Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΟΥΤΟΡΝΙΘΙΑ.........ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ...Μνημείο της «Μεγάλης Μακεδονίας» με τον Ήλιο της Βεργίνας στη Γευγελή

Μνημείο της «Μεγάλης Μακεδονίας» με τον Ήλιο της Βεργίνας στη Γευγελή


Ο Δήμος της Γευγελής στα Σκόπια τοποθέτησε μνημείο στο κέντρο της πόλης για τους πολιτικούς κρατούμενους και διωχθέντες από την ΠΓΔΜ την περίοδο από το 1945 έως το 1990 (περίοδος ενιαίας Γιουγκοσλαβίας).

Το μνημείο, όπως αναφέρουν ορισμένα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, τοποθετήθηκε μπροστά στην είσοδο του δημοτικού θεάτρου στη Γευγελή, σε μία πόλη που βρίσκεται στα σύνορα δηλαδή με την Ελλάδα και σε αυτό απεικονίζεται ο δεκαεξάκτινος Ήλιος της Βεργίνας σε ελαφρά παραλλαγή και χάρτης της λεγόμενης «Μεγάλης Μακεδονίας» με σχεδόν όλα τα εδάφη της Μακεδόνιας, της μόνης υπαρκτής Μακεδονίας, στην Β. Ελλάδα. Στην επιγραφή του μνημείου, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τον Δήμο Γευγελής, αναγράφεται:
«Σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους που διώχθηκαν από το 1945 έως το 1990 για τις ιδέες για την αυθυπαρξία του μακεδονικού λαού και την κρατική του υπόσταση.- Με τη στήριξη της μονάδας τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου Γευγελής».
Εξάλλου, πριν από μερικές ημέρες εγκαινιάστηκε από τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι σχολικό συγκρότημα, στα Σκόπια, το οποίο φέρει την ονομασία «Αλέξανδρος ο Μακεδών». Το νέο σχολικό συγκρότημα βρίσκεται στην περιοχή του περιφερειακού Δήμου Άεροντρομ της πρωτεύουσας και εγκαινιάστηκε την περασμένη Δευτέρα, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς στη χώρα. Το κόστος κατασκευής του νέου σχολείου ανήλθε στα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Στην κεντρική είσοδο του σχολικού συγκροτήματος έχει αναρτηθεί πινακίδα, στην οποία αναγράφεται «Δημοτικό Σχολείο - Αλέξανδρος Μακεδών» και δίπλα ως έμβλημα την κεφαλή του Μακεδόνα βασιλέα, όπως απεικονίζεται σε αρχαία ελληνικά νομίσματα. Το προκλητικότατο και ανιστόρητο παραλήρημα των Σκοπιανών συνεχίζεται ακόμα και μερικά 24ωρα πριν πραγματοποιηθεί η συνάντηση Βενιζέλου – Νίμιτς και Γκρούεφσκι-Νίμιτς για το μέλλον της ονομασίας του τόπου τους!
Αυτό είναι μόλις μία μικρή απόδειξη του φασιστικού παραληρήματος που βιώνει η γειτονική χώρα, κάτι που οι κυβερνόντες μας πρέπει να απαντήσουν άμεσα με ακύρωση του μέλλοντος αυτής στην ΕΕ, καθώς δεν φτάνει μόνο η κλοπή του ονόματος, επιμένουν να έχουν ακραίες και αλυτρωτικές διαθέσεις σε βάρος της Ελλάδας, κάτι που προφανώς δεν είναι και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό εντός των κόλπων της ΕΕ που προβλέπουν την ύπαρξη πρωτίστως σχέσεων καλής γειτονίας.

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ: Μνημείο της «Μεγάλης Μακεδονίας» με τον Ήλιο της Βεργίνας στη Γευγελή

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: