Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Μικρός αστεροειδής εξερράγη πάνω από το San Francisco

Μικρός αστεροειδής εξερράγη πάνω από το San Francisco

Ένας μικρός αστεροειδής εξερράγη πάνω από το San Francisco στις 17 του Οκτωβρίου, κουνώντας τα σπίτια,ενώ υπήρχε και μεγάλη ηχητική έκρηξη, μπορεί επίσης να υπάρχουν και
διάσπαρτα κομμάτια του στο έδαφος. Αυτό είναι το συμπέρασμα του Πέτρου Jenniskens της NASA από το κέντο του Ames Research. Τα δεδομένα από ένα ζευγάρι κάμερες παρακολούθησης του μετεωρίτη μπορεί να καθορίσουν την πορεία της βολίδας που συμβολίζεται με το μαύρο βέλος στο χάρτη.

Ο αστεροειδής εισήλθε με μια [σχετικά αργή] ταχύτητα, 14 km / s. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι ένα αρκετά μεγάλο μέρος αυτού του βράχου επέζησε και έπεσε κάπου γύρω από το North Bay, λέει ο Jenniskens. Πολύ πιο ακριβή αποτελέσματα θα ακολουθήσουν μετά από μια ολοκληρωμένη μελέτη των αρχείων βίντεο. Τώρα, ελπίζουμε ότι κάποιος μπορεί να βρεί ένα κομμάτι από τον μετεωρίτη στο έδαφος.

Στο χάρτη, οι κόκκινες κουκίδες αντιπροσωπεύουν τις κάμερες παρακολούθησης που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό της τροχιάς. Το μαύρο βέλος δείχνει τα ίχνη της πορεία του αστεροειδή,που είναι 85 χιλιόμετρα, ενώ 39 χιλιόμετρα είναι η διασπορά του αστεροειδή μετά την έκρηξή του.Ο Jenniskens προσθέτει ότι τα 39 χιλιόμετρα δεν είναι το τελικό σημείο,γιατί το τελικό κομμάτι συλλαμβάνεται από την κάμερα του San Mateo. Η αποσύνθεση του αστεροειδή συνεχίστηκε πέρα ​​από την άκρη του βέλους με μια πιθανή προσέγγιση στην ξηρά κάπου βόρεια του Σαν Φρανσίσκο. Μείνετε συντονισμένοι για ενημερώσεις σχετικά με το κυνήγι μετεωριτών. 
Μικρός αστεροειδής εξερράγη πάνω από το San Francisco ~ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: