Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Μια συνέντευξη που πρέπει να δουν όλοι οι Έλληνες~ "Η Ελλάδα και η Ρωσία θα μπορούσαν να είναι ένα"

 Μια συνέντευξη που πρέπει να δουν όλοι οι Έλληνες~ "Η Ελλάδα και η Ρωσία θα μπορούσαν να είναι ένα"
Ο Αντώνοφ Γιούροβιτς Θεόδωροφ είναι μια από τις ισχυρές φυσιογνωμίες και προσωπικότητες στη Ρωσία σε όλα τα επίπεδα . Εκτός από την ιδιαίτερη μόρφωση και παιδεία λόγω σπουδών που έχει στα πολιτικά θέματα έχει υπηρετήσει το κράτος της Ρωσίας από σημαντικές θέσεις. 


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΟΣΧΑ: Μαρία Γιαχνάκη


Σήμερα ως ο επικεφαλής στην Κρατική Εταιρία Ατομικής ενέργειας , διευθύνει όλες τις περιφερειακές σχέσεις της Δημόσιας αυτής εταιρίας κατέχοντας την θέση του Κρατικού συμβούλου Α τάξης .   

Κρατώντας  αυτή την στιγμή  την ατομική  ενέργεια της Ρωσίας , από θέσει στα χέρια του , φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά ότι ο πλούτος στη ζωή των Ρώσων έχει να κάνει πρώτα με τον εσωτερικό τους κόσμο κι έπειτα με όλα τα άλλα.

Τον επισκεφθήκαμε στην Μόσχα και μίλησε  αποκλειστικά στο briefingnews.gr για τις σχέσεις Ρωσίας Ελλάδας . Για την εικόνα της χώρας μας έτσι όπως οι Ρώσοι την έχουν εκλάβει. Για το παρελθόν και το μέλλον αλλά κυρίως για τον συνδετικό κρίκο που  δένει ισχυρά τις δύο χώρες.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΓΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗ

Πονώ και λυπάμαι για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή γιατί η Ελλάδα είναι συγγενική μας χώρα και ζήσαμε πολλά στο παρελθόν μαζί. Αυτή τη στιγμή βέβαια οι δύο χώρες δεν είναι τόσο κοντά όσο θα έπρεπε και πιστεύω ότι φταίνε και οι δύο πλευρές . Από τη Ρωσία θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη προθυμία προς την Ελλάδα και να κάνει βήματα να κρατήσει τις σχέσεις της .

Αλλά και η Ελλάδα έδειξε κατά τη γνώμη μου επιπολαιότητα και βιάστηκε να ανοίξει την αγκαλιά της στη γριά Ευρώπη .

Πρέπει να εκτιμούμε αυτό που έχουμε την δική μας φυσιογνωμία παρά την ετερότητά μας, παρά να είμαστε φίλοι απρόσωποι.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ

Η αλήθεια είναι ότι έγιναν πολιτικές επισκέψεις από την Ελλάδα ατυχείς θα έλεγα ,ξέρω πολλά γι αυτές τις συναντήσεις αλλά πραγματικά δεν μου επιτρέπεται να εκφράσω τις απόψεις μου λόγω θέσης. Θέλω μόνο να πω ότι ο καιρός θεραπεύει.

Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ

Πολλοί λένε ότι η Ρωσία θα σώσει την Ελλάδα ,εγώ θα πω ότι θα μπορούσε αλλά οι αντιλήψεις για το πώς θα γίνει αυτό ποικίλουν . Η Ρωσία θα μπορούσε να διαμορφώσει ταμείο στην Ελλάδα και θα μπορούσε να ρίξει πολλά χρήματα μέσα χωρίς πολύ σκέψη αλλά όλα θα γίνουν διαφορετικά όχι με ταμείο.


Τεράστιος αριθμός Ρώσων τη βλέπει διαφορετικά την Ελλάδα. Υπάρχουν Ρώσοι  που κρατούν ακίνητα  δε μιλώ γι αυτούς που αγοράζουν απλά σπίτια αλλά για επενδυτές. Για εκείνους που πάνε στα ιερά προσκυνήματα και ζουν κοντά σε αυτά. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να υπάρξει ουσιαστικότερη βοήθεια προς την Ελλάδα αλλά πρέπει να πλησιάσει ο ένας λαός τον άλλον.

Θέλω να σας πω ότι σε μικρό χρονικό διάστημα στην Ελλάδα θα γίνουν πολλές και σημαντικές κινήσεις όχι μόνο στον τουρισμό. Αυτήν την στιγμή ερευνούμε προς την κατεύθυνση αυτή και νομίζω ότι αυτό θα είναι και το ασφαλέστερο.

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ένας άλλος ισχυρός δεσμός ανάμεσα στις δύο χώρες ίσως ο ισχυρότερος είναι η ορθοδοξία.

Η ορθοδοξία θα φέρει τους δύο λαούς ακόμη πιο κοντά. Είναι κατά τη γνώμη μας ο μοναδικός κρίκος . Τεράστιος αριθμός Ρώσων επισκέπτεται καθημερινά το Άγιο Όρος. Όλοι αυτοί εκτιμούν και ότι βλέπουν και κατά την διαδρομή γι αυτό και πολλοί από αυτούς αγοράζουν.

Εγώ προσωπικά έχω πάει στο Άγιο Όρος. Τα συναισθήματά μου δεν περιγράφονται . Κάθε φορά που φεύγω η νοσταλγία μου οδηγεί τα βήματά μου πίσω. Για κάποιο λόγο έχω μέσα μου μια αίσθηση που λέει ότι δεν πρέπει να το επισκέπτομαι συχνά γιατί φοβούμαι ότι θα αποκτήσω τη συνήθεια να βρίσκομαι εκεί καθημερινά και ατό ξέρετε τι μπορεί να σημαίνει. Η αλήθεια είναι όμως ότι όλη την ώρα ετοιμάζομαι για να κάνω ξανά και ξανά αυτό το ταξίδι.

Η ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Η ορθοδοξία και η πίστη για μας του ρώσους είναι κάτι σημαντικό πιο πολύ και από την ίδια μας την ύπαρξη. Και αυτό γίνεται γιατί πιστεύω ότι ο Θεός μας διορθώνει.  Μην ξεχνάτε ότι εμείς δεχθήκαμε την ορθοδοξία σε δύσκολη φάση  της ιστορίας μας γι αυτό η λέξη ορθοδοξία σήμαινε  ότι έρχεται η σωτηρία μας.

Έπειτα βασανιστήκαμε γιατί αφήσαμε το δαιμόνιο να μπει στη  ζωή μας κι έχουμε την εμπειρία του οπότε ο δρόμος μετά από αυτό γι μας ήταν ένας.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτήν την στιγμή ο τομέας που γνωρίζει την μεγαλύτερη ανάπτυξη για μας είναι ο ανθρωπιστικός τομέας η ίδια η κοινωνία. Βρισκόμαστε σε περίοδο κοινωνικής αναγέννησης και προσπαθούμε να ισορροπήσουμε μέσα μας και στη ζωή μας τα πάντα. Αυτό που σίγουρα προσπαθούμε όλοι να κάνουμε αυτή την στιγμή είναι να ζούμε με΄σα από την ορθοδοξία για μας είναι το Α και το Ω στις ζωές μας .

Ελπίζω όμως ότι οι σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας θα αναγεννηθούν με την σειρά τους φτάνει να γίνουν οι σωστές κινήσεις και από τις δύο πλευρές για το συμφέρον και των δύο λαών αλλά και της πίστη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: