Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Απόρρητα σχέδια ιπτάμενων δίσκων αποκαλύπτουν οι Η.Π.Α.


Απόρρητα σχέδια ιπτάμενων δίσκων αποκαλύπτουν οι Η.Π.Α.Το Εθνικό Αρχείο των Ηνωμένων Πολιτειών δημοσίευσε για πρώτη φορά απόρρητα σχέδια ιπτάμενου δίσκου, ο οποίος είχε σχεδιαστεί τη δεκαετία του 1950 για την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία. Το σκάφος εκείνο είχε ονομαστεί Project 1794.
Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά, που φέρουν ημερομηνία 1 Ιουνίου 1956, ο ιπτάμενος δίσκος είχε σχεδιαστεί για κάθετη απογείωση και προσγείωση και έπρεπε να αναπτύσσει ταχύτητα από τρεις έως τέσσερις αριθμούς Μαχ (από 3.200 έως 4.300 χλμ. την ώρα).
Το οριακό ύψος της πτήσης του δίσκου ξεπερνά τα 30 χλμ., ενώ η ακτίνα πτήσης φθάνει περίπου τα 1.800 χλμ. Για το σχεδιασμό του πρωτότυπου σκάφους σχεδιαζόταν να δαπανηθεί ενάμιση έως δύο έτη. Ο προϋπολογισμός του σχεδίου ήταν περίπου 3,17 εκατ. δολάρια. Με σημερινές τιμές πρόκειται περίπου για 26,6 εκατ. δολάρια.
Οι αιτίες της διακοπής του προγράμματος είναι άγνωστες.
Το ερώτημα που αυθόρμητα τίθεται είναι γιατί μας κατακλύζουν τον τελευταίο καιρό με ειδήσεις για U.F.O.; Γιατί ο Ο.Η.Ε. διαθέτει γραφείο πρέσβη για ενδεχόμενη επαφή με εξωγήινους (διαβάστε εδώ κιεδώ); Τι σενάριο σκαρώνεται;Απόρρητα σχέδια ιπτάμενων δίσκων αποκαλύπτουν οι Η.Π.Α.ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: