Τρίτη 9 Απριλίου 2013

La Repubblica: Ο Πάπας Τείνει Το Χέρι Του Προς Του Ορθόδοξους..."Βλέποντας" Πανθρησκεία.


La Repubblica: Ο Πάπας Τείνει Το Χέρι Του Προς Του Ορθόδοξους..."Βλέποντας" Πανθρησκεία.

-Κύριος στόχος η ώθηση για ομαδικότερη διακυβέρνηση της Καθολικής Εκκλησίας. 
-Είναι τελικά αυτός ο Πάπας που θα οδηγήσει στην Πανθρησκεία…; 

«Ο Πάπας τείνει το χέρι του προς του ορθόδοξους» τιτλοφορεί άρθρο της η ιταλική εφημερίδα La Repubblica αναφερόμενη στις επιλογές του νεοεκλεγέντος αργεντινού ποντίφικα. 
Στην ανάλυσή της, η εφημερίδα αναφέρει ότι το απόγευμα της Κυριακής ο Φραγκίσκος θα ...
εισέλθει για πρώτη φορά στην βασιλική εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Λατερανού στην Αιώνια Πόλη για να αναλάβει επισήμως και τα καθήκοντα του επισκόπου της ιταλικής πρωτεύουσας. 

Σε μια κίνηση επαναπροσέγγισης με τους ορθόδοξους, ο ποντίφικας δεν θα χαρακτηρισθεί «ιδιοκτήτης του αμπελώνα που εποπτεύει από ψηλά το κτήμα του», όπως είχε γίνει με τον παραιτηθέντα Πάπα Βενέδικτο ΙΣτ'. 

Το νέο κείμενο που θα διαβαστεί αναφέρει ότι ο Πάπας «προΐσταται με αδελφοσύνη όλων των Εκκλησιών και με σταθερή γλυκύτητα οδηγεί όλους προς τις οδούς της αγιότητας». 

Σύμφωνα με την Repubblica, ο κύριος στόχος είναι από μία να υπογραμμισθεί ότι «ο ποντίφικας διαθέτει πρωτείο που πρέπει να ασκείται όμως με πνεύμα αδελφοσύνης και ελέους. Από την άλλη, να δοθεί μια ώθηση για ομαδικότερη διακυβέρνηση της Καθολικής Εκκλησίας, με ένα νέο είδος εσωτερικής, οριζόντιας διοίκησης». 

Όπως παρατηρήθηκε από τις πρώτες κιόλας ημέρες μετά την εκλογή του, ο Πάπας Φραγκίσκος-όπως υπογραμμίζει ο αναλυτής Πάολο Ροντάρι- προτιμά να τον αποκαλούν επίσκοπο Ρώμης παρά ποντίφικα και υποδεικνύει την επιστροφή σ' ένα πρωτείο που ασκείται στα πλαίσια της πίστης και του ελέους και όχι ως απεριόριστη, γενική δικαιοδοσία. 

Το απόγευμα της Κυριακής, επίσης, ο αναπληρωτής επίσκοπος της Ρώμης Αγκοστίνο Βαλίνι πρόκειται να διαβάσει ενώπιον του αργεντινού Άγιου Πατέρα ευχή «να μπορέσει να σχηματισθεί από το ένα άκρο μέχρι το άλλο στη γη ένα μόνο ποίμνιο με ένα μοναδικό ποιμένα». 

Από το "Βήμα" 


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΤΣΙΡΚΟ > Ετοιμάζουν πανθρησκεία για τον ερχομό του Αντίχριστου - Βίντεο Συνεργασία χριστιανών και μουσουλμάνων για να οικοδομηθεί ένας καλύτερος κόσμος ζήτησε ο Πάπας, από το Βερολίνο. Συνάντηση με ιμάμηδες. Ο πάπας Βενέδικτος επισήμανε σήμερα τις ομοιότητες ανάμεσα στις χριστιανικές και τις μουσουλμανικές αξίες κατά τη διάρκεια συνάντησής του με μουσουλμάνους ηγέτες στο Βερολίνο και είπε ότι τα δύο δόγματα θα πρέπει να συνεργαστούν για να φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο. "Μπορούμε να προσφέρουμε σε πολλούς σημαντικούς τομείς της κοινωνίας," είπε ο πάπας σε συγκέντρωση 15 μουσουλμάνων εκπροσώπων από ισλαμικές ενώσεις και φιλανθρωπικές οργανώσεις καθώς και ισλαμιστές δασκάλους. "Σκέφτομαι, για παράδειγμα, την προστασία της οικογένειας βασισμένη στο γάμο, τον σεβασμό στη ζωή σε κάθε φάση του φυσικού κύκλου ή την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης." Μεταξύ των παρισταμένων ήταν ο επικεφαλής του Κεντρικού Συμβουλίου Μουσουλμάνων στη Γερμανία, Αϊμάν Μαζιέκ, καθώς και μέλη της τουρκο-ισλαμικής Ενωσης για τις Θρησκευτικές Υποθέσεις. "Εμείς οι πιστοί έχουμε μια ιδιαίτερη συνεισφορά στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι αν θέλουμε να είναι αποτελεσματικές οι πράξεις μας πρέπει να εξελιχθούμε μέσα από τον διάλογο και τον αμοιβαίο σεβασμό," τόνισε ο πάπας. Στη Γερμανία ζουν περίπου 3,8 με 4,3 εκατομμύρια μουσουλμάνοι, εκ των οποίων τα δύο τρίτα είναι τουρκικής καταγωγής και το 45% είναι γερμανοί πολίτες. Η τελευταία επίσκεψη του πάπα Βενέδικτου στη Γερμανία πριν από πέντε χρόνια προκάλεσε ένταση στις σχέσεις της Καθολικής Εκκλησίας με το Ισλάμ. Στις 12 Σεπτεμβρίου του 2006, στη διάρκεια ομιλίας του ο πάπας Βενέδικτος δήλωσε ότι ο Θεός δεν απαιτεί ποτέ κάτι παράλογο και επικαλέστηκε ένα σχόλιο αυτοκράτορα του Βυζαντίου τον 14ο αιώνα για το Ισλάμ. Ως απάντηση βίαιες διαδηλώσεις ξέσπασαν σε χώρες του μουσουλμανικού κόσμου, εκκλησίες πυρπολήθηκαν και πιστοί χριστιανοί έπεσαν θύματα επίθεσης. Η σημερινή ομιλία του πάπα φαίνεται ότι αποσκοπούσε στο να αποκαταστήσει τις σχέσεις του Ισλάμ με την Καθολική Εκκλησία και έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τους μουσουλμάνους ηγέτες.


πηγή

 

Συνεργασία χριστιανών και μουσουλμάνων για να οικοδομηθεί ένας καλύτερος κόσμος ζήτησε ο Πάπας, από το Βερολίνο. Συνάντηση με ιμάμηδες. Ο πάπας Βενέδικτος επισήμανε σήμερα τις ομοιότητες ανάμεσα στις χριστιανικές και τις μουσουλμανικές αξίες κατά τη διάρκεια συνάντησής του με μουσουλμάνους ηγέτες στο Βερολίνο και είπε ότι τα δύο δόγματα θα πρέπει να συνεργαστούν για να φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο. "Μπορούμε να προσφέρουμε σε πολλούς σημαντικούς τομείς της κοινωνίας," είπε ο πάπας σε συγκέντρωση 15 μουσουλμάνων εκπροσώπων από ισλαμικές ενώσεις και φιλανθρωπικές οργανώσεις καθώς και ισλαμιστές δασκάλους.
"Σκέφτομαι, για παράδειγμα, την προστασία της οικογένειας βασισμένη στο γάμο, τον σεβασμό στη ζωή σε κάθε φάση του φυσικού κύκλου ή την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης." Μεταξύ των παρισταμένων ήταν ο επικεφαλής του Κεντρικού Συμβουλίου Μουσουλμάνων στη Γερμανία, Αϊμάν Μαζιέκ, καθώς και μέλη της τουρκο-ισλαμικής Ενωσης για τις Θρησκευτικές Υποθέσεις. "Εμείς οι πιστοί έχουμε μια ιδιαίτερη συνεισφορά στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι αν θέλουμε να είναι αποτελεσματικές οι πράξεις μας πρέπει να εξελιχθούμε μέσα από τον διάλογο και τον αμοιβαίο σεβασμό," τόνισε ο πάπας. Στη Γερμανία ζουν περίπου 3,8 με 4,3 εκατομμύρια μουσουλμάνοι, εκ των οποίων τα δύο τρίτα είναι τουρκικής καταγωγής και το 45% είναι γερμανοί πολίτες. Η τελευταία επίσκεψη του πάπα Βενέδικτου στη Γερμανία πριν από πέντε χρόνια προκάλεσε ένταση στις σχέσεις της Καθολικής Εκκλησίας με το Ισλάμ. Στις 12 Σεπτεμβρίου του 2006, στη διάρκεια ομιλίας του ο πάπας Βενέδικτος δήλωσε ότι ο Θεός δεν απαιτεί ποτέ κάτι παράλογο και επικαλέστηκε ένα σχόλιο αυτοκράτορα του Βυζαντίου τον 14ο αιώνα για το Ισλάμ. Ως απάντηση βίαιες διαδηλώσεις ξέσπασαν σε χώρες του μουσουλμανικού κόσμου, εκκλησίες πυρπολήθηκαν και πιστοί χριστιανοί έπεσαν θύματα επίθεσης. Η σημερινή ομιλία του πάπα φαίνεται ότι αποσκοπούσε στο να αποκαταστήσει τις σχέσεις του Ισλάμ με την Καθολική Εκκλησία και έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τους μουσουλμάνους ηγέτες.
http://nefthalim.blogspot.gr/2013/03/15-38-43-45-12-2006-14.html ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: