Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΤΟ DNA ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΜΩΡΩΝ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΤΟ DNA ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΜΩΡΩΝ


Η χρηματοδότηση για το έργο αυτό παρέχεται από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού και Ανθρώπινης Ανάπτυξης Eunice Kennedy Shriver (NICHD) και το εθνικό ερευνητικό κέντρο γονιδιώματος (NHGRI). Οι αρχικές ανησυχίες του GSNSD είναι οι ηθικές, οι νομικές και οι κοινωνικές επιπτώσεις από τη χρήση γενετικών πληροφοριών νηπίων για επιστημονική μελέτη.
Η αποκωδικοποίηση του DNA στα βρέφη, που ονομάζεται γονιδίωμα, θα δημιουργήσει ένα χάρτη γενετικής σύνθεσης κάθε παιδιού για να εντοπίσει τους κινδύνους για την υγεία που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στην παιδική ηλικία ή στο μέλλον. Ο Eric Green, διευθυντής του NHGRI δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε γενετικές πληροφορίες για τους ασθενείς.

Η πρωτοβουλία αυτή θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σωστά αυτές τις πληροφορίες για τη βελτίωση της υγείας και την πρόληψη της νόσου σε βρέφη και παιδιά. "

Επί του παρόντος, εκτιμάται ότι περίπου 4 εκατομμύρια βρέφη γεννιούνται ετησίως στις ΗΠΑ όπου έχουν τρυπηθεί στη φτέρνα τους για να ληφθεί ένα δείγμα αίματος που θα δοκιμαστεί για 30 σπάνιες ασθένειες στο πλαίσιο μίας εθνικής πρωτοβουλίας για την υγεία.

Παίρνουν το αίμα απο τα βρέφη υπό το πρόσχημα του ελέγχου για ασθένειες, η μήπως το εξετάζουν για να το χρησιμοποιήσουν στα πειράματα τους για να ετοιμάσουν ακόμη πιο ισχυρά θανατηφόρα εμβόλια που θα ξεκινούν απο την πρώτη ημέρα γέννησης του μωρού;
ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: