Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Άρχισε πάλι το παραμυθάκι ο στούρνος ... φόρος στα ακίνητα η χρεωκοπία ! ΒΙΝΤΕΟ


Άρχισε πάλι το παραμυθάκι ο στούρνος ... φόρος στα ακίνητα η χρεωκοπία ! ΒΙΝΤΕΟ


Τραγικός και προκλητικός ο Στουρνάρας στο MEGA
Κυνικός, αμετανόητος αλλά και με εμφανή εκνευρισμό , εμφανίστηκε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μega, για να δώσει απαντήσεις για το θέμα της
φορολογίας των ακινήτων.
Ο κ. Στουρνάρας δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τη λογική με την οποία φορολογείται κάτι που δεν αποφέρει εισόδημα και μάλιστα φορολογείται υπέρμετρα.
Δεν κατάφερε να δώσει απάντηση στο αμείλικτο ερώτημα της υπερφορολόγησης των ακινήτων που ουσιαστικά αποτελεί δήμευση.
Και όταν στριμώχθηκε κατέφυγε στο ακαταμάχητο επιχείρημα φόροι ή χρεοκοπία.
Ο κ. Στουρνάρας υπολογίζει να εισπράξει 3.5 δις ευρώ από τη φορολογία των ακινήτων.
Ο περίφημος ενιαίος φόρος του απορροφά το χαράτσι Βενιζέλου (που υποτίθεται ότι θα ίσχυε για δύο μόνο χρόνια) και προσθέτει νέους φόρους αφού πλέον οι Έλληνες θα πληρώνουν για αγροτεμάχια και ρεματιές εκτός σχεδίου.
Δηλαδή για ακίνητα που ούτε μπορούν να τα πουλήσουν, ούτε να τα αξιοποιήσουν ούτε να τα καλλιεργούν.
Ο Υπουργός Οικονομικών εγκάλεσε και τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη που το απόγευμα σε ομιλία του στη Βουλή τάχθηκε κατά της υπερφορολόγησης των ακινήτων και τον κάλεσε να διαβάζει τις ανακοινώσεις του.
Ο κ. Στουρνάρας, που δεν ψηφίστηκε από τους Έλληνες πολίτες και διορίστηκε στη θέση του Υπουργού Οικονομικών ή επιβλήθηκε λόγω της εμπιστοσύνης που εμπνέει στο Βερολίνο, δεν κατάφερε να κρύψει τον έκδηλο εκνευρισμό του αν και έπαιζε εντός έδρας.
Πολλά είναι τα σύννεφα που έχουν προστεθεί τελευταία, όπως η έκθεση που προβλέπει ύφεση και για το 2014 αλλά και η παραδοχή του ΔΝΤ για λάθος επιλογές στην πολιτική των μέτρων λιτότητας που υιοθετήθηκαν στην Ελλάδα.
Το βέβαιο είναι ότι με το θέμα του ενιαίου φόρου στα ακίνητα θα αντιμετωπίσει σοβαρές αντιδράσεις. Και οι πιο σοβαρές αντιδράσεις θα προέρχονται από το εσωτερικό της Ν.Δ και θα εκδηλωθούν άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: