Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013

Γκρούεφσκι: Να ονομαστεί η Ελλάδα «Πρώην Οθωμανική Επαρχία της Ελλάδας»

Γκρούεφσκι: Να ονομαστεί η Ελλάδα «Πρώην Οθωμανική Επαρχία της Ελλάδας»


Σε μία ακόμη πρόκληση προχώρησε ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος σε ομιλία του την Πέμπτη ενώπιον μελών του κόμματός του, τόλμησε να αποκαλέσει την Ελλάδα ως, «Πρώην Οθωμανική Επαρχία της Ελλάδας».
Ο Γκρούεφσκι παράφρασε τη χρήση του επίσημου όρου Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM) που είναι η ονομασία της χώρας του βάσει διεθνών συμβάσεων. Είπε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αποκαλείται «Former Ottoman Province of Greece», δηλαδή «FOPOG» όπως τόνισε χαρακτηριστικά καταχειροκροτούμενος από το ακροατήριό του.
Οι δηλώσεις του Νίκολα Γκρούεφσκι καταγράφονται μία μόλις ημέρα μετά τη θετική για τη χώρα του έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία προτείνει στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων επισημαίνοντας ωστόσο πως θα πρέπει να επιλυθεί το θέμα της ονομασίας. Ο Γκρούεφσκι ξεκαθάρισε πως όσο το κόμμα του είναι στην κυβέρνηση, δεν θα υπάρξει λύση με την οποία θα αμφισβητείται το έθνος και η γλώσσα των Σκοπιανών.
«Έχουμε ένα έθνος και ένα κράτος με το δικό του όνομα τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και τη δική του γλώσσα τη «Μακεδονική» δήλωσε προκλητικά, συμπληρώνοντας πως επιθυμεί μια λύση στο πρόβλημα με την Ελλάδα «με αμοιβαίο σεβασμό και χωρίς αποκλεισμούς».
Βεβαίως, αν όχι η Κομισιόν, τουλάχιστον οι εκπρόσωποι του κράτους μας πρέπει να υπενθυμίσουν στον κ. Γκρούεφσκι ότι απευθύνεται έτσι για ένα από τα αρχαιότερα υπαρκτά Έθνη του πλανήτη και όχι στο φαντασιόπληκτο, ανιστόρητο συνονθύλευμα που έχει στο κρατίδιό του και τολμά να το φαντάζεται ως ...«Έθνος»... Αξίζει να τονιστεί, ότι έως αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, στις νέες προκλητικές δηλώσεις Γκρούεφσκι...

Γκρούεφσκι: Να ονομαστεί η Ελλάδα «Πρώην Οθωμανική Επαρχία της Ελλάδας» ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: