Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Παράλληλα σύμπαντα - Καιρός να ανοίξουμε το μυαλό μας


Παράλληλα σύμπαντα - Καιρός να ανοίξουμε το μυαλό μας


Η ύπαρξη ενός άλλου σύμπαντος παράλληλου με του δικού μας δεν είναι ένα δημιούργημα της επιστημονικής φαντασίας. Κορυφαίοι επιστήμονες όπως ο Αϊνστάιν και ο Ελί Καρτάν έχουν υποστηρίξει αυτή την ιδέα βασιζόμενοι στην στρέβλωση της καμπυλότητας του χωροχρόνου.

Ουσιαστικά κάτι τέτοιο είναι αναπόδεικτο μιας και δεν υπάρχει πρακτικός τρόπος για να αποδειχθεί.Φανταστείτε όμως να υπήρχατε σε μια άλλη διάσταση κάνοντας μια άλλη ζωή σε ένα τελείως διαφορετικό χώρο χρόνο. Με παρουσιαστή τον Μόργκαν Φρήμαν το επεισόδιο αυτό της σειράς του Discovery Channel μας δίνει ένα φανταστικό ταξίδι (προς το παρόν) στο παράλληλο σύμπαν εξηγώντας τις θεωρίες ύπαρξης του.


Καλώς ήρθατε στη σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής 2011, Curiosity του Discovery Channel. Περισσότερο από μια σειρά ντοκιμαντέρ, το Curiosity είναι μια περιπέτεια ανακάλυψης, μια αποστολή να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από τα πιο προκλητικά ερωτήματα της ζωής. Υποβάλλει ένα ερώτημα και απαντά στα πιο θεμελιώδη ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα. Κάθε επεισόδιο του Curiosity εστιάζει σε μια ερώτηση που αφορά την επιστήμη, την τεχνολογία και την κοινωνία. Κι όπως συμβαίνει πάντοτε, η μια ερώτηση καταλήγει σε αρκετές ακόμη κάνοντας το κάθε επεισόδιο μια πλούσια εμπειρία.
Παράλληλα σύμπαντα - Καιρός να ανοίξουμε το μυαλό μας | ΜυστηριαΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: