Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

“Δεν αναρτήθηκε τυχαία στις 4 Σεπτέμβρη...”

“Δεν αναρτήθηκε τυχαία στις 4 Σεπτέμβρη...”

Μόνο τυχαία δεν ήταν η ημερομηνία που αναρτήθηκε η φωτογραφία του Έργκους Κάτσε με την μπλούζα του UCK στο facebook, εκτιμούν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, στις 4 Σεπτεμβρίου 2013, ακριβώς εννιά χρόνια πριν, το βράδυ της νίκης της Εθνικής Αλβανίας επί της Ελλάδας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Αλβανός μετανάστης, Γκραμούζ Παλούσι έχανε τη ζωή του από Έλληνα (καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον σε 15 έτη φυλάκισης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος τριών ακόμα Αλβανών υπηκόων στη Ζάκυνθο).
Αλβανικά ΜΜΕ όπως το “gazetatema.net” (φωτογραφία) θεωρούν ότι η επίμαχη ανάρτηση έγινε ακριβώς για να τιμηθεί η μνήμη του Παλούσι, το όνομα του οποίου έχει δοθεί σε δρόμους και σχολεία στη γειτονική χώρα.
Η συγκεκριμένη είναι μία ακόμη παράμετρος που ρίχνει νερό στο μύλο των συζητήσεων περί εθνικισμού και θα πρέπει να διευκρινιστεί στην απολογία του Κάτσε ενώπιον της διοίκησης του ΠΑΟΚ. Αν δεχθούμε την άποψη που εξέφρασε ο 20χρονος μέσος πώς άλλος χειριζόταν το λογαριασμό του, τότε οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι έχει κάνει πολύ μεγάλη ζημιά στον Αλβανό μέσο.
olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: