Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΝ ΟΠΛΑ ΛΕΙΖΕΡ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ! Κόλπος: Μεγάλες ασκήσεις με προηγμένα συστήματα από το αμερικανικό Ναυτικό - BINTEO


ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΝ ΟΠΛΑ ΛΕΙΖΕΡ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ! Κόλπος: Μεγάλες ασκήσεις με προηγμένα συστήματα από το αμερικανικό Ναυτικό - BINTEO«Θερμαίνεται» εκ νέου η περιοχή του Κόλπου αφού ΗΠΑ και ακόμη 30 χώρες ανακοίνωσαν μεγάλα ναυτικά γυμνάσια στα οποία θα πάρουν μέρος δεκάδες σκάφη επιφανείας μερικά των οποίων με όπλα λέηζερ!

Το αξιοσημείωτο των γυμνασίων είναι ο μεγάλος χρόνος διάρκειάς τους ο οποίος φτάνει σχεδόν το ένα μήνα, καθώς θα ξεκινήσουν από τις 6 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 30. Κύριο σενάριο των γυμνασίων θα αποτελέσουν αντιναρκικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της διεθνούς άσκησης IMCMEX 13 (International Mine Countermeasures Exercise ).
Οι αντιναρκικές επιχειρήσεις σκοπεύουν στην αντιμετώπιση των ιρανικών απειλών περί ναρκοθέτησης των στερνών του Ορμούζ σε περίπτωση αμερικανικής επίθεσης, αδρανοποιώντας την διεθνή ναυτιλία στην περιοχή, αλλά πολύ περισσότερο τη διέλευση των μεγάλων πετρελαιοφόρων από τις χώρες του Κόλπου προς τον υπόλοιπο κόσμο. Η αντίδραση του Ιράν στην πραγματοποίηση της IMCMEX 13 δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή αλλά αναμένεται με την πραγματοποίηση αντίστοιχων ναυτικών γυμνασίων από το Ιράν, όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις.
Παράλληλα οι ΗΠA ανακοίνωσαν την ανάπτυξη ενός συστήματος λέιζερ στον Κόλπο το οποίο θα είναι σε θέση να καταστρέφει ταχύπλοα σκάφη και UAV, ανακοίνωσε το αμερικανικό Ναυτικό. Το σύστημα το οποίο πρόκειται να εισέλθει σε επιχειρησιακή κατάσταση στις αρχές του 2014 θα τοποθετηθεί στο σκάφος αμφίβιων επιχειρήσεων USS Ponce και αμέσως μετά θα καταπλεύσει στην περιοχή του Κόλπου. Ο αρχηγός του ερευνητικού τμήματος του αμερικανικού Ναυτικού ναύαρχος Matthew Klunder δήλωσε ότι το κόστος της κάθε βολής είναι μικρότερο από 1 δολάριο.
«Συγκρινόμενο αυτό με το κόστος των εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων για κάθε βολή πυραύλου γίνονται εύκολα αντιληπτά τα οφέλη από μια τέτοια ικανότητα». Ανέφερε ο Αμερικανός ναύαρχος. Το αμερικανικό Ναυτικό ήδη έχει πραγματοποιήσει δοκιμές με το σύστημα λέιζερ τόσο εναντίον ναυτικού στόχου όσο και ενός UAV με πλήρως επιτυχή αποτελέσματα.
Ο Peter Morrision του γραφείου ναυτικής έρευνας ONR (Office of Naval Research)δήλωσε σχετικά: «Τα συστήματα λέιζερ σταθερής κατάστασης αντιπροσωπεύουν ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός στο σύγχρονο πεδίο μάχης ίδιο με αυτό που έφερε η εισαγωγή της πυρίτιδας στο πεδίο της μάχης σε μια εποχή που οι μάχες γίνονταν με ξίφη και ασπίδες».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Πηγή: ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΝ ΟΠΛΑ ΛΕΙΖΕΡ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ! Κόλπος: Μεγάλες ασκήσεις με προηγμένα συστήματα από το αμερικανικό Ναυτικό - BINTEO - ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ http://www.staparaskinia.gr/2013/04/binteo.html#ixzz2PzXDcXM4

Δεν υπάρχουν σχόλια: