παίρνουν προβλέψεις που βασίζονται σε μοντέλα υπολογιστών

Δεν υπάρχουν σχόλια: