Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Σημερα Τρίτη 21 Μαΐου στις 19:30 η δεύτερη μέρα του ανοιχτού Πανεπιστημίου του ΕΟΕ και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης


Σημερα  Τρίτη 21 Μαΐου στις 19:30 η δεύτερη μέρα του ανοιχτού Πανεπιστημίου του ΕΟΕ και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης ο καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής και τραγουδιστής Γιώργος Φανάρας, θα αναφερθει στην τέχνη της Βυζαντινής Μουσικής, αλλα και την Ψαλτική.
Μεγάλες προσωπικότητες της μουσικής όπως
ο μεγαλύτερος εν ζωή διδάσκαλος Βυζαντινής μουσικής και της Ψαλτικής Τέχνης, Άρχων Πρωτοψάλτης της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως κ. Χαρίλαος Ταλιαδώρος, ο τραγουδιστής Πέτρος Γαιτάνος κι ενας απο τους πιο σημαντικούς μουσικούς και βιολιστές στην Ελλάδα ο Κυριάκος Γκουβέντας, δίνουν αποκλειστική συνέντευξη στον συνάδελφό τους Γιώργο Φανάρα.

Όλο το φιλομαθές κοινό λοιπόν της Θεσσαλονίκης θα έχει τη δυνατότητα και την τιμή να ακούσει και να διδαχθεί από τον Γιώργο Φανάρα, σφαιρικά για την ιστορια της βυζαντινής μουσικής, παράλληλα με μια ευχάριστη πρακτική εφαρμογή, αλλα και τις ομοιότητες της με το παραδοσιακό και το λαικό τραγουδι.

Ο Ερευνητικός Οργανισμός Ελλήνων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκη ενστερνίζονται και στηρίζουν όλη αυτή τη σημαντικότατη προσπάθεια.

Θα είμαστε όλοι εκεί γιατί η Γνωριμία με τη Βυζαντινή Μουσική είναι η αρχή για να γνωρίσουμε τον πραγματικά Ελληνικό εαυτό μας. Ακολουθεί το μάθημα της Αστροφυσικής με τον κ. Σταμουλά. Να είστε όλοι στην Δημοτική βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης.http://eoellas.org/diaereunasmathisi

Δεν υπάρχουν σχόλια: